Yaz

İran'a Nasıl Gidilir

calendar_today Ağu 24, 2018 label

İran'a Nasıl Gidilir

İran'a nasıl gidilir sorusu İran'a hem arabayla hem otobüsle hem de trenle gitmek isteyen herkesin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Biz 3 kafadar arkadaş eski bir hurda araçla İran'a İstanbul'dan arabayla gidince bu sefer Van'dan İran'a ya da Ağrı'dan İran'a nasıl gidilir sorularını araştırmaya başladık. Nitekim herkesin yolu doğu illerine uğramak zorunda kalıyor.

İran’a arabayla seyahat benim hayatım boyunca gerçekleştirmek istediğim hayallerimden birisiydi. Açık söylemem gerekirse İran’a karşı hiçbir ön yargım yoktu. Ve yine açık söylemem gerekirse İran hakkında hiçbir araştırma yapmadan 1984 model Renault 12 arabayla klimasız bir şekilde İstanbul’dan İran’a kadar arabayla gittim. İran’a arabayla nasıl gidilir araştırmalarımı yolda yaptım. Biliyordum ki İran vize istemiyor ve İran’a arabayla gitmek için gerekli evrakları sınırda halledebilirim. Macera bu her haliyle güzel oluyor ve olacağına da hiç şüphem yoktu. ‘’Hocanın yaptığını yapmayın ama dediklerini yapın’’ mottosunda kendi yaptıklarımı ve size vereceğim tavsiyeleri harmanlayarak Van’dan İran’a nasıl gidilir? Van İran sınır kapısı kaç km? ve Türkiye’den İran’a arabayla gitmek hakkında her şeyi yazıyorum. İran otobüs bilgileri ve İran tren bilgileri sizlerle…

İran’a arabayla gitmek ile ilgili yazımı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Artık İran sınırını tamamen arabayla geçmiştik. İlk işimiz elbette arabanın deposunu doldurmak oldu. Malum nereye gideceğimiz de belli değil. Tabelalar bizi Tebriz’e doğru götürürken yolda bir anda araba teklemeye başladı. Aha dedim macera yavaş yavaş başlıyor… Muhtemelen karbüratör ve buji sorunu ile karşı karşıya kalmıştık. O kadar çok yere sorduk ki en sonunda bir tamirci bulduk. Tamirci ile aramızda geçen diyaloğu aynen aktarıyorum:

+Araba bozuldu yapmanız mümkün mü?

-Aç mısınız? Önce bir yemek verelim size.

+Yok değiliz. Arabayı yapmanız mümkün mü?

-Burada bu arabayı yaptıramazsınız ama Sofian (Tebriz yolunda) tanıdık tamirci var. Siz beni arkadan takip edersiniz ben sizi oraya götürürüm.

Yola devam ettik. Öndeki adamları takip ederek tamirciye geldik. Bir sohbet bir hürmet var.(Bu esnada arabaya özenle bakıyorlar)

+Borcumuz ne kadar?

-Siz misafirsiniz. Ne parası.

-Nerede kalacaksınız?

+Bize fark etmez. Kamp da olur,arabada da yatarız. Küçük bir otel ya da motel de olur.

-Ben sizi bütün insanların gittiği güzel bir yere göndereyim. Şehre gelen turistler genelde orada kamp yapıyorlar. Kafe ve restoran da var. Sabaha kadar hareketli bir yer. Çadırlarınız var mı?

+Olmaz mı?

El Göli dedikleri yere bizi gönderdiler. Güzel bir yol tarifi ile artık geceyi nerede geçireceğimize karar verdik. Tam arabayı park ederken araba tekrar bozuldu ve bir daha çalışmadı. Neyse kafamızı sokacak bir yer bulduk sonuçta sabah ola hayrola…

El Göli denilen yer nasıl kalabalık anlatamam. İran’da daha ilk günümüz ve ortam süper. Etrafı gezip bir şeyler yedikten sonra oturuyoruz çimlere insanları izliyorum. Herkes aşırı sosyal kimsenin elinde neredeyse cep telefonu yok. Her yerde çadırlar var hatta çadırların içerisinde de nargileler var. Etrafı gezerken birisi bize Türk müsünüz? Diye sordu başladı anlatmaya ben size yardım ederim,her türlü ihtiyacınızı karşılarız hesabı… (Uyuşturucu,kadın ve alkolden bahsediyor) Pek gözümüz tutmadı ve başımızdan savdık.

