Yaz

İstanbul'daki Havaalanlarına Ulaşım Rehberi

calendar_today Eyl 30, 2017

İstanbul'daki Havaalanlarına Ulaşım Rehberi

İstanbul dendiği zaman akla gelen güzel gezilecek yerlerin yanında bir de trafik sorunudur. İstanbul yaklaşık olarak 17 milyon insana ev sahipliği yapan bir metropoldür. Son zamanlarda trafiğin git gide artması Osmangazi köprüsünün, Yavuz Sultan Selim köprüsünün ve Körfez köprüsünün yapılmasına sebep oldu hatta yeni hayata geçmesi beklenilen kanal İstanbul projeside İstanbul’un trafiğinin azaltmaya yönelik projelerdir.

Artan ulaşım imkanları da son zamanlarda en çok kullanılan ulaşım aracının uçak olmasını sağladı.  Uçak biletini alan yolcular için en kritik soru ‘Havaalanına nasıl gidilir?’ sorusudur. Çünkü 17 milyon insanın bulunduğu ve sürekli aktif bir şekilde insanların ulaşım araçlarının kullanıldığı İstanbul’da Toplu taşıma kullanmak isteniyorsa eğer İstanbul’daki bütün havaalanlarına gidişler  için farklı seçenekler mevcuttur. İster Atatürk Havalimanı, İsterse Sabiha Gökçen Havalimanı olsun otobüs, tramvay, metro ile gidiş yolları bu seçeneklerdendir.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA METROYLA NASIL GİDİLİR?

Kısa zaman önce açılan Yenikapı- Atatürk Havalimanı Metrosu İstanbul içi seferler konusunda büyük kolaylık sağladı. Anadolu yakasından Atatürk Havalimanına ulaşım için de kişiler  bu yolu tercih edebilir. Çünkü Marmaray’dan Yenikapı’ya, Yenikapı’dan da havaalanına en hızlı ulaşım yöntemi  bu seçenektir. Fakat hareket noktasına göre Metrobüs ile de bu hattın bir yerinden giriş yapılabilir. Atatürk Havalimanı’na Metroyla gitmek istenirse güzergah şu şekildedir:

Yenikapı’dan sonraki ilk durak Aksaray durağıdır ardından sırasıyla  Emniyet – Fatih sonrasında  Topkapı – Uluborlu 20 dakika sonra Bayrampaşa – Maltepe yaklaşık 15 dakika sonra Sağmalcılar, Kartaltepe – Kocaeli 30 dakika sonra Esenler Otogarı ardından  Terazidere, Davutpaşa – YTÜ, yaklaşık 10 dakika sonra Merter, Zeytinburnu, Bakırköy – İncirli, 15 dakika sonra Bahçelievler, Ataköy – Şirinevler, 10 dakika sonra i Yenibosna ve son olarak DTM İstanbul Fuar Merkezinin ardından Atatürk Havalimanına ulaşılmış oluyor.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA İETT OTOBÜSÜ İLE NASIL GİDİLİR?

İstanbul’un şuan ki şartlarında trafik ve kimi yol çalışmalarından ötürü  kimi zaman aksaklıklar olsa da Atatürk Havalimanına İETT Otobüsleriyle ulaşmak için de bir çok seçenek mevcuttur. Atatürk Havaalanına giden otobüs seferleri ( ani hava şartları sebebiyle değişmediği sürece)  şu şekildedir:

TH-1 TAKSİM - ATATÜRK HAVALİMANI

İstanbul içinde en hızlı ulaşım yollarından biri olan TH-1 taksim otobüs seferinin Hareket saatler başta olmak üzere gelip geçtiği duraklar ve hat güzergahının yanısıra  seyahat süresini İstanbul otobüs sefer saatleri yazıp İETT sitesinden güncel bir şekilde öğrenebilirsiniz. kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

TH-1 YENİKAPI İDO- ATATÜRK HAVALİMANI

Hareket zamanları geçtiği bekleme noktaları, hat güzergahı ve seyahat dakikasını güncel bir şekilde İETT sitesinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Genelnitibari ile sabah 9 akşam 23 arasında seferler mevcuttur.

Her ne kadar hareket saatleri dakika dakika belirtilmiş bir şekilde olsa da artık İstanbul’da 7/24 meydana korkunç trafik sıkışıklığının da göz ardı edilmemesi gerekiyor.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA NASIL GİDİLİR?

Toplu taşıma araçları vasıtası ile  Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşmak istenirse tek çare İETT otobüsleridir. İster YHT (Yüksek Hızlı Tren) ile isterse  metrobüsle, istenirse  de metro ile  Sabiha Gökçen Havalimanına nasıl ulaşırım? Sorusuna  cevap  İETT otobüsleri ile aktarma yapılmasıdır.

SG-2 TAKSİM-SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Hareket saatleri en sık olan bu sefer hem geçtiği duraklar hem de hat güzergahı handikapı işe seyahat süresini en kısa süreye indiren  seferdir. Genellikle günde 15 saat üzeri sefer düzenleyen bu aktarma hattının güncel saatlerini İETT sitesinden takip edebilirsiniz sefer saatleri hafta içi ve hafta sonu farklılık gösterebilir.

