Yaz

Bolu Yedigöller Kamp

calendar_today Kas 20, 2017 label

Bolu Yedigöller Kamp

Yedigöller kamp maceram şöyle başlamıştı. Ukrayna’da tanışıp maceralar yaşadığım 2 Güney Kore’li kız arkadaş bana sürpriz yaparak İstanbul’a geldiler. Ben de 2.kez gitmek istediğim Bolu Yedigöller kamp alanına gideriz diye plan yapıp arkadaşlara Bolu Yedigöller gezilecek yerler hakkında bir yandan fotoğrafları gösterip bir yandan da Yedigöller çadır kiralama olmazsa hep birlikte aynı çadırda kalmak zorunda olduğumuzu anlatarak daha önce kamp deneyimi olmadıkları için ne gerekiyorsa anlattım. Bolu Yedigöller sonbahar mevsiminde özellikle daha da soğuk oluyordu. Yedigöller nerede kalınır? Yedigöller Milli Parkı konaklama hakkında önceden tecrübeli olduğum için bu konuda bir sorun olmayacaktı. Hani en kötü Bolu’ya yakın yerde Öğretmenevi daha uygun fiyatlı olarak alternatif olabilecekti. Yedigöller kamp alanı hakkında detayları başlıyorum anlatmaya. Bu arada Bolu Yedigöller deneyimlerinizi yorum kısmında yazabilirsiniz.

Plan şuydu,akşam Yedigöller’de kamp yapıp sabah göle karşı kahvaltı yapıp daha sonra Yedigöller kamp turumuza devam edecektik. Yedigöller kamp alanı iletişim ve Yedigöller kamp rehberine buyrun efendim. En güncel bilgiler sizlerle… Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve hayatımıza girmesiyle hemen her şeye karşı olan bakış açımız değişmiştir. İnsanlar artık her şey için kolay ve pratik olanı aramaktadırlar ve onları yoracak zahmetli şeylerden uzak durmaktadırlar. Fakat bu durum insanların hayatına o kadar entegre oldu ki herkes artık emek verebileceği uğraşların peşine düşmeye başladı.  Tatil anlayışı da son dönemlerde bu görüşten yola çıkılarak oldukça büyük değişikliğe uğramıştır. İnsanlar her türlü hizmetin verildiği beş yıldızlı oteller yerine daha kendi kendilerine kalabilecekleri bir tatil tercih etmeye başladılar. Bu da kamp tatillerini insanların gözdesi konumuna getirdi. Kamp tatilleri için de en ideal ve güvenli olan kamp alanlarını tercih etmektir. Ülkemizde bulunan kamp alanlarından en önemlisi ve en çok bilineni Bolu Yedigöller Kamp alanı ve Bolu Yedigöller Milli Parkı’dır. 

Yedigöller bilindiği gibi Bolu il sınırları içerisinde yer almaktadır. Gidiş yolu için Bolu’ya gidişin araştırılması yeterli olacaktır çünkü zaten şehir içinde sizi oraya ulaştıracak tabela tarifleri mevcuttur. Yedigöller kamp alanı içerisinde en önemli bilmeniz gereken şeylerin başında herhangi bir şekilde ateş yakmak veya mangal yapmanın yasak olduğudur. Fakat akşam belli bir saatten sonra kamp kuranlara özel olarak izin verilebiliyor ve böylece kamp için gidenler ısınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Ayrıca kamp alanı için bir takım ücretlerin ödenmesi de gereklidir. Bunların başında çadır kurmak için yer ücreti geliyor, bu ücret kaç kişi kurduğunuza bakılmaksızın çadır başına 25 TL olarak alınıyor. Ayrıca arabayla gitmeyi tercih edenler araç giriş ücreti olarak 12 TL veriyorlar. Bolu Yedigöller araç giriş ücreti 15 TL olmuştur.

photo_library

Bolu Yedigöller Kamp Ücreti

Sezonunda 25 TL olan kamp alanı ücreti 15 Ekim sonra 12,5TL oluyor. Bolu Yedigöller kamp alanı ücreti güncel fiyatları 30 TL,öğrenci fiyatı ise 15 TL’dir.  Bu bilgiyi direkt olarak bizden parayı toplayan görevliden aldım. ‘’Ama sen yine de böyle yazma,seneye ne olacağı belli olmaz.’’ Dese de siz olur ki fiyat pazarlığı yapacaksanız bu fiyatı makul görebilirsiniz. Durum şöyle ister tek çadırda bizim gibi 3 kişi kalın ister 1 kişi kalın,fiyatlar çadır başına ödeniyor. Bizim yanımızdakiler biz girişte ödedik deseler de ben böylesine muazzam bir güzellikte olan Yedigöller kamp turum için hiç pazarlığa bile tutuşmadan hemen ödeme yaptım. Yanımızdaki arkadaşlar Yedigöller’de kamp yapan diğer arkadaşlardan şunları duymuşlar, ‘’Eğer girişte verdik derseniz ya da paramız yok derseniz görevliler sizden para almıyorlar.’’ Nitekim benim gördüğüm de bu yöndeydi ama dediğim gibi bu kısım size kalmış. Malum Türkiye’deki kamp alanları her geçen gün neredeyse otel fiyatlarıyla yarışacak duruma gelmiş. Fiyat/manzara/huzur performansı olarak Bolu ve çevresinde kamp yapılacak yerler bakımından tercih ettiğim yer olarak listede 1.sırada yerini alan Bolu Yedigöller kamp alanını muhakkak tavsiye ederim. Eğer akşam 17:00’den sonra Bolu Yedigöller kamp alanına ulaştıysanız görevli olmayacaktır. Görevli sabah saat 09:00 gibi gelip paraları topluyor. Kimileri erkenden çadırını topluyor arabasına koyup akşam görevli gidince tekrar çadırını kuruyor… 

Yedigöller Kamp Turu - Bolu Yedigöller

"Bolu Yedigöller Kamp Ücreti" Hakkındaki Sorular ve Cevaplar (1)

Bolu yedigöllerde kamp alanında kiralık çadır varmı add

Henüz hiç cevap yazılmadı.

Yedigöller'e Ne Zaman Gidilir?

Bolu Yedigöller için sonbaharın renk cümbüşüne şahitlik etmek ve sonbaharın bütün renk tonlarını görmek istiyorsanız Ekim’in 21’i ile Kasım’ın ilk haftası arası Bolu Yedigöller için ideal zamanlardır. Ben en son kamp yaptığımda kar yağmasına çok az saatler kala bölgeyi terk etmiştim:) Ayrıca bu dönemlerde yoğun bir ilgi gören Bolu Yedigöller Milli Parkı için hafta içini tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Bunun dışında Yedigöller ‘e yaz mevsiminde de gidiliyor. Önemli olan kışın soğuk ve yolların kapanması nedeniyle Bolu Yedigöller’e gitmemek.