Etrafta gezerken bir kafeye oturalım derken adamın teki Türk olduğumuzu anlayınca saatlerce sohbet etti. Laf lafı açtı saatler 00:00’ı geçti ama ortam 10 numara. Dayı sağolsun yemekten çaya kadar her türlü ikramda bulundu ve hiç para almadı. Gece geç olmaya başladı ve çadırları kurmaya başladık. Sabah da arabaya bakarız dedik. Sabah oldu gölün etrafında herkes yürüyüş yapıyor. Vay be dedim olaya gel. Güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra arabanın başına gittik ve araç çalışmaya başladı. İran'da gezilecek yerler yazısından devamını okuyabilirsiniz : )

photo_library

Türkiye'den İran'a Nasıl Gidilir?

İstanbul,Edirne ve yakın illerden İran’a arabayla gitmek isteyenler 1815 – 2100 km’lik yolu göze almak zorundalar. Eğer zamanınız çoksa ve benim gibi Türkiye’yi de gezerek gitmek isteyenlerdenseniz bu macera dolu yolculuk tam size göre olacak. İran’a uçakla ve arabayla gitmek mümkündür.

photo_library
video_library

Van İran Sınır Kapısı Kaç Km?

Van merkezden Kapıköy Sınır Kapısı 250 km olup yaklaşık 3 saat sürmektedir. Biz ilk başta bu sınır kapısından İran’a gitmeye karar vermiştik ama daha sonra Van Muradiye Şelalesi’ni görelim derken kendimizi Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı’nda bulduk. 1 gece Van’da kaldıktan sonra İran’a gittik.

photo_library
video_library

İran Otobüs Seferleri

İran’a otobüsle gitmek isteyenler İstanbul’dan 200 TL fiyat ödeyerek gidebilirler.

photo_library
video_library

İstanbul İran Otobüs Seferleri

İstanbul’dan İran’a Metro Turizm,Tahran Tur ve Asuman Tur ile gidebilirsiniz.

photo_library

İstanbul İran Kaç Saat?

İstanbul ile İran arası otobüsle 42 saat sürmektedir.

Van'dan İran'a Nasıl Gidilir?

Van’da İran’a en yakın turistik şehir olan Tebriz’e otobüs ve trenle ulaşım mümkünken kendi özel arabanızla da gidebilirsiniz. Van ile İran Tebriz arası trenle yaklaşık 8 saat sürüyor. Bilet ücretini güncel olarak takip etmeniz gerekecektir ama yaklaşık olarak 10-15 Euro arası bir ücret tutuyor. Her gün İran’a tren bulamama sorununa karşın internetten tren gün ve saatlerine son kez bir bakarak yola çıkmanızı tavsiye ederim. Bu trenlere sanırım arabalar da binebiliyor.  Bizim araba o kadar çok bozulmuştu ki İran’dan Van’a trenle gidin diye tavsiye vermişlerdi. Van’dan Tebriz’e minibüs fiyatları ise 70-80 TL civarındadır. Minibüsler ise sabahları 09:00-12:00 arasında hizmet vermektedir.

photo_library

Van İran Otobüs Seferleri

Hem Vangölü hem de Bestvan gibi firmalar İran’ın Tebriz kentine gidiyorlar. Van İran arası kaç saat diye soracaksanız yazımı okuduktan sonraki sınırdaki sorunları anlayacaksınız. Ama sınırda her hangi bir sorun olmazsa yolculuk yaklaşık 7-8 saat sürebilir diye tahmin ediyorum.

Van İran Tren

Van’dan İran’a trenle gitmek isteyenler Van Beşyol Meydanı’ndan Kömürcüler minibüsleri ile Van Tren Garı’na giderek İran’a tren biletlerini alabilirler.

İran Uçak Bileti Fiyatları

İstanbul’dan İran’a en ucuz uçak bileti fiyatları 800 TL’den başlamaktadır.

Türkiye İran Uçakla Kaç Saat?

İstanbul Atatürk Havalimanı ile İran arasındaki uçuş saati 3,5 olmak üzere toplam 2400 km’dir.

Türkiye'den İran'a Hangi Sınır Kapısı'ndan Gidilir?

