Yaz

Türkiye'de Kamp Alanları Listesi

calendar_today Eyl 22, 2017 label

Türkiye'de Kamp Alanları Listesi

Türkiye'de kamp yapılacak yerler o kadar çok fazla ki inanın hepsini bir arada toplasak ansiklopedi kalınlığında bilgiler çıkar. Bu yazımda sizlere en iyi kamp yerleri ve alanları listesi hazırlamaya çalıştım. Olur da sizler de Türkiye kamp alanları listesine ekleme yapmak isterseniz özgürce yorumlarınızda bizlere eşlik edebilirsiniz. Türkiye'deki kamp alanları yazısında kamp yerleri hakkında genel bilgiler vermeye çalıştım. Özellikle yaz kampı yapacak kişilere Sinop kamp alanları , Bodrum kamp alanları , Bozcaada kamp , Fethiye kamp yerleri ve alanları , Antalya kamp alanları (yerleri) , İzmir,Çanakkale,Muğla,Mersin ve Marmaris kamp alanları ve yerleri hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

Arzu edenler Türkiye kamp alanları hakkında fikirlerini özgürce yorum kısmına yazabilirler. Türkiye kamp yapılacak yerler bakımından o kadar çok zengin ki bu cennet vatanımızın değerini bilmek gerekiyor. Özellikle son zamanlarda Türkiye kamp alanlarının çöplükten geçilmediğini görüyoruz. Lütfen! Türkiye çadır kamp alanlarımızı temiz tutalım! Bu rehberde sizlere ücretsiz kamp yerleri ve fiyatları , deniz kenarı kamp yerleri ve karavan kamp yerleri fiyatları hakkında bilgiler vereceğim. İstanbul kamp alanları rehberimi okuyarak İstanbul’a yakın kamp yerleri hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Türkiye’nin en iyi kamp alanları rehberimi de okumanızı tavsiye ederim. Buyrun efenim ücretsiz kamp alanları ve full kamp alanları listemize. En iyi kamp yerleri ve alanları listesi sizlerle...

Çadır kamp alanları - Hamsilos Koyu'na Yakın Sinop Martı Camping

1)Sinop Martı Camping

Deniz,kum ve güneş… Havalar ısındı sıcaktan bunalan yerli turistler kendilerini deniz kenarına mavinin derinliklerine ve serinliklerine bırakmaya başladı. Özellikle yaz tatilinde Bodrum ve Antalya’daki otellerin pahalılığını duymayan yoktur. Oteller pahalı diye evde oturup klimanın altında aylarca kışın gelmesini bekleyecek değiliz öyle değil mi? Mutlu insanların şehrindeki Sinop Martı Camping denize yakın konumu hem çadır hem karavanlı kamp hizmetini 1995 yılından beri kapılarını bizim gibi kamp sevenlere açmış durumdadır. Sinop’ta Hamsilos Koyu’na yakın konumda bulunan kamp alanını ben çok sevmiştim. İşletmecisi Orhan abi bizimle yakından ilgilendi. Bir kampçının ihtiyacı olan her türlü hizmeti de işletmesinde bulunduruyor. Şimdi sayacaklarımı duyduktan sonra burasının aslında 5 yıldızlı otelden hiç bir farkının olmadığı konusunda benimle hem fikir olacaksınız. 5 erkek 5 bayan wc olmak üzere toplamda 10 wc ve hijyen konusunda asla ödün vermiyorlar. 4 tane sıcak duş kabini ve 10 ayrı lavabosu da cabası… İsterseniz mutfakta yemek pişirerek kampçı ateşi ile uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Bir kampta en önemli ihtiyaçlar arasında bulunan elektrik imkanı ise fazlasıyla mevcut. Tüm bunlara ek olarak kampçı terası,bulaşık yıkama imkanı ve Sinop’un  meşhur lezzetlerini tadabileceğiniz restoranı da var. Sinop'ta gezilecek yerler yazısından Sinop hakkında detayları okuyabilirsiniz. 

photo_library
video_library

"1)Sinop Martı Camping" Hakkındaki Sorular ve Cevaplar (1)

Hello, I am Fabian Albert, i will like to invest in your country. all I want is an honest and reliable person who can be my partner.please email me on fabianalbert443@gmail.com for more details. Best Regards Fabian Albert U.S Army Afghanistan. add

Henüz hiç cevap yazılmadı.

1.1)Sinop Martı Camping İletişim Ve Adresi

Hamsilos Yolu,Akliman Mevkii , Sinop 

Telefon numarası :  +90 (850) 304 77 57 

Çılgın Gezgin’in selamı var diyen herkese cüzzi bir indirim yapacağına dair söz de aldık kendisinden :) Daha ne olsun?

Sinop Kamp Alanları : Sinop Martı Camping

2)Adrasan Koyu Kamp Alanı

Kumluca ilçesine bağlı belde olan Adrasan, Antalya iline bağlı bulunmaktadır. Olimpos’a oldukça yakın olan bu alan yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Antalya kamp alanları ile karşılaştırıldığında daha az keşfedilmiş bir tarafı bulunan bu alan sakin bir tatil yapmak isteyenler için son derece  temiz bir tatil ortamı sunmaktadır. Adrasan Koyu kamp alanı uzunca sayılabilecek bir sahil şeridine de sahiptir.  Denizi son derece temiz olan bu sahilin kumsalı yer yer kum yer yer ise çakıldır.  Denizi oldukça temiz olan bu kamp alanında kamp yapmak için kamp alanı çok büyük değildir.  Zaten kamp alanının diğer bölgelere göre daha az şekilde keşfedilmiş olması bu durumu olumsuz bir hale getirmemektedir. Alanın kumsala doğrudan bir bağlantısı vardır. Ağaçların içerisinde bulunan kamp alanından içinde ördeklerin bulunduğu bir dere ile bağlantı sağlanmaktadır. Bu alanda en avantajlı taraflardan biri ortak kullanım alanı için mutfağın yer almasıdır. Alan içinde  yer alan işletme ise size pek çok konuda kolaylık sağlayan ve yardımcı olan bir tesistir. Antalya'da gezilecek yerler gezi bloğu yazımı da okuyabilirsiniz. 

Elektrik ya da mutfak gibi öncelikleriniz bulunmuyorsa bu alan dışında herhangi bir yerde de kamp yapmanız mümkündür. Bu alanlar Adrasan Koyu için sahilin hemen karşı tarafında ya da daha iç bölgelerde bulunmaktadır. Buralarda rahat bir şekilde çadır kurma ve konaklama ihtiyacınız giderilmektedir.  Fakat bazı konularda hassas olanlar için bu durum oldukça zorlu sayılmaktadır. Doğası ve dinginliği ile görülmeye değer bir yer olan alan içinde yangından sonra bölgeye destek olmak adına farklı bir destek sağlanmaktadır.  Kamp alanı için özellikler içinde elektrik bulunmaktadır.  Tuvalet daha önceki zamanlarda bulunmasa da güncel olarak yapılan değişikliklerden sonra farklı imkanlar kamp alanına getirilmiştir. Alanda bir gecelik çadır için 25 ve 30 lira değerinde fiyat ödenmektedir. Fiyat için değişiklikler söz konusu olmaktadır. Gitmeden önce son kez fiyat teyiti almanızı tavsiye ederim.

Alanda kamp yapmak isteyenler için tatilini doğa ile baş başa geçirmek adına her türlü ayrıntı düşünülmüştür. Adrasan Koyu gerek doğa yapısı gerek denizi gerek kamp alanı ile tatilciler için tenha ve temiz bir alandır.  Fiyat konusunda sağladığı avantaj yanında mutfak ve diğer ihtiyaçlar için sağladığı ortam bu kamp alanını daha da çekici hale getirmektedir.

photo_library
video_library

3)Akyaka Orman Kampı Muğla

Muğla üzerinden ulaşımı kolay bir alan olan Akyaka Orman Kampı , kamp alanı bakımından son derece rahat ve temiz bir alan sunmaktadır. Bu bakımdan alan için kamp imkanları açısından muhteşem değerlendirmesi de yapılmaktadır. Çam ağaçlarının altında oldukça ferah bir ortam içinde kamp yapmak herkesi rahatlatacak bir aktivitedir.  Elektrik ya da duş gibi imkanları bulunan alan içinde telefon şarj ya da farklı ihtiyaçlar rahat bir şekilde giderilmektedir. Çalışanlar açısından bir sıkıntı teşkil  etmeyen bu alanda ayrıca kamp ortamı da son derece temiz bir halde bulunmaktadır.  Alan içinde market ihtiyaçları için çalışan bir marketin bulunması da alanı kamp açısından daha rahat bir hale getirmektedir. Hatta burada yer alan marketten çadır kiralamak dahi mümkündür.  Hemen sahil kenarında yer alan ve sabah ya da akşam rahatlık ile vakit geçirilen kafede ise çay fiyatlarının ucuzluğu da gözden kaçmayan ayrıntılar arasındadır. Mekan ve yer bakımından son derece güzel bir yerde ormanın içinde ve sahil kenarında bulunan alanda geçirilecek vakitler huzurlu bir hal almaktadır. Muğla kamp alanları arayışında bulunanlara burayı da mutlaka gidip görmelerini tavsiye ederim. Muğla'da gezilecek yerler yazımı da okuyabilirsiniz. 

Fiyatlar için ise Akyaka Orman Kampı içinde 4 kişiliğe kadar çadır kurmak isteyenler için ücret olarak 35 lira belirlenmiştir. Her ek kişi için ise burada 5 lira ek ücret ödenmektedir. 6 kişilik bir grup için burada ödenecek ücret ise 45 lira olacaktır. Ayrıca çadır dışında taş ya da kagir evler de rahatlık ile kiralanmaktadır.  Bungalov evler ya da kagir evler ve çadır kiralama için kişi başı ücretler değişiklik göstermektedir.  Bu alanda kişi başı fiyat ödemesi yapılırken alanın denize olan yakınlığı bazen kamp bakımından kalabalık bir ortam oluşturmaktadır.  Ayrıca lavabo ve duşlar bakımından da temizlik konusu dikkat çekici şekilde sağlanmaktadır. Duşta sıcak su bulunmaktadır ve alanda 2 ya da 3 farklı yerde lavabo ile duş olduğu için bu ihtiyaçlar bakımından fazla yürümenize gerek yoktur.  Alanda bulaşık ve çamaşır yıkamak için ise ekstra yerler bulunmaktadır. Muğla ücretsiz kamp yerleri hakkında bilgi vermek isteyenler tecrübelerini yorum kısmına yazabilirler.

Akyaka Orman Kampı için çadırını yanında getirmek isteyenler için fiyat daha da düşük meblâğlardan oluşmaktadır.  Deniz kenarında gün içinde istediğiniz aktiviteyi yapabileceğiniz bu salonda son derece keyifli bir tatil sizi beklemektedir. Bu bakımdan orman kampçılığı için Akyaka en fazla tercih edilen alanlar arasında bulunan doğal bir alandır. 

photo_library
video_library

"3)Akyaka Orman Kampı Muğla" Hakkındaki Sorular ve Cevaplar (1)

arabasız ulaşım var mı otobüsle gidilebiliyordur umarım :( add

Henüz hiç cevap yazılmadı.

4)Ayder Yaylası Camping Alanları

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine yakın bir alanda bulunan Ayder Yaylası, Karadeniz’in en önemli kamp alanları içerisinde yer almaktadır. Ayder, kaplıcası ve doğal güzellikleri ile özellikle son zamanlarda turizm alanında oldukça büyük bir ilerleme gösterdi. Geleneksel biçimde yayla karakterini gün geçtikçe yitiren Ayder, 1350 metre yükseklikte bulunan ladin ve kayın ormanlarının süslediği bir yayla olarak bilinir. Çamlıhemşin ilçesinin sınırları dahilinde bulunan Ayder, yaylası ve kaplıcasıyla meşhur olduğu kadar balıyla da önemli bir konuma sahip. Ayder Balı’nın marka değerinin yükselmesi, bölgede yaşanan turizmin olumlu yönde etkenlerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Ayder Yaylası, Bakanlar kurulu ile 1978 yılında Turizm Merkezi ilan edildi.

photo_library
video_library

4.1)Rize Ayder Yaylası'nda Nerede Kalınır ?

Ayder’de her bütçeye uygun olacak şekilde çok sayıda konaklama imkanı mevcut. Ayder çevresinde yer alan pansiyonlar başta olmak üzere otel, butik otellerin tümü yıl boyunca hizmete açıktır. Ayder Yaylası’nda bulunan oteller veya Ayder Yaylası’nda bulunan pansiyonlar gecelik kişi başı 60 TL ile 300 TL arasında değişen fiyatlarla hizmet vermekte. Ayder yaylası kamp alanları yazımdan Kavrun yaylası kamp ve Galerdüzü kamp alanları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

4.1.1)İkizler Bungalow

Geceliği 140 TL olan otelde kahvaltı dahil fiyatıdır. Pokut Yaylası turu yaparken tanıştığım Kadir Abi burayı yeni açtı. Çılgın Gezgin derseniz fiyat noktasında yardımcı olacaktır. Buraya Kadir’in numarasını bırakıyorum. Sizi Ayder Yaylası’ndan alıp Yukarı Kavrun Yaylası’na kadar araçla götürebilir. Ayrıca Rize Yaylaları turu da yapıyor.  0539 845 34 91

4.2)Ayder Yaylası'nda Kamp Alanları Hangileridir?

Bölgede dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi yoğun sis sonucu oluşan nemden ötürü ıslak bir zeminde uyanılabilir. Ayder Yaylası’nda kamp işletmesi haricinde Ayder Yaylası’nda ücretsiz çadır kurma seçeneği de mevcut. Ayder Yaylası’nda ücretsiz kamp kurmak isteyen misafirler, yaylayı ortadan ikiye bölmekte olan asfalt yolun sağ tarafında bulunan yamacı veya Galerdüzü bölgesini kullanabilir. Her iki bölgede de tuvalet mevcut. Ücretsiz çadır kurulduğu zaman çeşitli ihtiyaçların karşılanması için Ayder Yaylası’nda bulunan bakkal ve fırın gibi yerlerden alışveriş yapılabilir. Galerdüzü’nden daha da yukarıya çıkarak Kavrun Yaylası kamp yapmak için tercih edilebilir. Rize Galerdüzü kamp alanı değildir. Oradaki Hasan Abi ve Emircan bize fazlasıyla yardımcı olmuştu. Oteli de bulunan Hasan Abi herkes tarafından hem sevilir hem de fazlasıyla tanınır. Yemek sorunu da yaşamazsınız.

4.3)Ayder Yaylası'na Nasıl Gidilir ?

Ayder Yaylası’na gitmek için farklı seçenekler mevcuttur. Öncelikle Trabzon’a veya Rize’ye gidilmelidir. Havayolu ile gidecek olanlar Trabzon Havaalanı’nı tercih etmeliler. Trabzon ve Rize’de yer alan tur şirketleri ile Ayder Yaylası’na kolayca ulaşım sağlanabilir. Her iki şehirde de tur düzenleyen acentalar yer almaktadır. İstanbul’dan ulaşım sağlayacak kişiler yaklaşık olarak 4 saatte Ayder’e varabilir. Özel araçları ile gelmek isteyenler ise en az 13 saate Ayder Yaylası’na varabilirler.

Türkiye kamp alanları - Rize Galler Düzü Kamp Ücretsizdir

5)Balıkesir Kapıdağ Yarımadası Kamp Alanları

Türkiye’de kamp alanı söz konusu olunca akla ilk olarak zorlanmadan bir ortamda yaşayabilme olanakları gelmektedir ve doğal olarak da alt yapısal özellikleri yönünden değerlendirme yapmadan da yola çıkmak tamamıyla maceraya atılmak demektir. İşte bu sebeple bölgenin kamp alanı olarak sınıflanabilmesi için alt yapı ihtiyaçlarının tamamlanmış olması önemlidir. Yani bir restoran ve çay bahçesi gibi oluşumların dışında elektrik, su, tuvalet ve banyo, haberleşme ağı, market gibi ihtiyaçlar kamp alanlarında aranılan unsurlardandır. Benim gibi macerayı sevenler için genelde ücretsiz kamp yeri olması yeterli olsa da bu yazıyı okuyanlar için bu saydıklarımız çok önemli olabilir. Özellikle ilk defa kamp yapacaklara yukarıdaki imkanlar dahilinde bir kamp alanı seçmelerini tavsiye ediyorum. Balıkesir Kapıdağ Yarımadası Kamp Alanı sizin için var… Tabi bu durum ilk defa kamp yapacaklara ya da kamp alanında herşey olsun diyen kişilere özeldir. Balıkesir çadır kamp yerleri olarak bu hizmetleri almak isteyen kişiler için bu yorumu yapabilirim.

Rotanızı Balıkesir Kapıdağı Yarımadası’na çevirdiyseniz eğer,gelin bu bölgeyi gitmeden önce birlikte tanıyalım ne dersiniz? Marmara Bölgesi’nde bulunan doğa mekânlarından birisi de Kapıdağ Yarımadası’dır. Bandırma Körfezi ile Erdek arasında kalan Kapıdağ Yarımadası yaklaşık 290 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahiptir. Tipik bir tombolo özelliği gösteren Kapıdağ yarımadası maruf granitten ibaret dar ve alçak bir kıstakla karaya birleşmiş eski bir kütledir. Balıkesir kamp alanları listesine siz nereleri eklemek istersiniz?

Kıyıya önceleri çok yakın konumda bulunan Kapıdağ Yarımadası batıdan ve doğudan iki ayrı kordonla karaya bağlanmış haldedir, iki kordon arasında yer alan Lagün Gölü’yse önceleri gölken bataklık haline, sonrasında karayla birleşerek bugüne gelmiştir. Bu alanınsa özelliği Belkıs tombolosu olarak anılması, çünkü halen aşırı yağış aldığı dönemlerde bataklık haline dönüşebiliyor… Coğrafik oluşumlar doğal olarak tarihi olaylarında beraberinde getirmektedir. Çok eskiden Kapıdağ Yarımadası’nın bu bölgesinde Kyikas şehri bulunmaktaydı.

Jeolojik açıdan yapısında granit, kuvarsit, mikasist ve gyanas bulunan bu yarımada çok sayıda girintili çıkıntılı bir yapıya sahip olsa da Erdek çevresi ve Kıstak arası düz alanlar bulunmaktadır. Bu sebeple doğa ile baş başa kalmak isteyen kamp severlerin tercih edebileceği mekânlar genellikle buralarda toplanmıştır.

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Kapıdağ Yarımadası, çalılık, ormanlık, fundalık, zeytinlik, meyve bahçesi ve bağlar yönünden zengindir. Balıkesir Kapıdağ Yarımadası Türkiye’deki diğer kamp alanları gibi kampçılar tarafından tercih edilen yerlerden birisi olup, bu açıdan bölgede dinlenme, gezinti ve kamp yapma mekânları da bulunmaktadır. Restoran, otel, market gibi altyapısal ihtiyaçları karşılayacak işletmelere sahip olan bu alanlarda keyif alabileceğiniz kamp serüveni sizleri beklemektedir.

Peki, Balıkesir Kapıdağ Yarımadası’ndaki kamp alanları nerelerde bulunur? Düzlük alan açısından daha ideal olan Erdek kamp alanı en ideal mekânları barındırmaktadır. Bu konuda Balıkesir Kapıdağ Camping, Erdek Kamp Alanı, Ay Kamping, Cumhuriyet Camping gibi mekânlar sizin için ideal özellikleri taşımaktadır. Kapıdağ Camping Erdek Balıkesir benim de yakın zamanda planlarım arasındadır.

