Yaz

MARMARİS GEZİLECEK YERLER

calendar_today Mar 19, 2018

MARMARİS GEZİLECEK YERLER

MARMARİS GEZİ REHBERİ

MARMARİS GEZİLECEK YERLER

MARMARİS KALESİ VE MÜZE:

Marmaris kalesini bu bölgeye giden herkes çok iyi bilir ve hayranlık ile gezer. Kale, tam olarak, Yat Limanının arkasında ve yüksek bir noktada yer alıyor. Bir rivayete göre: Kanuni Sultan Süleyman, Rodos seferinden önce , kalenin yaptırılması için harekete geçilmesini istemiş. Kalenin sefer esnasında, askeri üs olarak kullanıldığından söz edilmekte. Birinci Dünya Savaşı sırasında, körfeze giren Fransız savaş gemileri: topçu atışları sonucunda kalenin büyük bir kısmını yıkmışlar. Fakat, yine de kalenin varlığı ve insanların normal hayatı yani içinde insanların ikametleri devam etmiştir. Yakın vakte kadar, kalenin içerisinde, 18 konutun varlığından söz edilmekte.

Kale, 1980-1990 yılları arasında restore edilmiştir. 1991 senesinde ise, Marmaris Müzesi olarak hizmete açıldı. Pazartesi günleri dışında her gün ziyarete açıktır. Müze içinde toplam 7 kapalı mekan mevcut. Giriş mekanı: iç bahçeye açılmaktadır. Avluda, sağda ve solda bulunan  merdivenler ile surlara çıkabilirsiniz. Surlardan da çevreyi seyretmek ve fotoğraf çekme imkanına sahipsiniz. Mutlaka çıkılması gereken bir yerdir. Bahçeden girişi olan kapalı bölümler bulunuyor. İlk ikisi arkeoloji salonu olarak düzenlenmiştir. Bu salonlarda ve bahçede bölgeden toplanmış olan taş eserler ve Helenistik dönemin yanı sıra  Roma ve Bizans dönemlerine ait amforalar sergilenmektedir. Ayrıca, Burgaz ve Knidos, Hisarönü ve diğer çevre kazılarında elde edilen pişmiş topraktan yapılmış olan kandiller, oyuklar, şişeler, figürler, resimler, farklı kaplar, camdan eserler, okların uçları, sikkeler ve süs eşyaları sergilenmekte. Etnografya salonunda ise, Osmanlı dönemi sonuna doğru tarihlenen, günlük yaşamla alakalı olan başta dokuma ve  halı olmak üzere kaliteli kilim, değerli mobilya, eski bakır mutfak eşyalarının yanında silahlar ve süs eşyaları sergilenmekte. Diğer bölümler ise ;sanat galerisi, büro ve depo olarak kullanılmaktadır.

HAVZA SULTAN KERVANSARAYI:

Bu bölge, bir Osmanlı yapısıdır. Üstündeki yazıtta; 1545 yılında yapıldığı belirtiliyor. Kaleye eş zamanlı bir şekilde yapılmıştır. Üstü kemerlerle örtülüdür. Kaleye çıkan dar ve basamaklı sokağın hemen girişinde yer alıyor. Kervansarayın 7 küçük ve bir büyük odası mevcut. Günümüzde; özel mülkiyete ait olup, turistik eşya ve hediyelik satan dükkanlar  ve kafe-barlara tahsis edilmiştir. Bu sebeple kolay bir şekilde girip görebileceğiniz bir yerdir.

İSKELE VE YAT LİMANI ÇEVRESİ:

Marmaris’te bulunan Netsel Marina; Güney Ege bölgesinin en büyük ve modern yat limanı olarak dikkat çekiyor. 720 yat kapasitesi var . Yatlara, her türlü servis verilmekte. Marina ile çarşı arasında bulunan  rıhtımda ise, Mavi Yolculuk ve günübirlik gezi tekneleri bağlıdır.

