Yaz

Abant Gölü

calendar_today Ara 14, 2016 label

Abant Gölü

Bolu Abant Gölü'ne ister yazın gidin ister kışın isterseniz de sonbahar da... Yılın her günü ayrı güzel olan Abant Gölü ile Bolu arası 34 km uzaklıkta yer almaktadır. Abant Gölü nerede sorusunun cevabını verdikten sonra sizlere Abant Gölü'ne nasıl gidilir? Konaklama,Abant Gölü otelleri,kamp bilgilerini de bu yazımda yazdım.

Öncelikli olarak Bolu Abant'a gittiğinizde, bildiğiniz üzere çok güzel bir ormanlık sizi karşılamaktadır. Bu yüzden dolayı göl çevresinde çok güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Özellikle iş hayatının stresi ve büyük şehirlerin vermiş olduğu sıkıntılar sebebiyle Bolu ve çevresi tercih edilen doğa yerlerindendir. Hem de çok yakınlığıyla bilinen bölgeye Ankara'dan, İzmir'den, İstanbul'dan ya da Bursa'dan çok rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda da zihindeki gereksiz her şeyi boşaltabilirsiniz. Doğa yürüyüşü sizin için gerçekten de harika bir fırsat olarak bulunmaktadır. Peki Abant Gölü otelleri ve fiyatları ne kadar? Bolu Abant’a nasıl gidilir ve Abant’ta ne yenir gibi bilgileri en ince ayrıntısına kadar Abant Tabiat Parkı giriş ücreti de dahil olmak üzere her şeyi yazdım.

Bunun yanı sıra dilerseniz trekking yapabilirsiniz. Göl çevresinde 1400 metre ile 1700 metre arasında değişen tepeler bulunmaktadır. Yorgunluk durumuna göre buralardan birini seçerek bol oksijenli ve aynı zamanda da yeşilliğin içerisinde çok güzel zaman geçirebileceğiniz gibi, trekking yapma şansımız da bulunmaktadır. Böylece siz nerede yorulursanız orada bulunan bir ağacın altında mola verebilir ve çok rahatlıkla oksijen depolayabilirsiniz. Hiç bir sıkıntı da yaşamamış ve ciğerlerinize şehir hayatına geri döndüğünüzde bile yetecek kadar yedek oksijen depolamış olursunuz. Şaka bir yana…

Göl çevresinde, günün erken saatlerinden başlamak üzere konukları karşılayan atlar ile tanışırsınız. Üstünde isimleri yazan çok güzel atlar bulunmaktır. Bakımlı atlara binerek at bakıcısının da yardımı ile dilediğiniz süre boyunca çevreyi gözlemleme şansınız bulunmaktadır. Aynı zamanda ormanın vermiş olduğu yeşillik, doğanın vermiş olduğu huzur ile  birlikte aynı zamanda çok güzel şekilde atların üzerinde de vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraf çekilebilir ve çok güzel bir hatıra olarak saklayabilirsiniz.

Aynı zamanda Abant Gölü'nün çevresinde 7 kilometrelik bir parkuru bulunmaktadır. Bu parkuru isterseniz fayton arabalarıyla da dolaşma şansınız bulunmaktadır. Yarım saat içinde faytonda istediğiniz noktada durarak fotoğraf molası da verebilirsiniz. Aynı zamanda çok keyifli bir zaman geçirme şansınız bulunmaktadır. Bisiklette göl çevresini isterseniz gezebiliyorsunuz. Göl çevresinde, orman içlerine kadar uzanan bisiklet yolu gerçekten de özellikle bisiklet sevenler için çok güzel bir rota olarak bulunmaktadır.