Van Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı’ndan arabayla İran’a gidebilirsiniz.

Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı’ndan İran’a arabayla seyahat etmek isteyenler gidebilirler.

Hakkari Esendere Sınır Kapısı , Hakkari’deki sınır kapısının Cts Pazar günleri kapalı olduğunu ve tamamen ehli keyf çalıştıkları bilgisini almıştık. Hatta yollar tehlikeli diyenler de olmuştu.

 Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise hangi sınır kapısı olursa olsun saat 16:00’dan önce orada olmanız. Turing firmaları saat 16:00’da kapanıyor.

photo_library

"Türkiye'den İran'a Hangi Sınır Kapısı'ndan Gidilir?" Hakkındaki Yorumlar (1)

Ekber 29 Mayıs 2019 Çarşamba
Marheba tiptrip belgesini onceden almiş olsak saat 16 sonra kapiya gelsek geçmeye izin verilirmi.?

"Türkiye'den İran'a Hangi Sınır Kapısı'ndan Gidilir?" Hakkındaki Sorular ve Cevaplar (1)

Kadınlar tekbasina seyahat ede bilir mi? Otelde tekbasina kala bilir mi? add

Henüz hiç cevap yazılmadı.

İran Sınır Kapısı Sorunları

İran sınırında hayatım boyunca hiç unutamayacağım bir sınır geçişi yaşadım. Sanırım bir daha böyle bir sınır geçişi yaşayacağımı sanmıyorum. Van’da bir öğretmen evinde kalıp sabah erkenden yola çıkarız diye düşündük. Sağolsun öğretmen evinin müdürü bize İran’a arabayla gidiş konusunda tüm tavsiyeleri verdi. Önce gidin bir Ziraat Bankası’na 200 Dolar depozito yatırın dedi. Geri kalan tüm işlemleri Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı’nda halledersiniz dedi. Dedim bu kadar kolay mı? Arabayla İran’a gitmek için paramızı bankaya yatırdık. Ertesi gün sabah erkenden çıktık yola. Ağrı Sınır Kapısı’nda Turing firmasına gidip İran’a giriş karnesi 5 yapraklı 5 kere giriş çıkış anlamına gelen karnemizi aldık. İran’da geçerli olmak üzere yeşil sigortamızı İran sınır kapısını geçtikten sonra (İran pasaport kontrolünü) yaptırabileceğimizi söylediler. Araba arkadaşımın üzerine kayıtlı olduğu için sadece araç sahibi sınırı arabanın içerisinde geçti. Biz yaya girişinden geçtik. Ama bunun öncesinde İran’a gidebilmek için yurt dışı çıkış pulu almamız gerekiyordu. Turing firmasını geçtikten hemen sonra sol tarafta tırların olduğu bölüm var. (Tellerin diğer tarafında) Yurt dışı çıkış pulunu oradan aldık.

Artık yurt dışı çıkış pullarını aldık, geride sadece yaya girişinden geçip sınırı yani pasaport kontrolünü geçmek kalmıştı. Esas film burada başlıyor. Daracık bir koridor var önce Türk Polisi’ne pasaportu Türkiye’den çıkış için damgalattık. İran için pasaport kontrolüne geldik ki bir de ne görelim. Daracık bir koridor var ve içeride herkes sigara içiyor. İran’daki pasaport polisleri bizim vatandaşlarımızla el ense şakalaşıyor. Nereye düştük kardeşim? Bizim vatandaşlardan birisinin tiki var. Elle dokununca sürekli küfür ediyor. Pasaport polisleri de bu durumu öğrenmişler sürekli adama aynı şakayı yapıyorlar. Koridorda başlıyoruz yandaki adamlarla sohbete. Çoğu patates soğan almaya gidiyormuş İran’a. Türkiye’de o dönemde patates fiyatları çok pahalı İran’da ise oldukça ucuz durumda. Ben daha neler olduğuna anlam veremeden yanımdaki biri bana soruyor:

+Ne iş yapıyorsun?

-Sporcuyum. Sen ne iş yapıyorsun?

+Ben kaçakçıyım.

-Buyur abi?

Pasaportunu gösteriyor. İran ve Irak dışında hiçbir ülkeye gitmediğini söylüyor. Meğer Ağrı’dan,Van’dan ve çevre illerden insanlar İran’a patates soğan ve pirinç almaya gidiyorlarmış. Patates Türkiye’de 6 TL olmuş,İran’da ise 1 TL.  Türkiye’de 10 TL olan sigara İran’da 3 TL.