GÜNNÜCEK:

Marmaris’te, yazın sıcaktan bunalanlar için birebir bir yer. Netsel Marina’yı gidip, “Günnücek” piknik alanına mutlaka gidilmelidir. Burada, yazın suyu çok azalan bir dere bulunuyor. Piknik alanı, Orman İdaresi tarafından düzenlenmiştir. Plaj ve kamp alanından yararlanabilirsiniz.  Nesli tükenmekte olan, özel bir ağaç “Güllük” ağaçları da bu bölgede mevcut. Bunların gölgesinde piknik yapılabilir.

Güllük ağacı çok önemli çünkü, yalnızca ülkemizde yetişmekte. Yok olma tehlikesi yüksek. Bulunduğu ortama, çok fazla oksijen vermesiyle de bilinmektedir. Dünya’da ise, yalnızca Anadolu’nun belli bölgelerinde  ( özellikle Marmaris, Köyceğiz, Fethiye, Milas bölgelerinde) yetişiyor.

Özellikle Eczacılıkta, parfüm ve kozmetik sanayinde kullanılmakta olan sığla yağı, bu ağaçtan elde edilmektedir. Sığla yağı: esmer gri renklidir ve bal kıvamında, hoş kokulu ve acımsı tadı olan bir maddedir. Birleşiminde ise uçucu yağ başta olmak üzere reçine ve sinnamik asit mevcut. Yara iyileştirici özelliğinin yanında asalak öldürücü ve balgam söktürücü özellikleri bulunuyor. Merhem ya da yakı halinde bazı deri hastalıklarının tedavisinde de kullanılmakta. Mısır’da ise, antik dönemlerde, mumyalama işlerinde kullanılmıştır.

MARMARİS DIŞINDA GEZİLECEK YERLER

AKSAZ

Aksaz dendiği zaman genellikle hem yerli hemde yabancı turistlerin pek bildiği bir yer akla gelmemekte. Çünkü bu bölge zaten belli bir süre yoldan ilerlemenin ardından çeşitli koruma önlemlerinin alınmış olduğu ve geçmenize izin verilmeyen bir yerdir. Evet, bu bölge askeri tesislerin ve yerleşimlerin ve bir de askeri kampın bulunduğu bir alandır. Karayolunda bir süre ilerledikten sonra , birden karşınıza bir engel çıkıyor ve durduruluyorsunuz. Askeri ünvana sahip değilseniz, daha ileri gitme şansınız bulunmuyor. Bu sebeple, bu bölgeye geçmemeniz öneriliyor. Gerek havası ve gerekse de görüntüsü başta olmak üzere yeşil ve mavinin süslediği, buluştuğu bir güzelliğe sahip bir alan. Bu yolda, yaklaşık yarım saat ilerledikten sonra, deniz askeri tesislerinin bulunduğu bir mevki, kırk dakika ilerledikten sonra da, askeri bir kampın bulunduğu yere geliniyor. Yani: yaklaşık 30 kilometrelik bir uzaklık söz konusudur.

AKTAŞ

Sahil tarafından Yalancı Boğaz’a giden yolun,  4. Kilometresinde de, ufak bir yerleşim alanıdır. Adını; deniz kıyısında bulunan, yüksek ve ak bir kayadan almıştır. Kuzey yönü, ormanlık tepelerle çevrilidir. Gürültüden uzak, sakin bir beldedir. Plajının kumu incedir. Marmaris şehir gece manzarasının en güzel görüntüsü, buradan alınmaktadır. Kalınabilecek birkaç mekan bulunuyor

ADAAĞZI

Aktaş’tan devam etmekte olan yol, 2 kilometre sonra, Adaağzı’ndan geçmektedir. Marmaris’in deniz sporları için en uygun bir köşesi olmaya adaydır.

YALANCI BOĞAZ

Marmaris’ten bakıldığı zaman, boğaz gibi görünmekte olan ve halk arasında: “Yalancı Boğaz” olarak adlandırılan bir alandır. Marmaris merkeze, 10 kilometre uzaklıkta. Bu bölgede, 800 metre uzunluğunda ve doğal bir set mevcut. Bu set: Nimara yarımadasını yani Cennet/Yıldız Adasını karaya bağlıyor.