Bisiklet kiralayan yerler var. Buralardan istediğiniz gibi bisiklet kiralayarak, orman havasını içinize çekerek doğanın içerisinde zaman geçiriyorsunuz. Ayrıca Abant Tabiat Parkı, girişte karşınıza bir tane özel merkez kurulmuştur. Burada ormancılık tarihi ve ormancılık gelişimi ile ilgili olarak fotoğraf ve kısa bilgileri değerlendiği bir yer olarak karşınıza çıkacaktır.

photo_library

Bolu Abant Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Yayalar için 4 TL , Motosiklet için 4 TL , Otomobil için 12 TL ve Bolu Abant Gölü’nde kamp ücreti ise 18 TL’dir.

Bolu Abant Tabiat Parkı’nda Ne Yenir?

Göl kıyısında yemek yiyebilirsiniz. Abant Gölü'nün en önemli noktalarından biri de restoran ve cafelerde oturup bir şeyler yiyip içmek olabilir. Alkollü alkolsüz çeşitli seçenekler sunan restoranlarda bu leziz yemekleri yerken bir yandan da bu yerden manzarayı izlemek için de harika bir durum oluşturmaktadır. Aynı zamanda köylü pazarları da kurulmaktadır. Tarhanaları, funda, ekmekten bitki çayına kadar geniş bir yelpazede en iyi şekilde köylü pazarlarında sunulmaktadır. Sizler de zaman geçirebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Doğa fotoğrafları çekmek de istiyorsanız eğer, kesinlikle Abant Gölü kuşkusuz en çok tercih edilen yerlerin başında gelmektedir.

Bolu Abant Gölü çevresinde yiyebileceğiniz tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra, bilindiği gibi ünlü olan yemekleri hakkında biraz bilgi verelim. Bildiğiniz gibi, Bolu'lu aşçıların yeri padişah mutfaklarında değişilmez olduğu bilinmektedir.

Bu yüzden dolayı Bolu'ya gittiğinizde kesinlikle çok özel yemekler yiyebilirsiniz. Dünya mutfağında da çok büyük bir yere sahip olan Bolu mutfağından, sizler de tadabilirsiniz. Öncelikli olarak sizlere söylememiz gereken, Ovmaç çorbası, Kızılcık tarhana çorbası, Yayla çorbası, Yoğurtlu bakla çorbası, Nohutlu çorba, Çiğ börek, Kabaklı gözleme, Acısu bazlamacı, Kedi batmaz, Orman kebabı ve daha sayamayacağımız nice bir sürü tatlı ve yemek bulunmaktadır.

Birçok farklı popüler restoran bulunurken, aynı zamanda Kabaklı gözleme, hünkar beğendi, ördek sarması gibi bir şeyler yiyebileceğiniz çok önemli restoranlar bulunmaktadır. Bunların içerisinden istediğinizi seçebilirsiniz. Daha da çok güzel şekilde zaman geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Çok güzel tatları ve çok geniş bir menüsü bulunmaktadır. Aynı zamanda bilindiği gibi tekrar söylemek gerekirse, Bolu'nun aşçıları ve et yemekleri gerçekten de dünya çapında ünlü yemekleri olarak ön plana çıkmaktadır.

Bolu Abant Gölü Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Alanı 125 hektarı bulabilen çok geniş bir heyelan set gölü olarak bilinen, Abant Gölü'nün suları tatlı ve en derin yeri ise 18 metredir. Abant Gölü çevresinde toplam olarak 1150 hektarlık kısım tamamen bitki örtüsü zenginliğinden dolayı, Bolu Abant Tabiat Parkı olarak geçmiş ve 1988 yılından itibaren koruma altına alınmıştır. Gölü çevreleyen asfalt yol gezinti amacıyla kullanılmaktadır. Bolu Abant Gölü’nde 4 adet günübirlik piknik alanı yer almaktadır. Bu yüzden dolayı Abant Gölü'nün böyle farklı özellikleri bulunmaktadır. Abant Gölü Batı Akdeniz bölümü Dağları'nın 2 sırasını oluşturmakta ve Abant ve Kerem Ali dağları üzerinde yer almaktadır. Abant deresinin vadisinde özel bir heyelan gölü oluşmuştur.