İran sınır kapısında 2 saat sıra bekliyoruz. Daha da bekleyecek gibiyiz. Pasaport polisleri tamamen ehl-i keyf çalışıyor. Bazen kapatıyorlar kapıları bazen de İran’lı vatandaşları bizim kontrol noktasından alıyor. Yok yemeğe gitti,yok tuvalete gitti. Vay anam vay dedim. Macera daha başlamadan evet dedim tam da ben bu yüzden İran’a gitmek istiyorum. Sıranın arkasından en öne geçmek isteyenler göz göre göre İran polislerine rüşvet veriyorlar. Önümdeki adam başlıyor anlatmaya;

Bir keresinde hepimizi topladılar bir odaya. 3’e kadar sayacağım ve kimse bu odada kalmayacak. En son kim kalırsa onun elindeki mallarına el koyarım demiş pasaport polisleri. Neden böyle yapıyorlar diye soruyorum. Haklılar,canları sıkılıyor diyor.

Pasaport kontrol noktasında sıra bize gelmesine az kalmıştı ki bu sefer İran’lılar çok kalabalık şekilde geldiler. Normalde yabancılar için pasaport kontrol noktası farklı olur ve kendi vatandaşları için farklı bir nokta olur ya. Heh işte İran’da da böyle bir şey var ama göstermelik. Tüm İran’lıları bizim önümüze aldıklarında kavgalar başladı. Baktım adamın teki pasaport polisine çok sağlam sözler giydiriyor. Pasaport polisi de adama giydiriyor. Aha dedim bizi burada daha da fazla bekletecekler demeye kalmadan o kavga ettiği adamı en öne aldı. Onu kalbini kırdım deyince pasaport polisleri hakkında bir kere daha düşünmeye başladım…

photo_library
video_library

İran'a Arabayla Gitmek İsteyenlere Tavsiyeler

Türkiye’den İran’a arabayla gitmek istiyorsanız öncelikle yurt dışı çıkış pulunuzu bir bankadan alın. İran sınır kapısında bu işlemler ile uğraşmayın. Ben Bulgaristan’a giderken öyle yaptım.

İran’a arabayla gitmek için Turing firmasına yatıracağınız 200 Doları yola çıkmadan Ziraat Bankası’na yatırın. Araç sahibi adına olmak zorunda. Bazı söylentilere göre direkt olarak Turing firmasına yatırılan bu parayı daha hızlı alabiliyormuşuz ama biz Ziraat Bankası’na yatırdığımız halde İstanbul’a geldiğimizde hemen alabildik.

Çantanızda ve araba içerisinde müstehcen yayınlar ve fotoğrafları bulundurmayın. Alkol ürünleri de olmasın.

İran’a arabayla seyahat için uluslararası ehliyet şartı aranmıyor. Türkiye’de sahip olduğunuz eski ehliyetler de geçerli. Yeni ehliyetler de pek tabi geçerli sayılıyor.

İran’a arabayla gidecek olanlar yeşil sigortayı yine gitmeden önce bir sigortacıya yaptırsınlar. Biz İran sınırını geçtikten sonra hem 500 metre ileride sol tarafta yaptırdık. 45 dakika işlemler sürüyor. Sınır kapısını geçtikten sonra sizi başka bir kontrol noktası bekliyor olacak. Burası İran’a artık tamamen giriş yaptığınız bir kapı. Bu kapıdan sonra artık İran topraklarına hoşgeldiniz…

Eğer araç sizin üzerinize değilse sadece İran’a değil yurt dışına araçla çıkarken noterden vekaletname almanız gerekiyor. Diyelim ki araç sahibi sizsiniz arabayı sizin kullanma zorunluluğunuz yok deyip riske atmak istemiyorum. Bizim aracın sahibi başka bir arkadaştı ama o hiç İran’da ve Gürcistan’da araba kullanmadı. Hep biz kullandık. Hatta Gürcistan’da polis çevirip ne olduğu belli olmayan bir ceza kesti ama neden arabayı sahibi değil de sen kullanıyorsun gibi bir sorun olmadı. (Siz yine de riske atmayın)