CENNET ADASI (NİMARA YARIMADASI/YILDIZ ADASI)

Ada olarak bilinmekte fakat aslında yarımadadır. Marmaris’in karşısında uzanmaktadır. Günü birlik teknelerin uğrak yerlerinden birtanesidir. Her sabah, Marmaris’ten kalkmakta olan tekneler, gidişte ya da dönüşte, mutlaka buraya uğrarlar. Bütün gün burada kalanlar mevcut. Ama istenirse, Marmaris merkeze 10 kilometre uzaklıkta yer alan Yalancı Boğaz’a kadar minibüs ya da kendi özel aracınız ile giderek, daha sonra yürüyerek Cennet Adasına çıkabilirsiniz. Yürüyüş güzergahı gerçekten harikadır. Manzara enfes.

İYİLİK KAYALIKLARI ARKEOLOJİ PARKI

Bir arkeoloji parkı olarak yapılmıştır. İyilik Kayalıkları ismi ile tanınan ve ün kazanan bu aşan   ve tepe eteği: 1. derecede Sit alanı kapsamına alınmıştır. Ayrıca park olarak hizmet vermeye başlamıştır. Parkta: MÖ.4’ncü yüzyıla ait olduğu belirlenmiş olan arkeolojik kalıntılar sergilenmekte.

ARMUTALAN

Marmaris’in hemen yanı başında bulunuyor. Yeni oteller ve lokantaların yanında oyun ve spor salonları ve eğlence yerleriyle gelişmekte olan turizmin merkezidir adeta. Adını, bir zamanlar, çok olan armut ağaçlarından almıştır. Ulaşımı çok kolaydır. Minibüsler düzenli sefer yapmaktadır. Ormanlarla çevrili bir bölgedir. Remzi olması, sessizliği ve iyi çevre düzenlemesiyle; yerli-yabancı tüm turistlerin gözde mekanlarındandır.

Yeni yürüyüş yolunun bir kısmı Armutalan orman alanı içinde yer alıyor. Yürümek veya bisiklete binmek veya köpekle gezinti yapmak için gerekli alan ve parkur düzenlemesi yapılmıştır. Kaya tırmanış meraklıları için ise, uygun kayalık alan bulunuyor.

BELDİBİ

Marmaris’e girmeden, sağda, vadi boyunca uzanmakta. Merkeze uzaklığı yaklaşık 1 kilometredir. Eski, ama son yıllarda artan yapılaşma sonucu hızlı büyümekte olan bir beldedir. Antik “Phykos” kenti; hemen bitişiğinde yer alan ‘Aşar Tepesi’nde bulunmakta. Tüm Marmaris çevresinde görüldüğü gibi, burası da ormanlık tepelerle çevrilidir. 1995 senesine kadar; sebzecilik ve meyvecilik ile geçirmekte olan köy hızla gelişip, konut alanına dönüşmüştür.

İÇMELER

Marmaris’e çok yakındır. Sakin bir yerdir. Çok sayıda otel bulunmasına rağmen, yapılan çevre düzenlemesi ile birlikte, yeşil ve çiçeği bol olan, yürüyüş yolları geniş ve plajı her zaman temiz bir belde olarak dikkati çekmektedir. Beldenin girişinde bulunan park: botanik bahçesi gibidir. Beldeyi ortadan kesmekte olan dere; yapılan düzenleme ile beraber, buraya güzel bir hava kattı. Derenin iki yakası, hediyelik eşya satıcıları ve elişi sergileriyle dolu.

Marmaris-İçmeler arası, çok sık taşıt bulmak mümkündür. Ulaşım yaklaşık olarak 15 dakika sürüyor. Ayrıca, kıyı boyunca, Marmaris’e uzanmakta olan yürüyüş yolu, olağanüstü bir manzaraya sahiptir. Bu bölgede, eskiden şifalı suların olduğu söylenir. Büyük ihtimalle ismini de buradan almış. Fakat , günümüzde böyle bir şey söz konusu değil . İzi bile bulunmuyor. Suyu, yalnızca pet şişelerde görmeniz mümkündür.