Çadır Kamp Yerleri Ve Fiyatları Hakkında Görüşlerinizi Paylaşın
video_library

6)Belgrad Ormanı Kamp

İstanbul her geçen gün artan nüfusu kargaşası ve gürültüsüyle çok sıkıcı ve yoğun bir şehirdir. İstanbul’un çeşitli yerlerinde belediyeler şehir parkları, yeşil alanlar ve daha birçok ağaçlandırma çalışmalarında bulunsalar da hiçbir çalışma doğal bir ormanın yerini tutamayacaktır. Bu nedenle Belgrad Ormanı İstanbul için büyük bir öneme sahiptir. İstanbul gibi betonlaşmış bir şehrin son ağaç topluluklarını içerisinde barındıran bu muhteşem orman doğayı yeşili ve temiz havayı seven insanlar için birebir. İçerisinde bir çok mesire alanı, göller, ve doğal oluşumlar barındıran Belgrad Ormanı şehrin gürültüsünden kaçıp kafa dinlemek için mükemmel bir yer olacaktır. Belgrad Ormanı’nda kamp alanı yoktur ve kamp yapılması kesinlikle serbesttir diyemem ama Belgrad Ormanı’nda kamp yapmak isteyen kişiler güvenlikten izin alarak ya da almayarak bir şekilde orman içerisinde bulunan göletin yanında kamp yapıyorlar. Belgrad Ormanı’nda kamp yasak mı ? diye merak edenlere duyurmuş olalım.

video_library

6.1)Belgrad Ormanı'na Nasıl Gidilir?

İstanbul’un Sarıyer ilçesine yakın olan bu orman bir çok ilçe sınırlarının içerisinde bulunmaktadır. Kemerburgaz ve Sarıyer de bunlara dahildir. Özel araç ile gelenler için Maslak yolundan Sarıyer tarafına doğru gidip daha sonrasında Bahçeköy’e yönelmek gerekir. Bu yol ile ormana kolayca ulaşabilirsiniz. Belgrad Ormanı’na yaya olarak gitmek de kolaydır. İett 42M, 42T, 42R, 42HM ve 153 hat numarasına sahip otobüsleri ile belirli saatlerde ulaşım sağlayabilirsiniz.

6.2)Belgrad Ormanı Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Belgrad Ormanı sadece araç girişleri için ücretli olup yayalar için tamamen ücretsizdir. Girişte herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Bisikletliler de ücretsiz girebilmektedir. Bisiklet için ayrıyeten bir ücret alınmamaktadır. Araç ücretleri de araçların sınıflarına göre değişim göstermekte olup 10 lira ile 20 lira arasında bir ücrettedir. Belgrad Ormanı gezilecek yerler için linkten ulaşabilirsiniz.

6.3)Belgrad Ormanı'nda Nereleri Görmeli?

Belgrad Ormanı oldukça eski bir orman olduğu için içerisinde Osmanlı zamanından kalma tarihi su kemerleri barındırmaktadır. Her biri mükemmel bir yapıt niteliğinde olan bu bentler mutlaka görülmesi gereken yapılar arasındadır. Ormanın geri kalan her yeri de görülmesi gereken yerler arasındadır. Doğal oluşum bir orman olduğu için her köşesi ayrı bir güzel manzara sunmaktadır. Her yolu ziyaretçilerini farklı güzelliklere götürmektedir. Özellikle hafta sonu aşırı bir mangal olayları döndüğü için hafta içi gitmenizi tavsiye ederim. 

Türkiye İstanbul Çadır Kamp Alanları Haritası

6.4)Belgrad Ormanı İçerisinde Neler Yapılabilir?

İçerisinde birçok aktivitenin yapılabileceği nadir yerlerden birisi olan Belgrad ziyaretçilerine doğayı tüm içtenliği ile sunmakta.  Ormanın içinde spor yapmak, yürümek, koşmak, bisiklet sürmek en keyif verici aktiviteler arasında yer almaktadır. Ormanı keşfe çıkmak Belgrad içerisinde yapılabilecek en keyif verici aktivitelerden birisi olsa gerek.

7)Borçka Karagöl Kamp Alanı

Artvin Borçka içinde bulunan Karagöl muhteşem doğa güzelliği ile kamp severleri çeken bir alan olmaktadır. Ulaşım açısından Borçka Karagöl ulaşımı farklı seçeneklere sahip olan bir alandır. Borçka Karagöl, Artvin merkezden yaklaşık 60 km kadar uzaklığı bulunan bir alandır. Bu alanın geneli asfalt olsa da yaklaşık 6 km kadarlık bir bölümü taş döşenmiş bir şekildedir. Fakat her türlü binek araç ile alana son derece rahat bir şekilde ulaşım sağlanabilir.  Özel araç ile buraya seyahat etmeyi planlamayanlar için minibüs ile de kamp alanına gidilebileceği bir yol bulunmaktadır. Borçka merkezde yer alan Petrol Ofisi’nden kalkan minibüsler ile Karagöl’e ulaşım sağlanmaktadır.

Artvin Borçka Karagöl kamp alanında konaklama yapmak isteyenler Borçka Karagöl Tabiat Parkı içerisinde hemen göl kenarına çadır kurabilirler fakat Karagöl kamp alanında konaklamak istemeyenler için alanda yer alan Karagöl’e yaklaşık 15 km mesafede bulunan pansiyonlarda konaklayabilirler. Borçka Karagöl civarında göl kenarında kamp yapmak ise en iyi seçenek olacaktır. Kamp ücreti ise çadır başına 20 lira olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra çadırı yanında olmayanlar ve çadırını o alandan kiralamak isteyenler için ise 2 kişi için 50 liralık bir kiralama ücreti verilmektedir. Bu sayı 3 kişiye yükseldiğinde ise fiyat 60 lira olmaktadır. Karagöl için giriş ücreti ise motosiklet ile yapılacak olan girişte 6 liradır. Minibüs ile bölgeye yapılacak olan girişte 25 lira olarak giriş ücreti alınmaktadır. Bu aşamada ayrıca otopark ücreti vermeye gerek yoktur. Dilediğiniz saatte bölgeye giriş yapabilir aynı şekilde dilediğiniz saatte bölgeden çıkış yapabilirsiniz. Bu bakımdan Borçka Karagöl’de kamp yapmak rahat ve doğal bir manzarada güne uyanabilirler. Bölgeye gelen pek çok ziyaretçi de aynı şekilde farklı alternatifler ile kamp yapımını seçmektedir. Karagöl civarında kamp yapacaklar için ise yeme içme için restoranlar bulunmaktadır. Birçok yiyecek ve içeceğin bulunduğu alanda fiyatlar ortalama olarak seyretmektedir.

Borçka Karagöl kamp yapmak isteyenler için farklı aktiviteleri içinde bulunduran bir tatil alanıdır. Burada en eğlenceli aktiviteler arasında sandal kiralayıp gezmek yer almaktadır. Bunun yanı sıra Borçka Karagöl Kamp alanında göl çevresinde parkur halinde yürüyüş yapılmaktadır.  Ayrıca kamp yapmak yanında bölgede muhteşem doğa fotoğrafları çekmek de size eğlenceli vakitler geçirtecek en güzel aktiviteler arasında bulunmaktadır. Bazen sisli olsa da kamp yapacaklar için bu sorun olacağını sanmıyorum sisin çekilmesini bekleyip hemen makinenizi elinize alabilirsiniz ama günü birlik turlar ile gidiyorsanız eğer o an sis varsa yapacağınız tek şey tur operatörlerinden izin almanız olacaktır.

photo_library

Çılgın Gezgin Sosyal Medya Hesapları

İnstagram: @cilgingezgin_

Facebook: Çılgın Gezgin

8)Bodrum Kamp Alanları

Ülkemiz birbirinden güzel mekanlara sahip 4 mevsimi bir arada yaşayabildiğimiz yeşiliyle mavisiyle soğuğu ile sıcağı ile her türlü ortamı bizlere yaşatan eşsiz bir yerdir. Ülkemizin en güzel tatil bölgeleri arasında bulunmakta olan Akdeniz Bölgesi hem yeşili hem maviyi hem de çeşit çeşit meyveyi kendisinde saklamaktadır. Bu güzellikleri görmek için sadece yurt içinden yerli turist değil yurt dışından da yoğun bir turist akışı yaşanmaktadır. Muğla da bu bölgenin en güzel illerinden biri olma özelliğine sahiptir. Bir tarafta denize bakan yeşil doğası diğer taraftan denizi kumu ve güneşi en güzel halleri ile bize sunan plajlara ev sahipliği yapar. Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçesi tatil dönemlerini çok yoğun geçirmektedir. Bu sebeple gece hayatı da oldukça fazladır. Böyle bir durumda ilçeleri biraz gürültülü yapmaktadır. Fakat Muğla’da bulunan Ören kasabası insanlara sessiz sakin ve huzurlu bir tatil keyfi yaşatmaktadır. Bodrum Ören diye geçen ama aslında Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı olan Ören kasabası ören plajı ile ün kazanmıştır. Türkiye’nin en uğrak yerlerinden biri olan Marmaris içerisindeki bu plaj birçok farklı aktiviteyi bir arada sunmaktadır. Ören Plajı ulaşım açısından da çok rahat bir yerdedir. Karayolu kullanmak isteyenler Bodrum’dan veya Marmaris’ten yaklaşık bir saatlik bir araç yolculuğu ile bu eşsiz yere ulaşabilirler. Hava yolu ile de ulaşım oldukça kolaydır. Ören Plajı için çok yakın sayılabilecek bir mesafede Bodrum – Milas Havaalanı bulunmaktadır. Ankara İstanbul ve daha çeşitli yerlerden buraya uçak ile de gelebilirsiniz. Bodrum'da gezilecek yerler makalesinden Bodrum hakkında detayları okuyabilirsiniz.

photo_library
video_library

8.1)Bodrum Ören Plajı Ücreti

Çoğu ücretli plajların aksine bu güzel plaj Türkiye’deki en büyük ücretsiz halka açık plaj özelliği taşır. Ören Plajı içerisinde istediğiniz zaman temiz ve berrak deniz suyu ile güneşin tadını ücretsiz bir şekilde çıkarabilirsiniz.

8.2)Plaj İmkanları Nelerdir?

Halka açık olduğu kadar da özen gösterilen ve sürekli temiz tutulmaya çalışılan bir plajdır Ören Plajı. Plaj içerisine girişten ücret alınmamaktadır fakat plajda özel şezlong hizmeti verenler bulunmaktadır. Alan içerisinde bulunan tuvaletler ücretsiz kullanıma açık olup sayı ve hijyen olarak da yeterli şekildedir. Plaj içerisinde ücretsiz duş kabinleri bulunduğu için deniz keyfi sonrası rahatça temizlenebilirsiniz. Ören Plajı kumsal şeklinde değildir. Plajın tabanı taşlardan oluşmaktadır. Fakat taban şekli rahatsız edici değildir. Su sıcaklığı bölge özellikleri dolayısıyla yılın büyük kısmı girilebilir olup temizdir. Plaj çevresinde otopark hizmeti de bulunmaktadır.

Ücretsiz Kamp Yerleri Ve Fiyatları Listesine Yorum Yapabilirsiniz

9)Bolu Abant Gölü Çadır Kamp Alanı

İnsanlar akıllı telefonları ve bilgisayarlarıyla o kadar çok vakit geçirmeye başladılar ki artık bu araçlardan kendi istekleri ile uzak kalmaya çalışmaktadırlar. Tabi çocuklarını da uzak tutmayı tercih etmektedirler. Bu nedenle tatil zamanlarını olabildiğince şehir hayatından ve kalabalıktan uzak geçirmeye çalışmaktadırlar. Gençler de içlerinde ki macera tutkusunun peşinden gitmek istemektedirler. Bütün bu sebeplerden dolayı da artık neredeyse hemen her kesimden insan doğa tatili ve kampına yönelmektedirler. Bu da çadır ve karavan kamp alanlarını son dönemlerin gözde mekânları haline getirmektedir. Bolu Abant Gölü de bu gözde kamp alanlarının başında gelmektedir. Hemen herkes tarafından tercih edilen kamp alanı özellikle İstanbul civarından çok fazla ziyaretçi ağırlamaktadır.

Bolu Abant Gölü, Bolu içerisinde Abant Milli Parkı civarında bulunmaktadır. İstanbul’dan yaklaşık olarak 4 saat sürmektedir. Bolu Abant Gölü’ne girmek için girişte verilmesi gereken ücret 12 TL’dir. Bunun dışında kamp kurmak için herhangi bir ücret ödenmemektedir. Parkın girişinde yemek hizmeti veren mekânlar bulunmaktadır. İstenildiği takdirde buralardan yeme-içme halledebileceği gibi tatilciler kendi kendilerine de yemek hazırlayabilmektedirler. Bolu Abant Gölü içerisinde ateş yakmak serbest olduğundan mangal veya piknik tarzı aktiviteler rahatça yapılabilmektedir. Sonbahar tatili için gitmek isteyenler soğuğa karşı özellikle korumalı olmayı ihmal etmemelidirler. Özellikle geceleri çok soğuk olabilmektedir ve bu nedenle de tedbirli olmakta fayda vardır. Göl içerisinde yüzmek yasaktır fakat farklı etkinlikler yapılabilmektedir. Ateş yakmak, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek bunlardan başlıcalarıdır. Ayrıca fayton hizmeti de sunulmaktadır isteyenler faytonla gezintiye de çıkabilmektedirler. Bolu Abant Gölü’nde kamp yapmak isteyenler için erken saatlerde yola çıkmaları önerilmektedir. Hem göle karşı kahvaltı yapmanın keyfini yakalayabilmek için hem de yolların kalabalık olması ihtimaline karşı önlem olarak. Son dönemlerde kamp hayatının ilgi çekmeye başlaması ve insanların şehirlerden bunalması nedeniyle kamp alanları oldukça rağbet görmektedir. Özellikle günübirlik tatilciler için Bolu Abant Gölü ideal bir seçenek olarak görülmektedir.

Bolu Abant Gölü’nde tatil yapmak isteyenler fakat kamp kurmayı tercih etmeyenler için Bolu Abant Evleri ve otelleri bulunmaktadır. İstenildiği takdirde buralarda önceden rezervasyon yaparak kalınabilmektedir. Kendi aracı ile gitmeyi tercih etmeyenler veya daha ekonomik olmasını isteyenler için Bolu Abant Gölü’ne turlar bulunmaktadır. Bu turlar da yine tatil ve günübirlik olarak tercih edilebilmektedirler. Bolu Abant Gölü ailesiyle veya arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmek isteyenler için son derece ideal ve eğlenceli bir alternatif tatil olarak değerlendirilebilir.   

İsmi anıldığı zaman insanların aklına uçsuz bucaksız yemyeşil bir alan gelen ve masmavi bir göl ve gökyüzüne sahip olan tam manası ile bir cennet denebilecek güzelliğe sahip olan yerin adıdır Bolu'nun Abant bölgesi. Abant’ın bu eşsiz doğasında kamp yapmak isteyen binlerce insan her yıl düzenli olarak buraya uğrar ve bu manzaranın keyfini çıkarır. Özellikle yaz dönemlerinde çiçek açan yaylaları ve geniş ormanlıkları ile ilgi odağı olan Abant, yerli ve yabancı doğa tutkunlarını kendine hayran bırakıyor. Özellikle kaya tırmanışı ve yamaç paraşütü gibi sporlara da elverişli olan bu cennet alanda sadece kamp yapmış olunmayacak aynı zamanda doğaya meydan okunmuş olacak. Bolu Abant Gezilecek Yerler hakkında detaylı bilgiler için gezi rehberini ayrıca da okuyabilirsiniz.

Bolu Abant gölü gezilecek yerler çevresinde yer alan kamp alanlarından biri olan Örmeci Yaylası kamp alanı yürüyüş parkurları rotasında yer alıyor. Özellikle bahar dönemlerinde  zengin bitki örtüsü ile ziyaretçileri  rengarenk çiçekler karşılar. Abant Gölü’ne giderken tabelaları takip edip ulaşılacak yayladan istenilen an çevrede bulunan Abant otelleri ile keyifli bir konaklama yapılabilir. Bir diğer kamp alanı isen Sinekli Yaylası kamp alanıdır. Örmeci Yaylası’nda olduğu gibi yürüyüş parkurlarının hemen üzerinde bulunan ve Abant Gölü kamp alanı olarak faaliyet gösteren Sinekli Yaylası’nda çadırlar getirilip  kamp yapılabilir. Ayrıca yaylada 10 tane ev mevcut, ihtiyaç olan herhangi bir anda  dağ evlerine girilebilir. Sinekli Yaylası kamp alanı içerisinde dağ bisikletleri ile tur atılabilir. Su kaynaklarına çok yakın olan kamp bölgesi yaz aylarında kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri konumunda. Bolu Abant Gölüne ziyarete gelen herkesin ortak düşüncesi buranın herkes tarafından ziyaret edilmesi gerektiğidir. Turistleri adeta büyüleyen bu bölge ülkemizde İstanbul’dan sonra en çok turist akımına uğrayan yerlerden biri olarak dikkat çekiyor.

photo_library
video_library

9.1)Bolu Kamp Alanı Çadır Fiyatları Ne Kadar?

Kamp yapmaya giderken çadırlarını kendileri almayı tercih edenler kamp malzemeleri satan dükkânlardan yararlanabilirler. Özellik ve büyüklüklerine göre 2 bin TL’ye kadar çadır bulunuyor. Yapıldığı malzemeler ve kullanım alanları da çadır fiyatları üstünde etkili bir faktör. Abant kamp alanlarında genellikle çadır fiyatları 2 kişilik 75 TL, 6 kişilik 180 TL olarak belirlenmiş durumda. Ancak düşük fiyatlı çadırların ne kadar kullanışlı olduğu yönünde sıkıntılar mevcut. Önerilen en kaliteli çadırların alınıp bu kampta sorunsuz ve harika vakit geçirilmesini. Bolu abant gölü ayrıca ziyaretçilere harika bir poster manzarası sunmakta. Misafirler ister çay ve kahvelerini alıp bu manzarayı doya soya izleyebilir isterlerse yanına kadar gidip bu güzelliğe yakından şahit olabilir.

photo_library

10)Çanakkale Bozcaada Kamp Alanı

Çanakkale’de kamp yapmak denildiğinde akla gelen yerlerden birisi Bozcaada’dır. Bozcaada’nın güneyinde kalan kamp alanları kamp severler için tercih edilesi bir yer. Bozcaada kamp alanı adanın merkezine beş denizeyse iki yüz metrelik uzaklıkta yer almaktadır. Yedi buçuk dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan kamp alanı bölgede popüler olan Ayazma plajına da 300m uzaklıktadır.

Bozcaada kamp alanı Sulubahçe mevkiinde yer almakta olup, doğayı sevenler ve tatilini doğayla baş başa geçirmek isteyenler için tercih edilebilecek ideal bir yerdir. Tabi bunun yanında kamp yapmanın olumsuz durumlarını da aklınızdan çıkartmayın derim. Bunlardan bazıları böcek, sinek gibi canlılarla ortak yaşam alanı paylaşmanız. Bu canlılardan nem kapmadığınız sürece işte size inanılmaz eğlenceli bir tatil fırsatı.

Çam ağaçlarıyla kaplı Bozcaada kamp alanı, ister çadırda ister karavanda isterseniz de bungalow evlerde kalabilme seçeneği içermektedir. Altyapısal nitelikleri konusunda 220 V ihtiyacınız ise giderilmiş bu sebeple telefonumu nerede şarj edebilirim diye düşünmenize gerek yok. Ayrıca ihtiyaç haline gelebilecek uyku tulumu ve mat gibi eşyalarda isterseniz bulunabiliyor. Karavan kamp yerleri arayanlara duyurulur...

Kampta bungalow evlerde konaklamak istiyorsanız bunu önceden planlayın derim tesis içerisinde yer alan dokuz adet üç kişilik, iki adet çift kişilik ve bir adet tek kişilik evlerden kalmayabilir. Tesis hizmet vermeye mayıs ayında başlamakta olup, ekim ayına kadar faaliyetini sürmektedir. En ideal dönemse Ağustos-Eylül dönemi ve Mayıs-Haziran dönemleridir.

