Yaz

OLİMPOS GEZİLECEK YERLER

calendar_today Mar 29, 2018

OLİMPOS GEZİLECEK YERLER

OLİMPOS GEZİSİ

Ülkemizde turizm merkezlerinden biri olan Olimpos çok eski bir tarihi geçmişe sahiptir. Olympos kelimesi eski Yunan dişinde ulu dağ anlamına gelir. Dünyada olimpos ismi otuzdan fazla dağ ve tepeye verilmiştir. Bazı kasaba ve şehirlerede Olimpos ismi verilmiş. Olympos antik şehir adınıda tahtalı dağından almaktadır. TahtalI dağı Olympos’un 15 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Tahtalı dağın eteklerinde Yanartaş da bulunuyor.

Tarihi bir çınar olan Olympos, antik Likya medeniyetinin en büyük  en gelişmiş şehirlerinin başında geliyor. Olympos’un temelleri eski Helenistik zamanlarda,  MÖ. 400 yıllarında inşa edilmiştir. Olympos’un izine tarihi kayıtlara baktığımız zaman ilk kez  MÖ. 85 senesinde Sicilya bölgesinde yaşayan bir korsan olan Zenicetesin deniz savaşında yenildiği dönem karşımıza çıkıyor. Gemilerini  Porto Ceneviz ve Sazakın'ın gizlenmiş limanlarında saklayıp civarda bulunan tüm kıyı şeridini ele geçiren Zenecetes, Olympos’u da kendisine kale olarak kullanmıştır. Şehrin yeniden Roma hakimiyetine geçmesinin ardından ager publicus  yani satışa çıkarılmış veya  kiralık olarak verilecek roma arazisi olarak ilan edilmiştir. Özellikle Korsanların, pers tanrısı olan mitras adına fantastik kurban törenleri ve gizli ayinler düzenledikleri belirtiliyor. Mitras o dönemde doğu ülkelerin genelinde yaygın olarak yapılan pers mitolojisinde saf ruh ve ışıkların tanrısıdır.

MS.45 yılında Likya, roma imparatorluğuna ilhak edildi. Olympos şehrinde çok sevilen ve bu şehrin  koruyucusu olarak bilinen yunan tanrısı hepoaistos adına her yıl festivaller düzenlemiştir. Hadrianus’un MS.150 senesinde Olimpos’a ziyarete gelmiş ve methiyeler dizip hediyeler ettiği de kayıtlarda geçiyor. Olympos, roma imparatorluğunun içine girdiği Hristiyanlaşma dönemi içerisindeyken bir piskopasa ev sahipliği yapmıştır. 4.Yüzyıldan başlayarak her dönem korsanların sürekli bir şekilde şehre saldırı yapması sonucunda şehrin nüfusu yavaş yavaş azalmış ve şehir eski popüleritesini kaybetmiştir.

Antik Çağda Olimpos ve Olympos Hakkında Bilgi

Antik çağda toplamda 19 dağ Olimpos ismini taşımıştır Bunlardan bazıları:

Olimpos ismi eski Yunan kaynaklarında geçen tanrıların oturmuş olduğu yer kabul edilmekte olan ve 2929 metre yükseklikle Yunanistan’ın en yüksek alanını oluşturan Tesalya bölgesinde bulunan dağdır.

Bu ismin verildiği ve en çok dikkat çeken yerlerden bi de Mysia Olimpos Dağıdır. Yani şuan Türkçeleştirip yeni bir isim verdiğimiz Uludağ. Bursa ilimizde, antik dönemde Mysia Olimposu olarak da duyulmuş olan ve Marmara Bölgesi’nin en yüksek zirvesine sahip olan dağdır.

Paphlagonia Olimpos Dağı yani Arıt Dağı. Antik dönemde ve 19. yüzyılda batıda aktif olan gezginlerce Paphlagonia Olympos’u olarak isimlendirilen bu dağ, Bartın merkezinin doğu tarafında, il merkezi ile Arıt beldesinin ortasında yer alan Arıt Dağı’na denk geliyor.

Bir diğer dikkat çeken yer ise Olimpos Köyü‘dür. Antalya ilimizin antik kentlerden kalan kalıntılara rastlanılan bir vadidir ve aynı zamanda tatil bölgedir.