Aşırı yapılaşmaya ve kalabalığa rağmen, özellikle plajı ve deniz suyu temiz kalabilmiştir. İçmeler plajı, denize girmek ve su sporlarından yararlanmak için çok uygun bir alana sahiptir. Yani, plaj misafirler için harika bir alan Ama daha temiz deniz ve daha az kalabalık bir yer isterseniz, tekne turlarına katılarak, çevre koylara girebilirsiniz.

TURUNÇ

Turunç, eski ismi ile “Loryma Yarımadası”. Şimdiki ismi ile de “Bozburun Yarımadası” olarak bilinen , Marmaris’e karayolu ya da tekneyle gitme imkanı olan bir yerdir. Sadece 35 dakika süren bir yolculuk sonucunda varılır. Otobüs veya kendi aracınız ile gitmeyi tercih ederseniz, çamlar arasında uzanmakta olan virajlı bir yoldan geçeceksiniz. İçmeler’i geçtikten sonra, tırmanış başlamaktadır. Eğer sürücü koltuğundaysanız, çevrenin ve Marmaris Körfezinin güzelliklerine dallmamaya dikkat edin. Virajlara çok keskin ve de tehlikelidir. 20 kilometrelik asfalt yolu, muhtemelen yarım saatte geçebilirsiniz.

Turunç hangi yolla gidilirse gidilsin Marmaris’e gidip de, burayı görmeden oradan ayrılınmaması gereken bir yerdir. Marmaris’te konaklıyorsanız, mutlaka bir gün tamamen Turunç'u gezmelisiniz ve Marmaris’in büyük kenti unutturmayan ortamından çıkarak buraya gidebilirsininiz. Yokuşlar ve inişlerin yanında virajlar ve hep yanı başınızda olacak ama çamlar arasından giderken, ansızın karşınıza çıkan “Turunç” levhasını göreceksiniz. Aşağıda ise sanki mavinin özel bir tonu ile süslenmiş  gibi bir deniz göreceksiniz. Tam anlamı ile gökyüzünün denize düşmüş mavisini andıran bu alanda mavinin her tonunu denizde görmeniz mümkündür.

Etrafı çamlarla süslü yüksek tepeleri vardır. Tepelerden bir serinlik düşmekte sahile. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

ÇAMLI KOYU

Çamlık iskelesinden yaklaşık olarak 4 kilometre  sonra Sedir adası karşısındadır. Havası oldukça güzeldir ve ayrıca suyu çok temizdir. Manzarası hoş bir yer olduğu için en çok ziyarete uğrayan yerlerden biri olarak dikkat çeker. Denize girmek için, tercih edilen bir sahil ve dinlenme yeri olarak tanınmakta.

BONCUK KOYU

Çamlı Köyünden devam etmekte olan yol 10 kilometre  sonra sizi Boncuk’a ulaştırır. Boncuk; çevrenin en çok sevilen koylarından birtanesidir. Suyu berrak ve dinlendirici ve göz kamaştırıcıdır. Sahilde, düzenli dikilmiş palmiye ağaçları olan bir dinlenme tesisi mevcut. Yalnız bir ortam isteyenler için ve kayalık yerde yüzmeyi sevenler için çok uygun bir koydur. Tesisin hemen yanında bulunmakta olan küçük bir antik kalıntı; tarih meraklılarının ilgisini çekmektedir.

MARMARİS ÖZEL ETNOĞRAFYA MÜZESİ

Marmaris-Muğla yolu üstünde bulunan ve  Marmaris’e 12 kilometre uzaklıkta yer alan ayrıca  3000 metre karelik kapalı alanda sergilenmekte olan  eserler, aynı zamanda kolleksiyoner olan turizmci ve halıcı bir kişiye  aittir. Müze, iki bölümlüdür. Arkeoloji bölümünde, değişik tarih dönemlerine ve uygarlıklarından kalma olan çanak, çömlek, heykel, para, sikke gibi her türlü arkeolojik eser sergilenmektedir. Etnografya bölümünde ise, buranın sahibi olan kişinin, 50 senedir, köy köy gezip topladığı ve bir araya getirmiş olduğu halı ve  kilimler başta olmak üzere ahşap tavan oyma ve mermer musluk başları, silahlar ve yöresel kıyafetler sergilenmektedir. Müze her gün açıktır.