Bozcaada kamp alanı sonuçta büyük bir tesis… Barınmayı sağlayan tüm koşulları sunabilmek içinse külfet yüksek… Bu sebeple burada kamp yapmak için gelenlerin az da olsa ücret ödemeleri gerekmektedir. Kamp alanında çadır getirenler ve çadır kiralayanlar için farklı rakamlar bulunmaktadır. Bu açıdan çadırını kendisi getirenler 25 TL, kiralayanlarsa 35TL gibi rakamla konaklayabilmektedir. Şayet karavan tercih ettiyseniz 25TL ücretle burada kamp yapabilirsiniz. Bungalow evlerin fiyatlarıysa kişi sayısına göre değişmekte olup 45-85TL arasındadır. Şaşırtıcı ama kampta elektrik, duş, tuvalet, su, mutfak, otopark, soğutucu ve kablosuz internet hizmetleri ücretsiz olarak sağlanıyor. Bozcaada nerede yazısından haritalı bir şekilde Çanakkale Bozcaada'nın yerini öğrenebilirsiniz.

Bozcaada’da ücretsiz kamp yapmak isteyenlerin buraya ulaşabilmeleri faklı yollardan sağlanabilmekte… Nasıl mı? İster deniz yolu ister karayoluyla ulaşarak tabi ki. Bandırma’dan ve Tekirdağ’dan kalkan feribotlarla Bozcaada’ya ulaşabilmeniz mümkün. Karayoluyla ulaşımsa ayrı keyif verici, denizi takip ederek yolculuk yapmak güzel oluyor. Tekirdağ’dan ulaşmak, Bursa’dan ulaşmak gibi seçenekleri düşünecek olursanız karayolları güzergâhında Keşan rotasını Tekirdağ’dan gelirken, Geyikli rotasınıysa Bursa’dan gelirken kullanın. Bozcaada çadır kurulacak yerler bakımından zengin bir yerdir fakat son zamanlarda jandarma bazen ücretsiz çadır kuranlara sorun çıkartabiliyor bilginize…

Türkiye Kamp Alanları : Bozcaada
video_library

11)Bursa Gölyazı

Bursa’nın hatta Türkiye’nin en tuhaf görünüme sahip köylerinden biri olan Gölyazı, Bursa merkeze bağlı Nilüfer ilçesinin ufak bir köyüdür. Uluabat Gölü üzerindeki bir ada olma özelliğine sahip olan Gölyazı bir köprü ile ana karaya bağlanmıştır. Bu nedenle yarımada özelliği almıştır. Gölyazı’nın tarihine inecek olursak eskiden Apollon isimli krallığa başkent yapmış bir şehir. Zaman geçtikçe Bizans da Osmanlı da buraya ayak basmıştır. Fakat Osmanlı zamanında dahi burası bir Rum köyü imiş. Gölyazı Bursa merkeze 40 km yaklaşık 1 saatlik bir mesafede bulunuyor. İstanbul’a ise 193 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bursa'da gezilecek yerler blog yazıma da göz atın derim.

photo_library
video_library

11.1)Bursa Gölyazı' ya Nasıl Gidilir?

Hususi araç ile Bursa merkezden İzmir yönüne doğru gidip Uluabat Gölü kıyısına vardıktan yaklaşık 5 km sonra ki kavşakta Gölyazı tabelası ile karşılaşılır. Gölyazı tabelası yolun soluna doğru dönmenizi söyler. Güneyden yani İzmir tarafından gelen ziyaretçiler gölü çok daha erken görecektir. Yaklaşık 40 dakikalık bir araç yolculuğundan sonra Gölyazı tabelası görülür ve sağa yol ayrılır. Bursa şehir merkezinden belediye otobüsleri ile buraya ulaşım imkanı da vardır. 5-G isimli otobüsler ile 1 saat civarı süren bir yolculuk sonrası bu güzel yere varabilirsiniz.

11.2)Bursa Gölyazı'nda Neler Yapılabilir?

Bu küçük ada köyü geçmişten beri balıkçılık ile uğraşır. Bu nedenle hemen herkes balık tutar. Göl balık rezervi açısından iyi bir kapasiteye sahip olduğu için insanlar bu işten geçimlerini de sağlamaktadırlar. Bu nedenle ziyaret etmeye giderken oltanızı da götürüp bu şirin köyün kıyısında enfes balıklar avlayabilirsiniz. İsmini aldığı gibi etrafı göl ile çevrili olduğundan köyde fazlaca tekne ve sandal bulunmaktadır. Teknelerin çoğu kiralanabilir. Dilerseniz gölün sakin sularında yavaş yavaş tekne ile bir gezintiye çıkabilir çok güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Gölyazı ziyaretçileri arasında fotoğrafçıların olduğunu da söylemek gerekir. Fotoğrafçılar tarafından oldukça fazla ilgi gösterilen köyün fotoğrafçı akınına uğramasının sebebi hem enteresan görüntüsü hem de güneşin doğuş ve batışı zamanlarındaki gölün benzersiz görüntüsüdür. İnsanı sıcak bir yer olan bu köy içerisinde bir çok tarihi mekan da bulunmaktadır. Günü birlik gezileriniz için mükemmel bir adres olan Gölyazı  içerisinde bir çok tapınak, kilise ve manastıra ev sahipliği yapar. Buraya gelen ziyaretçilerin en uğrak noktalarından birisi de ağlayan çınar ismi verdikleri çınar ağacıdır.

Türkiye Kamp Alanları - Bursa'da Gezilecek Yerler - Bursa Ulu Camii

12)Bursa Suuçtu Şelalesi

Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesine ortalama 17 km mesafede yer alan Suuçtu Şelalesi’nin yüksekliği 38 metredir. Bu yükseklik ile ziyaretçilerine muhteşem bir manzara seyir keyfi yaşatır. Bu şelalenin oluşum şeklinin tektonik hareketler ile meydana geldiği belirlenmiştir. Her mevsimde kendine has bir renk cümbüşü sergileyen bu şelalenin rakımı tam olarak 464 metredir. Şelalenin isminin nerden geldiği hakkında birçok rivayet mevcuttur. Bunların en meşhuru şelaleye yaklaştıkça suyun sıçramasıdır. Kendisine özgü bir ses ile ziyaretçilerine adeta heyecan yaşatan Suuçtu Şelalesi, Bursa’nın Karadere çayından dökülmektedir. Suuçtu şelalesinin suyu temizdir ve berraktır. Özellikle bahar aylarında içilebilir ve üzerinde bulunduğu Karadere Nehri Mustafa Kemal Paşa ilçesine su temin etmektedir.

video_library

12.1)Bursa Suuçtu Şelalesinde Neler Yapılabilir?

Şelalenin çevresinde Mustafa Kemal Paşa Belediyesi tarafından yapılan bir mesire alanı bulunmaktadır. Bu alan içerisinde banklar, çardaklar, oyun alanları, tuvaletler bulunmaktadır. Ateş yakılması yasak olmadığından piknik yapmak isteyen ziyaretçilerin mangal yapmalarına da imkan sağlanmaktadır. Şelale ve çevresinde, özellikle bahar aylarında daha çok bulunan kekik kokuları eşliğinde vakit geçirebilirsiniz. Suuçtu Şelalesi hemen her mevsimde yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır. Genellikle hafta sonları daha yoğun olan şelale hafta içlerinde daha az ziyaretçi almaktadır. Şelalenin tepesinden bakmak da en az aşağıdan izlemesi kadar zevklidir. Mükemmel fotoğraflara arka plan olabilecek bu şelale güneşli havalarda dahi oturulabilecek yerlere sahiptir. Ormanlık alanın Mustafa Kemal Paşa Belediyesi tarafından düzenlenmesi ile daha geniş ve düzenli bir alana sahip olmuştur.

12.2)Şelale ve Çevresindeki Yemek Mekanları

Şelalenin yolu ve çevresinde fazla bir yapı bulunmamaktadır. Yol üzerinde bulunan bir adet dinlenme tesisi türündeki yer ziyaretçilere hizmet vermektedir. Sabah erkenden gelenler için bu mekan güzel bir kahvaltı durağı olabilir. Suuçtu Şelalesi şehrin yoğun ve yorucu hayatından bir günlük olsun kaçmak isteyen herkese kucak açar.

12.3)Suuçtu Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Suuçtu Şelalesi’ne Bursa’nın merkezinden herhangi bir otobüs kalkmamaktadır. Ancak Bursa’dan Mustafa Kemal Paşa ilçesine gidip oradan şelaleye yakın köylere doğru yol alarak gidilebilir. Ancak uzak olduğu için özel araç ile gidilmesi tavsiye edilir. Bursa’dan güneye doğru 80 km kadar yol aldıktan sonra Mustafa Kemal Paşa ilçesine varıp buradan da çok kısa bir yolculuğun ardından Suuçtu Şelalesi’ne gidilmektedir.

Türkiye Kamp Alanları - Bursa'da Gezilecek Yerler - Bursa Tophane Saat Kulesi

13)Bursa Uludağ Kamp Alanları

Türkiye’nin batısında yer alan Marmara bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan Bursa, içerisinde bir sürü güzelliği barındırıyor. Uludağ Milli Parkı Bursa’nın en çok ziyaretçi alan yeri olma özelliğine sahiptir ve aynı zamanda Türkiye’deki ilk kayak merkezi Bursa Uludağ eteklerine yapılmıştır. Uludağ’da geçireceğiniz bir gün sizi çok farklı ve güzel şeylerle buluşturacaktır. İstanbul’dan feribot ile bile Bursa’ya ulaşım imkanı olduğundan gerek araç gerekse tur ile yapılacak ziyaretlerde yolculuk kısa ve rahat olmaktadır. Bursa şehir merkezinden Uludağ’a teleferik ile ulaşmakta mümkün olduğundan araçsız da günü birlik ziyaretlerde bulunulabilir. 

photo_library
video_library

13.1)Uludağ'da Tatil Yapmak Nasıldır?

Uludağ’da tatil denilince akla gelen ilk şey hiç şüphesiz kar tatilidir. Bu nedenle muhteşem dağ manzarasını odanızdan izleyebilir, karın tadını çıkarıp istediğiniz kadar eğlenebilir ve kayak yapabilirsiniz. Uludağ’da tatil yapmak özellikle de kış tatili yapmak için zaman hiç de az değildir. Yılın erken zamanında kar almaya başlayan Uludağ çok geç zamanlara kadar karlı bir şekilde kalır. Bursa, Marmara bölgesinde olup hem de İç Anadolu’ya yakın olduğu için Ankara, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul gibi illerden çok yakındır. Şehre karayolu ve havayolu ile çabucak ulaşabilirsiniz. Bursa Uludağ kayak merkezi hakkında tüm detaylara linkten ulaşabilirsiniz. 

Türkiye Kamp Alanları - Bursa'da Gezilecek Yerler - Bursa Ulu Camii

13.2)Uludağ Milli Parkı

Bursa’nın bu nadide yeri ülkemizin en güzel doğal alanlarından biri olma özelliğine sahiptir. 1961 yılında milli park statüsü alan Uludağ böylelikle özel korunmaya alınmıştır. İlk başlarda milli parkın alanı günümüzdekinden daha az iken daha sonra yaklaşık iki katına çıkartılarak doğallığını ziyaretçilerine açmıştır. Uludağ’da tatil yapmak isteyenlerin birçok seçeneği bulunmaktadır. Bunların arasında kar tatili olduğu gibi Uludağ Milli Parkı’nın içerisindeki birçok göl gezi alanı orman ve dağ yolları ile çok farklı aktivitelerde bulunmak mümkündür.

13.3)Uludağ'da Kar Tatili

Mükemmel bir doğaya ve temiz havaya sahip olan Bursa Uludağ’da sizleri çok farklı deneyimler beklemektedir. Dağa çıkmaya başladığınız andan itibaren değişen doğa sizleri yavaş yavaş mükemmel bir ortama alıştıracaktır. Oteller bölgesinde sizleri birçok otel bekleyeceği için farklı seçeneklere sahip olacaksınız. Fakat özellikle kış tatili aylarında yoğun bir doluluk olduğu için önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Sabahın erken saatlerinde serin ve temiz bir hava ile güne merhaba diyerek Uludağ’ın size sunduğu fırsatların tadını çıkarabilirsiniz. Oteller genel olarak geniş imkanlara sahip olduğu için herhangi bir konuda sıkıntı yaşanmayacak bir bölgedir. Tıp merkezinden internet imkanına kadar her türlü ayrıcalık Bursa Uludağ’da sizlerle.

Ücretsiz Kamp Yerleri Ve Fiyatları Listesine Ekleme Yapabilirsiniz

14)Cennet Koyu Kamp Alanları

Muğla’nın Fethiye ilçesi sınırlarında yer alan Cennet Koyu isminin hakkını veren nadide mekanlardan birisi olma özelliğini taşıyor. Fethiye kamp alanları listesinde yerini koruyan koy, adeta saklı gizli bir cennet gibi. Koya ulaşım da pek kolay değil. Zira doğrudan koyun içine kadar yol dahi bulunmamakta. Bu nedenle koya ulaşım için genelde deniz yolu kullanılmakta. Etrafında kendisine çok yakın bulunan Kabak Koyu sebebiyle son yıllarda yatların ve teknelerin çok sık uğradığı bir yer olsa da hala gizli bir yer olma özelliğini elinden kaybetmiş değil. Muğla'da gezilecek yerler yazısına da bir göz atın.

video_library

14.1)Cennet Koyu'na Nasıl Gidilir?

Cennet Koyu en zor ulaşılan yerlerden birisidir. Bunun nedeni ise bulunduğu yere herhangi bir yolun olmamasıdır. Fakat koya ulaştığınız zaman karşılaşacağınız manzara gelmek için katlandığınız her şeye değeceğini kanıtlayacaktır. Özel araç ile seyahat edenler Muğla’dan çıkarak öncelikle Fethiye’ye ulaşmalıdırlar. Uzun yolculuk burası ile bitmemekte. Fethiye’den Faralya Köyü’ne doğru yol almaya devam ettikten sonra 40 dakika gibi bir sürede Faralya’da bulunuyorsunuz. Buradan Kabak Koyu’na ise çok az bir mesafe var. Kalan yolu da bitirdikten sonra Kabak Koyu’nda bulunan otoparklara aracınızı bırakabilirsiniz. Buradan sonra minibüsler ile koya ulaşmalısınız. Kabak Koyu’nda ufak tekneler Cennet Koyu’na ulaşım sağlamakta. Yaklaşık 7 kişilik olan bu tekneler kapasitesi doldukça Cennet Koyu’na doğru yol alıyor. Tekne ile ulaşımın kötü bir yanı havanın kötü olduğu günlerde ulaşımın yapılamamasıdır. Cennet Koyu içerisinde sakladığı güzellikleri kadar ulaşılması da zor bir yerdir. Sporcuların ve dağ yürüyüşü yapanların koya ulaşmak için kullandığı bir diğer yol vardır. Yürüyerek 2 saat gibi bir zamanda ulaşılabilen bu yol oldukça zorlu olacağından herkes için tavsiye edilmemektedir.

14.2)Cennet Koyu'nda Kalınacak Yer

Koy içerisinde ve çevresinde fazla bir yer bulunmamakta. Tek bir adet ormaniçi işletme bulunmaktadır. İşletme otel veya pansiyon olmadığından bir tür kamp alanı özelliği taşımaktadır. Cennet Koyu misafirlerini doğaya tam olarak adapte etmek istiyor.

14.3)Cennet Koyu'nda İmkanlar Nelerdir?

Koy içerisinde bulunan kamp alanı işletmesi ziyaretçilerine bir çok hizmeti sunmakta. Tuvalet ve banyo ihtiyacı gibi temel şeyleri yine bu işletme aracılığı ile giderebiliyorsunuz. Aynı şekilde yemek, su ve diğer içeceklerde satılmaktadır. Bunun dışında konaklamak için eşyalarınızı kendiniz getirmelisiniz.

14.4)Cennet Koyu'nda Neler Yapılabilir?

Denizi, sessizliği, kumu ve güneşi bir  arada böylesine güzel bir şekilde bulabileceğiniz nadide mekanlardan biri olduğu için Cennet Koyu içerisinde yapılacak en güzel şey doğanın sessizliğinin tadını çıkarmak olacaktır.

15)Çanakkale Assos Kamp Alanları

Assos, Edremit Körfezi ile Lesbos Adası’nın (Midilli) karşısında bir volkanın eteğinde, Andezit Kayalıkları üzerinde kurulmuş, Antik Çağların önemli yerleşim merkezlerindendir. Assos antik kentinin tarihi Tunç devrine kadar uzanmaktadır. Günümüzde ise Assos (Behramkale) Çanakkale'nin 87 km. güneyindeki Ayvacık ilçesine bağlı küçük bir köy. En önemli özelliklerinden biri yerleşimin antik çağlardan beri devam ediyor olması. Günümüzde Babakale'den Küçükkuyu'ya kadar uzanan bölge Assos adıyla anılıyor. Turizm son 10-15 senedir Assos halkının önemli uğraşlarından. Assos, eski antik kenti ziyaret etmek için günübirlik ya da limanın nostaljik ortamında konaklamak için birkaç günlük tercih edilen bir yer. Ama Assos'un kuzeyinde ve güneyindeki deniz tatili için tercih edilen koylar da bulunuyor. O halde Çanakkale Assos kamp alanı da vardır.

video_library

15.1)Çanakkale Assos'a Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Assos'a arabayla gelmek için Çanakkale Boğazı’nı geçmeniz gerekiyor. Bunun için farklı noktalardan feribota binerek karşıya geçebilirsiniz... Karşıya geçtikten sonra Ezine-Ayvacık üzerinden Assos'a yaklaşık 1 saatte ulaşabilirsiniz. İstanbul- Bandırma arasında düzenlenen hızlı feribot seferlerini tercih ederseniz daha az araba kullanmış olursunuz. Feribottan indikten sonra şu rotayı izleyerek Assos'a 2-3 saatte ulaşabilirsiniz: Bandırma - Balıkesir – Edremit – Akçay – Altınoluk - Küçükkuyu - Assos (Behramkale) . Büyükşehirlerden Assos'a direkt otobüs seferleri bulunmuyor. Çanakkale Truva, Kamil Koç veya Metro otobüsleriyle Ayvacık, Küçükkuyu ya da Altınoluk'a ulaştıktan sonra Assos'a saat başı kalkan minibüslerle ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Ankara'dan gelenler, son durak Çanakkale'de indikten sonra Ayvacık minibüsüne binmeliler. Çanakkale-Ayvacık arası 45 dakika sürüyor. Ayvacık-Assos 17 km., Küçükkuyu-Assos 60 km. mesafede bulunuyor. İstanbul'dan THY ile Çanakkale'ye veya Borajet ile Edremit'e uçabilir, Assos'a aktarmalı minibüsler ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Assos- Edremit arası 60 km., Assos- Çanakkale arası 90 km.dir.

Çanakkale Assos’da kamp alanı fazlaca bulunmakta olup, sayısal olarak oldukça fazladır. Assos ve Sokakağzı’ndaki yıl boyunca açık konaklama tesislerinde kalan ziyaretçilerin yanı sıra; pansiyon ve motellerin bahçelerinde çadır kurup kamp yapanlara da rastlayabilirsiniz. Sokakağzı sahilindeki pansiyonlarda bulunan ortak mutfaklar ise tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak biçimde düşünülmüş. Bazı kamp alanları ise; Gargara Doğal Tatil kampı, Neverland Camping, Yelken Kampı, Derya Deniz Bunglow Camping, Club Beyaz, Özgür plaj Kamp, Apollon Caravan Camping, Ninna Beach Camping .