Yedigöller Konaklama - Bolu Yedigöller Çadır Kampı

Bolu Yedigöller Çadır Kiralama

Maalesef Bolu Yedigöller Milli Parkı içerisinde çadır kiralama hizmeti verilmiyor. Gidecek olan arkadaşlar bu bilgi ışığında yola çıksınlar.

Yedigöller turu - Yedigöller'de otelde kalmadan günü birlik tur da yapabilirsiniz

Yedigöller Milli Parkı Araç Giriş Ücreti

Eğer kamp yapacaksanız araç giriş ücreti alınmıyor. Bizim ödediğimiz 12,5 TL içerisinde araç giriş ücreti dahil olup ek ücret istemediler.

Yedigöller kamp alanında yukarıda bahsedilenler dışında bir ücret ödemesi alınmamaktadır. Alanda tuvalet sıkıntısı genel olarak görülmemektedir. Fakat herkesin kendi temizlik araç gereçlerini getirmesi önerilmektedir. Genelde insanlar yaz tatilleri için değil de sonbaharda Yedigöller’i tercih etmektedirler. Bu mevsimlerde gitmeyi düşünenler kalabalık olacağını göz önünde bulundurmalıdırlar. Bu nedenle de erken saatlerde Yedigöller kamp alanına ulaşarak çadırlarını kurma işlemlerini bitirmelidirler. Ayrıca kamp tatilleri dışında günübirlik tatilciler için de oldukça rağbet gören bir mekan olmasından dolayı trafik sorunu ile karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle de hazırlıklı olmak gerekebilir.

Yedigöller Nerede

Yedigöller, Batı Karadeniz’de yer almaktadır. Konum olarak Zonguldak ilinin güneyinde, Bolu ilimizin ise kuzeyinde kalmaktadır. Ankara İstanbul güzergahının 152. km'sinde yer alır. Kış mevsiminde Bolu-Yedigöller arası karayolu kapalı olduğu için,  Bolu iline kırk iki km uzaklıkta olan bu bölgemize ulaşım Yeniçağa üzerinden yapılmaktadır.

Yedigöller Milli Parkı - Oda kahvaltı yok göl kahvaltı var :)

Çılgın Gezgin Sosyal Medya Hesaplarım

İnstagram : Cilgingezgin_

Facebook : Çılgın Gezgin

Yedigöller çadır kampı kahvaltısı

Bolu Yedigöller'de Kamp Ateşi İçin Odun Satılıyor Mu?

İçeride Yedigöller kamp alanı olarak belirtilen noktanın hemen arkasındaki marketten odun satın alınabiliyordu. Marketin sözleşmesi bittiği için bizim bulunduğumuz dönemde herkes odun arayışı içerisindeydi. Ben giderken evden kamp için hazırlamış olduğum odunları götürdüm ayrıca yol üzerinde de ne olur ne olmaz-ne kadar kalacağım belli olmadığı için biraz daha toplamıştım. Yedigöller özellikle sonbaharda sık yağmur alan bölge olduğu için ıslanan odunlar size zorluk çıkartabilir. Buna çözüm olarak eğer arabayla Yedigöller’e gidiyorsanız yol üzerindeki market,manav,kasap ya da ne bulursanız boş kasaları toplayın derim. Genel olarak kamp için odununuzu etraftan toplayabilirsiniz. Ayrıca ıslanan odunları tutuşturmak için çıra ya da mangal jölesi bulundurmanız tavsiye olunur.

Yedigöller çadır kampı

Yedigöller Kamp İçin En İyi Alan Neresidir?

Deringöl ile Büyükgöl arasında kalan alan kamp alanı olarak ayrılmış olup burası en güzel yer olarak gözüme çarptı. Sabah kahvaltısını yapmak için hemen masalar Deringöl manzarasında olup çadırınızı da Deringöl’e karşı kurabilirsiniz. Eğer kafa dinlemek isterseniz benim çadır kurduğum yeri (fotoğraftaki yeri) tercih edebilirsiniz.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Bolu Yedigöller Karavan

Kamp bölgesi olarak ayrılan alan otoparkın hemen yanında kalıyor. İster göl manzaralı olan yerde kamp yapın ister otoparkın hemen sol tarafında (yolun hemen alt tarafında) tercih tamamen size kalmış. Kamp alanına geldiğimizde karavan vardı bir gün daha kalarak ayrıldılar. Eğer karavanınız varsa otopark alanına kadar girip rahatça güzel bir gün geçirebilirsiniz. Eğer hafta içi giderseniz güzel bir yer kapma şansınız oldukça yüksek.

Bolu Yedigöller Milli Parkı çadır kampı

Yedigöller Kamp Alanı Su ve Tuvalet İhtiyacı

Her yerde kana kana içilebilir çeşme suları mevcut. Bu konuda hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Tuvalet ise çadır kurduğunuz yere sadece 100 metre uzaklıkta olup yanınızda sıvı sabun ve tuvalet kağıdı götürmenizi tavsiye ederim.

Yedigöller Kamp Alanı Elektrik İhtiyacı

Kamp yaptığınız alana yakın konumda bulunan market ve restoranda elektronik cihazlarınızı şarj edebilirsiniz özel bir elektrik panosu yoktur.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Otostopla Yedigöller Kamp Alanına Ulaşım

Akşam üzeri iki tane otostop yapan kişiyi araca alamamıştım. Kendileri acaba ne yaptılar diye gece aklıma gelmişti. Meğer otostop çektikleri yakın konuma sanırım ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ bahçesinde kamp yapıp ertesi sabah gelmişlerdi hatta beraber güzelce kahvaltı yapmıştık. Size tavsiyem sabah saatleri ya da öğle saatleri Bolu Yedigöller’e otostopla gelmek için en uygun zaman olacaktır. Ayrıca giderken de diğer kampçılar ile birlikte en azından şehir merkezine kadar gidebilirsiniz.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller'e Nasıl Gidilir?