SELİMİYE

Selimiye'ye gitmek isteyenler öncelikle  Orhaniye’den kıyı bölgelerinden düz gidip , Bozburan’a yönelmek gerekiyor. Yol geniş ve asfaltlıdır. Orhaniye’den 10 kilometre mesafededir. Bu yol takip edildikten Selimiye’ye varırsınız. Selimiye’de; Bodrum-Marmaris arasında seyretmekte olan , mavi yolculuk teknelerinin uğrak yerlerine rastlarsınız.

Köy, yeşillikler içindedir. Deniz suyu temiz ve genellikle durgundur. Ama güzel bir kumsal olduğu söylenemez. İskele kenarında toplanmış olan küçük  fakat kaliteli lokantaların yanısıra tekneler ve çevreden gelenlere hizmet vermektedir. Menülerinde, o gün tutulmuş taze balıklar oluyor genelde. Buraya geldiğinizde, ne yenir diye aklınızdan geçen sorunun tek yanıtı bulunuyor oda Balıktır. Türüne göre; isterseniz ızgara, isterseniz buğulama yapılmaktadır. Has zeytinyağı ve defne yaprağı buğulamaya, ayrı bir tat vermekte kesinlikle tatmalısınız. Ayrıca: kabak çiçeği dolması da harika bir lezzet. Onu da denemeyi unutmayın kesinlikle. Selimiye etrafında, tarihi kalıntılara da rastlanılmaktadır. Antik adı: “Hydas” olan Selimiye çevresinde, 3 kale kalıntısı bulunuyor. Biri; Selimiye’nin en yüksek tepesindedir. Diğeri ise Sarıkaya tepesindedir. Sonuncusu ise: Kızılköy Mahallesindedir. Rüzgarlı ve soğuk  havalarda teknelerin sığınak olarak kullandığı  doğal limanı olan Selimiye Koyunda, plaj aramaya kalkarsanız 3 kilometre  uzaklıkta yer alan pırıl pırıl kumu olan “sığ Liman’a gitmeniz gerekmektedir.

BOZBURUN

Marmaris’ten Bozburun’a 2 yoldan girmek mümkün. Toplam 50 kilometre uzaklıkta olan ilk seçenek için, Datça yolundan girerek, Hisarönü sapağından ayrılıo, sahil yolunu izlemek gerekmektedir. Hisarönü ve Orhaniye ve  Selimiye bu yol üzerindedir. Ayrıca, İçmeler-Bayır üstünden, güneye yönelip de ulaşabilirsiniz. İlk tercih, tavsiye edilmektedir. Bozburun-Marmaris arasında, düzenli minibüs seferleri mevcut.

Bu bölgeyi de en iyi  yatçılar tanıyor. Turizm bakımından, bölgenin en düşük yerlerinden biri. Sakin bir tatil isteyenlerin tercih edebileceği bir mekan genellikle. Büyük tesisler bulunmuyor. Küçük ama kaliteli tesisler bulmak mümkündür. Çevresinde orman yoktur. Küçük otelleri ve  pansiyonlarının yanında iyi balıkçı lokantaları mevcut.