Bu gölün çevresinde 1400 ile 1700 metre arasında değişen ölçülerde tepeler bulunmaktadır. Taşan sular Abant birikintisiyle birlikte aynı zamanda da Bolu Çayına dökülmektedir. Abant Gölü çevresinde bulunan 1150 hektarlık kısım bitki örtüsü zenginliğinden dolayı, 1988 yılında devlet adına koruma altına alınmış ve Tabiat Parkı olarak geçmiş bulunmaktadır. Sarı ve Karaçam, Kavak, Dişbudak, Söğüt, Meşe, Orman gülü, Fındık, Kuşburnu, Muşmula, Çilek gibi birçok farklı bitki türünün bir arada bulunmuş olduğunu görebileceğiniz gibi, Abant Gölü'nün aynı zamanda da yüksek yamaçlarında bulunan Abant Çiğdemi ve gölde bulunan Abant alabalığı endemik türlerden olarak bilinmektedir.

Türkiye'nin orman varlığı açısından en zengin şehirlerinden biri denildiği zaman akla elbette ki Bolu gelmektedir. Bolu'da yer alan Abant Gölü’ne yeşilin her tonunu verebilirsiniz görülür bitki ve hayvan varlıklarıyla gerçekten de doğal yaşamın her türlü hizmete çalışıyor ve aynı zamanda da nefes alma merkezi olarak bilinmektedir. 1328 metre yükseklikte alan Abant Tabiat Parkı'nda da en çok etkileyen noktalarından biri hiç kuşku yok ki Abant Gölü olarak bilinmektedir. Abant Dağları üzerinde oluşmuş olan karakter ve birikinti olarak bilinen Abant gölünün 127 hektar genişliği ve yaklaşık 7 kilometre çevresiyle doğaseverler için kesinlikle bulunmaz bir fırsat olarak bulunmaktadır. Bolu Abant Gölü’nde çok kolay bir şekilde tatil yapılabildiği gibi aynı zamanda da zaman geçirmeye yürüyüş yapma ve dinlenme için birçok sunmaktadır. Bu arada çevresinde bulunan orman nedeniyle çok güzel ve temiz bir hava sunmaktadır. İnsanlar burada dinlenir, Bolu Abant Gölü’nde kamp yapabilir, pikniğe gelebilir, at binebilir, kısacası da Abant'ta göl ve çevresinde birçok aktivite ve fırsat bulunmaktadır.

Bolu Abant Gölü Tabiat Parkı Nerede?

Bolu Türkiye'nin çok güzel ve şirin bir bölgesi olarak Mudurnu'dadır. Abant gerçekten de Bolu'nun çok şirin bir ilçesidir. Bolu'da bulunan Abant Gölü, Mudurnu ilçesinin 18 kilometre kadar kuzeydoğusunda yer almaktadır ve yaklaşık olarak 1350 metre yükseklikte bulunmaktadır.

Bolu Abant Gölü Tabiat Parkı’na Nasıl Gidlir?

Bolu'ya ulaşmak için İstanbul üzerinden çok rahatlıkla araçlarla veya otobüslerle geçiş yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra merkezi konumu sebebiyle, Ankara'dan Bursa'dan çok rahatlıkla ulaşma şansınız bulunmaktadır. Birkaç saat içerisinde Bolu'ya ulaşabildiğiniz gibi aynı zamanda da hızlı bir şekilde Abant'a geçebileceksiniz. Bu konuda da hiçbir sıkıntı yaşamadan hızlı bir şekilde geçişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Abant Gölü'ne nasıl gidilir hakkında şunu da söylemek gerekir ki, direkt olarak ulaşım otobüsle mevcut değildir. Bu yüzden dolayı öncelikli olarak Bolu merkeze geçmek gerekmektedir. Bolu merkez ilçelerinden Abant'a dolmuş minibüs ve taksi aracılığı ile ulaşmak mümkündür. Karayolu ile Ankara-Abant arası toplam olarak 2 saat sürmektedir ve 125 kilometre uzunluğundadır.