İstanbul ile Bolu Yedigöller arası 305 km’dir. Yolculuk 4 saate yakın sürüyor fakat haftasonu Yedigöller turu yapan o kadar çok firma oluyor ki bazen kilometrelerce trafik olduğunu anlatanlar olmuştu. İstanbul’dan özel araçla Tem Otoyolu üzerinden Bolu tabelasını görene kadar yola devam ediniz. Bolu Yeniçağa ayrımından sapın ve Bolu Mengen üzerine Bolu Yedigöller Milli Parkı’na ulaşın. Diğer yolları tavsiye etmiyorum. (Tecrübeyle sabittir) Ben her seferinde Bolu Yedigöller’e özel aracımla gittim. İnternette otobüsle Bolu Yedigöller’e ulaşım bilgileri çok da güvenilir bilgiler değil. Otobüsle Bolu Yedigöller Milli Parkı’na nasıl gidilir? sorusuna cevap bulanlar yorum kısmından cevaplayabilirler.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller'de Ateş Yakma Yasağı Hakkında

Aslında durum şu şekilde belli bir bölge güvenli bölge olarak belirlenmiş ama öte yandan da insanlar sırf fotojenik olsun diye mi yoksa serbestlik olduğu için mi anlayamadığım bir şekilde başka yere de çadır kurmuşlardı. Ateş yakmak sadece kamp yapanlara serbest bunun dışında günü birlik ziyaretçilere tamamen yasaklanmış durumda. Deringöl ile Büyükgöl arasındaki alanda ateş yakmak için özel yerler yapılmış. Bazı yerlerde de tenekeler var. Yer ateşi tamamen yasaktır. Islanan odunlara karşılık çıra alırsanız faydanıza olacaktır. Sabah 08:00 ile 19:00 arası ateş yakmanın yasak olmasının sebebi günü birlik ziyaretçilerin burayı çılgın mangal partilerine çevirmemeleri olarak yorumluyorum. Saat 19:00’dan sonra ateş yakmak serbesttir.

Bolu Yedigöller Milli Parkı gece yarısı patlamış mısır ve sohbet seansları

Yedigöller Hava Durumu

İster yazın gidin ister sonbahar mevsiminde gidin eğer benim gibi 1 günden fazla kalacaksanız bilin ki o yağmur sizi yakalayacaktır. Kimileri çok üşürken kimilerine göre hava gayet güzel görünüyor. Gece ayak üstü sohbet ettiğim bir çift geceleri soğuktan uyuyamadıklarını bu yüzden geceleri gezip takılıp, gündüzleri uyuduklarını söylediler. Belki benim şişme yatağım ve uyku tulumum olduğu için soğuğu hiç hissetmedim. Yağmura karşı tedbirli olunması da sizin için iyi olabilir en azından yağmurluk yanınızda olsun zira kapalı alan bulmakta güçlük çekeceksiniz. Rüzgar konusunda içiniz rahat olsun ben her iki kampımda da hem yazın hem sonbaharda çadırı yere sabitleme ihtiyacı duymadım. Sonbahar mevsiminde gitmeden önce MUHAKKAK hava durumuna göz atın. Görevlinin söylediğine göre eğer Yedigöller Milli Parkı içerisine kar yağıyorsa bilin ki tırmanış yolu tamamen kapanmıştır. En az 30 cm kar olmuş demektir.

Yedigöller Gezilecek Yerler

Bolu Yedigöller’de gezilecek yerleri bir kenara bırakacak olursak bir ortam düşünün ‘’Alıp başımı gidesim var huzurun başkentine’’ diye isyanlardaysanız işte tam da aradığınız, huzur bulabileceğiniz,oksijeni iliklerinize kadar hissedebileceğiniz,yedi adet gölü bir arada aynı anda görebileceğiniz muazzam güzellikteki Bolu Yedigöller Milli Parkı içerisinde Büyükgöl , Sazlıgöl , Deringöl, Nazlıgöl , Küçükgöl , Seringöl ve İncegöl sizleri bekliyor. Oksijen deposu derken yaklaşık 900 metre rakımda olması ve Bolu’nun kuzey tarafında bulunması sebebiyle binek arabayla stabil değilde asfalt yoldan ulaşımı rahat şekilde yapılması sebebiyle sıkça tercih ediliyor. Özellikle hafta sonları tabiri caizse ana-baba günü olması sebebiyle tatil günleri değil de hafta içi gitmenizi öneririm.  Ama ikinci gidişimde ise Pazar öğleden sonra akşama doğru orada olmayı tercih ettiğim için etrafta bizim haricimizde en fazla 10 kişi ya vardı ya yoktu. Eğer trekking sevenlerdenseniz Yedigöller Milli Parkı içerisinde güzel bir yürüyüş ile birlikte şelale,Pisagor ağacı ve dilek çeşmesini görebilirsiniz.

Yer şekilleri bakımından engebeli olan bu bölge, iklim bakımından ise Karadeniz iklimini taşımaktadır. Yeşillikler içinde yer alan bölgemiz bolca turist çekmektedir. Özellikle doğada zaman geçirmeyi sevenler için vazgeçilmez bir kamp bölgesidir. Bu bölgemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Milli Park Alanı olarak belirlenmiştir. 1965 yılında kurulan Yedigöller alanı her yıl özellikle yaz aylarında kamp severlere ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle ailelerin sık sık uğradığı bölge yerli turistle beraber yabancı turiste de kapılarını açmaktadır. Bölge insanı ise ticaret ve bölgenin  tanıtımını yaptığı için durumdan gayet memnundurlar. Herkesin merak ettiği şey ise bölge kamp kurmak için uygun mudur? Olanaklar günaşırı kalmaya müsait midir? Bölgede tuvalet, mescit, market, duş alınacak yer, internet var mıdır? Kamp bölgesinde tuvalet alanları olmakla birlikte bay ve bayanlar için ibadetlerini yapacakları mescit bulunmaktadır. Marketin yer aldığı bölgede banyo yapacak mekân bulunmamaktadır.

En çok ihtiyaç duyulan su ise bol miktarda vardır. Her bir tarafı çeşmeler ile doludur. Elektrik ihtiyacı ise mescitten ve tuvaletten sağlanmaktadır. İnternet imkânı bulunmazken telefon ise bazı bölgelerde çekmektedir. Yedigöller kamp alanı ücretli olup, ücreti görevliler genelde sabah vakitlerinde çadır kurulan alanda çadır başına 25 tl almaktadır. Öğrenci kartı bulunan kişilere kamp 12,5 TL olarak sağlanmaktadır. Bölgenin hava durumu genellikle yağışlı olmaktadır özellikle geceleri soğuyan hava yağışa dönüşmektedir. Çadırınızı göl kenarına veya ormanın iç bölgelerine kurabilirsiniz.. Kamp bölgesi sınırları içerisinde bazı bölgelere araçlarınızla girebilirsiniz. Oksijen ve nemin bol bol olduğu bölgede kampa gelirken yanınızda bir kaç farklı giysi getirmeniz sizin için faydalı olacaktır.