Bir diğeri ise Olimpos Tepesi yani Kıbrıs belgesidir. Kıbrıs adasının 1955 metre ile en yüksek zirvesini oluşturan dağa bu isim verilmiştir. Dünya'da pek çok aşklı bölgede kullanılan bu tarihi isimden ilham alarak, ABD’de iki dağın yanı sıra Mars’ta bir dağa aynı isim verildi.

Olympos'un Yunanca bir kelime olmadığı konusunda bir takım iddialar da bulunmaktadır. Bu adın gerçek kaynağı ve anlamı tam manası ile  bilinmese de eski Anadolu dillerinden geldiği ve ve genellikle “yüksek dağ” anlamını taşıdığı anlaşılıyor. Gökyüzünde bulunan bulutlara kadar doruğu uzanmakta olan ve tanrıların yerleşim edindiği inancı Sümerlerden Yunan’a ilişkiler sonucu geçmiştir.

OLİMPOS'TA GEZİLECEK YERLER

Olimpos’a gezmeye gidenler istedikleri taktirde bir gün dalış öteki gün kaya tırmanışı bir sonraki gün plaja girme ve atv ile gezme imkanlarına sahiptir. Olimpos bu anlamda çok çeşitli eğlenebilme alanları sayesinde de oldukça yoğun ilgi görmekte. Bu sebeple Olimpos’ta bir şok gezilecek yer mevcut.

1. Plaj

Tertemiz ve berrak masmavi ve buz gibi suyu, dağın süslediği plajı ile ile birlikte Olimpos’ta misafirleri bekleyen bir süpriz de mevcut oda carettalardır. Misafirler talep ettikleri halde carettaları izleyebilir onlarla güzel vakit geçirip onların doğasını keşfedebilir.

Olimpos’ta gezilebilecek en güzel yerlerden biri olan bu  plajda bir kaç kural mevcut işte onlardan bir kaçı :

–Araba ile sahile girmek kesinlikle yasak, hatta bu sebeple otoparklar genel itibari ile  sahilin giriş kısımlarında yer alıyor.

– Tesis bulunmuyor. Beach Club tarzı işletmeler veya üstünüzü değiştirebileceğiniz yerler de mevcut değil. Her hali işe  doğal olan bir yapıya sahiptir. Suyu kumla kaplı değil değil taşla kaplı, bu sebeple suyun berraklığı hep aynı kalitede çok iyi kalıyor. Misafirler giderken yanında şemsiye ge  katlanır sandalyenin yanında katlanır mini masa ve deniz ayakkabısı alabilir. Eğer araçla gitme gibi bir planınız var ise mutlaka iyi bir hazırlık yapmalısınız.

– Olimpos Plajına girmek ücretlidir. Denize sıfır konaklama yeri bulunmadığı için plaja kaldığınız yere göre en az 10  dakika yürümeniz gerekmekte. Plaja giderken antik kentin içerisinden geçmeniz gerektiği için bilet alarak girebiliyorsunuz. Tavsiye edilen 20 liraya tek girişlik bilet almanın yerine 7,5 TL’ye 10 girişlik kart alınması daha doğru bir seçenektir. Aracınız varsa müzeye girerken hemen sağ kısımda  otopark da duruyor , 5 lira verip  24 saat boyunca faydalanabilirsiniz.

2. Adrasan

Plajın keyfini doyasıya çıkardıktan sonra Olimpos’tan araba işe yaklaşık olarak 30 dakika uzaklıkta yer alan  Adrasan Plajına da mutlaka gitmelisiniz. Antalya’dan ise otogardan bir araca binerek veya havaalanından aktarma yapan otobüsler ile de gidebileceğiniz bu yer , yaklaşık 1 buçuk saatlik bir zamanınızı alacak fakat buna değecek kalitede harika bir yer. Sahil boyunca konaklayabileceğiniz ayrıca yemek yiyebileceğiniz yanınızda sevdikleriniz işe oturup güzel vakit geçirebileceğiniz oteller ve cafeler de mevcut. Adrasan plajı, Olimpos plajına zıt bir şekilde tamamen kumdan meydana gelen  bir plajdır. Şemsiye ve şezlonglar 5 TL ücret ile kiralanıyor. Tüm bu güzelliğinin yanında eğlenceli vakit geçirmek için yapılabilecek su sporları da sahilin tam ortasında sizleri bekliyor.