SÖĞÜT

Söğüt’e  Bozburun veya Bayır Köyünden ulaşabilirsiniz. Köy, Bozburun yarımadasının en uç ve biraz da sapa olan kısmında  yer almakta. Bu sebeple, turizm trafiğinin dışında kalmıştır. Buna rağmen, köy çarşısı oldukça canlıdır. Köylüler turizmin farkında, yardımcı olmaya çalışıyorlar. İlgi gösteriyorlar. Köyün, 1 buçuk kilometre  güneybatısında, okulun biraz arkasında yer alan  tepenin üstünde, “Thyssanos” antik kenti yerleşimi kalıntıları görülmektedir. Kazı yapılmamış bu bölgede. Antik zamandan kalan yerleşim kalıntıları olarak duvar parçalarından, temel izlerden ve tepenin arka yüzündeki duvar kalıntılarından bahsedilebilir. Özellikle insanlar bu duvara yoğun ilgi gösteriyor.

Marmaris'te Yapılacak Şeyler

1. Marmaris'in Koyları kesinlikle gezilmeli

Marmaris koyları :

Marmaris’in her biri birbirinden harika koylarını keşfetmek için baya bir zamana ihtiyacınız olacak fakat kesinlikle zaman ayırmalı ve gitmelisiniz çünkü ayıracağınız her saniyenin buna değeceğine emin olabilirsiniz. Karadan ya da denizden, istediğiniz yerden  çıkartma yapabilirsiniz bu tabiat harikası mekana. Turunç, Selimiye, Bozburun, İçmeler, Kumlubük, Çiftlik, Bördübet ve Sedir Adası Marmaris’te keşfedebileceğiniz koylardan sadece bir kaç tanesidir. Hatta Marmaris otellerinin bir kısmı , bu şahane koylardadır. İsterseniz buralarda da konaklama yapabilirsiniz. Konaklamasanız dahi Marmaris’te yapılacak şeyler listesine bu koyların her birini üst sıralara koymanız sizin için harika bir seçim olacak.

2. Marmaris'te Tekne Turuna Çıkılmalı:

Marmaris-Tekne-Turu

Marmaris’e gelmişken, bir tekne turu yapmadan dönmeyi asla düşünmemelisiniz. Marmaris Merkez’in sahilinde, tekne turları düzenlemekte olan, çok sayıda tur firması mevcut. İstediğiniz birini seçip, katılmak istediğiniz rotaya gidebilir  ve Ege’nin masmavi sularının tadını doyasıya çıkarma imkanına sahip olabilirsiniz. Bununla beraber mavi yolculuğa da çıkabilmeniz mümkündür. Hatta 4 gece konaklamalı “Mini Mavi Yolculuklar” tatilinize bambaşka bir heyecan katabilir.

3. Marmaris Tarihi Yerleri Görülmeli:

Marmaris-Kalesi

Tarih hocaları “geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez” sözünü kullanırlar ya hep, ne kadar da haklı olduklarını şimdi daha iyi anlayabiliyoruz. Bir yeri gerçekten keşfetmek istiyorsanız, önce oranın tarihi geçmişini bilmelisiniz. Çünkü gezilip görülen mekanlarda tarihin hissedilmesi, onu daha çok unutulmaz ve daha fantastik bir hale sokuyor.

Marmaris’te gezilecek yerler sıralanırken pek çok tarihi alanın mevcut olduğu gözlemlenmekte. Özellikle Hafza Sultan Kervansarayı ve Marmaris Müzesi başta olmak üzere Marmaris Kalesi, İbrahim Ağa Camii, Taşhan Kemerli Köprü ve Halıcı Ahmet Urkay Müzesi bu mekanlardan bir kaçı. Denize girmek için Marmaris’i ziyaret etmişken, kültürel bir geziye Marmaris’in geçmişiyle tanışarak, seyahatinizi dahada güzelleştirebilirsiniz.

4. Marmaris Plajlarının Tadını Çıkarmalısınız:

Marmaris Plajlari:

Marmaris, deniz-kum-güneş bermuda harikalar üçgeninin keyfinin sürüleceği en iyi tatil yerlerinin başında geliyor. Uzunca bir güzel güneşlenmeli, ara ara kendinizi kızgın kumlardan Ege’nin serin sularına da atmayı denemelisiniz. İngiliz The Guardian gazetesinin açıkladığı Türkiye’nin “en iyi 10 plajı” arasında Marmaris’ten de plajlar yer aldı, gidip keşfetmek için hemen harekete geçin.