Aynı zamanda İstanbul'a 3 saat sürer ve 280 kilometre kadar uzaklıktadır. Bolu Abant arasında da 35 kilometre yani yaklaşık olarak 40 dakikada varabileceğiniz uzaklıktadır. Hava yolunu kullanarak Abant'a gitmek isteyen ziyaretçiler, 230 kilometre mesafede bulunan Ankara Esenboğa Havaalanı kullanabilir ve buradan geçiş sağlayabilirler.

Bolu Abant Gölü’nde Gezilecek Yerler

Bolu Abant ile ilgili olarak öncelikle bilmeniz gereken dört mevsim gezebileceğiniz ve tatil merkezi olarak saklı güzellikleri sizlere sunan bir yer olduğudur. Yaz kış çok hoş manzaralara sahip olan cennetin bir köşesinden dilediğiniz yerde çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Abant’ta gezilecek yer ve birçok farklı aktiviteler bölgeye daha çok sevmenizi sağlayacaktır. Bolu Abant otel fiyatları ise mevsimsel değişiklikler olabilir. Ancak uygun fiyatlı konaklayabileceğiniz bir yerler illa ki bulabilirsiniz.

Dolayısıyla istediğiniz zaman sizler de Abant'a gelebilirsiniz. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde çok rahatlıkla ulaşım ve rahat konumu sebebiyle, hafta sonu kaçamak yapmak isteyenler için bu bölgeyi keşfetmek çok eğlenceli bir hale gelecektir. Gerçekten de Abant'a hayran alabilirsiniz. Abant'a geldiğinizde ilk olarak göreceğiniz yer hiç kuşku yok ki Abant Gölü olacaktır. Abant Gölü toplam 1.28 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. En derin yeri ise 18 metredir. Gölün etrafında, kayın ağaçları, köknar ve çam ağaçlarından oluşan büyük bir ormanla kaplı bulunmaktadır.

Abant Gölü'nün çevresinde çok güzel bir şekilde tur atabilir ve bu keyfi yaşayabilirsiniz. Kışın köründe olduğu zamanlarda ise, gölde su bisikleti ve sandalla gezmek mümkün hale gelmektedir. İlkbaharda Nilüfer ile karaçalı ve Abant gerçekten de masalsı bir görünüme kavuşur. Özellikle de romantik tatiller için harika bir yer olur. Böylece bu halini görmek isteyen ve merak eden misafirlerine otelleri rehberleri bu konuda da yardımcı olmaktadır.

Bolu'nun şirin bir ilçesi olarak bilinen Abant, gezilebilecek birçok doğal güzellikleri sizlerle buluşturmaktadır. Çok sayıda tarihi binalar ve eser göremeyebilirsiniz. Milli Park ve çevresinde sabah yürüyüşleri öğlenleri ise piknik yapabileceğiniz bir yer bulabilirsiniz. Burada bol bol dinlenir ve kafanızı dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda da oteller çok lüks ve konforlu bir konaklama fırsatı sunmaktadır. Elbette ki Abant denildiği zaman, akıllara öncelikle Abant Gölü gelirken, aynı zamanda Sinekli Yaylası, Samandere Şelalesi, Güzeldere Şelalesi, Yedigöller Milli Parkı ve Örmeci Yaylası da gelmektedir.