SG-1 KADIKÖY SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Hareket saatleri ve geçtiği duraklara bakıldığı zaman zaman kaybı yaşanabilecek bir sefer olarak göze çarpsa da hat güzergahı ve seyahat süresini asla aşmadan dakikası dakikasına sizi Havaalanına götürür. 

KM22 SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI-KARTAL METRO-CEVİZLİ

Gün içerisinde en çok kullanılan ve en çok sefer olan bu hat gçtiği durakların sayısının çokluğu ve Havaalanına ters bir noktada bulunuşu sebebi ile hat güzergahı ve seyahat süresi biraz uzun sürebilir fakat en güvenli hatlardan biri olarak dikkat cekiyor.

E-9 BOSTANCI SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Bostancıdan Sabiha Gökçen Havalimanına gitmek için kullanabileceğiniz bu sefer trafiğe çok sık takılıyor olsada bu noktadan başka şekilde Havaalanına ulaşma ihtimali yok.

E-3 SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI-4.LEVENT Metro

Bu hat diğer hatlara göre daha yeni oldugu için modern ulaşım imkanlarının en üst seviyede kullanıldığı hattır.  Ulaşım anlamında 1 saat ve üzeri bir sürede Havaalanına ulaşmak mümkündür.

E18-ALTUNİZADE-ÜMRANİYE-SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Özellikle eğitim öğretim döneminde öğrenci kullanılmı sebebi ile sefer sayısı 2 katına çıkan bu aktarma yolu ile Havaalanına ulaşmanız mümkündür.

E11 SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI-KADIKÖY

Kadıköy’den çok rahat bir şekilde Havaalanına ulaşılabilecek bu sefer sayesinde havaalana en az trafikle ulaşabilirsiniz.

E10 SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI-KURTKÖY-KADIKÖY

Kurtköy-Kadıköy arası yapılan seferin ardından Kadıköy’den direk bu seferle Havaalanına gitmek mümkündür.

16-S SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI-UZUNÇAYIR METROBÜS

Anadolu yakasının en aktif ve Havaalanına ulaşımı en kısa süren hattır.

132H PENDİK-SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Pendik merkezde bulunan ve 45 dakika içerisinde havaalanına ulaşılabilecek bu sefer bakım ve onarım sürecinden geçtikten sonra 10 dakika gibi bir kazanç ile 35 dakika da havaalanına ulaşmanızı sağlayacaktır

130H TUZLA- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Tuzladan aktarmasız bir şekilde direk havaalanına ulaşabileceğiniz ve Tuzladan havaalanına gitmek için tek kullanabileceğiniz seferdir.

122H-S.GÖKÇEN HAVALİMANI-YENİŞEHİR- 4 LEVENT METRO

Yenişehir ardından levent ve ordan Sabiha Gökçene yarım saatte ulaşılabilecek bir sefer olan bu hattın tüm hareket saatleri İETT sitesinde güncel bir şekilde mevcuttur.

Bütün bu seferlerin yanında  ‘Havaalanına Nasıl Gidilir ‘ sorusunun bir diğer cevabı da Havataş ve Havabus var. Bu iki firmanın birbiri ile çok benzer özellikleri var neredeyse aynı denebilirYalnızca otobüs adları farklıdır  Güzergahları  fiyat ve kalkış saatleri de aynı zaman dilimi içerisindedir. Anadolu yakasından yalnız Sabiha Gökçen Havalimanı‘na gidiliyor, Avrupa yakasından ise Atatürk Havalimanı‘na gidilmektedir. Fiyatlar güzergahlara göre değişmektedir. Örnek: Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı hattı 10 Türk lirası iken diğer hatlar 12 veya 15 lira arası değişebilmektedir.

Anadolu yakasından direkt bir sefer olmasa dahi yeni yapılan köprü ve özellikle Marmaray arayıcılığı ile Avrupa yakasına veya Anadolu yakasına çok kısa bir sürede ve çok ucuz bir fiyata geçip yukarıda belirtilen seferlerin bir tanesi ile havaalanına gidilebilir. Özel araçları ile havaalanına ulaşmak isteyecek kişilerde bu belirtilen hatları takip etmenin yanısıra navigasyon cihazları ile ulaşım sağlayabilirler çünkü gelişen teknoloji ile birlikte navigasyon cihazlarında artık güncel trafik bilgileri başta olmak üzere kaç metre sonra hangi yöne dönülmesi gerektiğinden, hava durumuna kadar bütün bilgileri iletmektedir. Özel aracı ile Avrupa yakasında Atatürk havaalanına gitmek isteyenler Marmaray hattını kullanmayacağı için 15 Temmuz şehitler köprüsünü veya Atatürk köprüsünü kullanarak yukarıda belirtilen duraklardan birine gidin hattı takip edebilir veya belirttiğimiz gibi navigasyon yönlendirmesi ile havaalanına ulaşım sağlayabilir.

"İstanbul'daki Havaalanlarına Ulaşım Rehberi" Hakkındaki Genel Yorumlar (0)

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z