Çanakkale Assos’da kamp alanında eğlenmeye ne dersiniz. Asssos’taki bu doğal güzellikler siz kampçıları beklemektedir…

16)Çanakkale Kabatepe - Kumtepe Kamp Alanları

Çanakkale,keşfedilmemiş alanlardan oluşan kamp alanları ve sahilleri ile dikkat çeken bir şehirdir.  Çanakkale Kabatepe Kumtepe içinde yer alan en özel kamp alanlarından biri Kabatepe kamp alanlarından oluşmaktadır.  Kabatepe konum olarak Çanakkale merkezin karşısında bulunan Eceabat ilçesine bağlı bir bölgedir.  Bu bölge Ege denizine kıyısı olan koy sayısı ile  tatil için gerek yöre halkı tarafından gerek turistler tarafından tercih edilen bir alandır.  Çanakkale civarında yer alan diğer plajlardan en önemli farkı da bölgenin bu durumu oluşturmaktadır.  Kabatepe ulaşım için kendi özel aracını kullananlar Asya kıtasından geçmek için feribotu kullanmalıdır.  Feribot ile yapılacak seyahatin ücreti 29 TL’dir.  Eceabat tarafına geçtikten sonra İstanbul yolu üzerinden 2 km sola doğru gidildiğinde burada Kabatepe ve Gökçeada tabelaları görülecektir.  Bu tabela sonrasında yaklaşık 10 km kadar gidildiğinde ise alan ulaşım sağlanacaktır.  Minibüs ile bu bölgeye ulaşmak isteyenler ise Çanakkale merkezden direkt olarak Kabatepe minibüslerini kullanarak gayet kolay bir şekilde bölgeye ulaşacaktır.

Kabatepe ıssız koyları ile bir çok kamp, çadır ve karavan alanına sahiptir.  Ayrıca kamp yapmak istemeyenler için bölgede otel ve pansiyon tarzı konaklama seçenekleri de bulunmaktadır.  Çanakkale Kabatepe Kumtepe kamp alanı için en iyi tercihte bulunmak adına bölgeye ulaştığınızda bölgenin tamamını gezmeniz yararınıza olacaktır.  Böylece sizin için en uygun alanı seçmeniz sağlanacaktır.  Bu mevkide yer alan birçok kamp alanı için içerisinde sıcak suyundan internetine kadar her türlü ihtiyacın karşılandığı alanlar yer almaktadır.  Pek çok kamp alanında wc ya da duş imkanından da öte oldukça eğlenceli aktivitelerin yer aldığı imkanlar da bulunmaktadır.  Bu bakımdan bölge kalabalık olmamasına rağmen pek çok kişi tarafından bilinen ve tercih edilen tatil ve kamp alanları içine girmeyi başarmaktadır. Denize olan yakın konumu ile ve deniz ve kumsalının güzelliği ile bölge çekici bir hal almaktadır.  Ege denizinin sıcak suları gün boyu sizi denizden ayrılmamaya itecektir. Alanlarda yer alan kamplar da denize göre konumlanmış şekildedir. Denize yakın kamp yerleri ve alanları için burası da eşsiz güzelliktedir.

Çanakkale Kabatepe Kumtepe kamp alanı için tercih edilen bölgeye göre ücretler değişiklik göstermektedir.  Kamp kurmak için kendi çadırını getirenlere farklı ücret uygulanırken çadırı kiralamak isteyenler için farklı ücret uygulanmaktadır.  Kamp için karavan kullanmak isteyenler için ise daha farklı ücret uygulanmaktadır.  Ayrıca temizlik ve modernlik bakımından sunulan hizmetlerde alanda uygulanan ücrete farklılık katmaktadır.

video_library

17)Dedegöl Isparta Kamp Alanı

Doğa tutkunlarının kamp yapmak için uğraması gereken adreslerin başında gelen Dedegöl Dağı Isparta kamp alanı Melikler Yaylası gibi muhteşem bir ortamda bulunmaktadır.

Isparta ve Konya sınırları arasında bulunan Dedegöl Dağı, Melikler Yaylası’ndan muhteşem görünmektedir. Isparta’nın Yenişehirbademli ilçesinde bulunan dağ rakımıyla da göz kamaştırmaktadır. 2992 m yüksekliğe sahip olan Dedegöl Dağı, Melikler Yaylası, Pinargözü Mesire Alanı, Pınargözü günübirlik piknik alanı, Pınargözü Mağarası ve Zindan Mağarası gibi mekânları eteklerinde barındırıyor.

Kamp yapmak için ideal ortam oluşturan Dedegöl Dağı, bol oksijeni, manzarası, gezilip görülebilecek yerleri ve etkinlik alanlarıyla oldukça ilgi çekici donanımlara sahip... Peki, bu muhteşem ve büyüleyici Dedegöl Isparta kamp alanına nasıl gidilir? Ulaşımı açısından Türkiye’nin hangi noktasından yola çıkacağınız önemli. Bu güzergâhınızı belirleyecek... Isparta’ya ulaştığınızı varsayalım. Isparta’dan Eğridir’e kadar ulaşmanın yolunu bulun... Eğirdir’e vardığınızda Yenişehirbademli ilçesine giden araçları kullanabilirsiniz. Yol eğlenceli olsun derseniz yaylaya kadar bu noktadan sonra otostop çekerek patpatlarla gidebilirsiniz. Özel aracı olanlarsa Eğirdir’den Yeşilbademli ilçesine Aksu yolunu kullanarak ulaşabilmektedir. Kamp maceranız için otobüsleri tercih ediyorsanız günde üç sefer düzenlendiğini aklınızdan çıkartmayın. Eğer yazın Isparta'ya yolunuz düşerse Lavanta Kokulu Köy'e de uğrayın derim.

Melikler Yaylası’nın ev sahiplerine uğramadan konaklamaya başlamayın derim. Buraya gelen herkesi ağırlayan yaşlı çoban amcayla teyze burayı kendilerine ev belirlemiş. Gittiğinizde mutlaka çayını kahvesini içmeden sizi göndermeyecekler...

Söz konusu kampsa doğayla baş başa kalmak için işte size fırsat... Dedegöl Dağı eteklerinde bulunan Melikler Yaylası’nda unutamayacağınız bir kamp macerası başladı bile...  Sadece burada kamp yapmak isteyen maceracı kamp severlere önerim jandarmaya durumu bildirmeleri... Hava koşulları açısından dondurucu soğukların hâkim olduğu bir alan. Çok sıcak yaz günlerinde bile gece eksileri görürseniz şaşırmayın.

Doğal ortam, doğal olan her şeyi içerisinde barındırıyor. Buraya gelmişken hazır şişe içindeki sulara ne hacet. Su ihtiyacınızı dağın eteklerinden akan serin pınardan karşılayabilirsiniz. Bitmedi su ihtiyacı dışında bir kampçının ateş yakmayı da bilmesi gerek. Ateşinizi yakabilmeyi başardıysanız o halde değmeyin keyfinize... Yanınızda getirdiğiniz erzağınızdan yararlanarak işte ihtiyacınız olan besin ortaya çıktı bile. Ama yok balık tutayım diyorsanız bu size kalmış.

Dedegöl Dağı Isparta kamp alanını tercih eden kampçılar yaka kanyonunda dağ bisikleti sürüşü, trekking, dağa tırmanma, ateş başında çay keyfi, gün batımını izleme, mesire alanını gezme, Pınargözü mağarasına ziyaret gibi farklı etkinlikler yapabilir. Bu arada Pınargözü mağarası Türkiye’nin en uzun mağarasıdır bilginize…

Türkiye Kamp Alanları : Edirne Gökçetepe Ücretsiz Kamp Alanı
video_library

18)Düzce Pürenli Yaylası Kamp Alanı

Son dönemlerde insanlar daha fazla doğayla baş başa vakit geçirmeye önem vermeye başlamışlardır. Bunun sonucu olarak da hemen her hafta sonu veya tatil günleri piknik alanları ve parklar ziyaretçilerle dolup taşmaktadır. Uzun tatil fırsatı bulamayan çalışanlar günübirlik olarak ne kadar uzaklara ve ne kadar yükseklere gidebiliyorlarsa gitmeyi tercih ediyorlar. Bunun dışında bir de doğada uzun bir vakit geçirmek isteyenler oluyor ki bu tarz istekleri olanlar için en uygunu kamp tatilleri. Uzun yaz tatilleri boyunca çeşitli yaylalarda ve kamp alanlarında vakit geçirmeyi tercih eden bu insanlar için ülkemiz adeta bulunmaz bir kaynak. Hemen her köşede bulunan kamp alanları ve çok fazla bilinmeyen saklı cennetleriyle tıpkı keşfedilmeyi bekleyen cevher gibidir. Bu görülesi yerlerden birisi de Düzce Pürenli Yaylası’dır.

Yayla isminden de anlaşılabileceği gibi Düzce il sınırları içerisinde bulunmaktadır. Yaylaya İstanbul’dan gidecekler için yol 3 saat civarı sürmektedir. Yaylaya ulaşabilmek için öncelikle Düzce’de Gölyaka ilçesine gitmek gerekiyor. İlçeye ulaştıktan sonra arabayla yukarıya doğru bir tırmanış yapılması gerekebilir. Bu zorlu yolculuğun sonunda ise Pürenli Yaylası’na ulaşılabilir. Yol boyunca birbirinden güzel manzaralarla ve doğa harikalarıyla karşılaşabilirsiniz. Bunların yanında mola vermek insanları biraz yavaşlatabilmektedir. Bu nedenle de yola erken çıkmakta fayda olacaktır. Düzce Pürenli Yaylası her ne kadar herkes tarafından bilinmese de bölge halkı tarafında oldukça rağbet görmektedir. Bu yüzden de hafta sonu mangalcıları ile ya da onların bıraktıkları ile karşılaşmakta olasılıklar arasındadır. Yayla içerisinde bir göl bulunmaktadır. Genelde kamp tatili için gidenler bu göl etrafında çadır kurmayı tercih etmektedirler. Su ihtiyaçlarını karşılamak için göl yakınlarında bir çeşme mevcuttur. Böylece tatilciler herhangi bir temiz su sıkıntısı çekmezler. Fakat etrafında bir yerleşke bulunmamaktadır yalnızca bölge halkına ait ahşap evler vardır. Yemek konusunu herkes kendi yöntemleri ile halletmektedir.

Yaylanın kalabalık olduğu döneme denk gelmemek adına Ağustos ayından sonra bir sonbahar tatili düşünülebilir fakat çok yüksek olduğundan fazlasıyla soğuk olabileceği unutulmamalıdır. Yine tuvalet ihtiyacı için herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu konu da göz önünde bulundurulması gereken önemli noktalardandır. Düzce Pürenli Yaylası kamp alanı olarak kullanılmasına rağmen herhangi bir kamp alanı tesisi mevcut değildir. Bu sebepten dolayı da giriş ve çadır kurmak için bir ücret ödenmemektedir. Çadır kurulduktan sonra doğa yürüyüşü yapmak ve etrafı keşfetmek yapılabilecek ideal aktivitelerdendir.  

photo_library
video_library

19)Edirne Gökçetepe Kamp Alanı

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı olan Gökçetepe köyü ve sahili ülkemizde bulunan saklı cennetlerden birisidir. Tabiat ananın oldukça cömert davrandığı Gökçetepe yeşil, mavi adına hemen her tonun izlerini taşımaktadır. Temiz havası insanı yeniden doğmuş gibi hissettirecek ortamıyla gidilebilecek bir yer.

Gökçetepe’nin en çok ziyaretçi ağırladığı ilse elbetteki yakınında bulunan İstanbul… İstanbul’un gürültüsünden uzaklaşarak biraz kafa dinlemek isteyenler için Saros bölgesi ideal bir kaçış noktası oluşturmakta… Ulaşımı yönünden üç saatte varılabilmesi sebebiyle bir iki günlük tatil kaçamakları için elverişli…  Özellikle yaz aylarında tatil yapıp serin sulara kendini bırakmak istediğinizde Marmara yerine Ege’yi tercih ediyorsanız Saros’taki Erikli sahiline gitmenizi öneririm. Durun durun benim niyetim pansiyon, otel, yazlık gibi bir mekâna gitmek değil ben kamp yapmak istiyorum diyorsanız Saros’taki Gökçetepe köyüne rotanızı çevirin derim… Edirne'de gezilecek yerler yazımdan Edirne hakkında tüm detayları okuyabilirsiniz.

Gökçetepe köyü bölgedeki saklı köylerden birisi ve zaten de öyle. Kamp alanı yönünden oldukça geniş alanlara sahip bir köy… Özellikle de Edirne Gökçetepe Kamp Alanı arıyorsanız Gökçetepe Tabiat Parkı’na göz atmanızda fayda var.

Edirne Gökçetepe’yi kamp alanı olarak tercih ediyorsanız eğer, şanslısınız, çünkü henüz burayı çok fazla kimse bilmiyor ve bu sebeple çam ağaçlarının denize uzandığı çok güzel bir sahil sadece sizi bekliyor demektir.

Gökçetepe’de kamp yapmak istiyorum ama buraya nasıl ulaşabilirim diyenler için İstanbul’dan Tekirdağ yönüne ilerlemelerini hatta Malkara ve Keşan’a devam etmelerini söyleyebilirim. Keşan’daki trafik ışıklarına geldiğinizde ışıklardan Gelibolu ve Çanakkale tabelalarını takip ederek yolunuza 11 km daha devam edin. M-oil benzin istasyonunu geçtikten sonra Gökçetepe tabelası karşınıza çıkar. Tabelayı takip ederseniz, yarım saat sürecek yolculukla Gökçetepe’ye vardınız demektir.

Orman kampı yapmak isteyenlerin çok eskiden beri tercih ettiği Gökçetepe bugün ulaşımı yönünden oldukça rahat… Kartur adında alışveriş merkezlerinin ücretsiz servis işlerini yürüten taşımacılık firması tarafından dört yıl önce kırk yıllığına kiralanmış ve bugün yine bu firma tarafından işletilmektedir. Firma 550 dönümlük alana sahip olan bölgeyi düzene sokmak için fazlaca çaba sarf etmekte…

Edirne Gökçetepe kamp alanında konaklama seçeneğinden söz etmek imkânsız. Bu sebeple yapacağınız tercih çadır kampı olacak… Bu konuda bu alanda ister çadırını getiren ister buradan kiralayarak konaklamak isteyen konuklar güvenle ağırlanmakta… Çadırların kiralık fiyatlarıysa 80-120 TL arasında değişmektedir. Tabii bu saklı cennete getirilen elektrik, su tuvalet, banyo ve bulaşıkhane gibi hizmetler böyle karşılanmakta… Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı’na para vermek istemeyenler daha ileriye gidip ücretsiz kamp yapabilirler.

photo_library
video_library

20)Eğriova Göleti Kamp Alanı

Karabük Yenice’de yer alan Eğriova Göleti kamp alanı ulaşımı 2017 yılı itibariyle daha kolay bir hal almıştır. Daha önceden stabilize olan yolların pek çok yeri 2016 yılı itibariyle yapılan yol çalışmaları ile daha kolay ulaşılabilen bir hal almıştır.  Göle karşı yapılan kamp ise kamp alanında en güzel manzarada yapılacak kampı göstermektedir.  Geceleri kurbağa sesleri bu bölge için biraz rahatsız edici bir hal alsa da bölge doğallık açısından kendini tatilcilere hayran bırakmaktadır. Eğriova için en iyi ulaşım aracı özel araçtır. Bölgeye farklı alternatifler kullanarak da ulaşım sağlanmaktadır. Fakat buradan ulaşım oldukça zorlu ve yaya olarak dahi çekilmeyecek bir hal almaktadır. Bu bakımdan özel araç ile alana ulaşım en sağlıklı şekilde gerçekleşmektedir.  Fakat bölgede kamp yapmak isteyenler için bölgeyi tam anlamıyla bilmek gerekmektedir. Çünkü burada kamp yapmak isteyenler için çevrede işletme, elektrik ya da tesis bulunmamaktadır. Bu bakımdan kamp alanına tedbirli gitmek en doğru seçenek olacaktır.

Geceleri her mevsim için biraz daha serin bir alan olan Eğriova Göleti kamp alanında tatil yapmak isteyenlerin gece için tedbirli olması gerekmektedir.  Haziran ayında dahi bölgenin bir hayli soğuk olduğu gözlemlenmektedir. Bölgeyi Yenice Ormanları içinde tam olarak net bir şekilde koordinat olarak belirlemek bir hayli zor olacaktır. Orman içerisinde ışıklandırma bulunmadığı için kamp alanına ulaşmak için geç kalmamak gerekmektedir. Gündüz gidip kamp alanına yerleşmek bu alanda kamp yapacaklar için en iyi seçenek olacaktır. Göl kenarına ulaşmadan yol kenarında su kaynakları bulunmaktadır. Buradan ilerleyen zamanlarda gerekecek su ihtiyacı karşılanacaktır. Fakat bunun için yanınızda yedek su şişeleri ve bidonların mutlaka bulunması gerekmektedir.

Batı Karadeniz’in en yüksek alanlarından biri olan Yenice Ormanları içinde kamp yapacaklar için Eğriova Göleti hem manzara açısından hem de kamp yapmak açısından ideal bölgeler arasında bulunmaktadır. Alanda kamp açısından gereken pek çok şey bulunmasa da bölgenin doğallığı ve manzarası buna değmektedir. Özellikle onlarca farklı türde yer alan ağaç türleri ile kamp yapmak doğallık bakımından size unutulmaz bir haz yaşatacaktır. Bölgede bu kadar doğal yaşam içinde karşınıza vahşi hayvan çıkma olasılığı ise oldukça düşüktür.  Karaca ya da Kızıl geyik gibi farklı hayvan türleri ormanda yer alan eşsiz güzellikte hayvanlardan bazılarıdır. Muhtemel bazı hayvanlar kamp sırasında her an karşınıza çıkarak size tatili kazandıracaktır. Yenice Ormanları Kamp rehberi için detayları görebilirsiniz.

photo_library

21)Evcik Plajı Kamp

İstanbul 3 tarafı deniz ile kaplı bir ilimizdir. Fakat gerek boğaz trafiği gerek atık sular sebebiyle denizlerinin çoğu yerinde suya girilememektedir. Plajların sayısı ise belirli bir miktardadır. Kilyos plajı gibi ün kazanmış plajlar çok fazla ziyaretçi çekmekte olup bunun tam tersi olarak bazı plajlar ise çok fazla ziyaretçi çekmemektedir. Bunlardan birisi de İstanbul’un Karadeniz’e kıyısı olan Çatalca ilçesi sınırlarında bulunan Evcik Plajıdır. Evcik Plajı yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda olup doğal kum sahiller arasındadır. Temiz ve berrak bir suyu olan Evcik Plajı havanın durumuna göre de genellikle sakin bir yapıdadır. Karadeniz suyu olduğundan ötürü çok fazla ısınmayan ama yazın girilebilir durumda olan plaj deniz severlerin gitmesi gereken yerler arasındadır. Sahil kum ile kaplı olduğu için denize girerken ayakkabı veya terlik gibi bir şey gerekmemektedir.

video_library

21.1)Evcik Plajına Nasıl Gidilir?

Evcik plajı İstanbul’un Çatalca ilçesinin merkezine ortalama 35 kilometre ya da 45 dakikalık bir mesafede yer alır. Çatalca’dan kuzeye doğru yol alınca ulaşabileceğiniz plaj kumsalın yanına kadar yol imkanına sahiptir.

21.2)Evcik Plajı Kamp Alanı

İstanbul’da yaşayıp doğasever olmanın zorluklarını bilenler için muhteşem bir kaçamak noktası olabilecek Evcik Plajı çevresindeki yeşil alanları ile birlikte kamp yapmaya müsait geniş yere sahiptir. Sahile yakın veya yamacın üst kısmında tamamen keyfinize kalmış olarak seçebileceğiniz yerde sessiz, gürültüden uzak bir şekilde deniz suyunun hışırtısını ve rüzgarın sesini dinleyebilirsiniz. Kamp yaptıktan sonra çevreyi kirli bırakmamaya özen göstermeli ve çöpleri toplamalıyız. Bu gibi alanları bir daha ziyaret etmek istiyorsak dikkat etmemiz gereken kurallar vardır.