3. Kano Kiralayıp gezilecek yerler

Son zamanlarda kano'ya binmek hem rahat hem de eğlenceli bir spor olarak birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Fakat buranın güneşi çok sert olduğu için güneş kremi yanınızda mutlaka bulunmalı. Kano ile Kayalıkların kenarından az devam edip ilerlerseniz ufak bir mağara tipi oyak karşınıza çıkacak. Orada aileniz ile güzel fotoğraflar çekebilir ve suyun içindeki pembe kayalarını yakından görebilirsiniz.

4. Olympos Antik Kenti

Bu bölgenin en güzel yerlerinden biri olan ve sahile giderken sağınızda ve solunuzda görünen  kalıntıları sakin antik kentin tamamı olarak algılamayın. Çünkü hem sol hem de sağ tarafınızın arkasında kocaman bir şehir mevcut. Antik Likya medeniyetinin en değerli şehirlerinden biri olan ve  deniz ticaretinde oldukça önemli bir yere sahip olan bu bölge paha biçilemez güzellikte. Bu bölge bazı kaynanalar göre  Olimpos Limanı korsan yatağı olarakta geçiyor, çünkü Kilikyalı korsanların lideri olan Zeniketes bu şehri üs olarak seçmiş. M.S. 43’te tam anlamda Roma Egemenliği’nin başlangıcı olmuş bir şehir. Fakat korsan saldırılarından kurtulamamış ve Osmanlı’nın deniz üstünlüğüne kadar bu şekilde gitmiştir. Buradan akmakta olan nehir, şehri ikiye böldüğü için bir kanal içine alınıp iskele olarak kullanılmış ve bir köprü yapılmıştır.

Şehir Kuzey ve Güney Nekropol olarak iki kısma ayrılmış

Kuzey bölgesinde 113 mezar tespit edildi. İlginç olan ise Kuzey Nekropol’de mezarlar aralıklı ve konumlandırmaya önem verilmeden yapılırken Güney’de tam tersi uygulamaya gidilmiş. Üstelik Kuzey Nekropol’de dönemin önde gelen ailelerin yaşadığı belirtiliyor. Antimachos ve ailesine ait lahit ile Kaptan Eudomus’un lahdi de Kuzey Bölgesinde yer alıyor.

Eski zamanlarda bu kentte yaşayanlar tapınak başta olmak üzere en çok uğrak yerleri olan  hamam ve  kilise gibi mekanların yanında tiyatro, surlar ve geniş caddeler inşa etmişler. Bunlara dayanarak kentte yoğun bir mimari inşa mevcut denebilir. Bu durumun kalıntılardan da mevcut fakat  günümüze azı ulaşmış. Bu sebeple Olympos ta kazı yapan ekipler  tarafından sağlamlaştırma çalışmaları hala devam etmekte .

Olympos Antik Kenti giriş ücreti ve açılış kapanış saatleri

15 Nisan- 2 Ekim arasında misafirlere açılış  saati 08:00, kapanış saati ise 19:00.

3 Ekim- 14 Nisan arasında mesafeler için açılış saati 08:00, kapanış saati ise 17:00.

Giriş 20 TL fakat Olimpos Plajında  belirttiğimiz gibi tek giriş için 20 TL vermek yerine 7.5 TL’ye 10 girişlik kart alıp hem müze için hem de sahil için kullanabilirsiniz.