photo_library

Bolu Yedigöller Hakkında Tarihi Bilgi

Yedigöller Havzası adını, içinde bulunmakta olan yedi gölden almaktadır. Bu göllerin adı; Sazlıgöl, Küçükgöl, Büyükgöl, Kurugöl, Nazlıgöl, Deringöl ve Seringöl’dür. Bolu’da bulunmakta olan Yedigöller, Bolu merkeze 42 km’lik uzaklıkta bulunmaktadır. Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. Milli Park olarak korumaya alınan Yedigöller Havzası artık, Yedigöller Milli Parkı olarak anılmaya başlanmıştır. Özel bir sitenin anketine göre, Yedigöller Milli Parkı, Bolu’da yapılacak şeyler arasında, üçüncü sıradadır. Bu durum göstermektedir ki, Bolu’ya geldikten sonra, Yedigöller Milli Parkı’na uğramadan gitmek, akıllıca bir hareket olmayacaktır. Bu sebeple, Yedigöller Milli Parkı pek çok kimse tarafından tavsiye edilmektedir.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Dinlendirici Bir Doğa Alanı: Bolu Yedigöller

Yedigöller ve çevresi, kent yaşamından bıkmış olan ya da stresli bir iş hayatına sahip olan kimselerin vakit geçirmeleri için oldukça uygun bir gezi alanı olmaktadır. Bu sayede, Yedigöller Milli Parkı, Bolu ve çevresinden, Marmara Bölgesi’nden çok yüksek sayılarda ziyaretçi almaktadır. Yeşilin ve doğanın dinlendirici ve doyumsuz tadına ulaşabileceğiniz Yedigöller Milli Parkı, etrafında bulunan çeşit çeşit ağaçlarla, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Yedigöller Milli Parkı’nın etrafında; dişbudak, kayın, gürgen, karaağaç, meşe, ıhlamur, sarıçam ve köknar gibi ağaç türleri bulunmaktadır. Yedigöller Milli Parkı, çevresindeki ağaçların çeşitliliği ve güzelliği sayesinde, ülkemiz içerisindeki en güzel orman alanlarından biri haline gelmiştir. Mevsimlerde, renkten renge bürünen bu ağaçların oluşturduğu eşsiz manzara, pek çok fotoğrafçı tarafından çalışma ve estetik haz alanı olarak kullanılmaktadır. Yeşil doğası ve ormanıyla dikkat çeken Yedigöller Milli Parkı’nın içerisinde bulunan yedi göl, heyelan gölü olma özelliğini taşımaktadır. Adları Sazlıgöl, Küçükgöl, Büyükgöl, Nazlıgöl, İncegöl, Deringöl ve Seringöl olan yedi gölün içlerinde alabalıklar yaşamaktadır. Dip kaçaklarla birbirlerine bağlı olan göller set gölleridir. Yedigöller Mili Parkı’nda bulunan göller arasında en büyük göl Nazlıgöl olmaktadır.

Yedigöller'de kamp yapılacak alanlar

Yedigöller Milli Parkı'nda Hangi Aktiviteler Yapılabilir?

2.019 hektar alan kaplamakta olan Yedigöller Milli Parkı’nda, sincap, geyik, karaca ve tilki gibi hayvanlar koruma altına alınarak ziyaretçilere sergilenmektedir. Park’ta 100’den fazla kuş çeşidi olduğu açıklanmıştır. Yedigöller Milli Parkı’na 1969 tarihinde, ülkemizin ilk kültür alabalığı üretme tesisi kurulmuştur. Park içerisinde, yürüyüş, koşu, kampçılık, piknik ve fotoğraf çekimi gibi aktiviteler yapılarak oldukça eğlenceli vakit geçirilebilmesine olanak vardır. Peyzaj mimarisi alanında detaylı güzellikler, vahşi doğa, geyik üretim tesisi, kültür alabalığı gibi ilginç deneyimlere şahit olabileceğiniz Yedigöller Milli Parkı, görsel güzelliği ve sanatsal yapısı sayesinde ressamlar tarafından sürekli çalışma alanı olarak kullanılmaktadır. Bir doğa cenneti olarak nitelenen Yedigöller Milli Parkı’nda belli tarihlerde, düşük miktarda bir ücret karşılığında, balık tutulmasına izin verilmektedir. Anıt ağaçlar da bulunan Yedigöller Milli Parkı’nda şelaleri görmek, spor yapmak ve türlü cinste bitkileri incelemek gibi faaliyetler de yapılarak güzelce vakit geçirilebilmektedir. Yurtdışından gelenler ya da kamp yapmak isteyenler veya karavanında konaklamak isteyen kimseler için de parkın bir bölümü ayrılmıştır.

Yedigöller'de mangal sefası - Af-fet-mem:)

"Yedigöller Milli Parkı'nda Hangi Aktiviteler Yapılabilir?" Hakkındaki Sorular ve Cevaplar (1)

Çadır kiralanıyor mu ? add

Henüz hiç cevap yazılmadı.

Yedigöller Milli Parkı'nda Konaklama ve Yemek Kültürü

Yedigölleri Milli Parkı’nı ziyarete gelmek ve burayı detaylı bir şekilde gezmek isteyen ziyaretçiler, parkın çevresinde oluşturulan özel alanda kamp yapabilir, karavanıyla konaklayabilir, bungalov evlerde ve misafirhanelerde konaklayabilmektedirler. Parkın içinde kır gazinosu ve kantin gibi yerler bulunmaktadır. Bu sayede, parkın ziyaretçileri çeşit çeşit hizmeti, doğanın içindeki bu özel parkın içerisinde edinebilmektedirler. Parkın içerisine yiyecek ve içecek getirilebilmekte veya da parkta bulunan büfe ve kantinlerden alışveriş yapılabilmektedir.  Yöre halkı ve dışarıdan gelen ziyaretçiler de, parkın içinde piknik yapma imkanından sıklıkla yararlanmaktadırlar. Piknikte özgürce piknik yapılmaktadır. Ancak parkın içerisinde ateş yakılması, yani mangal ve benzeri piknik türünün yapılması yasaktır. Parkın içinde kısa mesafede aralıklarla suyu içilebilen çeşmeler bulunmaktadır. Parkı ziyarete giden herkes parkın çevresinde satılan gözlemeleri ve yanında içilen çayı şiddetle tavsiye etmektedirler.