21.3)Evcik Plajı ve Kamp Alanı Ücreti Ne Kadardır?

Henüz fazla keşfedilmediği için çok uğrak bir yer olmayan plaj ve çevresindeki alanlar için giriş veya otopark ücreti alınmamaktadır. Çevresinde herhangi bir işletme de bulunmayan alan için şu anlık her şey ücretsizdir.

21.4)Evcik Plajı Otoparkı Var Mıdır?

Evcik Plajına inerken sahile inmeden geniş bir araç park alanı bulunmaktadır. Sahile de oldukça yakın olan bu alanda aracınızdan çok uzaklaşmadan denize girebilirsiniz. Ziyaretçi sayısının arttığı yaz aylarında otopark zaman zaman yetersiz gelebileceğinden çevresinde otopark yeri arama ihtimali de bulunmaktadır.

22)Fatma Kadın Koyu Kamp Alanı

Güneyli köyünde yer alan Fatma Kadın Koyu Gelibolu ilçesine varmadan İstanbul üzerinden giderken hemen sağ tarafta kalmaktadır. Güneyli köyüne gittiğinizde bu koya ulaşmak için deniz tarafına inmeniz gerekmektedir. Burada yer alan sahil ise Güneyli köyü sahili olmaktadır. Burası pek çok kişi tarafından koy sahili ile karıştırılmaktadır. Fakat koya ulaşmak için sahile yüzünüzü döndüğünüzde koy sol tarafınızda kalmaktadır. Burada kamp alanına hemen önünde bulunan bir sahil yer almaktadır. Sahilde duş imkanı 1 lira gibi cüzi miktar karşılığında bulunmaktadır. Kamp yapmadan sadece denize girmek isteyenler için ise şezlong ücreti 10 liradır. Kamp için birkaç gün ya da daha uzun kalmak isteyenler ise Cuma gününden yola çıkarlarsa ya da kampa Cuma gününden başlarlarsa bölgede daha rahat bir kamp yapacaktır. Aksi halde bölgede sürekli kamp yapan gruplar ya da kalabalık rahatınızı bozabilir. 

Fatma Kadın Koyu içerisinde sadece çadır ile konaklama imkanı bulunmaktadır. Fakat burada kamp alanında kalmak istemeyenler için Güneyli köyüne giden bir yol bulunmaktadır. Burada hem otel hem pansiyon gibi alternatifler sizi beklemektedir. Ziyaretçiler için burada yer alan deniz güzelliği oldukça çekici bir görselliğe sahiptir. Çarşaf gibi denizi ile Fatma Kadın Koyu sizi adeta kendine hayran bırakmaktadır. Fakat su, mevsimi ne olursa olsun biraz serindir. İlk olarak suya girmek biraz zor olsa da özellikle yaz aylarında bu sudan çıkmak istememek her tatilcinin başına gelen en güzel olaylar arasındadır. Saroz Körfezinde hali hazırda birçok doğal güzelliğe sahip koylar yer almaktadır. Fakat Fatma Kadın Koyu bu koylar arasında en doğal ve en güzelleri arasında bulunmaktadır. Bu bakımdan özellikle Pazar günleri koy oldukça kalabalık olmaktadır. Denizi temiz olan bu koyda deniz kestaneleri konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. Kafa dinlemek isteyenler için ve koyda huzuru bulmak isteyenler için bu kamp alanı en iyi tercihler arasında yer alacaktır. Güneyli sahili ile birlikte istediğiniz an istediğiniz şekilde konaklayacağınız bu koy tatilinizi unutulmaz kılacaktır.

Tatil planında Fatma Kadın Koyu için yer verenler koya İstanbul içinden ulaşım kolaylığını da hesap etmektedir. Bu durum koyun daha kalabalık olmasına neden olmaktadır. deniz temizliği bakımından eşsiz bir koy olan bu alanda yerli halkın da size her konuda yardımcı olması kamp tercihini daha eğlenceli bir hale getirerek tatilinizi daha da unutulmaz kılmaktadır.  Fatma Kadın Koyu Kamp rehberinden tüm detayları görebilirsiniz.

photo_library

23)Fethiye Kabak Koyu Kamp Alanı

Türkiye kamp alanları listesine Fethiye Kabak Koyu ile devam ediyoruz. Fethiye merkezde yer alan Faralya minibüsleri ile Kabak Koyu'na ulaşmak isteyenler yola çıkabilir.  Bu minibüs ile Kabak Koyu’na gitmek isteyenler ilk olarak Ölüdeniz’e uğrayarak bu moladan sonra 1 saat süren yolculuk ile son durak olarak Faralya köyüne ulaşmaktadır. Buradan Kabak Koyu için patikaya ulaşmanız gerekmektedir.  Sarı kırmızı ile işaretlenmiş olan yolu takip ettiğinizde kamp alanına yaklaşık 30 ya da 35 dakikalık yürüyüşle ulaşmanız sağlanmaktadır.  Bu yolun en güzel taraflarından biri de tarihten günümüze kadar yolda yürüyen insanların ayak iziyle oluşmuş olmasıdır. Fakat yol için elbette bir miktar kondisyon gerekmektedir. Meşhur Likya Yolu yürünen bu yol üzerinde olduğundan dolayı etrafta birçok kişi ile karşılaşmak da mümkün olmaktadır.  Fakat yürüme konusunda sıkıntılı olanak için alana araba ile ulaşım da söz konusudur.  Bunun için yapılması gereken ise son durakta yer alan bakkal ya da cafe tarzı yerde 5 veya 6 kişilik araçları sizin belirleyeceğiniz fiyatlar ile kullanmaktır.  Bu araç sizi koya kadar direkt olarak götürmektedir. Fethiye'de gezilecek yerler yazımdan Fethiye'ye nasıl gidilir ne yenir ne içilir gibi detayları görebilirsiniz.

Yol üzerinde karşılaşılan manzaralar ister yürüyerek olsun ister araba ile olsun sizi her halükarda kendine hayran bırakacaktır.  Kabak Koyu muazzam manzaraları ile size en güzel seçeneği sunmaktadır.  Koyda kamp alanları dışında çadır kurmak yasaklanmıştır.  Kamp alanları bazen pahalı bulunduğundan farklı yöntemler ile kamp alanı değerlendirilmek istendiğinde bekçi tarafından yaptırımlar uygulanmaktadır.  Fakat alanda kamp yapmak istemeyenler için geceliği ortalama 100 ya 120 liraya kadar bungalov tarzı evler de bulunmaktadır.  Manzara ve deniz çadır kurma açısından en önce  bakılması gereken özellikleri oluşturmaktadır.  Bu bakımdan kamp kurulacak alanda öncelikle dolaşmanız ve buna göre bir tercih oluşturmalısınız. Kabak Koyu gerek deniz temizliği ve sıcaklığı acısından gerek kamp alanının temiz ve bakımlı yapısı açısından son derece önemli bir yerdir.  Elbette bu durumdan ötürü yaz aylarında kalabalık olarak bir takım zorluklar da kamp alanında yaşanan sıkıntıları oluşturmaktadır.

Kabak Koyu için uzun şekilde gerçekleşecek yolculuk karşılaşılan manzara açısından değmektedir. Kamp alanında bulunan elektrik ve internet gibi imkanlar alanı kullanış açısından daha çekici hale getirmektedir.  Ayrıca kamp alanında yer alan duş imkanı ve diğer imkânlar da denize girme ve denizden sonra rahatlık sağlama açısından önemlidir.  Günümüzde her açıdan kolaylık  sağlayan bir kamp alanında istediğiniz şekilde tatil keyfi Kabak Koyu ile çıkmaktadır.

Türkiye Kamp Alanları - Fethiye
video_library

24)Geyikbayırı Antalya Kamp Alanı

Akdeniz çadır kamp alanları listesinde yer alan bu alan, son yıllarda adı sıkça duyulmaya başlanan Geyikbayırı, Antalya ilinin Konyaaltı ilçesine bağlı bulunan eskiden köy şimdi ise bir mahalledir. Antalya il merkezine uzaklığı ise sadece 28 kilometredir. Rakımıysa 568 metredir. Geyikbayırı il merkezine bu kadar yakın olunca ulaşımda çeşitlilik fazla ancak bölgenin dağlık yapısından dolayı ulaşım uzun sürmektedir ancak buraya ulaşıp manzara ile karşılaşınca yorgunluk kalmamaktadır. Eğer ulaşım olarak hava yolunu tercih ederseniz havaalanından  600 no’lu otobüse binip Meydan durağında inmeniz gerekiyor. Oradaki gardan 521 numaralı otobüs saat başı Çakırlar’a gidiyor.  Eğer otobüs tercih ederseniz otogardan bineceğiniz 516 numaralı otobüs sizi Geyikbayırı durağında indiriyor.  Tabiî ki Geyikbayırı kamp alanına gitmekse size kalıyor. Kamp alanında hizmet veren kampinglerden bazıları ücret karşılığında sizin kamp alanına ulaşımınızı sağladığı gibi araç kiralama hizmeti de sunuyorlar. Antalya'da gezilecek yerler yazısından Antalya ilimiz hakkında detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

Geyikbayırı kamp alanına ulaştıktan sonra kamp alanı aramakla uğraşmazsınız çünkü burası son derece büyük ve tanınmış bir bölge olduğundan kamp yeri alternatifleriniz boldur.  Jandarma ve koruma alanına girdiği için kayaların yakınına veya ormanın içine kamp yapamıyorsunuz.   Yakınlarda ise çok sayıda kamp merkezi bulunmakta olup kamping merkezleri ücretlidir.  Kamp alanlarının isimleri; Climbers Garden Kamping, Kezbans Guest House Camping, Josito Guest Camping, Flying Goat Camping ve Rido Campingtir. Kamp alanları muhteşem doğanın içinde bulunmakla beraber misafirlerine aradıkları her türlü konforu doğaya uyumlu bir biçimde sunmaktadır. Kamp alanlarında açık ve kapalı restaurant, wc, banyo, duş, elektrik, internet, büfe vb. ihtiyaç duyabileceğiniz her şey bulunmaktadır.  Fiyatlar konusunda bir örnek verecek olursak kendi çadırınızda konaklama: kişi başına günde 24 TL, Kiralık çadır (yatak ve çarşaflarıyla) kişi başına günde 32 TL,The Land de Küçük Ev (özel banyo, wc, küçük mutfak, klima, termosifon ile sıcak su): 2 kişi için  günde 140 TL, havaalanına ücretsiz transfer 140 TL, araç kiralama ise günlük 100 TL’den başlamaktadır

Peki, Geyikbayırı kamp alanına yerleştik, neler yapabiliriz. Mesela Geyikbayırı kaya tırmanışı sporu yapmak için dünyadaki en uygun ilk 4 yer arasında bulunuyor. Geyikbayırı yaklaşık 2,5 km uzunluğu olan kaya duvarları ve 15-50 metre yükseklikteki yüzlerce rota ile Türkiye’nin en büyük ve en önemli kaya tırmanış alanı. Gezilecek yerlerin başında antik Lykia kenti Trebenna geliyor. Geyikbayırı Mağarası diğer keşif rotası. Ayrıca ormanların içinde muhteşem yürüyüş parkurları da bulunmakta...

Kamp Yerleri - Antalya Konyaaltı
video_library

25)Giresun Kümbet Yaylası

Modern zamanlarda teknoloji ve rahatlığın iyice insanların hayatında yer etmesi ile birlikte doğa insanları daha bir kendine çeker olmaya başlamıştır. Şehir hayatının kalabalığından kaçıp sığınacak bir yer arayan insanlar çoğunlukla doğayı seçmektedirler. Yılın bütün zamanlarında şehirlerde kalabalık içerisinde geçiren herkes tatil vakitleri için kalabalık otelleri ve tatil beldelerini değil doğal ortamları tercih etmektedirler. Bu da kamp tatillerini oldukça cazip bir seçenek haline getirmektedir. Hem gençler hem de macera seven yetişkinler kamp tatillerini çokça tercih etmektedirler. Ayrıca çocuklarının doğal hayal deneyimlemesini önemseyen ebeveynler de çocukları ile birlikte kamp tatillerini tercih edebilmektedirler. Türkiye’deki kamp alanlarından biri de Giresun Kümbet Yaylası’dır.

Giresun Kümbet Yaylası adından da anlaşılacağı üzere Giresun il sınırları içerisinde yer almaktadır. Yaylaya ulaşabilmek için Giresun’un Dereli ilçesine gidilmesi gerekmektedir. Sonrasında buradan yukarı doğru gidildiği takdirde yaylaya ulaşılacaktır. Giresun ile yayla arasındaki mesafe yaklaşık olarak 52 km olarak bilinmektedir. Kendi aracıyla gitmeyi tercih etmeyenler için Dereli Köyü merkezinde yaylaya ulaşım sağlayan toplu taşıma araçları bulunmaktadır. Giresun Kümbet Yaylası içerisinde herhangi bir kamp tesisi bulunmamaktadır, bu nedenle de kamp kurmak tamamen ücretsizdir. Kamp alanında tuvalet hizmeti bulunmaktadır fakat yine de temizlik gereçlerinin herkesin yanında olması önerilmektedir. Yayla çevresinde yeme- içme ihtiyaçları için tesisler bulunmaktadır ve herkes rahatça alışveriş yapabilmektedir ancak istenildiği takdirde herkes kendi yemeğini de hazırlayabilmektedir. Yayla içerisinde ateş yakmak serbesttir ve genelde de geceleri soğuk olduğundan dolayı tercih edilmektedir. Giresun Kümbet Yaylası bölge halkının oldukça sık gittiği bir yer olduğundan özellikle yaz mevsimlerinde kalabalık olabilmektedir. Ayrıca temmuz ayının ortalarında yaylaya özel şenlikler düzenlenmektedir. Bu nedenle de gitmeyi tercih edecek olanların bu durumları göz önünde bulundurması gerekmektedir.  Giresun Kümbet Yaylası Kamp rehberinden nasıl gidilir ve şartları öğrenebilirsiniz.

Giresun Kümbet Yaylası oldukça yüksek bir rakıma sahip olduğundan yaz aylarında dahi soğuk olabilmekte ve ziyaretçiler yoğun bir sis dumanıyla karşılaşabilmektedirler. Ayrıca hava durumu çok çabuk değişiklik gösterebilmektedir. Bunlardan dolayı hangi mevsimde olursa olsun kamp ziyaretçilerinin tedarikli olmaları gerekmektedir. Ayrıca yaylada tatil yapmak isteyen ancak çadırda kalmayı tercih etmeyenler için alternatif olabilecek yayla evleri ve moteller mevcuttur. İsteyenler öncesinde randevu alarak buralarda da kalabilmektedirler. Yine Kümbet Yaylası mevkiinde bungalov tarzı evlerde ziyaretçilere hizmet vermektedir, bütün buralar dışarda kalmayı tercih etmeyenler için ideal seçeneklerdir çünkü Giresun Kümbet Yaylası gündüzleri oldukça kalabalık olmasına rağmen geceleri tamamen ıssızlaşabilmektedir. 

photo_library

26)İznik Gölü Kamp Alanları

Bursa iline bağlı olan beşinci büyük göl niteliğindeki İznik Gölünün antik çağdaki ismi Askania olarak bilinmekte olup, 297 kilometrelik yüz ölçümüne sahip tatlı su gölüdür. İznik gölü tabiatın penceresinden bakma olanağı sunmaktadır insana... Etrafında bulunan bağlar, meyve ve sebze bahçeleri, yeşillik ve gölün kendine has rengiyle insanı büyüleyecek kadar güzeldir. Bu güzelliği yaşamak isteyenler için gölün etrafında bulunan işletmelerse oldukça faaldir. Bursa gezilecek yerler yazısına da bir göz atın derim.

Coğrafik oluşumu açısından tektonik göl olma özelliği taşıyan İznik gölü Marmara bölgesinin Güney Marmara bölümünde yer almakta olup, rakımı seksen beş metredir. Deniz seviyesinden çokta yüksekte bulunmayan İznik Gölünün derinliğiyse altmış dört metreye kadar varabilmektedir.

Osmangazi ilçesi sınırları içerisinde doğu ve batı yönüne doğru uzanan İznik Gölünün batı ve güney batı yüksekliği 1.350 metreye ulaşan dağlarla çevrili olup, doğanın resmine bakmak isteyenler için ideal bir ortam oluşturmaktadır. Derelerin, akarsuların doğal olarak görülebileceği yer olan İznik Gölü, aynı zamanda Gemlik Körfezi’yle de iletişim halindedir. Geniş piknik alanı ve Türkiye’nin en güzel mesire alanını arayanlar için oldukça ideal bir mekan oluşturmaktadır. Nasıl bir ressam göl resmini birbiri ardına dizilen çamlık ve gölün mavisi şeklinde planlıyorsa İznik Gölünde kendiliğinden öyle planlanıvermiş doğa harikası yerlerden birisidir. Çamlık söz konusu olduğuna göre temiz hava ve bol oksijenin damarlarımızda hareket edeceği ise kesin. İznik Gölüne komşu olan çam ağaçlarıyla çevrili alan ister günü birlik dinlenmek amacıyla isterse de konaklamalı olarak kullanılabilmektedir. İznik Gölü kamp alanı olarak kullanılabilen bu alanda çay bahçesi, restoran, piknik alanı ve dinlenme alanları bulunmaktadır.

İznik Gölü kamp alanı olarak yapmış olduğunuz tercihle İznik Gölünün adını veren İznik ilçesini tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz. Bu konuda çevrede bulunan Ayasofya Müzesi ve camii, Yeşil Camii, Nilüfer Hatun İmareti, tarihi İznik evleri ve antik tiyatrosu gibi tarihi mekânları görebilme şansına sahip olabilirsiniz.

İznik Gölü kamp alanında konaklamanız sırasında İznik’te bulunan hamamların keyfini çıkartabilme şansı elinizdedir. Hatıra olsun istiyorsanız kuşbakışı olarak konakladığınız bu güzel tabiatın tepeden fotoğraflarını da çekebilirsiniz. Kamp alanında gölden çıkan balıkların tadına bakmayı unutmayın derim. Yine İznik köftesi de mükemmel bir tat bırakmakta damağınıza... Kamp alanları nerelerde diye soracak olursanız, Dırazali köyünde göl kamp alanı, İznik’te Doğa Muhit Camping Cafe ve Kahvaltı Bahçesi, Orhangazi Camping gibi mekânlar sizleri beklemektedir.

photo_library
video_library

"26)İznik Gölü Kamp Alanları" Hakkındaki Yorumlar (1)

Marley 22 Mayıs 2019 Çarşamba
İznik gölünün Güney tarafında sahile sıfır çok güzel bir karavan ve çadır alanı mevcut. La Cabana karavan kamp alanı, sahibi ve çalışanları çok sevimli insanlar. Tavsiye ederim.

27)Kapadokya Panorama Camping Kamp Alanı

Yerli yabancı turistlerin uğrak yerlerinde biri olan Kapadokya il merkezine yaklaşık olarak 14 kilometre, havaalanına ise 35 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Pers dilinde güzel atlar ülkesi anlamına da gelmektedir. Göreme kasabası Nevşehir-Ürgüp-Avanos üçgeni içerisinde etrafı vadilerle çevrili alanda bulunmaktadır. Erciyes Dağı ve Hasan Dağı’nın türlerinin, rüzgâr ve suyun aşınmasının sonunda oluşan olağanüstü kaya biçimleri, kış aylarında ılık, yaz aylarında serin olan bu sebeple her mevsim için uygun iç iklim koşulları sağlayan kayadan oyma yerlerdir. Nevşehir günü birlik şekilde gezilebilecek ve aynı  zamanda otel ve pansiyon tarzı yerlerde konaklama yapılabilen bir yerdir. Fakat ziyaretçilerin geneli Camping yapmayı sevdiği için Kapadokya’da çadırda konaklamayı seçiyor.