OLİMPOS CİVARINDA GEZİLECEK YERLER

Antalya şehri Türkiye'nin ve Dünyanın en gözde şehirlerinden biri. Hazır Antalya'ya kadar gelenlerin bir de yakınlardaki yerleri görmesi onlar için yemi deneyimler ve harika bir zaman geçirme fırsatı olabilir işte o bölgelerden bir kaçı:

Faselis (Phaselis) Antik Kenti

Faselis bölgesi, Antalya’ya 40 kilometre , Kemer’e ise 15 kilometre uzaklıkta, Olimpos Antik Kenti gibi önemli bir liman kenti olarak kayıtlara geçmiş bir yerdir. Bir tanesi yarımadanın kuzey kısmında  öteki ise kuzeydoğuda diğerleri ise güneybatı kıyısında yer alan üç limanı içerisinde barındıran bu bölge, M.Ö. 690 senesinde Rodosların kolonisi olarak kullanılmıştır. Bu özelliklerinin yanında en önemli özelliklerinden birisi Büyük İskender’i bu bölge insanı altın taç ile karşılamış. Kalıntıların çoğu Roma dönemine ait olduğu söylenmektedir. Bunların içinde  liman ve  kale duvarlarının yanında Zeus Mabedi de mevcut. Hatta Kral Antonius Caravella yolu ve yirmi sıralı tiyatro alanı dahi bulunuyor. Adanın boyun tarafını kapsayan caddenin stadyum olarak kullanıldığı tahmin ediliyor. Çünkü bazı tarihi bulgularda burada önemli atletizm yarışmalarının yapıldığı yer geçiyor. Bu cadde de uzunluğu ve kısalığı bakımından bu tarife gayet uygun olduğu düşülen notlardan biri. Bu bölgeye ait en eski kalıntı ise M.Ö. 6. Yy’a ait olan Kronit biçiminde  bir koku şişesidir. Diğer önemli kalıntı ise şehrin ortasında yer alan iki farklı hamam kalıntısıdır. Deniz yoluyla da gidilebilir.

Ulupınar

Antalya bilindiği gibi oldukça sıcak bir il. Antalyanın yakıcı sıcağında Ulupınar’a gittiğiniz  an çam kokusu ve derelerinin serinliği ile bir serinleme hissedersiniz. Yemek yiyebileceğiniz birçok restoran bulunuyor  ve bu restoranlar diğerlerinden farklı bir tarzda  derelerin veya şelalelerin üzerinde yer alan çardaklarda hizmet vermekte. Bir yanda suyun sesi ve ferahlığı öteki yanda yeşilliklerin içinde olmak tam manası ile  buranın en önemli özelliğidir. Talep ederseniz olta balıkçılığı ile kendi alabalığınızı yakalayabilirsiniz.

Ulupınar'a Ulaşım

Ulupınar, Antalya İl merkezine 75 kilometre Kemer’e ise 30 kilometre mesafede yer alıyor. Antalya-Kumluca karayolu üstünden geldiğiniz taktirde Çıralı sapağına gelmeden ulaşabilirsiniz. Antalya otogarından bu bölgeye varmak  isteyenler için Çiçek Tur’un düzenlemiş olduğu hizmet ile Ulupınar’a gidebilir. Kemer’den ise araçla yaklaşık yarım saat sürüyor. Bu bölgede altınızdan akan şelalenin ve içinde bulunduğunuz ağaçların manzarasında keyifli bir öğlen yemeği yiyebilirsiniz.

3. İster Karadan İster Denizden gidilmesi gereken yer :Kekova

Genellikle Batık Uygarlık ismi verilen, adı çoğu kaynaklara ‘’Kakava’’ olarak geçmiş olan bu kayalık adacık antik çağ'dan sonra yaşanan depremlerin ardından su altında kalmış tarihi kalıntıları sahip. Sahip olduğu bu kalıntılar dalgıçlar tarafınca sürekli incelenmekte. 1990 senesinde sit alanı ilan edildi ve burada izinsiz dalma veya yüzmeler yasaklandı. Daha sonra ise tarihi kalıntıların olmadığı bölgelerde bu yasaklar kaldırıldı. Kekova'ya ulaşım da teknelerle sağlanıyor. Fakat tarihi kalıntıların bulunduğu  yerlerde yüzmek hala yasak olduğu için tekneler duramamakta. Kekova’yı ister Olimpos, Adrasan tekne turlarını ayarlıp görebilir isterseniz de Kaş tarafından ayarlanmakta olan macera turlarına katılıp (kano kiralamanız imkanı da var ) da görebilirsiniz. .