Yedigöller çadır kamp alanı

Yedigöller Milli Parkı'nda Doğa Güzellikleri ve Gezilecek Yerler

Çeşitli doğal güzelliğiyle ziyaretçisini büyüleyen ve uzun sürede etkisi altında bırakan Yedigöller Milli Parkı’nın içerisinde ülkemizde ilk olan kültür alabalığı üretme tesisi bulunmaktadır. Bunun yanında geyik üretme alanı da bulunan parkın içerisinde; ayı, tilki, geyik, karaca ve sincap gibi hayvanlar da bulunmaktadır.  Dişbudak, kayın, gürgen, karaağaç, meşe, ıhlamur, sarıçam ve köknar gibi birçok ağaç türünün bulunduğu parkta ormanlık alanlar bulunmaktadır. Parkta bulunmakta olan ağaçların boyları parkı ziyaret eden pek çok kişiyi hayrete düşürmüş ve onların ilgi odağı olmayı başarmıştır. Ziyaretçiler park ve civarında bulunan seyir teraslarına çıkılarak göllerin ve çevresinin doğal atmosferini kuşbaşı olarak uzaktan görme imkanından da yararlanılabilmektedir. Milli park olarak korumaya alınan Yedigöller Havzası’nın, yörede yapılan kazılar sonucunda bulunan buluntular ışığında, Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilgisine ulaşılmıştır. Temiz havası, doğa yürüyüşü ve en yabani hayvanları bile yakından gözleyebilmek gibi imkanları bulunması dolayısıyla Yedigöller Milli Parkı doğal bir cennet olarak anılmaktadır. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan park, doğal bir yaşamı gözlemek ve kısa bir süre için de olsa onu yaşamak isteyenler için oldukça cazip bir yer olmaktadır. Yedigöller Milli Parkı’nın içerisinde ağaçkakan, çulluk, keklik, yabani ördek ve alakarga gibi yüzün üstünde kuş türü yaşamaktadır. Ziyaretçilerine, Kapankaya Manzara Seyir Tepesi, yedi gölü ve çevresini kuşbakışı olarak görmek ve bu görüntünün oluşturduğu doğal estetiği fotoğraflama imkanı sunmaktadır.  Zambak, çiğdem ve orkide gibi bitki türlerinin bulunduğu Milli Park içerisinde, toplamda 236 adet bitki türü bulunmaktadır. 40 yıl gibi bir süredir Milli Park olarak koruma altına alınmış olan Bolu Yedigöller Milli Parkı, içerisinde pek çok ölü ağacı da barındırması sebebiyle toprak ve bahçe uğraşlarına ilgili olan ve bu işlerde akademik düzeye sahip olan kişilerin de, uğrak alanı olmayı başarabilmiştir. Kısacası, Bolu Yedigöller Milli Parkı içerisinde, piknik yapanı, fotoğraf çekeni, araştırma yapanı, kamp yapanı, karavanıyla gezinti yapanı, spor ve egzersiz yapanı, hayvan severleri ve resim yapanları görmek mümkün olmaktadır. Kışın göllerdeki buzlanma ve parkın çevresini kaplayan kar sebebiyle, ilkbahar ve yaz aylarındaki kadar yoğun ziyaretçi almayan Bolu Yedigöller Milli Parkı, çocukların da güzel vakit geçirebileceği bir yerdir. Bolu Yedigöller Milli Parkı’na gelen ziyaretçilerin; bölgede bulunan en yüksek yer olan Eğrikiriş Tepesi’ne çıkılarak, benzersiz bir manzaranın tadını çıkarmaları da mümkün olmaktadır. Bu sebeple parka gelen birçok kişi bu tepeyi gezmekte ve hatta bu tepede fotoğraf çektirmektedir.

Yedigöller'de bu manzara 20 Ekim gibi başlıyor

Manzara, Fotoğrafçılık ve Yedigöller Milli Parkı

Bir doğa harikası olarak nitelenen Yedigöller Milli Parkı pek çok amatör ve profesyonel fotoğrafçılık yapmakta olan kişi tarafından bir çalışma alanı olarak kullanılmaktadır. Yedigöller Milli Parkı özellikle sonbahar dönemlerinde fotoğrafçılar için doğal estetiği bol bir alan haline bürünmektedir. Yedigöller Milli Parkı, içerisinde barındırdığı yedi heyelan ve set gölünün oluşturduğu manzarayla çevresindekileri büyülemektedir. Göllerin çevresinde yer ala geniş bitki örtüsü ve onlarca çeşit türdeki ağaç bulunmakta olan Yedigöller Milli Parkı’nın manzarasına belirli aralıklarla bulunan seyir teraslarından doyulabilmektedir.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Hayvanlar, Resim Sanatı ve Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı içerisinde, sincap, karaca, geyik ve yabani tavşan gibi çeşitli türde hayvanlar bulunmaktadır. Yedigöller Milli Parkı içerisinde ülkemizdeki ilk kültür alabalığı yetiştirme tesisi kurulmuştur. Bunun yanında, Yedigöller Milli Parkı içerisinde geyik üretim alanı da bulunmaktadır. Bu sayede parkı ziyarete gelen ziyaretçiler, hem eğlenecek hem de daha önce görmedikleri tesisleri görmüş olacaklardır. Türlü türlü hayvanın görülebileceği park içerisini ziyarete gelmiş olan ziyaretçiler, kendilerini vahşi doğada gibi hissedecekler ve özellikle çocuklarına belgeseller içerisinde görmüş oldukları doğal koşulları tanıtmak ve gösterme imkanını elde edecekler. Çekecekleri bolca fotoğraf da çabası olacaktır. Bu sayede binlerce doğa fotoğrafı ve çevrelerine gösterecekleri bir albüm dolusu fotoğrafı da çekmiş olacaklardır. Yedigöller Milli Parkı, dünyanın her yerinde bulunan doğa resimleri üzerinde çalışan profesyonel ya da amatörce hobi olarak ressamlık yapmakta olan sanatçılar tarafından bir çalışma ve ferahlama alanı olarak kullanılmaktadır. Bunun yanında, pastoral şiir yazan şairlerin de, Yedigöller Milli Parkı’na ilham edinmek amacıyla geldikleri bilinmektedir. Bu sayede Yedigöller Milli Parkı pek çok sanat eserine ilham kaynağı ya da bizzat konusu olmaktadır.

Bolu Yedigöller Milli Parkı seyir terası

Yedigöller Milli Parkı'nda Kitap Okuma ve Bilgi Paylaşımı Keyfi

Yedigöller Milli Parkı’na Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri ve civardan gelen birçok kişi kitap okuma keyfi yapmaktadır. Bu kitap okuma keyiflerinden sonra, kitaplar hakkında kritikler ve eleştiriler yapılmakta ve fotoğraflar çekilmektedir. Bazı öğrencilerin hem piknik yapmak hem de ders çalışmak amacıyla gelmiş oldukları Yedigöller Milli Parkı, birçok dergi okurunu da ağırlamaktadır. Dergi okurlarının burada ve civarında çekmiş oldukları fotoğraflar, okunan derginin sosyal medya hesaplarına gönderilmekte ve dergilerin bir kısmı da, bunu kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmaktadır.