Her kesime hitap eden konaklama mekanları bulunuyor. Çok sayıda turist uğradığı için daha özenli konaklama alanları inşa edilmiş durumda. Özellikle Kapadokya kamp alanları diğer yerlere göre standardı baya yükseltmiş biçimde yüzme havuzu bile bulunmaktadır. Sabahın ilk saatlerinde büyüleyici bir manzaraya sahip olan bu alanda balonların yavaş yavaş ısıtılmaya başladığı anı izlemek isteyen yüzlerce insan mevcut.

photo_library
video_library

27.1)Nevşehir Kapadokya Kamp Alanında Verilmekte Olan Hizmetler

Banyo ihtiyacının yanısıra elektrik,restorant, internet ve kafe hizmetleri mevcut. Fiyatlar günlük 40 TL’den başlamakta olan çadır kirası şeklindedir. Kendi çadırıyla gelecekler için ve karavan kampı fiyatları değişiklik göstermekte. Nevşehir’de şehir içi dolmuşlar ve otostop kullanılması mümkün olabilmektedir. Genel olarak ziyaretçiler şehir içi otobüsler tercih edilir. Panorama Camping’e gelen kişiler Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere, Peri Bacaları ve Zelve Vadisi gibi birçok açık hava müzesini görüp gezme imkanına sahip. Buraya kadar gelmişken balon turu da yapılabilir. Fiyatları 300-400 TL arasında değişkenlik göstermekte.

27.2)Göreme'de Gezilecek Yerler

Göreme’de bulunan Açık Hava Müzesi, 1950 senesinde müze haline getirilip ziyarete açılmış ve UNESCO’nun açıkladığı listede Dünya Mirasları arasına alınmıştır. Ülkemizin en büyük açık hava müzesi olma özelliğini de aynı zamanda taşıyor. Manastırlar ve kiliseler hemen hepsi ile birlikte  bölgenin tüm özelliklerini müzede görülebilir. Göreme Aydın Kırağı ve Aşıklar Tepesi de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Milli Park içinde yürüyüş alanı da bulunuyor. Önerilen kamp mekanlarının başında ise Kapadokya panorama Camping geliyor. Kapadokya balon turuna kişi başı 340 TL’ye harika  imkanlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca yükseklik korkunuz yoksa uçan balonlara binip harika manzarayı gökyüzünden izleyebilirsiniz. Kapadokya’da kamp yapmak için gittiğim yer için detaylı bilgilere Kapadokya Panorama Camping yazımdan ulaşabilirsiniz. Göreme gezilecek yerler yazısından maddeler halinde gezilecek yerlere göz atın derim.

Nevşehir Kapadokya Kamp Yerleri - Panorama Kamping
video_library

28)Kastro Koyu Kıyıköy Kamp Alanı

Tekirdağ Kastro Koyu kamp için eşsiz alanlar arasında yer almaktadır. Karavan kamp yerleri arayanlar , Çamlıköy olarak da bilinen bu alana ulaşım da son derece kolay bir şekilde İstanbul üzerinden 3 saat gibi bir süre zarfında gerçekleşmektedir. Araç giriş ücreti12 lira olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra arabasız olarak giriş yapmak isteyenler için kişi başı ücretler verilmektedir. Kişi başı ücretler 4 lira olan bu kamp alanında motosiklet ile giriş ise 8 liradır. Kamp alanında yapılacak olan kamp ücretleri ise ortak kullanım alanları ve çadır yeri ücretleri olarak 25 lira değerinde ücretlendirilmiştir.  Hafta sonu ya da hafta içi için kamp fiyatları değişkenlik göstermektedir. Kastro Plajının hemen girişinde ücret ile ilgili fiyatlar bulunmaktadır. Kamp alanı ile plaj oldukça yakın bir konuma sahiptir. Bu durum da kamp açısından alanı daha çekici bir hale getirmektedir. İstanbul ile Çamlıköy arası mesafe ise 142 km olup yaklaşık 2 saat kadar zamanda bu yol alınmaktadır. Otobüs ile bu bölgeye gitmek isteyenler ise otogardan Tekirdağ otobüslerine binecektir.

Tekirdağ otobüsleri ile Kastro Koyu kamp alanına ulaşmak isteyenler bindikleri Tekirdağ otobüsünden Saray ilçesinde inerek kamp alanına ulaşacaktır. Saray ilçesinden ise direk Kastro Koyu için çalışan minibüsler yer almaktadır. Kastro için sadece kamp alanı değil aynı zamanda otel alternatifi de bulunmaktadır. Kamp alanında vakit geçirmek istemeyenler için hemen kıyıya yakın bir konumda pek çok otel ve konaklama alternatifi bulunmaktadır. Fakat bu muhteşem doğanın tadını kamp ile çıkarmak isteyenler için ise özellikle yaz aylarında eğlenceli bir tatil alanı oluşmaktadır. Fakat yaz aylarında bölgede yer alan sinek gibi sıkıntılara biraz dikkat etmek gerekmektedir. Bu bölgede yaz aylarında tatil yapan pek çok kişi için iki ortak şikayet noktası bulunmaktadır. Bunlardan biri sinek iken ikincisi kalabalık olmasıdır. Bu bakımdan yaz aylarında bölgede kamp tatili yapmak isteyenler bu taz sıkıntılara karşı hazırlıklı olmalıdır.

Bölgede Kastro Koyu içinde kamp alanında tatil yapmak isteyenler için Saray ilçesinden market alışverişini yapmak büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Burada kamp alanı dışında aynı zamanda bir de piknik alanı bulunmaktadır. İşletmeler bakımından genelde ziyaretçilerden geçer not alamayan bu alan doğal manzara bakımından ve doğa ile baş başa geçirilecek bir tatil açısından herkes tarafından geçer not almaktadır ve bu bakımdan bol bol ziyaretçi almaktadır. Kastro Kamp Alanı hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

photo_library
video_library

29)Kaş Kamping Antalya

Kaş Kamping Antalya uzun yıllardır verdiği kamp hizmeti ile kamp konusunda ihtiyaçlarımızın tamamını en iyi şekilde karşılamaktadır. 1981 yılından bu yana son derece sıcak yüzüyle bu alan doğal bir ortamda kamp hizmeti vermektedir.  Özellikle Kaş ile arasında yürüme mesafesi bulunması alanı daha da çekici hale getirmemektedir.  Günlük yaşantının koşuşturmasından kurtularak isteğe göre konaklama şekli ile alanda tatil geçirmek yılın yorgunluğunu atmanızı sağlayacaktır.  Modern ve ahşap olarak oluşturulmuş evler yanında doğal olarak bir kamp alanı için olmazsa olmazlar arasında bulunan karavan ya da çadırlar ile de kamp yapılmaktadır.  Akdeniz çadır kamp alanları arasında yer alan Kaş Kamping alanında karavan ve çadır dışında evler için de ücret değişikliği göstermektedir. Alan içinde kiralama istediğiniz çadır için ödenecek miktar 55 lira olarak belirlenmiştir.  Kamp alanı bakımından bu çevrede bir hayli popüler olan alan içinde gölge ve boş yer bulmak biraz zor olmaktadır.  Bahar ayları yaz aylarına göre daha sakin geçerken yaz ayları alan için bir hayli kalabalıktır.

Yer bulma konusunda sıkıntı yaşansa da Kaş Kamping Antalya her bakımdan bir kamp alanında bulunması gereken ayrıntılara da sahiptir. Rezervasyon bakımından da alana güvenmek bazı dönemlerde hata oluşturmaktadır.  Kamp kurmak adına yapılacak olan faaliyetler için her ayrıntı alanda bulunmaktadır.  Kamp alanı denize yakın kamp yerlerinden olmasından dolayı eğlenceli ve kullanışlı bir tatil oluşturmaktadır.  Sıcak su duş ve tuvalet gibi ihtiyaçların karşılandığı alanda market için de kolay bir seçenek mevcuttur.  Farklı alan içinde bulunan alternatiflerden oldukça üstün yapıda bulunan kamp alanı yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler tarafından da tercih edilmektedir. Çadır alanları karavan ve bungalovlar ile alan konaklama açısından sunduğu seçenekleri farklı şekilde dizayn etmişlerdir.  Çadır alanları için ortak kullanılan duş bulunmaktadır.  Tuvalet ve diğer ortak kullanım alanları da oldukça tatmin edici bir temizlik anlayışına sahiptir.  Ayrıca hem çadır alanlarında hem de karavan alanlarında elektrik sorunu bulunmamaktadır.  Plajda sabah saatlerinde bulunan nefis deniz ise alanı daha da çekici hale getirmektedir. Antalya'da gezilecek yerler hakkında çok detaylı bir yazı yazdım,göz atmanızı tavsiye ederim.

Doğal bir ortamda kamp yaparken denize girme açısından emek harcamak istemeyenler Kaş Camping Antalya sayesinde isteklerine kavuşmaktadır.  Kaş için ulaşımı oldukça basit olan alan gerek akşamları gerek sabahları deniz keyfi için eşsiz bir deniz sunmaktadır. Bu bakımdan denizi hem sabah hem de akşam serin bir şekilde değerlendiren pek çok kampçı bölgede her yıl tatil yapmayı ihmal etmemektedir

photo_library
video_library

30)Kefken - Kerpe - Kumcağız Kamp Alanı

Kefken Sakarya'nın kuzeyinde kalan konumu ile İstanbul ve İzmit gibi kalabalık şehirler açısından tatil seçeneği oluşturan alanlara sahiptir.  Kefken civarında kamp yapılacak pek çok alan bulunmakla birlikte bu alanlar içinde farklı ihtiyaçlara cevap verecek alanların seçimi kişisel olarak yapılmaktadır. Kefke- Kerpe Kumcağız Kamp alanları için ilk aşamada Kumcağız orman kampı size doğal bir tatil imkanı sunacaktır.  Kefken merkeze yaklaşık  2 km kadar bir mesafede bulunan alan Kumcağız plajının hemen yan tarafında bulunmaktadır.  Bu alan eskiden bir askeri bölge iken günümüzde bu bölgenin sivil hale getirilmesi ile kamp alanına dönüşmüştür.  Alanın önünde sahil bulunurken arka tarafı sık bir orman ile çevrilidir.  Yani  her bakımdan bu alan kamp yapmaya değecek şekilde doğal olarak hazırlanmıştır.  Kamp alanında elektrik ve su mevcuttur.  Bunun yanı sıra alanda wc ve duş imkanı bulunmaktadır.  Bu bakımdan doğal ortamda kamp kurmak isteyenler modern hayattan ve temizlikten de geri kalmamaktadır.  Ayrıca kiralık çadır seçenekleri de kamp için alanı çekici hale getirmektedir.

Günübirlik dahi ziyaret edilebilen alanlar içinde bulunan Kefken içinde Kefken- Kerpe Kumcağız kamp alanı olarak bir başka seçenek ise Kerpe kamp alanından oluşmaktadır.  Valilik yanı kamp alanı olarak bilinen bu alan Kerpe merkezde yer almaktadır.  Ağaç altında kamp yapmaya elverişli bir ortam sunan alanda denize karşı kurulacak çadırın keyfi sürülmektedir.  Tamamen doğal kamp isteyenler için Kefken içinde ve civarında pek çok kamp alanı bulunmaktadır.  Bu alanların en güzel tarafı ise konaklama ve kamp için ödenecek ücretlerin düşük seviyede bulunmasıdır.  Ayrıca kamp alanlarının denize yakın olması da elbette avantaj sağlayacak bir diğer unsur olarak sayılmaktadır.  Özellikle elektrik ya da su konusunda sıkıntı yaşamam diyenler için civarda kamp yapılacak yer sayısı bir hayli artış göstermektedir.  Bu alanlarda bireysel olarak kamp yapabilme imkanı fazla olsa da tavsiye edilen kamp şekli grup ile beraber kurulacak kamplardan oluşmaktadır. Yapılacak olan kamp için Kefken civarı son derece doğal bir ortam sunmaktadır. Çadır kamp yerleri ve fiyatları da sizin tercihinizi değiştirecektir.

Karadeniz bölgesinin serin sularına elbette burada rastlamak mümkündür.  Bu bakımdan Kefken- Kerpe Kumcağız kamp alanı için Ege gibi sıcak sular beklemek size hayal kırıklıkları yaşatacaktır.  Çünkü bu bölgede yer alan sular serin bir yapıya sahiptir.  Fakat kamp açısından bölgede yeşilin ve mavinin en özel renklerini bulmak bu alanı tercih etmenizi sağlayacaktır. 

photo_library
video_library

31)Kilimli Koyu Kamp

Son zamanlarda tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Kilimli Koyu, Ağva beldesine bağlı ve İstanbul’a 100 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kilimli Koyu’na gidilmesi için ilk hedef Şile olmalıdır. Şile’ye kadar yollar asfaltlı ve yüksek kalitededir. Ziyaret etmek isteyenler sahil yolunda Şile Çaybaşı’ndan ikiye ayrılmakta olan yoldan Sahilyolu – Kabakoz – Akçakese istikametine  devam edip ilk önce Şuayipli’ye varabilir. İsaköy dönüş tabelasının ardından Ağva’ya varıldıktan sonra kesinlikle tabelalar takip edilmeli. Kilimli Koyu adresi ve yol tarifi kesinlikle navigasyona girilmelidir. Aksi durumda yol karıştırılabilir ve küçük olan Kilimli Koyu tabelası görülmeyebilir.

video_library

31.1)Kilimli Koyu'nda Kamp İmkanı

Kilimli Koyu’na girilir girilmez ziyaretçilerin karşısına ‘ Bu bölgede Ateş yakmak ve Kamp yapmak yasaktır.’ diye bir yazı çıkmakta. Yani normal şartlarda bu bölgede kamp yapmak yasaktır. Sahilin işletmesi kiraya verildiği için  sahilde kamp yapılırken sorun yaşanması bu sebeple ihtimal dahilindedir. Sahilin hem sağ kısmında hem de sol kısmında kamp için daha uygun yerler mevcut özellikle yarım ada haline gelmiş tepelerde kamp kurulabilir. Kilimli Koyu kamp alanı hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

31.2)Kilimli'de Yeme İçme İmkanları

Kilimli Koyu’nda sadece bir tane restoran bulunmaktadır. Bu restoran tüm Kilimli Koyu‘nun görülebileceği bir tepenin üstünde yer almaktadır. Yeme-içme ve tuvalet gibi ihtiyaçlar burada giderilebilir. Ziyaretçilere önerilen Ağva Merkez’de bulunan marketlerden alışveriş yaparak Kilimli Koyu’na gidilmesi çünkü restoranda fiyatlar çok uygun olmayabiliyor.

31.3)Kamp Kurulan Tepeler Hakkında Bilgi

Kamp kurulan tepeler aşırı derecede rüzgar almaktadır. Rüzgara rağmen manzarası güzel olduğu için genellikle tercih edilen bu bölgelerde kalın giyinilmesi gerekiyor. Ayrıca çadırların kazığını iyice çakılmalı yoksa rüzgarla uçup gidebilir. Daha önceden ateş yakanlar olduğu için ateş yakılacak yerler bulunuyor. Bu bölgeye kamp yapmaya gidenler de aynı yerlerde ateş yakarsa bitki örtüsüne zarar vermemiş olunur.

31.4)Kilimli Koyu'na Nasıl Gidilir?

Kilimli Koyu’na gitmek için ilk önce Ağva’ya ulaşılması gerekmekte. Üsküdar’dan kalkmakta olan 139A otobüslerine binip; yaklaşık olarak 4 saatlik bir yolculuğun sonrasında Ağva’ya ulaşılır. Otobüs ücretleri öğrenciler için 9 TL, siviller için 15 TL'dir. Ağva son durakta inildikten sonra Kilimli Koyu’na yürüyüp veya taksiyle gidilebilir. Yürüyerek gitmek istenirse; yaklaşık olarak 8 Kilometrelik, inişli çıkışlı bir yol yürülmesi gerekmekte. Taksiyle gidilirse 10 dakika sürüyor ve ücreti 25 TL'dir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta otobüs saatleri düzenli olarak Ağva Belediyesi sitesinde takip edilmelidir.

Ücretsiz Kamp Yerleri Ve Fiyatları - Kilimli Koyu Kamp Ücretsizdir

32)Kömür Limanı Kamp Alanı

Çanakkale’de yer alan Saroz Körfezi'nde bulunan  Kömür Limanı, küçük bir koy şeklinde Türkiye'nin saklı ve en güzel mekanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Çanakkale'de gezilecek yerler içinde bulunan  Kömür Limanı dalış severler ve kamp severler için son derece harika ve ülkemizde eşine ender rastlanır bir yer. Eski zamanlarda teknelerle kömür taşıma işlemlerinde kullanılan bölgenin adı da buradan gelmekte.

Özellikle Türkiye'de dalış alanında bu potansiyele sahip yerleri arayanların en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Kömür Limanı, Çanakkale Saroz Körfezi'ne bakan konumu sayesinde  ziyaretçiler için cazip bir tercih sebebi oluyor. Lodos esnasında denizden karaya, poyraz esnasında ise karadan denize doğru esmekte olan rüzgarlar, bu bölgede  doğal bir su döngüsü oluşturuyor ve sürekli temiz bir şekilde kalmasına sebep oluyor. Özellikle hafta sonunda ziyaretçi akınına uğrayan Kömür Limanı; İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa ve Kocaeli gibi yakın bölgelerde yer alan dalış okullarının eğitim alanı olarakta kullanılmakta. Denizin içinde yer alan yaklaşık olarak 150 metre uzunluğunda olan duvar boyunca, bir çok deniz canlısı görülebilir. Dalış meraklılarının yanında sualtı fotoğrafçıları için de enfes yerlerden biri olarak göze çarpan Kömür Limanı'nda mercan başta olmak üzere karagöz, yunus gibi canlılarda görülebilir. Koyun bitiminde başlamakta olan kayalık bölgesi ise balık tutmayı sevenlerin tercih ettiği nokta olmakta.  Detaylar için Saros Kömür Limanı Kamp alanı hakkındaki deneyimlerimi okuyabilirsiniz.

photo_library
video_library

32.1)Kömür Limanı'nda Konaklama ve Kömür Limanı Kamp Alanları Hakkında

Kömür Limanı'nda kalmak veya Kömür Limanı'nı gezip görmek isteyenler için iki farklı imkan bulunmakta. Bu imkanlardan  ilki Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde otellerde ve pansiyonlarda kalmak veya koya günübirlik geziler ile gezip geri dönmek. İkinci imkan olarak Saros Kömür Limanı Plajı'nın hemen sonunda başlayan alanda kamp yapılabilir. Bölgede çadır kampı yapmak için karavanlar kullanılabilir. Kamp alanının iyileştirme faaliyetleri kapsamında bir takım yenilikler yapılıyor. Tuvalet ihtiyaçlarının  karşılanacağı bir yer yer alsa da duş başta olmak üzere elektrik gibi ihtiyaçlar çok zor karşılanmaktadır. Bölgede bulunan bir işletme, çadır yeri kamp ücreti için  ortalama olarak  20 TL ücret talep ediyor. Ayrıca yeme içme imkanı da mevcut.

Kamp Yerleri Ve Fiyatları - Çanakkale Kamp Alanları - Kömür Limanı Saros Kamp 20 TL

"32.1)Kömür Limanı'nda Konaklama ve Kömür Limanı Kamp Alanları Hakkında" Hakkındaki Sorular ve Cevaplar (1)

Merhaba kendi çadırımızı kurabilirmiyiz ve fiyatımız lütfen add

Henüz hiç cevap yazılmadı.