Marmaris’te denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz birçok plaj mevcut bunların başlıcaları İçmeler Plajı, Turunç Halk Plajı ve Cennet Adası Plajıdır. Bu planların yanı sıra Sedir Adası Plajı, Uzunyalı Plajı, Boncuk Koyu Plajı'da oldukça yoğun ilgi görmekte. Sadece birisine takılmadan, bunları ve diğer gizli koylardaki plajları keşfedebilirsiniz.

5. Doğa Sporu ve Aktivitelerine Katılmalısınız.

Marmaris’te tatilinize heyecan kalabileceğiniz pek çok seçenek yer alıyor. Parasailing ve jet ski bu Aktivitelerin başında geliyor fakat flyboard ve yelken ile birlikte banana ve kano gibi su sporları da oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Bu sporların yanında jeep safari gibi dünya da pek çok ülkede yapamayacağınız eğlenceli spora, bisiklet gibi alternatif aktivitelere de katılabilirsiniz. İsterseniz dalış yapabilir ve Ege’nin derinlerde saklı kalmış olan hazineleri keşfedebilirsiniz. Bu sayede tatilinizi hem eğlenceli, hem de farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

6. Capcanlı Marmaris Gece Hayatını deneyin.

Marmaris-Gece-Hayati

Marmaris gece hayatı ile de öne çıkmakta. Marmaris’e gelmişken, gece hayatının tadını çıkarmadan dönmeyin kesinlikle. Marmaris’te eğlence asla bitmez tükenmez bir boyutta. Güneş batınca başlayan hareketlilik, sabahın ilk ışıklarına dek sürmekte. İnsanların bir kısmı özellikle gündüzleri fazla yorulmadan dinlenip kendini geceye saklıyor. Bu sayede hem gece hem gündüz ayrı 2 dünya haline gelen Marmaris, her anı ile farklı zevkler ve heyecanları bünyesinde barındırıyor.

Hareketli gece hayatıyla ünlü Marmaris’te, Sokaklarda yer alan mekanları keşfedebilir veya Marmaris Merkez’deki restoran, bahçeler ve gece oturabileceğiniz mekanlara gidebilirsiniz . Marmaris’e özgü harika yemekleri de tadabileceğiniz bu mekanlarda mevcut. Ailecek veya tek başınıza gidebileceğiniz mekan sayısı 100’ün üzerinde.

Marmaris’in çok büyük bir sahil var bu sahil kenti ve çevresinde çok sayıda biribirinden harika ve etkileyici gezilecek ve görülecek yerleri içine alıyor. Adeta ince ince işlenmiş koyları, mavi bayraklı plajları ve tarihi güzelliklerine ek olarak antik kentleri ve muhteşem köyleri ile piknik alanlarıyla ün yapmış bir yer. Ayrıca milli parkları ve muhteşem doğasıyla Marmaris’i bir haftalık bir tatilde bile tümüyle keşfetmek neredeyse imkansız görünmekte en az 1 aya ihtiyacınız var. Özellikle Marmaris bölgesi çok ilgi gören turistik mekanlardan biri olduğu için, Marmaris’te kalacağınız yeri aylar öncesinden ayarlamanız gerekiyor. Kalacak yerinizi ayarladıktan sonra Marmaris’te yapabileceğiniz ve gidebileceğiniz bütün güzel yerleri bu yazımız sayesinde görüp ve yönlendirmelerimiz sayesinde kolayca bulup keyfini sürebilirsiniz.

MARMARİS'E NASIL GİDİLİR?

MARMARİS'E UÇAKLA ULAŞIM

Marmaris’e uçakla gitmek isteyenler Dalaman havaalını kullanabilir çünkü Marmaris’e giden bütün seferler dalaman Havalimanı’ndan gerçekleştirilir.

DALAMAN MARMARİS ARASI KAÇ KM?

Marmaris Dalaman arası yaklaşık olarak  88 kilometredir.