Olta Balıkçılığı ve Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı içerisinde spor yapılmasına imkan bulunmaktadır. Hemen hemen her doğa sporunun yapılabildiği Yedigöller Milli Parkı içerisinde, ziyaretçilerin belirli dönemlerde olta balıkçılığı yapmasına da izin verilmektedir. Çeşitli alabalıkların bulunduğu yedi göl çevresinde bulunan ağaçlardan bazıları iki farklı kökten tek bir ağaç olarak yukarılarda birleşmektedir. Bu görüntü, Yedigöller Milli Parkı’nı ziyaret eden herkesi etkilemek ve hayrete düşürmektedir. Yedigöller Milli Parkı’nda bulunan şelalede vakit geçirmek, şelaleyi izlemek ve şelalede fotoğraflar çekmek ve fotoğraflar çekilmek, hemen hemen parka gelen herkesin yapmış olduğu olağan bir aktivite olmaktadır.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Türkiye'deki En İyi Trekking Alanlarından Biri: Yedigöller Milli Parkı

Dünya çapında pek çok tutkunu olan trekking sporunun yapılabileceği en uygun ve güzel olan yerlerden biri olarak nitelendirilmekte olan Yedigöller Milli Parkı’na birçok kişi, trekking sporu yapmak için gelmektedir. Trekking sporu, doğada gruplar halinde yapılan hafif tempolu yürüyüş sporu anlamına gelmektedir.  Yedigöller Milli Parkı’na gruplar halinde gelmiş olan birçok ziyaretçi ya trekking yapma amacıyla gelmekte ya da trekking yapmaya orada karar vermektedir. Kısacası, Yedigöller Milli Parkı’na geldikten sonra trekking yapmadan dönmenin alışılmadık ve yerinde bir hareket olmadığı söyleyebiliriz. Yedigöller Milli Parkı’na yaşı geçkin olan ya da astım gibi solunum hastalıklarından muzdarip birçok kişi gelmekte ve Yedigöller Milli Parkı’nın temiz, dingin ve rahatlatıcı havasından faydalanmakta ve bu havanın tadını çıkarmaktadırlar. Sesten ve gürültüden uzak olan Yedigöller Milli Parkı, yaşlılar ve temiz bir ortamda vakit geçirerek kafa dinlemek isteyen kişiler tarafından da, sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Oteller, Ulaşım Ve Yemek Kültürü

Batı Karadeniz Bölgesi için görülmeye değer bir yer olan Bolu Yedigöller yapılan ziyaretin son derece verimli geçmesini sağlayacaktır. Bolu iline bağlı olan Yedigöller, 1975 yılında Milli Park olarak ilan edilmiştir. Sonbahar döneminde bölgeyi ziyaret etmek çok daha eğlenceli ve görsel olarak şölen haline dönüşecektir. Ulaşımı oldukça çeşitli olan bölge için özel araba ya da otobüs ile ulaşım imkanı bulunmaktadır. Bölgeye Ankara üzerinden yaklaşık 3 saat içinde ulaşım sağlanmaktadır. Ulaşım için İstanbul üzerinden yapılacak olan erişim ise 4 saat sürmektedir. Bolu Yedigöller için ulaşım için iki farklı alternatif bulunmaktadır. Alternatiflerden birisi Ankara İstanbul yolu üzerinden sağlanmaktadır.  Fakat kış döneminde bu yol üzerinden ulaşım kardan dolayı yapılmamaktadır. Bu bakımdan yapılacak olan ziyarette kış döneminde Mengen üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Buradan yapılacak ulaşım için alternatif biraz daha uzun sürmektedir. Bolu Yedigöller Milli Parkı için yapılacak olan ulaşımda virajlı yollar ön plana çıkmaktadır. Bu bakımdan özellikle bölgeye ulaşımda sağlanacak son yol üzerinde virajlı yollara dikkat edilmelidir. Bolu Yedigöller Milli Parkı içerisindeki restoran geceleri ve sezon dışında kapalı oluyor. Yedigöller içerisinde otel yoktur.

Yedigöller Bolu renk cümbüşü

Bolu Yedigöller Milli Parkı Otobüs İle Ulaşım

Bölgeye kendi aracı ile ulaşım sağlayamayanlar için otobüs ile de ulaşım imkanı verilmektedir. Bu bölge için sağlanan ulaşım konusunda otobüs tercih edenler için biraz zorlu bir yolculuk olacaktır. Fakat ulaşım için farklı alternatifler bu yol içinde geçerlidir. Genelde otobüs ile ulaşım bölgeye Bolu üzerinden sağlanmaktadır. Sonbahar döneminde ya da ilkbahar ve yaz döneminde yapılan ulaşım için bölgede sıkıntısız bir yolculuk söz konusu olacaktır. Fakat yapılacak yolculukta kış döneminde olduğu düşünüldüğünde bu konuda sıkıntılı bir yolculuk söz konusu olmaktadır. Bolu Yedigöller Milli Parkı tatil açısından özellikle İstanbul ya da Ankara gibi bölgelere olan yakınlığı açısından son derece gözde bir bölge olmaktadır. Bu bölge içinde yer alan her alan için yapılacak olan ziyaretler ayrı bir haz verecektir. Bölgede yer alan ulaşım imkanları ile her mevsim ayrı bir güzellik sergileyen Bolu Yedigöller Milli Parkı, bölge içinde enfes bir hal almaktadır. Her mevsim rengarenk yapısı ile görsel bir şölene dönüşen Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde farklı hizmetlere de ulaşılmaktadır. Yapılacak olan ziyarette kamp yanında konaklama hizmetleri de oldukça ilgi çekecek şekilde ayarlanmıştır. Fakat yapılacak yolculuk esnasında Bolu Yedigöller Milli Parkı tabelalarına son derece dikkat etmek gerekmektedir. Bunun yanı sıra kışın yapılacak olan yolculuklarda gerek yoların virajlı durumundan dolayı gerek yolların buzlu olmasından dolayı gerekse yollarda bulunan engellerden dolayı şoförlerin daha dikkatli olması gerekmektedir. Bolu Yedigöller Milli Parkı içine ulaşıldığında bölgede yer alan kamp alanında araba park etmek için yeterli bölge bulunmaktadır. Park yapmak için araçlardan park içinde herhangi bir ücret alınmamaktadır. Ayrıca girişte yaya girenler için kişi başı ücret alınırken bölgeye araçlar ile gelenler için araç olarak ücret alınmaktadır. Bunun yanı sıra yapılacak olan ziyarette araçlar içinde gece geçirilmesine de izin verilmektedir. Yani Bolu Yedigöller Milli Parkı turistik anlamda pek çok alternatifi içinde barındıracak bir nitelikte bulunmaktadır.