33)Livera Camping Maçka Trabzon

Yeşil bir alanda karavan kamp alanları ya da çadır ile doğal bir tatil hayal edenler için Livera Camping Maçka Trabzon tam istediğiniz gibi bir fırsatı sizlere sunmaktadır. Dileyen bu alanda orman içinde çadırını kurarken dileyen gruplar ya da kişiler ise alanda yer alan tesis imkanlarından faydalanmaktadır. Karavan için alanda konaklama ücreti ise 50 lira ile 70 lira arasında değişmektedir.  Çadır ücreti ise bu alanda çadırda konaklamak isteyenler için kişi başı olarakLivera Camping fiyatları 20 lira ile 25 lira arasında değişiklik göstermektedir.  Bu alan içinde tuvalet, su ya da sıcak su ve rehberlik gibi pek çok hizmet bir arada bulunmaktadır.  Kampçılık için mutlaka olması gereken ateş ise alanda her yerde yakılmamaktadır.  Doğaya zarar vermemek adına ateş takılacak özel bölgeler bulunmaktadır.  Ayrıca kamp alanının en güzel yanlarından biri eko turizmi sürdürmek adına enerjiler rüzgar ve güneşten elde edilmektedir.  Böylece kamp alanı en doğal halini korumakta ve alanda doğaya oldukça az şekilde zarar verilmektedir.  Doğanın sunduğu imkanlar ile tatilciler bu alanda oldukça keyifli ve huzurlu bir şekilde güzel bir tatil yapmaktadır.

Kuş cıvıltıları eşliğinde güzel bir kahvaltı ile güne başlamak isteyenlerin yanında alanda doğanın ormanın ve yeşilin her tonuna rastlamak mümkün olmaktadır.  Livera Camping Maçka Trabzon yöresel lezzetleri tatmak adına da tam olarak sizi tatmin edecek güzelliğe sahip bir alandır.  Sadece yurt içinden değil yurt dışından gelen misafirlerin de konakladığı bu alan  içinde kapalı alan yanında yöresel kıl çadırdan yapılmış olan açık ve yarı açık alanlar da bulunmaktadır.  Yöresel köy ürünleri ile hazırlanan kahvaltı bölgede pek çok kişi tarafından tarifi imkansız bir lezzet olarak adlandırılmaktadır.  Aynı şekilde öğle ve akşam yemekleri de damak tadınızı zenginleştirecek son derece çeşitli ve lezzetli yemeklerden oluşmaktadır.  Tamamen yöresel ürünlerden oluşan ve köy kahvaltısı olarak da dikkat çeken lezzetler gün boyu kamp alanında çadır ya da tesiste bulunanların beğenisine sunulmaktadır. 

Konaklama ücreti ise Livera Camping Maçka Trabzon için farklılık göstermektedir.  Konaklanacak alan ya da konaklama seçimi fiyatı oluşturmaktadır.  Tek ya da çift kişilik bazalı yataklar alanda mevcuttur.  Tüm çadırların içerisinde halı ve komidin gibi ayrıntılı tüm ihtiyaçlar bulunmaktadır. İçi ve dışı kamış ile kaplı olan bu alanda 24 saat boyunca sıcak su imkanı bulunmaktadır.  Tek kışlık konaklama 50 lira olurken kahvaltı ile bu fiyat 100  liraya kadar çıkmaktadır. Livera Camping Maçka Trabzon gezi rehberinden edindiğim tecrübelerimi okuyabilirsiniz.

photo_library
video_library

34)Macahel Yaylası Kamp

Türkiye’nin oksijen deposu, yeşiliyle insanların gönlünde taht kuran, oksijen deposu Karadeniz bilinmeyen birçok güzelliğe sahiptir. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz yaylaları, dereleri, akarsu ve şelalelerine sahip olan Karadeniz’in bir diğer görülmesi gereken yeri Artvin Macahel Yaylası gezmeyi keşfetmeyi sevenleri bekliyor. Macahel ismi aslen Gürcüce’dir. Türk kayıtlarında bölgenin ismi Camili olarak anılır. Bunun nedeni ise yaylayı oluşturan köyler arasında birisinin isminin Camili ismine sahip olmasıdır.  Türkiye ile Gürcistan sınırının hemen dibinde yarısı Gürcistan tarafı topraklarına dahil diğer yarısı Türkiye topraklarında olan bu muhteşem yer arayacağınız tüm güzellikleri bir arada barındırır. Artvin Macahel Yaylası içerisinde 18 adet köy barındırır. İki ülke topraklarında yer aldığı için köylerin bir kısmı Gürcistan tarafında diğer bir kısmı ise Türkiye tarafında yer alır. Türk tarafında yer alan köylerin sayısı 6’dır. Bu köyler Efeler, Camili, Kayalar, Uğur, Maral ve Düzenli köyleridir.

photo_library
video_library

34.1)Artvin Macahel Yaylası'na Nasıl Gidilir?

Artvin ülkemizin en kuzey doğusunda bulunan sınır ilimiz olduğu için ülkenin batısı ile arasında çok mesafe bulunmaktadır. İstanbul ile Artvin arası karayolu ile yaklaşık 1405 km uzunluktadır. Yaklaşık 17 saatlik bir araç yolculuğu ile İstanbul’dan Artvin’e ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızla Macahel Yaylası’na gidip gezebilirsiniz. Fakat bölgeyi tam olarak tanıyan birilerine veya daha önceden hazırlayacağınız tur haritasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Yol boyunca gördüğünüz her manzaranın keyfini çıkaracaksınız.  Artvin’in Borçka ilçe merkezinden Karagöl Köyüne doğru yönelip daha sonra oradan Camiliye ulaşabilirsiniz.  Yaylaya ulaşmak için alacağınız yolda sizi yüksek dağlar beklemektedir. Bunların en güzeli 2900 metre rakımlı Cankurtaran geçididir. Camili’ye ulaştığınızda Artvin Macahel Yaylası tüm güzelliği ile ayaklarınızın altında olacaktır. Macahel Yaylası Kamp rehberimde çok güzel bilgiler sizi bekliyor olacak.

34.2)Artvin Macahel Yaylası İmkanları Nelerdir?

Yayla çevresindeki birçok doğal güzellik ile anca birkaç günde gezilebilecek bir alana sahip. Bu nedenle günübirlik bir tur asla yeterli olmayacaktır. Yaylada konaklamak için Camili Köyünde pansiyonlar mevcuttur. Bunların arasında Tema Vakfı tarafından yaptırılan ve faaliyete sokulan bir pansiyon da dahildir. Yaylada yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır. Daha yaklaşır yaklaşmaz başlayacak olan manzara yaylanın ziyaretçilerini oldukça heyecanlandıracaktır. Birçok yürüyüş alanı, doğal gölü ve çok yüksek olan maral şelalesine ev sahibi olan Artvin’in bu doğa harikası yaylasını gezip görmeli ve keşfetmelisiniz. Maral Şelalesi ise muhakkak ziyaret edilmelidir.

Deniz Kenarı Kamp Yerleri Karadeniz'de Bulmak Zor Oluyor - Artvin Macahel Şelalesi

35)Marmaris Çubucak Orman Kampı

Marmaris ile Datça arasında kalan Çubucak Orman kampı bu yolun 23 km ilerisinde bulunmaktadır. Marmaris Datça yolu üzerinde bulunan Değirmençayı köyünün geçilmesinden sonra karşınıza askeri dinlenme tesisleri çıkacaktır. Bu tesislerden hemen sonra Marmaris Çubucak Orman Kampı bulunmaktadır. Bu kamp alanının fiyatlarını ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın belirlediği fiyatlar oluşturmaktadır.  Açıklanan ücretlerin içerisinde tüm kamp tarafından ortak olarak kullanılan elektrik ve su ücretleri de dahildir. Bu ücret ise 9 lira olarak belirlenmiştir fakat toplam fiyatlandırma günlük ya da sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Fiyatlandırma sistemi 4 kişiye kadar geçerli olacak şekilde yapılmıştır. 4 kişinin üzerinde kampa katılmak isteyen her bir kişi için alanda yüzde 25 olmak üzere ek ücret talep edilmektedir.  Genelde pek çok kişi alanda kendi çadırını ya da kamp malzemesini getirmektedir fakat kişiler kendi kamp malzemesini ya da çadırını getirmediği takdirde bu eşyaları alandan kiralamaktadır. Marmaris Çubucak arası toplam 21 km mesafededir ve burada yapılacak yolculuk 20 veya 30 dakika kadar sürmektedir. Burayı da Datça kamp alanları listesine dahil edebilirsiniz. Marmaris'te gezilecek yerler makalemi de okumanızı tavsiye ederim.

Marmaris Çubucak Orman kampında yapılacak olan pek çok aktivite yer almaktadır.  Öncelikle bu alan muhteşem bir doğaya ve pırıl pırıl bir sahile sahiptir. Bunun haricinde alanda yapılacak olan pek çok aktivitede yer almaktadır.  Kamp alanında vaktinizi eğlenceli şekilde geçirmek adına bilardo ve langırt tarzı oyunlar bulunmaktadır. Kamp alanında bulunan kafeteryada oyunlar son derece eğlenceli şekilde oynanmaktadır. Kampın en güzel taraflarından biri yapılacak olan kamp sırasında günübirlik olarak Marmaris ziyareti gerçekleştirebilecek kadar yakın bir mesafede bulunmanızdır. Marmaris ve çevresinde organize edilen tekne turlarına bu şekilde rahatlıkla katılımınız sağlanacaktır. Jeep ya da safari gibi heyecanlar da aynı şekilde bu çevrede sizi bekleyen en eğlenceli aktiviteler arasında bulunmaktadır.  Kamp deneyimi bulunan kişiler için bu alan kamp hayatının en güzel şekilde geçirileceği alandır. Kamp alanı aynı zamanda doğal bir tabiat parkı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu arada tabiat pakının içerisinde bulunan pek çok mağara da gezip görmek adına ilginizi çekecek yerler arasında bulunmaktadır.

Gidenin bir daha dönmek istemediği Marmaris Çubucak Orman Kamp alanında muhteşem bir doğa sizi beklemektedir.  Tüm sosyal medya imkanlarının en iyi şekilde kullanıldığı alan doğal ortam açısından en iyi olanakları size sunmaktadır. Pek çok otelden daha farklı imkanları bulunan ve daha rahat ortam sunan alan pek çok kampçı çekmektedir. Marmaris kamp alanları listesine sizler de yorumlarınızla eşlik edebilirsiniz.

video_library

36)Marmaris Orman Kampı Muğla

Muğla Marmaris, eşsiz doğası ve harika denizi ile tatilciler tarafından özellikle yaz aylarında tercih edilen alanlardandır. Marmaris Orman kampı Muğla  için birden fazla seçenek bulunmaktadır.  Bu seçeneklerden ilki Pamucak orman kampı olarak karşımıza çıkmaktadır.  Marmaris’te bulunan Pamucak orman kampı Marmaris İçmeler hattında kurulmuştur.  Bölgede pek çok su sporları ve otel bulunmaktadır.  Çubucak orman kampı Marmaris Hisarönü sahillerinde kurulmuştur. Burada yaklaşık 35 karavan ile 400 çadırlık orman bulunmaktadır.  Orman alanında yaklaşık 1000 kişi ağırlama kapasitesi bulunmaktadır ve altyapı ile kolay bir tesis de yine bu alan içinde yer almaktadır.  İnbükü orman kampı da Hisarönü sahillerinde yer alan Çabucak orman kapından yaklaşık olarak 15 km uzak bir mesafede bulunan kamp alanıdır.  Bu kamp alanının en güzel taraflarından biri 3 adet köy bulunmasıdır.  Yaklaşık 20 karavan 150 çadır kapasitesi mevcut olan bu alanda kamp için ideal ortam bulunmaktadır. Marmaris nerede haritada yazımdan Marmaris'in konumunu öğrenebilirsiniz.

Günnücek orman kampı ise Marmaris Orman kampı Muğla içinde yer alan alanlardan biridir.  Marmaris yakınlarında yer alan bu alan Yalancı Boğaz yolunda Günnücek bölgesinde bulunmaktadır.  Marmaris merkeze 1 km kadar uzaklıkta yer alan bu alan ulaşım kolaylığı bakımından tercih edilmektedir.  Bucak orman kampı Gökova sahilinde bulunan Çamlık köyü yakınlarında bulunan bir alandır.  Ayrıca bu alan Sedir Adasına da oldukça yakındır. Çetibeli orman kampı Marmaris Muğla yolu üzerinde 20. Km uzaklıkta kurulmuş olan bir alandır.  Bu alanlardan bazıları 3000 kişilik kapasiteye sahip olan geniş ve ferah bir ortam sunmaktadır.  Deniz konusunda değişiklik gösteren bu kamp alanlarında bazen denizde çakıl taşlarında dolayı yürümede zorluk yaşanmaktadır.  Basketbol, voleybol sahası market ya da farklı ihtiyaçları karşılamak adına alanlarda oldukça geniş bir seçenek bulunmaktadır.  Muğla civarında tatil geçirmek isteyenler için karavan ya da çadır ile yapılacak farklı aktiviteler bulunmaktadır. Ev duş ya da bulaşıkhane gibi ihtiyaçların bulunduğu kamp alanında istediğiniz zaman elektrik ihtiyacınız da rahat bir şekilde giderilmektedir.  Aynı şekilde alanda bulunan farklı aktiviteler için de zaman kısıtlaması oldukça az düzeyde bulunmaktadır. 

Güneş enerjisinden yararlanılacak şekilde kamp alanları bulunan Marmaris orman kampı , Muğla doğal hayata tam olarak adapte olunan alanlardan oluşmaktadır.  Tüm kamp alanları icin ortak özellik ise sahil ve deniz keyfi olarak görülmektedir.  Özellikle yaz aylarında hatta bahar aylarında dahi denizin keyfinin em iyi şekilde çıkarıldığı bölgeler arasında bulunmaktadır.

photo_library

37)Muğla Akbük Camping

Dolu dolu bir tatil diliyorum diyenlerin gitmeleri gereken yerlerden birisi Muğla Akbük Koyu ... Doğayla baş başa geçireceğiniz, içinizi rahatlatan size ayrı bir yaşam heyecanı katan ve bir o kadar da dinlendiren bir tatil için neden Muğla Akbük’de kamp yapmayasınız ki? Kamp dedim o halde işin içinde çadır da var ve bu durum tatilinizi renklendirebilir diye düşünüyorum.

Muğla Akbük Camping’te çadır kampı yapmak isteyenler öncelikle Muğla il merkezine gelmeli elbette. Şayet özel aracınız bulunmuyorsa telaşlanmayın. Çünkü otogardan Akbük’e kalkan minibüsler bulunmakta. Muğla’dan itibaren Akbük’e varış sürenizse bir saat on beş dakika kadar sürüyor. Yani yorucu değil. Muğla Akbük Camping’de turkuaz rengini iliklerinize kadar hissedeceğinizden eminim. Koy olduğundan ötürü kamp alanın sahil kenarında olduğunu açıklamak mantıksız olur ama yine de ifade edeyim. Görülmeye değer bir güzelliğe sahip olan Akbük Koyunda konaklamak için hizmet veren iki üç tane işletme mevcut. Bunlardan birisi de Azmakbaşı Camping’dir. Ancak Azmakbaşı Camping’in denize sıfır olmadığını unutmayın. Yeşilliğin içerisine serili mekan olması ideal bir hale dönüştürüyor mekanı. Ayrıca çadır, karavan, bungalow ev seçeneklerinin var olması da konuk çeken güçlerinden birisidir. Ortak kullanılan yemek masaları, televizyon ve kamelya ayrı bir samimiyet katıyor insana. Yine çevre düzenlemesi ve altyapısal özellikleri açısından ideal bir mekan olması da önemli özelliklerinden.

Muğla Akbük Camping’de kamp alanı alanlarını süsleyen renkli çadırlar da ayrı bir güzel görünüyor insanın gözüne... Çadırların özelliklerine bakılacak olursa da dört kişilikten altı kişiliğe kadar alternatifleri mevcut. Çadırların elektrik, su gibi ihtiyaçları işletme tarafından karşılanmakta. Yani priz aramak için zorlanmayın çadırın hemen önünde var. Çamaşır ipi gibi en ince detaya kadar düşünülmüş bir alandan söz ediyorum. Kampta en rahatsız eden olanağın tuvalet ve banyo ihtiyacı için ortak kullanıma sahip olması. Ama bu konuda da işletme sahipleri temizliğe önem veriyor diyebilirim.

Muğla Akbük Camping’de kamp yapmak için gelen kampçılar denizine girmeden dönmüyorlar elbette. Bunun dışında bol bol yürüyüş yapma imkânı da var. Ancak denizkestanelerine dikkat etmenizi öneririm. Kafa dinlemek ve kendini bulmak isteyenlerin tercih etmeli dediğim yerlerden birisi olan Muğla Akbük Camping kamp alanının kötü tarafı ise öyle çok fazla aktivitenin olmamasıdır. Aslında bu da güzel… İnsanlarla iletişim kurabileceğiniz hoş sohbet saatlerini geçireceğiniz doğal bir ortam sunuyor burası insana…

photo_library
video_library

38)Muğla Dalyan Camping

Dalyan Kaunos mezarlarının tam karşısında yer alan Muğla Dalyan Camping içinde elektrik bulunmaktadır.  Ev,sıcak su ve ortak kullanım alanı olarak mutfağı da bulunan kamp alanında konaklama ücreti kişi başı 25 lira olarak belirlenmiştir. Karavan ile alanda konaklamak isteyenler için fiyat 60 lira olarak belirlenirken ekstra kişi ilavesinde 2. kişide fiyat 10 lira artmaktadır.  Kamp Alanı hemen göl kıyısında yer alan son derece doğal bir görünüme sahip oldukça huzurlu bir ortamda bulunmaktadır.  Alanda kendi çadırınız ya da karavanınız ile de konaklama imkanı bulunmaktadır.  Ayrıca alanda konaklamak için bungalov evler de bulunmaktadır.  Dalyan içinde tek çadır ve kamp alanı olan bu kamp alanında çadırınızı ağaçların gölgesine düz çimen üstüne kurma kolaylığına da sahip olursunuz.  Kampta bungalov evler ise 5 tanesi küçük 3 tanesi büyük duş ve tuvaletli olmak üzere toplam 8 adet bulunmaktadır. Bungalov evler ağaçtan yapılmıştır.  Yataklar ise bu evlerde tekli çiftli ya da iki çiftli olarak ihtiyaca göre ayarlanmaktadır.

Kamp alanında 18 adete kadar karavan veya motokaravan koyulabilecek alan yanında çadır alanları da bulunmaktadır.  Bunun yanı sıra karavanlar elektrik ihtiyacının rahat bir şekilde karşılaması için elektrik panolarına yakın bir alanda bulundurmaktadırlar.  Muğla Dalyan Camping kamp alanı içinde duş ya da tuvalet gibi olanaklar kampın tam orta noktasında bulunan fayans binada yer almaktadır.  Sıcak su yanında peçete ya da sabun gibi diğer temizlik ürünleri de alanda kesintisiz bir şekilde verilmektedir.  Cüzi ücret karşılığında çamaşır yıkamak da bu bina içinde kolay bir şekilde yapılmaktadır.  Restoran çalışma düzeni ise sabah açık büfe kahvaltı ile başlamaktadır.  Öğle yemeği ve akşam yemeği için ızgara çeşitleri her gün kampta yer alan misafirlere sunulmaktadır.  Dünyaca ünlü pek çok yemek ve seçenek menüde yer almaktadır.  Canlı müzik keyfi yanında televizyon izlemek için de alan içinde imkanlar mevuttur.  Gece ya da gündüz özellikle yaz aylarında göle girerek serinlemek mümkün olmaktadır. 

Her türlü ihtiyacı gidermek adına Muğla Dalyan Camping alanında market ya da bakkal bulunmaktadır.  Ortak kullanım alanında buzdolabı ve ocak da yemek yapmak için bulunmaktadır.  Kesintisiz ve sınırsız internet ile kamp alanı son derece eğlenceli bir alana dönüşmektedir.  Alana ulaşım için özel efor harcamanıza gerek yok çünkü sorarak dahi alan rahatlıkla bulunmaktadır. 