İran sınırını geçtikten sonra hemen halk arasındaki avam tabiriyle değnekçiler başlıyor etrafınızı sarmaya. Bu İran’da gayet normal bir durum hatta resmi bile desem abartmış olmam. Biz İran’dan Türkiye’ye arabayla geri gelirken bankaya gidip sınır kapısından geçiş için Dolarları Tümen yaptırmak istediğimizde bankadaki görevli biz ucuza bpzuyoruz bak orada değnekçiler daha pahalıya bozuyorlar deyip ben bozarsam bu kadar onlar bozarsa bu kadar deyince artık İran’da olup bitenlerden sonra hiç şaşırmıyorum ve tamam abi diyorum: )

Türkiye’den İran tarafına et ve süt girişi kesinlikle yasak.

İran sınırını geçtikten sonra Tümen’e ihtiyacınız olacak. Değnekçiler 100 TL’yi 120 Tümen’e bozuyorlar. Sonra yeşil sigorta almak için gittiğiniz yerde (sınırı geçtikten 500 metre sonra) 100 TL’yi 140 Tümen’e bozuyorlar. Normalde 100 TL 160 Tümen yapar. Buradaki tavsiyem ise kesinlikle acele etmeyin. Yeşil sigortayı kredi kartı ile yaptırabilirsiniz. Eğer illa nakit isterlerse de hemen kapını dışında sol tarafta (karşı caddede) döviz bürosu var. Hatta ilk işiniz sınırı geçtikten sonra orada para bozdurmak olsun. Yeşil sigorta sorununuz varsa ve nakit para gerekiyorsa 1 kişiyi para bozdurmaya gönderin.

Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı’na saat 11:30 gibi geldik ama İran sınırına geçmemiz ise saat 14:30’u buldu. Bunları da hesaba katarak yola çıkın derim. Daha Tebriz’e kadar 5 saat daha yol gideceksiniz.

İran’da benzin fiyatları 80 Kuruş’tur. Benzin oktanı ise sanırım 86 oktan olması gerekiyor. Daha da doğrusu İran’lılar bu şekilde hitap etmiyorlar. Süper benzin ve normal benzin diye 2’ye ayırıyorlar. Süper benzini her yerde bulmak çok zor sadece büyükşehirlerde şehir merkezinde bulabilirsiniz. Benzinin deposunu 40 TL’ye doldurunca hayatın anlamını bir kere daha sorgulayacaksınız: )

Arabayla İran’a gitmek isteyenlere vereceğim en önemli tavsiyelerden birisi de Türkiye’den bulabilirseniz oktan arttırıcı almanız olacaktır. Bu sayede İran’dan almış olduğunuz benzinin kalitesini biraz daha arttırabilirsiniz. Not: Bu konuda muhakkak uzman bir ustanın ya da aracınızın yetkili servisinden kesin kararı alın. Onlara danışmadan böyle bir işe kalkışmayın.

İran’da 1 aydan fazla kalacaksanız İran plakası almak ve takmak zorundasınız. Yine bunu da İran’a giriş kapısından (sınırı geçtikten sonra) yaptırabilirsiniz. Eğer T.C. plakalı araçla İran’da 1 aydan fazla kalırsanız ciddi cezaları varmış.

Bir İran’dan Türkiye’ye arabayla dönerken bizim Türk olduğumuzu anlayan pompacı bir depo benzin doldurup bizden para almamıştı. İran’da nereye gidersek gidelim Türklere karşı hep bir sempati vardı ama bu bedava benzin olayı ise beni çok şaşırtmıştı.

İran’a bizim gibi eski arabayla gidecek kişilerin sayısının çok az olduğunu varsayarak yine de bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Olur da aracınız bozulursa doğru adres İran’ın Tebriz şehri olmalıdır. Diğer şehirlerde derdinizi anlatırken ciddi zorluk yaşayacaksınız.

İran’da araba için gaz mevcut ama bizim gaz deposu uçlarıyla onların ki çok çok farklı olduğu için gaz kullanamayacaksınız. Hatta hafızam beni yanıltmıyorsa yağlı gaz ya da kuru gaz diye 2 çeşit gaz var. İlla gaz kullanacağım diyorsanız da gaz deposuna ayrı bir uç taktırabilirsiniz. Sanırım bunu da Van ve Ağrı şehirlerindeki ustalar biliyorlar.