Yolculukta Karşılaşılan Manzaralar

Dağdan aşağı doğru inildiğinde Bolu Yedigöller Milli Parkı için Mengen yolu üzerinden sola doğru dönmek gerekmektedir. Yedigöllere sapıldığı anda hemen tabela takip edilerek bölgeye ulaşım sağlanmaktadır. Ormanlarla kaplı alanda ağaçlık alanda gerçekleştirilen ziyaretler son derece keyifli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Tüm bunların yanı sıra yapılacak olan ziyaretler için yolculukta karşılaşılan manzaralar da tatilcilere ayrı bir heyecan vermektedir. Sonbaharda aynı yol manzarası bu defa sarı elbisesi ile karşınıza çıkacaktır. Bunun yanı sıra bölgenin en fazla ziyaret edilen dönemlerinden biri olan ilkbaharda ise bölge rengarenk çiçekler ve yeşil ağaçlar ile oldukça hoş bir karşılamada bulunmaktadır. Yaz mevsimi ise her bölgede olduğu gibi Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde de son derece zevkli ve canlı bir şekilde geçmektedir.

Bolu İçinde Konaklama

Bolu Yedigöller konaklama yeri ve ücreti açısından seçici davrananlar için Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde konaklama değil de bölge dışında konaklama da bir alternatif olacaktır. Bölge dışında konaklama bölgeye 42 km. uzaklıkta olan Bolu içinde gerçekleşmektedir. Buraya yapılan ziyaret için yapılacak olan maddi harcamalarda da kısıtlı imkanları olanlar için Bolu içinde konaklama iyi bir alternatif olacaktır. İl içinde yapılan konaklamadan sonra bölgeye ulaşım kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Ayrıca burada yapılacak olan ziyarette pek çok açıdan son derece kolay bir ulaşım ile bölgenin tüm getirilerinden yararlanılmaktadır. Bolu Yedigöller içerisinde oteller yoktur.

Bolu Yedigöller Milli Parkı Yemek Kültürü

Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde ve dışında ya da Bolu içinde pek çok farklı restoran ya da lokantalar ziyaretçileri beklemektedir. Burada önemli olan tercih hem bütçe açısından sizleri zorlamayacak hem de damak tadı olarak size lezzetli sunumlar yapacak temiz ve nezih mekanların tercih edilmesidir. Genelde pek çok kişi özellikle turistik bölgelerde yapılacak olan ziyaretler için yemek konusunda seçici olanlar sıkıntılı bir şekilde tatili noktalamaktadır. Bolu Yedigöller Milli Parkı ziyaretinde sıkıntılı bir yemek konusu geçirmek istemeyenler için yöresel lezzetler en iyi tercih olacaktır. Bölgede hizmet veren pek çok restoran seçeneği yer almaktadır. Bu seçenekler arasından yapılacak olan tercihler ise elbette ilk tercih temizlik olacaktır. Bölgede hizmet veren restoranlar biraz pahalı şeklinde nitelendirilse de genel olarak porsiyon büyüklüğüne bakıldığında bu yorumun fazla abartı olduğu da anlaşılmaktadır.

Bolu Yedigöller Milli Parkı Kahvaltı

Tatil boyunca sadece Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde bulunmak isteyenler için farklı kahvaltı seçenekleri yer almaktadır. Doğal ürünler ile hazırlanan kahvaltılar bölge için oldukça doyurucu bir seçenektir. Tüm bunların yanı sıra yapılacak olan tercihlerde Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde bulunmayan restoranlardan dolayı klasik piknik menüsü en fazla tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Bölgede kamp şeklinde konaklayacaklar için gerek kahvaltı alternatifi gerek diğer öğün alternatifleri bizzat bireysel olarak hazırlanmaktadır. Bölgede yer alan tüm yemek seçenekleri için Bolu içinde de restoran ya da lokantalar tercih edilecektir. Kahvaltı için il içinde hizmet veren birçok nokta bulunmaktadır. Bu noktalarda son derece lezzetli kahvaltılar sizleri beklemektedir,bunun yanı sıra bölgede yemek yemek ya da bölgenin yöresel lezzetlerini tatmak isteyenler için de son derece kısa sürede istenen tüm damak tatlarına ulaşmak mümkündür. Bu arada il içinde yapılan seçimlerde de Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde olduğu gibi doğa manzarası sizleri yalnız bırakmamaktadır.

Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde kamp yapan ve yemek seçimini kendisi hazırlayacak olanlar için en iyi alternatif ya da seçenek her zaman mangal olacaktır. Park içinde her bölge mangal için elverişli değilken mangal için elverişli bölgelerde yapılacak olan ziyaretler ve tadılacak yemekler de kendi seçimleriniz ile hazırlanmaktadır. Fakat bu seçimlerin aynı sıra Bolu Yedigöller Milli Parkı tatili içinde Bolu içinde de yöresel lezzet tatmak tatilinizin renkli ve lezzetli geçmesi için oldukça uygun olacaktır. Günümüzde bu şekilde yapılacak olan bir tatil için kamp tercihini kullananlar dahi kısa süre içinde bölgeye ulaşılacaktır. Köfte ve tavuk menüsünden sıkılmayanlar için mangal tüm kamp boyunca en güzel alternatif olacaktır. Fakat bu menüden çabuk sıkılanlar ya da tüm tatilini yakın menüler ile geçirmek istemeyenler için restoran tercihi doğru şekilde yapılmalıdır. Ayrıca bu tercihte yapılacak olan ziyaretlerin yanı sıra yemek seçimi de tatili güzelleştirecek türden bir alternatif olarak karşımıza çıkacaktır ve tatili lezzetli hale getirecektir.

Yedigöller'de Ne Yapılır?

Bolu Yedigöller Milli Parkı içerisinde doğanın tadını doyasıya çıkartabilirsiniz. Bol bol oksijen depolayabilirsiniz. Kamp yapıp ertesi sabah muhteşem göl manzarasına karşı piknik yapabilirsiniz. Fotoğraf makinenizin deklanşörüne hiç bu kadar basmayacağınıza emin olacak kadar yola çıkıp fotoğraf makinenize bayram ettirebilirsiniz. Yedigöller Kapankaya ve Atmaca Seyir Terası’na çıkıp olağanüstü manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. 