DALAMAN MARMARİS ARASI KAÇ SAAT SÜRER?

Dalaman Havalimanı‘ndan yola çıktığınız anda çok kısa bir sürede yani Marmaris şehir merkezine 1 saat 20 dakika gibi bir sürede varabilirsiniz.

1 – Dalaman Marmaris Arası Havataş Servisleri ile Ulaşım İmkanı:

Dalaman Havalimanı’ndan kalkmakta olan HAVAŞ servislerini kullanarak direkt olarak  Marmaris merkezine gidebilirsiniz. Havataş ile Dalaman Fethiye arası ulaşım yaklaşık olarak 1 saat sürer ve ücreti 15 TL'dir. Havataş servis saatleri belediyenin sitesinde istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz şekilde yayınlanıyor.

2 – Dalaman Marmaris Arası Araç Kiralayarak ile Ulaşım İmkanı:

Dalaman Havalimanı’ndan günde ortalama 60 veya 75 tl karşılığında kiralayacağınız bir araç ile transferinizi en kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

3 – Dalaman Marmaris Arası Özel Transfer Şirketleri :

Dalaman Havalimanı’ndan transfer yapmakta olan özel firmaların araçları ile 50 veya 60 Euro gibi bir ücret karşılığında bu ulaşımı sağlayabilirsiniz

MARMARİS'E OTOBÜS İLE ULAŞIM İMKANI

Ülkemizde neredeyse bütün büyük şehirlerden Marmaris istikametine direk olacak şekilde otobüs seferleri düzenlenmektedir.

Yaklaşık mesafeler ve süreler aşağıda belirtilmiştir.

MARMARİS'E KENDİ ARACINIZ İLE ULAŞIM İMKANI

Eğer kendi aracınızı kullanarak Fethiye`ye gelecekseniz, aşağıdaki güzergahları takip edebilirsiniz:

Marmaris’e Ankara tarafından gelecekseniz: Ankara-Sivrihisar-Emirdağ-Dinar-Honaz-Muğla-Marmaris güzergahını takip edip kısa sürede Marmaris’e varırsınız.

Marmaris’e İstanbul tarafından gelecekseniz: İstanbul-Yalova-Balıkesir-Akhisar-Manisa-İzmir-Aydın-Muğla-Marmaris güzergahını izleyerek bu harika şehire ulaşırsınız.

Marmaris’e İzmir'den gelecekseniz: İzmir-Aydın-Muğla-Marmaris güzergahını takip ederek Marmaris’e ulaşabilirsiniz.

Karayolu ile Marmaris’e ulaşım da oldukça konforlu bir şeçenektir.

İstanbul Fethiye arası ortalama  olarak 750 kilometre mesafede ve yaklaşık olarak 9 saat 30 dakika kadar bir sürede varılır.

Antalya Fethiye arası ortalama olarak  320 kilometre mesafede ve yaklaşık olarak 4 saat 45 dakika kadar yolculuk sürmektedir.

Kocaeli Fethiye arası mesafe ortalama 750 kilometre ve yaklaşık 8 bucuk saat kadar yolculuk  sürmektedir.

Bursa Fethiye arası yol yaklaşık  600 kilometre  mesafede ve yaklaşık olarak  7 saat 10 dakika'da varılabilir.

İzmir Fethiye arası ortalama olarak 270 kilometre  mesafede ve yaklaşık 3 bucuk saat kadar sürmektedir.

Ankara Fethiye arası ortalama olarak 650 kilometre  mesafededir ve yaklaşık 8 saat 20 dakika  kadar sürmektedir.

Adana Fethiye arası ortalama  olarak 910 kilometre mesafede ve yaklaşık 12 saat kadar sürmektedir.

Samsun Fethiye arası mesafe ortalama olarak  1055 kilometre mesafede ve yaklaşık olarak  15 saat kadar sürmektedir.

Muğla Fethiye arası ortalama 65 kilometre  mesafede ve yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürmektedir.

"MARMARİS GEZİLECEK YERLER" Hakkındaki Genel Yorumlar (0)

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z