İran’dan benzin almak için sınırı geçtikten sonra ileride sağ tarafta benzinci var. Oradan benzin alabilirsiniz. Eğer olur da kaçırırsanız yine daha da ileriden geri dönün ters istikametteki benzinciye gidin. Bu bahsettiğim benzinci kapalıydı ama belki açılmış olabilir.

İran’dan arabayla çıkış yaparken karnenin fotokopisini istiyorlar.

Pompa fişi almanız gerekiyor. Aslında bu bir nevi İran’da benzini ucuza aldınız şimdi çıkarken bana biraz rüşvet verin parası gibi bir durum. Arabaya bakıp kaç litre benzin alabilir diye kabaca bir hesap yapıp ona göre sizden para alıyorlar. İran’dan Türkiye’ye çıkış yaparken bariyerin arkasına geçip 3. Kapıdan içeri girin onlar sizi yönlendiriyorlar.

İran Tebriz ile İran sınır kapısı yaklaşık 5 saat sürüyor.

Yukarıda bahsetmiş olduğum İran’da istedikleri pompa parası 180.000 Tümen’dir. Türk Lirası karşılığı ise 120 TL’dir. İster İran’da benzin al istersen alma bu parayı ödemek zorundasınız. Biz paramızı Tümen’e çevirdikten sonra bu seferde kredi kartı istediler. Dalga mı geçiyorlar diye aklımdan geçmedi değil.

İran sınır kapısından arabayla Türkiye’ye giriş yapacakken bize bir görevli memur lazımdı. Adamın yanına gittik arkadaş sakallı olduğu için bizim arkadaşı takıntı yaptı. İran’da genel olarak çok sakallı kişilere karşı bir ön yargı var. Memurun da rüşvet istediği apaçık ortada zaten de biz artık işi iyice yokuşa sürmeye başladık. Neden böyle yaptığımızı da anlamadık daha sonra ceremesini çok sağlam çektik. Halbuki orada adama 5-10 Dolar verseydik daha hızlı işlemlerimiz hallolacaktı. Demeye kalmadan adam demesin mi arabayı komple boşaltın. Toplu iğneye kadar arabayı boşalttık. Araba kimin üzerine kayıtlı ise o gelsin dedi ve bizim araba X-Ray kontrolünden geçmeye gitti. Vay anam vay.. Yaklaşık yarım saat de arabanın geri gelmesini bekledik.

Tam herşey halloldu derken bu seferde İran Dünya Kupası maçına denk geldik. Bekleyin maç bitsin ondan sonra işlemleri hallederiz dediler. Bizimle birlikte hem İran’lılar hem de 2 otobüs insan bekledi. Bütün pasaport polisleri maçı izliyor. İran o ara bir gol attı ulan Türkiye atmış kadar sevindim. Yandaki değnekçiler eğer İran yenilirse sizi sınırdan geçmeniz için çok daha fazla bekletirler deyince,ben zaten İran’ı destekliyorum dedim: ) İran’a arabayla giderken az tecrübeli olduğum için maçın bitmesine az kaldığında yavaş yavaş pasaport kontrol noktasına doğru yanaştım. İyi ki de öyle yapmışız hemen 4. Sıradayız derken bu seferde adamın teki ile pasaport polisi kavga etmeye başlamasın mı? Çölde kutup ayısı misali bizdeki şansa bak… Pasaport polisleri adamı kovalamaya başladı ve en nihayetinde olay çözülünce oh be dedim. Hemen dışarı çıktık bu seferde arkadaşın arabasını bizim Türk polisleri yine aramış. En sonunda bizim araba geldi ve doğruuu Kars’a kadar gittik.

photo_library

"İran'a Arabayla Gitmek İsteyenlere Tavsiyeler" Hakkındaki Yorumlar (2)

sedat 31 Temmuz 2019 Çarşamba
Selamlar,depozito ücreti 200$ dan 500 $ çıkmış diye duydum ,son durumu paylaşır mısınız? Azerbaycan dan İran a aracımla giriş yapsam depozito ödemek zorunda mıyım yine? Teşekkürler şimdiden...
Barış 24 Temmuz 2021 Cumartesi
Evet 500 oldu ancak oradan İran'a geçmek nasıl oluyor bilemiyorum

"İran'a Nasıl Gidilir" Hakkındaki Genel Yorumlar (0)

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z