Bu bölgede bulunan Örmeci Yaylası, özellikle taş kaldırımlı sokakları ve ahşap evleri ile tanınmaktadır. Sizlere büyüleyici bir güzellik sunar, yürüyüş yapmak isteyenler için, seçeneklerden biri haline gelmektedir. Güzel yaylaya kadar yürüyüş parkurunu belirleyebilirsiniz. Dilerseniz burada çok özel sucuk ekmek lezzetleri de bulunmaktadır. Abant gezi listeniz sizi de oldukça aç bırakacaktır. Abant Gölü bölgesinde gezebileceğiniz yerlerden biri de Sinekli Yaylası olarak bilinmektedir. Doğa ile iç içe bir şekilde vakit geçirmek isteyenler için Sinek Yaylası kesinlikle tartışmasız olarak en ideal bölgelerden biridir. Komşulara çok uygun alanlar bulunan, bu bölgede doğal mantarlar toplanabilmektedir. Orman Bakanlığı tarafından tescil edilen ve Tabiat Anıtı olarak bir yandan da Samandere Şelalesi, Abant'ın en güzel yerlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Bol bol fotoğraf çektirmek isteyecek ve gezinizi ölümsüzleştireceksiniz.

Ayrıca dilerseniz yakın bölgelerde birçok tarihi mekanda gezebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, Orta Hamam, Akşemsettin Türbesi, Yıldırım Beyazıt Camii, Süleyman Paşa Camii, Saraçhane Camii gibi yerleri gezebilirsiniz. Abant’ta gezilecek yerler listesi uzar gider… Abant Gölü Tabiat Parkı ile muhteşem bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu sayede sizler de gölün çevresinde yayla olarak kullanılan açık alanlarda her tip ağaçları görebilir ve çok güzel bir ortamın içerisinde yer alabilirsiniz. Abant ağırlıklı olarak tarihi yerleri ile olmasa da doğal güzellikleri için ile sizleri büyüleyecek, bir ortam sunmaktadır.

Bu arada Abant Gölü'nde gittikten sonra, keyifli bir tatil için yapmadan, denemeniz gereken bazı şeyler bulunmaktadır. İlk olarak akla gelen, Abant gölünün kenarında gittiğinizde bir banka oturup huzurum ve sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle teknolojinin çok gelişmiş olduğu ve ses ve gürültü de artık geçirmeyen ortam da bu harika ortamda sizler de zaman geçirmek isteyeceksiniz. Ayrıca göl etrafında, faytonla turlama şansımız bulunmaktadır. Abant’ta kalınacak yer arayanlar ise çevredeki otellerde konaklayıp sabah kuş sesleri eşliğinde güne uyanabilirler.

Yöreye özgü özel serpme Abant Gölü köy kahvaltısı bulunmaktadır. Burada sizler de köy kahvaltısı keyfine varabilirsiniz. Abant alabalığı diye bir balık bulunmaktadır. Bu kırmızı ve iri benekli olmaktadır.

Sizler de bir balık restoranına giderek bunun tadına bakabilirsiniz. Özellikle bahar dönemlerinde nilüfer çiçekleri çıktığı zaman, o masalsı görüntüyü görmek için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Samandere Şelalesi, Yedigöller Milli Parkı kesinlikle görülmesi gereken en önemli yerler olarak bilinmektedir. Göl manzaralı otellerden herhangi birinde kalarak çok güzel sonuçlar alabileceğiniz gibi gönderim ve rengarenk ağaçların fotoğraflarını da çekmeyi unutmamanız sizler için harika bir anı olarak bulunmaktadır.

Bolu Abant Gölü’nde Gün Nasıl Geçirilir? Neler Yapılır?

Abant Gölü'nde bir günü nasıl geçirebileceğiniz konusunda da, çok güzel fikirler son olarak yardımcı olmaya çalışalım. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmit, Yalova gibi kentlerde özellikle kalabalıktan dolayı sıkılan ve bunalan insanlar için, özellikle de iş stresinden kurtulmak isteyen insanlar için, kaçış noktası ve stresten kalabalıktan uzaklaşma noktası haline gelmiş olan Abant'ta, çok kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Yemyeşil bir yayla sizi karşılamaktadır. Sakin bir göl ve Bolu'nun engin dağları ile çevrili olan Abant'ta bir gün çok güzel bir şekilde geçer neler yapılır, nasıl eğlenilir bu konularda size her türlü bilgileri vermeye çalışacağız. İsterseniz günü birlik Abant turları, isterseniz konaklamalı gezilerle sizler de buralara gidebiliyorsunuz.