4. Adrasan'nın Maldivleri denen yer : Suluada

Çoğu kişi tarafından Maldivlere benzettilen ve bir  kadar saf, harika bir doğa güzelliğine sahip bu bölge. Adrasan ile Gelidonyanın arasında yer almakta olan minik bir adacıktır. Üstünde  yerleşim alanı bulunmuyor.  Belki  de bu sebeple  bu kadar saf ve temiz kalabilmiştir. Bu özelliklerinin yanında diğer özelliği ise tatlı su kaynağına sahip olması. Adaya sadece  yukarıda belirttiğimiz gibi tekne turları ile veya balıkçı teknelerini kiralayıp gidilebilir. Adaya çoğu fimanın tekne turları bulunuyor.

5. Likya Yolu :

Likya Yolu olarak isimlendirilen bu yol 535 kilometre olmakla beraber , içerisinde 19 antik kent bulunduran  ve tümü sadede 1 ay gibi bir sürede bitebilen; insanın içine dönmesine, bir başka deyişle yaşam detoksu yapmasını sağlayan  bir yoldur. Dünyanın en iyi trekking rotalarından birtanesi şeklinde gösterilen Likya Yolu’nun bir etabı da Olimpos’tan geçmekte. Bu bölgeler dünyada tarihi ve doğanın birbirine örüldüğü en güzel mekanlardan biridir. Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar giden bu  yol genel hatlarıyla taşlık ve kayalıktan oluşmakta.

Bu yolda yürüyüş yapmak için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahardır. Çünkü  havalar ısındığında Olimpos’tan plaja kadar bile zor yürünmekte.

Likya Yolu ile alakalı olarak, yürüyüş öncesinde ve sırasında bilmeniz gerekenleri içermekte olan, yolun kurucusu Kate Clow tarafından kaleme alınmış bir kitap mevcut: Likya Yolu Rehberi. Bu rehber sayesinde tüm gerekli ekipmanlara ve yürüyeceğiniz rotaya ve geçmekte olduğunuz antik kent hakkında detaylı  bilgiye sahip olabilirsiniz.

OLİMPOS'TA YEME - İÇME

Kavuniçi Dondurma

Özellikle kavun'u sevenler için harika bir buluş olan kavuniçi dondurma kesinlikle tatmalıdır. Yemeğin ardından, sahil yolu üstünde ufak bir yürüyüş yapıp satıcısını  bulup hem hafif hem lezzetli hem de çok ucuz bir tatlı kaçamağı yapabilirsiniz. Bu harika lezzetin Fiyatı ise 5 TL. Hem sağlığa yararı hemde serinletici özelliği hemde leziz tadı ile turistleri kendine çeken bu tadı listenizde ilk sıralara ekleyin.

Balık

Günü gününe tutulup taze bir şekilde pişirilen ve sunulan ve bu bölgeye has bir tadı olan balıklar, misafirler içi harika bir lezzetin habercisi adeta. Olimpos’a gelince bu tarihi alanda taze getirilen ve harika pişirilen bu balıklardan tatmadan asla dönmeyin.

Et yemekleri

Bu bölgenin ayrım yapılmadan tüm et yemekleri adeta harika denebilecek kalitede. Özellikle yöre halkının evine misafir olursanız ve et yemeğinden tadarsanız gerçekten çok şanslısınız demektir.

OLİMPOS OTELLERİ & PANSİYONLARI:

Olimpos herkesim bildiği  gibi ağaç evleri ünlüdür. Olympos’un neredeyse tüm tesislerinden plajlara, hatta insanına kadar herkes oldukça doğal ve cana yakındır. Buraya gelen kişilerin çevresi daima yeşil ve mavidir. Yüksek binalar, gösterişle parlayan yerler veya mermerlerden uzak doğal harika bir yer. Her yer toprakla örtülü. Bu bölgede turistlerin yanında nakit para bulundurması da  iyi olacaktır zira kredi kartı geçmesi rağmen herhangi bir ATM’ye rastlamak kolay değil. Olimpos’ta kalınabikecek yerler hakkında bilgiler:

Deep Green Bungalows

Bungalow biçiminde ahşap odaları mevcut. Ekonomik, temiz ve rahat bir mekandır. Çalışanlar samimi ve güler yüzlü ayrıca oldukça ilgililer. Portakal ağaçlarının içinde  yer alan Deep Green kahvaltı ve akşam yemeğini de konaklama hizmetiyle beraber sunmakta. Yemekleri lezzeti ile ünlü. Genel olarak akşam yemeklerinde sebze, et yemeği ve tatlı çıkıyor. Bahçesinde minik bir Çardak ve hamağın yanında piknik masası da bulunuyor. Özellikle aşçılarının kalitesi ve sunduğu harika yemeklerle ün yapan bu yer,  sizlere hem ahşap bir ortamda rahat bir tatil fırsatı hemde leziz yemeklerle güzel vakit geçirme imkanı sunuyor.