Bolu Yedigöller Kamp Tavsiyeleri

Bolu Yedigöller Milli Parkı içerisinde kamp yapacaklara başlıklar halinde tavsiyeler vermek gerekirse;

1)Yedigöller’de kamp yapacaksanız mutlaka kendi çadırınız olmalı,

2)Bolu Yedigöller çadır kampı için yanınızda odun bulundurun ya da ıslak odunların yanmama ihtimaline karşılık çıra götürün,

3)Yedigöller’de kamp yapacaksanız uyku tulumu yanınızda olsun. Uyku tulumu olmayanlar ve özel araçla Bolu Yedigöller Milli Parkı’na gidecek olanlar yanlarında battaniye bulundursun,

4)Çadırınızın altına sadece mat koyarak uyumak soğuk havalar açısından zorlayıcı olabilir. Matın altına sermek için bir şeyler yanınızda olsun,

5)Sigara içenler yedek paketlerle gitsinler,

6)Geceleri tilkiler sizi korkutmasın zaten onlar da bizden korkuyorlar.

Bolu Yedigöller kamp alanı hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Yedigöller çadır kampı kamp hayatı seven herkesin mutlaka gidip görmesi ve en az 1 gece kamp yapması gereken yerler arasındadır. Yedigöller nerede ve Yedigöller kamp turu hakkında sormak istediklerinizi yorum kısmından sorarsanız cevap vermekten büyük bir keyif alırım.  Herkese Bolu Yedigöller kamp turunda bol keyifler dilerim:)

"Bolu Yedigöller Kamp" Hakkındaki Genel Yorumlar (20)

tu�ba 9 Kasım 2018 Cuma
iyi g�nler mangal kiralanabilecek b�r yer varm� acaba...
sedat.ayoglu 8 Ekim 2018 Pazartesi
Bolu Yedigöller çadır kamp alanı son derece güvenli bir kamp alanıdır. Bolu Yedigöller''e özellikle sezonunda giderseniz etrafta çok fazla insanı göreceksiniz. Sabaha kadar genç nüfus ayakta olduğu için onlar sizin yerinize nöbet tutuyorlar:)
sedat.ayoglu 8 Ekim 2018 Pazartesi
Yedigöller kamp alanı son derece güvenli bir bölgedir.
Halit 15 Eylül 2018 Cumartesi
merhaba arkadaşlarımla birlikte gidicez ama yabani hayvan tehlikesi nedir kamp alanı güvenli mi?
İffet 28 Ağustos 2018 Salı
Merhaba eşim ve 10 yaşındaki oğlumla birlikte sonbaharda yedigöllerde kamp yapmayı düşünüyoruz güvenli bir yer mi özellikle ayıyla ve diğer vahşi hayvanlarla karşılaşma olasılığı bakımından
sedat.ayoglu 22 Ağustos 2018 Çarşamba
Merhaba Emre, evet Yedigöller kamp alanında arabanı gölün kenarına kadar çekebilirsin. Ama sadece kamp alanındaki göl kenarına kadar çekebilirsin. Diğer göller için aynı şeyi söyleyemem.
sedat.ayoglu 22 Ağustos 2018 Çarşamba
Selam Selda,Bolu Yedigöller ve Bolu kamp alanları malum bayram dolayısıyla çok yoğun olacaktır. Fakat yer bulma konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Sadece kalabalığı göze alman gerekecek.
Selda 21 Ağustos 2018 Salı
merhaba haftasonu için çadır kurmak orda bulunmak gibi planımız var, internette araştırdığım kadarıyla bi iletişim numarası yok acaba yardımcı olabilmeniz mümkün mü
1 yanıtı görüntüle expand_more
Selda 21 Ağustos 2018 Salı
Merhaba, kamp için gitmeyi düşündüğüm bir yer fakat Bayram dolayısıyla yer var mıdır çadır için? Acaba iletişim kurulabilecek bir numara varmı paylaşabilir misiniz
Emre 21 Temmuz 2018 Cumartesi
Arabanı gol kenarına cekme şansın varmi
sedat.ayoglu 3 Aralık 2017 Pazar
sadece zararsız hayvanlar var
sedat.ayoglu 3 Aralık 2017 Pazar
Bolu Yedigöller kamp alanı gayet güvenli , yakacak odun kendiniz getirin ya da etraftan bulmaya çalışın
sedat.ayoglu 3 Aralık 2017 Pazar
Yedigöller kamp alanında çadır kiralama hizmeti yok. Fiyatlar kendi çadırınızı getirirseniz vermiş olacağınız hizmet kapsamındadır.
sedat.ayoglu 3 Aralık 2017 Pazar
kasım ayında sonbaharın Yedigöller'i teslim aldığı zaman ve yazın da gitmiştim
sedat.ayoglu 3 Aralık 2017 Pazar
maalesef Yedigöller'de konaklama olarak bungalov tarzı evlerin fiyatını net bilmiyorum. Tahminen 300 tl civarı olmalı. Araştırıp yazarım
Zeliha söğüt 22 Kasım 2017 Çarşamba
Yedigöller'deki bungalov ev fiyatları hakkında bilginiz var mı?
Zeliha söğüt 22 Kasım 2017 Çarşamba
Can alıcı sorum şu olacak. Arkadaşlarım Aralık ayında kamp yapacaklar ve beni de çağırdılar ilk kamp deneyimim olmasa da çocukken bir kaç kez çadır kurmuşluğum var. Yedigöller sonbahar mevsiminde de mükemmel görünüyor. Benim tek korkum vahşi hayvan var mıdır? Yok mudur ?
Nazım yst 22 Kasım 2017 Çarşamba
Yedigöller kamp turu planlıyoruz . Bir kaç sorum olacaktı. Uyku tulumumuz var ama yeterli olur mu ? Odun ve yakacak şeyler satın alabilir miyiz ? Bolu Yedigöller kamp alanı güvenli mi ? Eşimle birlikte ilk defa kamp yapacağız sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum
Mahmut Yüksel 21 Kasım 2017 Salı
Yedigöller kamp alanında çadır kiralama hizmeti de veriliyor mu ? Ayrıca duş imkanı da var mı ?
Ayşe 21 Kasım 2017 Salı
Siz hangi ayda Yedigöller'de kamp yaptınız ? Hava durumu hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz?

"Bolu Yedigöller Kamp" Hakkındaki Sorular ve Cevaplar (1)

abi fotoğraflarda göründüğü kadar güzel mi ya gerçekten add

Henüz hiç cevap yazılmadı.

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z