Şimdi Abant'ta doyamayacağınız tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz bir yer olduğunu da tekrar bildirmek isteriz. Öncelikli olarak ilçeye gelenler, genellikle köy kahvaltısı yapmaktadır. Sert bir şekilde hazırlanmış olan, özel Köy kahvaltısına sizler de ulaşabiliyorsunuz. Bu arada rüya gibi bir yol üzerinde hizmet veren, kahvaltı salonları bulunmaktadır. Buraya uğradığınız zaman, Abant'a uğramayı da kahvaltı mekanları verilmektedir. Enfes lezzetleriyle size de aradığınız cevabı burada bulabileceksiniz. Gölde yetişmiş olan, özel domatesli, taze bir şekilde salatalıklar, biberler ve ev yapımı meyve reçelleri ayrıca kaymak, sıcacık çay, bal, taze ekmek gerçekten de huzurlu bir şekilde sizin önünüzde durmaktadır ve böylece çok güzel bir şekilde Abant dizinize başlamış olursunuz. Göl çevresinde, otellerinde kafelerinde ve restoranlarında da kahvaltı hizmetleri aynı şekilde sunulmaya devam edilmektedir. Açık büfe lezzetlerle karnınızı tıka basa da doldurabilirsiniz. Bu konuda sizlere birçok farklı seçenek sunulur. Sizler de çok güzel bir şekilde başlayabilirsiniz.

Abant Gölü'nde çok güzel tarihi ve doğal yerleri bulunmaktadır. Bunların içerisinde, Yedigöller Milli Parkı, Sinekli Yaylası, Örmeci Yaylası, Samandere Şelalesi ve Güzeldere Şelalesi bulunmaktadır. Bunları çok güzel bir şekilde gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra, isterseniz Bolu'nun tarihi mekanlarında ziyaret etme şansınız bulunmaktadır. Bunların içerisinde Akşemsettin Türbesi, Seben Kaya Evleri, Yıldırım Beyazıt Camii gibi yerler bulunmaktadır. Abant'ta yapabileceğiniz en önemli kurallardan bir tanesi, yamaç paraşütüdür. Çepni Yaylalarında da bu şekilde bilinmekle birlikte, Havacılık Festivali de burada yapılmaktadır. Bu yüzden dolayı, muhteşem bir coşkuyu yaşayabilir. Gün boyu, eğlenceli etkinliklere ortak olabilirsiniz. Kış döneminde kente geldiyseniz, Kartalkaya kayak merkezine de giderek, kayak yapma şansınız bulunmaktadır.

Bolu Abant Gölü Otelleri

Abant Gölü çevresinde birçok büyük ve küçük yerler bulunmaktadır. Sizler de bunlardan birini tercih ederek çok rahat bir şekilde kalabilirsiniz. Hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan buralarda kalabileceğiniz gibi, aynı zamanda da doğanın ve gölün güzelliği karşısında manzara ile birlikte de burada ikamet edebilirsiniz. Bolu Abant Gölü turlarından herhangi birine katılarak isterseniz günü birlik olarak gidip gelebilirsiniz. Zaten çok kısa bir mesafedir. Özellikle İstanbul Ankara gibi yerlere çok kısa mesafede olması sebebiyle dileyenler uçakla ya da çift vesait olarak buraya ulaşılabilmektedirler. Kalmak istediğiniz zaman sizlere Abant’ta pansiyonlar ve oteller gibi birçok farklı seçeneği sunulmaktadır.