Kadir'in Yeri (Kadir's Tree Houses)

Olimpos’ta bulunan en meşhur ağaç evler bu bölgede yer alıyor. Kurucusu Kadir Kaya kendi adıyla ağaç evlerini tam 31 sene önce kurdu. !

O zamanlar bu bölgede elektrik bile bulunmuyor, adeta imkansızlık içinde var edilmiş. 2000 seninde  TNT’de dünyanın en iyi Otel’i, 2010 senesinde Washington Post tarafından görülmesi gereken en ilginç mekanlardan biri, 2011 senesinde ise Los Angeles Times tarafından dünyanın en cool hostellerinden biri olarak  ününe ün ekledi ve kendini dünya çapında gösteren bir yer olarak ülkemizde ki konumunu güçlendirdi. Diğer kalınacak yerlere göre de biraz daha eğlence ve hareket anlamında kaliteli olan bu mekan, bir de ağaç ev turizminin kalitesini tatmak isteyenler mutlaka gidilmesi gereken yerdir. Tek sıkıntısı denize diğer konaklama yerlerine göre biraz daha uzak bir konumdadır.

Türkmen Tree Houses

Olimpos’ta bulunan diğer mekanlara göre denize daha yakın aynı zamanda daha sessiz ve sakin bir konumda bulunan, portakal ve nar ağaçları içindeki ağaç evlerden oluşan bir işletmedir. Yarım pansiyon hizmeti vermektedir. Sessiz ve sakin bir yer oluşu sebebi ile özellikle yıl içerisinde yoğum tempoda çalışan kişiler için ideal bir alan olan bu mekan, yılın tüm yorgunluğunu atmanız için size harika bir fırsat olarak sunuluyor.

Sheriff Olympos Pansiyon

Portakal bahçesinin tam ortasından bungalow evlerden yapılan bir pansiyon. Diğer konaklama yerlerine nazaran konaklama kapasitesi daha fazla. Ağaçların içinde geniş bir bahçesi mevcut. Özellikle sosyal medyada bu bölgeye gelenlerin eşsiz portakal bahçeleri içerisinde çekindiği resimlere sıkça rastlamak mümkün. Sizde bu alanda ister tek başınıza isterseniz de elinizle harika vakitler geçirebilirsiniz.

Fifties Corner

Genellikle Özel bir müzeyi andıran, butik oteldir. Cafe ve restoranı da bulunuyor. Neredeyse her şey 1950-60 yıllardan kalmadır. Kişiler kapısından girer girmez 60 yıl önceye geçiş yapmış gibi hissediyor. Burada konaklanmasa bile eğer bu taraflara gidilirse mutlaka bir göz atılmalıdır. Özellikle 1970 ve sonrası doğumlu kişilerin sıkça tercih ettiği ve kendilerinde maziye ait anıları canlandıran bu mekan ziyaretçiler için hem uygun fiyatlara sahip hemde harika bir tatil fırsatı sunuyor.

OLİMPOS'TA KAMP

Doğayla bir arada yaşamak ve tad almak isteyenlerin yanında bir de kamp hayatını sevenler için Olimpos’ta birçok seçenek var yılın istediğiniz dönemine gelip harika zamanlar geçireceğiniz  kamplarda bir kaçı :

Çıralı Camping

Gelen misafirler için Duş başta ol ak üzere , internet, elektrik, masa ve temizliğine kadar hizmet verilmektedir. Çam ve portakal ağaçlarının ortasında, ister çadırınızla ister karavanınızla konaklama imkanına sahipsiniz. Özellikle ailenizle birlikte harika bir kamp yapma imkanı sunan bu alanda her yıl on binlerce aile gelip kamp yapmakta.