Bolu Abant Gölü'ne geldiğiniz zaman sizlere birçok tavsiye ve farklı fırsat sunulabilmektedir. Bu yüzden dolayı sizler de birçok şekilde zaman geçirebilmektesiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda restoranlarda zaman geçirebileceğiniz gibi aynı zamanda da isterseniz Bolu Abant Gölü’de kamp yapabilirsiniz. Doğa ile iç içe bir ortam sunan Abant Göl'ünde, sizler de zaman geçirdikten sonra, kesinlikle keşfedilmemiş bir yer gibi görecek ve burada artık sürekli zaman geçirmek isteyeceksiniz. Bu konuda sizlere tavsiye edebileceğimiz şeylerin başında hiçbir şey yok ki trekking tepelerinde dolaşabilirsiniz. Doğanın içerisinde, gelecek bir keşfedilmemiş bölgede istediğiniz gibi zaman geçirebilirsiniz. Dileyenler Kartalkaya'ya giderek kayak yapabilirler. Yani Bolu Abant çevresinde sizlere her mevsimde sunulacak olan bir hizmet kesinlikle bulunmaktadır. Ayrıca kışın gittiğiniz zaman isterseniz üzerinde sandallar ve özel bisikletler ile gezme şansınız bulunmaktadır. Baharda gittiğiniz hafif nemli bir hava var dışarıda yağmur yağıyor, girdiğiniz restoranda çorba sipariş ettiğiniz manzara eşliğinde bu yayla çorbasını yudumluyorsunuz. Gerçekten de harika denilebilecek bir ortamda sizler de bu şekilde zaman geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Bolu Abant Gölü gezilecek yerler hakkında söyleyeceklerim bu kadar herkese şimdiden keyifli tatiller diliyorum.

"Abant Gölü" Hakkındaki Genel Yorumlar (2)

Taner Altay 23 Ocak 2019 Çarşamba
Yine Abant'a kadar gelmişken şuraya da uğrayın; Gözetleme kulesi - Göynük- Sakarya Göynük ; tarihin ta kendisi , İstanbul Fatih’i Fatih sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin hazretlerinin ömrünün son dönemlerini burada geçirmesi ve türbesinin burada olması , buranın ne kadar güzel olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Göynük’te İstanbul’da , saraydan sürgüne gönderilmiş Osmanlı hanedan ailesinin üyerinden insanların buranın kültürünün çeşitlenmesine neden olmuş. Aynı zamanda tek bir kültüre sahip değil bir mozaik gibi her düşünceden insana çok rahat karşılaşabilirsiniz. Osmanlı padişahlarının farklı ülkelerden çok eşli olduğunu düşünecek olursak.
Taner Altay 23 Ocak 2019 Çarşamba
Bolu çevresinde gezilecek yerler Gözetleme kulesi - Göynük- Sakarya Göynük ; tarihin ta kendisi , İstanbul Fatih’i Fatih sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin hazretlerinin ömrünün son dönemlerini burada geçirmek istemesi ve türbesinin burada olması , buranın ne kadar güzel olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Göynük’te; İstanbul’dan saraydan sürgüne gönderilmiş Osmanlı hanedan ailesinin üyerinden insanların buranın kültürünün çeşitlenmesine neden olmuş. Aynı zamanda tek bir kültüre sahip değil bir mozaik gibi her düşünceden insana çok rahat karşılaşabilirsiniz. Osmanlı padişahlarının farklı ülkelerden çok eşli olduğunu düşünecek olursak. Gözetleme kulesi sembolik olarak inşaa edilmiş. Buraya çıkmak için dere kenarında 30 tl ye kaldığım tarihi öğretmen evinden çıktığım da , yaklaşık 20 dakika çok hoş Bahçeli , Arnavut kaldırımlı yamaç şeklinde patika yolları aşarak geldim . Osmanlı mimarisi ile yapılmış etkileyici ve gözalıcı mimari eserleri aynı zamanda seyrederek. Kuş seslerinin , su sesine karıştığı, rüzgarın yüzünüzü okşayarak geçtiği sırada ve aynı zamanda yöre halkının size bölge hakkında Bilgi verirken o samimiyeti hissedeceğiniz masalsı bir yer burası.

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z