Engin Pansiyon Camping

Diğer alanlara göre çok büyük bir bahçeye sahip kamp alanlarında biri. Eğer çadır yoksa onlardan çadır kiralayıp kamp yapabiliyorsunuz. Karavanla konaklama imkanı da bulunuyor. İsterseniz aylarca kalabileceğiniz bu alan kesinlikle uzun dönem kamplar için vazgeçilmez denebilecek kadar önemli ve var o kadar harika bir alan.

Olympos Mocamp

Mocamp genellikle Türkiye’den favori kamplar listesinde yer alır. Hem karavanlı hem çadırlı hem de duş, klima ve tuvaletin unundan bungalov alanları bulunuyor. Kamp alanında da duş almak , mutfakta yemek yapmak, tuvalet ihtiyacını karşılamak , çamaşırhane hizmetleri , elektrik hizmeti , bulaşıkhane hizmeti ve buzdolabı gibi hizmetlerin hepsi mevcut. Adresi ise : Kaş Olympos Mocamp – Kalkan Yolu üstü 3 kilometre mesafede. Sunmuş olduğu imkanlar sayesinde favori kamplar içerisinde belirtilen bu alanda ailenizle hem ortak aktivite hemde aynı anda farklı aktiviteler yapma imkanı sunduğu içinde tercih edilmekte. Özellikle banyo ve çamaşır hizmetlerinin karşılanıyor olması ve başka yörelerden gelen insanların damak zevki açısından istedikleri yemekleri pişirmek için mutfak hizmetinin sunuluyor olması gerçekten büyük bir artı olarak gösteriliyor.

OLİMPOS NEREDE ?

Olimpos, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan  bir bölgedir. Antalya Olimpos arası yaklaşık 90 kilometre, araba ile  1 saat 45 dakika civarında sürmektedir.  İstanbul Olimpos arası 780 kilometredir ve arabayla 9 saat 50 dakika kadar sürmekte.  Adana Olimpos arası ise Konya üstünden gidilirken 750 kilometre, sahil üstündür giderken ise 640 kilometre mesafeye sahiptir.

OLİMPOS'A NASIL GİDİLİR ?

İstanbul'dan Uçakla:

Olimpos’a uçakla Seyehat eden kişilerin Antalya’ya uçuşları bulunan başta  THY ve Pegasus olmak üzere Onur Air ve Sun Express seferlerini kullanıp Antalya Havaalanına gelip bu bölgeden  Havaş servisleri ile Antalya Otogar’ına gidip Kumluca tarafına giden servislere binmeleri gerekmektedir. Kumluca’dan da Olimpos ve çevresine sefer yapan minibüsler bulunuyor.

Ayrıca; talep edilirse Antalya Havaalanı’ndan Enterprise ve Hertz gibi seçim yapabileceğiniz birçok firmadan rahat bir şekilde araba kiralayıp aşağıda ‘’Arabayla’’ kısmında bahsedilen güzergahı izleyebilirsiniz.

Antalya'dan Otobüsle ve Araba ile gidiş :

700 hat nolu belediye otobüsü ile Antalya Otogarına gidip orada yer alan Kumluca Seyahat ve Çiçek Tur veya Batı Antalya minibüsleri tercih edilebilir. Firmalar 06:00-20:00 arası hizmet veriyor. Antalya yönünden hareket edenler; Kemer/Kumluca levhalarını takip edip şehirden çıkmalı ve  hiçbir yere sapmadan ilerledikten sonra sol tarafınızda Olimpos yol ayrımına varılır. 10 kilometre devam ettikten sonra sol tarafta Olimpos 3 kilometre levhası belirecek. Kaş tarafından gelirken; Kumluca’dan 22 kilometre kadar Antalya istikametine devam edildikten sonra sağ tarafta Olimpos yol ayrımı tabelası çıkacak . 10 kilometre devam ettikten sonra sol tarafta Olimpos 3 kilometre levhasını görülür. Bu sayede rahat bir şekilde Olimpos’a varırsınız.

"OLİMPOS GEZİLECEK YERLER" Hakkındaki Genel Yorumlar (0)

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z