En İyi Kamp Yerleri - Muğla
video_library

39)Niğde Aladağlar Kamp Alanı

Dağa tırmanmak, tatilini son derece heyecanlı geçirmek isteyenler için Niğde Aladağlar kampı en ideal alanlar içinde yer almaktadır. Niğde Aladağlar, Kayseri Niğde ve Adana arasında bulunan 1995 yılından sonra milli park ilan edilen geniş ve ihtişamlı bir sıra dağlardır.  Bu alana ulaşmak için ise Niğde üzerinden yolculuk yapmak gerekmektedir.  Tren ile bçlgeye ulaşmak isteyenler için sabah 11:20 saatinde Niğde Ulukışla üzerinden geçen bir tren bulunmaktadır.  İstasyona  yaklaşık 100 metre mesafesi bulunan Ulukışla minibüsü ile de ulaşım sağlanmaktadır. 6 lira karşılığında bu arada 50 dakika yolculuk yapılmaktadır.  Aladağ kamp alanına ulaşmak için Çamardı ilçesine ulaşmak gerekmektedir.  1 buçuk saat süren bir yolculuk ile de 8 lira karşılığında Çamardı yolculuğu yapılmaktadır.  İlçeye ulaşıldığında hemen hemen her türlü alışverişin yapılacağı A101 sizi karşılayacaktır. Aynı şekilde Ziraat Bankası da ilçede bulunan bankalar arasında bulunduğundan buradan tüm ihtiyaçlarınız rahat bir şekilde karşılanacaktır.  Uzun süre devam eden yürüyüş ile dağ tepesinde kamp alanına ulaşım sağlanmaktadır.

Niğde Aladağlar kamp alanında kamp yapmanın en büyük avantajı sadece sıradan bir kamp yapılmamasıdır.  Burada kamp alanında dağ tırmanışı yapmak ve buna benzer aktivitelerde bulunmak kampınızı eğlenceli bir hale getirecektir.  Çamardı istikametinde yapılan yürüyüş sırasında muhteşem manzaranın keyfi de çıkarılmaktadır.  Havada asılı şekilde bulunan bulutlar ve bu bulutlar arasından yükselen dağ silsilesi film manzaralarını aratmayacak kadar eşsiz bir görünüme sahiptir. Bölge halkı kampçılar ile gayet doğal ve samimi bir iletişim içinde bulunmaktadır.  Buraya gelen kampçılar arasında arazi aracı bulunmayanlara araç kiralama ya da traktör kiralama dahi yapan halk her şekilde kampçılar yardımcı olmaktadır.  Burada kamp yapacaklar için dikkat çeken konu ise havanın soğuk olması hangi mevsim olursa olsun her şekilde alana yapılan yolculukta tedbirli olunması  gerektiğidir. 2 saat uzun bir yürüyüş için hazırlıksız olanlar ya da yürüyüşten etkilenmeyenler için yapılacak olan aktiviteler zorlu gelebilir. 

Kamp yapmak için Niğde Aladağlar kamp alanını tercih eden herkes için ortak nokta yürüyüş olmaktadır. Doğa yürüyüşünü sevenler için daha alana ilk ulaşımdan itibaren yürüyüşe başlanmaktadır.  Bunun ardından her şekilde ve her konumda yürüyüş yapmak alanın gerekliliği gibi hissedilmektedir.  Niğde üzerinden Aladağlar ulaşımı dahi ilk etapta yürüyüşsüz olarak gerçekleşmemektedir. 

Çadır Kamp yerleri Ve Fiyatları - Trabzon Maçka Livera Camping 50 TL
video_library

40)Rize Pokut Yaylası Kamp

Yaz dönemlerinde özellikle ziyaretçi akınına uğrayan Pokut Yaylası Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Bu sebeple buraya tatile gidecek kişiler ilk önce Çamlıhemşin‘e ulaşmalı. Çamlıhemşin’e vardıktan sonra Şenyuva’ya gidilmesi gerekiyor. Şenyuva’da bulunan Çinçiva Kafe’nin biraz ötesinde sol tarafta Pokut Yaylası yol için yol ayrımı bulunuyor. O yol ayrımından sapıldıktan sonra Pokut yolu takip edilir ve Pokut Yaylası’na varılır. Pokut Yaylası’na çıkan yol çok dik ve toprak bir yol olması sebebiyle altı yüksek bir araba ile çıkılması daha doğru bir tercih olacaktır. Açıkçası ben arabamı o yollara vurmaya gönlüm razı olmadı bu yüzden Pokut Yaylası’na turla gittim. 

photo_library
video_library

40.1)Pokut Yaylası'nda Kamp İmkanı Var Mı?

Normal şartlarda  Pokut Yaylası’nda kamp yapmak yasaklandı. Yayla halkı da bu bölgede kamp yapan kişilere pek sıcak bakmıyor. Yine de kamp yapmayı isteyen olursa Pokut Yaylası’nı yukarıdan görmekte olan  bir tepe mevcut. O tepeye tırmanıp kamp yapılabilir. Yeme işi için de konak evleri mevcut. Kişilerin yanında su taşımasına gerek yok. Karadeniz bölgesinde hemen hemen her bölgede temiz su temin edilebilir. Pokut Yaylası yaz aylarında  bile çok yüksek derecede soğuk olabilmekte bu sebeple ziyaretçiler yanlarında tulum veya kalın kıyafetleri mutlaka bulundurmalı. Özellikle yurt içinden oldukça yoğun bir şekilde ziyaretçi akınına uğrayan bu bölgeye gelenler genellikle tepeye çıkmakta zorlandığı için günübirlik gezileri tercih etmekte. Uzak şehirlerden geliyorsa ziyaretçiler otostop ile ulaşmaları zor olduğu için düzenli olarak Pokut Yaylası’na çıkılan seferlerden birine dahil olabilir veya özel aracı ile kamp alanına varabilir. Pokut Yaylası çadır kurmak hakkında en detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

40.2)Pokut Yaylası Konaklama

Pokut Yaylası’na gezmeye giden kişiler isterlerse pansiyonda kalabilir. Pansiyonda kalmak isteyenler için 2-3 tane alternatifiniz bulunuyor. Bu pansiyonların tamamı orada bulunan aileler tarafından işletilmekte. Özellikle Gürcü asıllı ailelerin yanısıra pek çok göçmen ailenin açtığı bu mekanlarda yöresel tatlara da isteyenler ulaşabilir. Otellerde ve pansiyonlarda ziyaretçiler talep ettikleri kadar kalabilir bir ay gibi uzun süre kalmak isteyenler için fiyatta indirime dahi gidiliyor. Burada size vereceğim tavsiye Ayder Yaylası’nın hemen üst tarafında Kavrun Yaylası’nda Kadir Abi’nin mekanı olan İkizler Bungalow’da kalmak olacaktır. Hem Pokut Yaylası,Rize Zilkale ve Palovit Şelalesi turu yapabilirsiniz. Ayrıca diğer Rize Yaylaları’nı da beraber gezebilirsiniz.  Kadir Abi telefon numarası – 0539 845 34 91

40.3)Pokut Yaylası'nda Yapılacaklar

Yaylanın enfes manzarasına karşı muhlama yenebilir. Yaklaşık olarak 4 kilometre uzaklıkta bulunan Sal Yaylası’na yürüyüş yapılabilir ve kısa  bir yürüyüşün ardından pınara gidilip buz gibi su direkt kaynaktan içilebilir. Ayrıca ailenizle piknik yapıp geniş alanlarda uzun süre spor yapabilirsiniz. Yukarıda belirtildiği gibi tepeye tırmanıp kamp yapabilir,  geceleri ateşi yakıp ışığında eşinizle romantik anlar yaşayabilirsiniz. İstanbul’a yaklaşık olarak 14 saat uzaklıkta olan bu bölgede yapılabilecek en güzel şeylerden biri özellikle kalabalık şehirlerden gelenler için, sessiz ve rahatlatıcı bir ortama sahip olan Pokut Yaylası’nda dinlenmek.

Karadeniz Kamp Yerleri - Pokut Yaylası

41)Pürenli Yaylası Kamp

Bolu ilinde bulunan Pürenli Yaylası tam olarak 1400 metre yüksekliğe sahiptir. Büyük ve güzel bir ormanı içerisinde barındıran bu yayla son zamanlarda oldukça sık ziyaret edilen bölgelerden biri olmuş durumda. Yayla evlerinin bulunduğu yerde karların erimesi ile beraber oluşan küçük bir gölet mevcut. Gençlik kampları ve yaz aylarında belli zamanlarda yayla şenlikleri de yapılıyor. Kasım-Mayıs aylarında  kar görme ihtimali ziyaretçilerin çok yüksek. İstanbul’dan Tem otoyolundan gelirken Düzce ayrımından çıkarak Güzeldere istikametine doğru devam edilmeli,isterseniz navigasyon veya telefonunuzun haritalar özelliği ile çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

video_library

41.1)Pürenli Yaylası Hakkında

Düzce'den gelindiği zaman büyük bir alan ziyaretçileri karşılayacak. Kamp yapılması için özel bir tesis bulunmuyor. Yaylanın kalabalık bir şekilde olduğu  bir döneme denk gelinirse buralarda uygun bir yerde çadır kurulabilir. Sakin bir döneme denk gelindi ise daha ileride çeşme geçildikten sonra yayla evlerinin bulunduğu  bölgede göletin hemen yanında çadır kurmak çok daha keyifli olacaktır. Büyük bir ormana sahip olan bu bölgede ateş yakmak için yakacak odun fazlasıyla bulunabilir. Yaylada çeşme bulunuyor fakat tuvalet mevcut değil. Yayla evlerinin tuvaletleri bulunuyor ama genelde  kapalı ve kilitli bir şekilde duruyor. Zaten özel mülkiyet olduğu için girilmemesi gereken bir yer. Tuvalet için orman kullanılmalı. Mayıs-Haziran ve Eylül-Kasım aylarında yayla daha soğuk bir hal alıyor bu sebeple giden ziyaretçiler kalın giyinmelidir. Genel itibari ile giden herkesin zor şartlar gördüğü ama inanılmaz keyif aldığı bu alanda aileniz ile birlikte gitmeniz sizin için çok daha iyi bir zaman geçirilmesine sebep olacak. Aile ile birlikte gitmeyi tercih eden kişilerin dikkat etmesi gereken tek husus çocuklarının 7 yaşından küçük olmaması çünkü o ortamda çocuk size oldukça sıkıntı çıkarabilir ve hasta dahi olabilir.

41.2)Neler Yapılabilir?

Yaylayı ziyaret edenler öncelikle şunu unutmamalı bu kamp alanında onları zor şartlar bekliyor. Her zor şeyin bir güzel sonucu olduğu gibi bu bölge zor şartlarından ve özellikle Ekim-Kasım aylarında oluşan kar manzarasından oldukça faydalanılması gereken bir bölge. Ailenizle birlikte gezi yapabilir, gecelerin kamp ateşi yakıp ısınabilir, beraber şarkı söyleyip müzik çalabilir ve doğa ile iç içe bir şekilde sporunuzu yapabilirsiniz.

42)Rize Gito Yaylası Kamp

Dünya’nın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bitki türlerini içeren Gito Yaylası muhteşem bir doğaya sahiptir.  Rize iline bağlı Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Gito Yaylası iki bin dört yüz rakıma sahip olup, eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülemeyi başarabiliyor. Bölge olarak zaten Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alması sebebiyle yeşile gözünüzün doğacağı bir mekan. Hatta bu konuda yeşilin bilmediğiniz renklerini bile görebilme şansınız bulunmakta... Ne de olsa Karadeniz yeşili ve mavisi ile bir başka güzel... Nitekim yetkililer de bunun farkında ve bu sebeple Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizmin etkinliği için farklı aktiviteler düzenlemektedir. Bu aktivitelerden birisi de elbette ki doğa ile baş başa kalabilmek için kamp yapmak. İşte Gito Yaylası’nda kamp alanı da bu nedenle var. Rize'de gezilecek yerler hakkında çok detaylı yazıma linkten ulaşabilirsiniz.

Gito Yaylası kamp alanı şehir gürültüsünden kaçmak ve doğa ile tedavi olmak isteyenlerin tercih ettiği serin ve oksijeni bol bir yer. Gito Yaylası’nın niteliklerine bakılacak olursa da kamp alanı olarak kullanmanın yanında ayrıca trekking, foto safari gibi renkli alternatifleri de barındırmaktadır.

Gito Yaylası kamp alanı Kaçkar’ların görkemli manzarasını seyredebilme için en güzel fırsattır. Bunun yanında Fırtına Vadisi gibi insanın içini ürperten manzarayı izlemek bile adrenalin salgılatıyor…

Peki, Gito Yaylası’na nasıl gidilir? Söz konusu Karadeniz olunca zorlu bir yolculuğa hazır olun derim. Hemşin üzerinden yaylaya ulaşmanız daha kolay olduğundan bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Şayet Çamlıhemşin üzerinden gitmek istiyorsanız ilk durağınız Çat Yaylası olacak ve ardından Gito... Yaylaya çıkış için harcayacağınız muhtemel zaman ise iki saattir.

Yaylada barınma açısından çok mükemmel olmasa da derme çatma olmayan evler bulunmaktadır. Fakat siz dışarıdan gelen biri olarak burada Koçira’ya gideceksiniz. Çünkü burada konaklamak için tek imkân bu... Serhan ve Turgay adlı ikilinin işlettiği Koçira Pansiyon, yaylanın en son yamacında yer almaktadır. Şirin bir yer olduğunu söyleyebilirim. İşletme sahiplerinin yakınlığı ve samimiyeti sizi buraya geldiğinizde pişman etmeyecek kadar güzel... Neyse dört katlı ahşap eski yayla evlerinden olan Koçira Pansiyonu kışın bile hizmet verdiğini söylemeden geçmeyeyim. Gito Yaylası’nda kamp kurmak ise ayrı bir heyecan. Manzara ve doğal güzelliklerin içerisinde kendinizi rüyada gibi hissedeceğinizden eminim. Bu arada bulutların görüntüsü Gito’ya gelmeden önce bu kadar hoş gelmemişti bana. Yine yıldızlara baktığınızda yakalayacak gibi yakın ama bir o kadar uzak görüntüsü ayrı bir dünyaya getiriyor insanı. Hadi gelin o zaman…

video_library

43)Salda Gölü Kamp

Yoğun geçen bir senenin bütün yorgunluğunu oteller ve tatil köyleri başta olmak üzere  kalabalık yerlerde geçirmek isteyen insan sayısı oldukça fazla. Özellikle rahat bir şekilde tatil yapıp ailesi ile birlikte güzel zaman geçirmek isteyenlere son zamanlarda adı sıkça duyulan ve dünyaca ün yapmış olan aynı zamanda ülkemizde Türkiye’nin Maldivleri  olarak bilinen Salda Gölü tamda yorgunluğun ve stresin atılacağı en güzel mekanların başında geliyor. Harika doğa manzarası, kaynaktan gelen temiz suları ve bembeyaz kumsalları ile tatile gelip görenleri kendine adeta hayran bırakıyor.  Salda Gölü’nün etrafında aynı zamanda konaklama mekanları da mevcut. Salda Gölü ve bu gölün çevresi, 1989 senesinde  “Doğal Sit Alanı” olarak açıklandı devlet tarafından  koruma altına alındı. Bu sebeple yeni yapılaşma ve değişiklik kesinlikle yasak ve yasa olarak koruma altında. Ayrıca Salda Gölü’nün sit alanına dahil edilmesi sebebiyle; sadece sit alanı derecesi azaltılmış belli bölgelerinde çadır kampı kurulmasına izin veriliyor. Yeşilova bölgesinde yer alan kamp alanına ulaşmak için grup halinde veya bireysel olarak gidebilir ve sorunsuz bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.

photo_library

43.1)Salda Gölü Çadır Kampı

Sit alanı ilan edilip koruma altına alınan Salda Gölü, sit alanı derecesi azaltıldı ve kamp yapılabilecek belli başlı plajları açılmaya başladı. Bunların en çok bilinen ise Yeşilova Belediyesi’ne ait halk plajıdır. İşletmesi Yeşilova Belediyesi’nce yürütülen ve belediyeye ait Belediye Halk Plajı’nda talep eden herkes kendi çadırını kurabilir ve çadır kiralanabilir. Kendi çadırlarını kurmayı daha uygun gören ziyaretçilerden kamp adına herhangi bir ücret istenmiyor. Bu imkanların yanında çadıra elektrik çektirebilme imkanını da mevcut. Salda Gölü Kamp Alanı ve Salda Gölü Otelleri rehberimden tüm detayları görebilirsiniz.

Kamp alanı dahilinde günlük ihtiyaçların giderilebileceği Yeşilova Belediye’sine ait olan bir işletme de ziyaretçilerin hizmetinde. Bu kurumdan sıcak-soğuk içecekler ve her türlü market alışverişi yapılabilir.  Ziyaretçiler yemek ve aperatif yiyecekleri de temin etme imkanına sahip. Daha farklı ihtiyaçlar için yaklaşık olarak  4 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilova ilçesine gidilebilir. Bu eşsiz bölgede ziyaretçiler özellikle mangal ve kamp ateşi yakabilme gibi imkanlara sahiptir. 2017 Haziran ayı için günlük çadır kiralama ücreti 30 TL’dir. Ocak 2018 dönemine kadar bu ücret tarifesi uygulanmaya devam ediyor. 

Salda Gölü’nde Neler Yapılır?

Ailenizle bol bol gezip temiz hava alabilir, kaynaktan gelen temiz sudan bol bol içebilir, bolca resim çektirebilir ve geç kamp ateşi eşliğinde şarkı söyleyip eğlenebilirsiniz. Sabah sporuna çıkabilir doğa ile başbaşa bir şekilde uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

photo_library

44)Saros Limanı Çanakkale Kamp

Kamp tatili yapmak son zamanlarda oldukça dikkat çeken bir tercih haline geldi. Yalnızca tatil yapmak istemeyip aynı zamanda keşfederek ve öğrenerek vakitlerini değerlendirmek isteyen insanlar kamp tatili yapmaya yöneldiler. Yalnızca gençlerin değil macera düşkünü yetişkinlerin de gözdesi olan kamp tatilleri aynı zaman da ülkemiz de gizli kalmış mekânların gün yüzüne çıkmasında etkili olmaktadır. Çadırını ve sırt çantasını kapan herkesin başını alıp gittiği bu doğa tatilleri oldukça rahatlatıcı ve verimli geçmektedir. Fakat gidilecek olan yerler hakkında az da olsa bir bilgiye sahip olunması işleri son derece kolaylaştıracaktır. Kamp alanı denilince akla gelebilecek en önemli yerlerden birisi de Saros Limanı’dır.

Çanakkale il sınırları içerisinde bulunan Saros Limanı son dönemlerde fazlaca dikkat çekmeye başlamıştır. Aynı zamanda da Kömür Limanı olarak bilinen alanda son derece görülmeye değer bir kamp alanı mevcuttur. Kamp alanı denizin gerisinde konumlanmıştır böylece doğa tatili yapmak isteyip denizden uzak kalamayanlar için iyi düşünülmüş bir alternatif olmaktadır. İçerisinde özel arabasıyla gelmeyi tercih edenler için otopark alanı bulunmaktadır. Ayrıca çadır kurmak yerine karavan tercih eden gezgin tatilciler için de geniş bir alan mevcuttur. Giriş ücreti olarak 30 TL ödeme istenmektedir ve bunun dışında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Su kaynağı bulunmakla birlikte kalabalık düşünüldüğünde çokta yeterli gelmeyebilmektedir. Hafta içi denize sıfır bir kamp yapmak mümkünken hafta sonu yoğunluktan dolayı istenilen manzaraya çadır kurmak zor olabilmektedir. Bu nedenle yola erken çıkmakta fayda olacaktır. Son zamanlarda insanların kamp tatiline yoğunlaşma ile birlikte en çok tercih edilen yerlerden olan Saros Limanı bölge halkının ve günübirlik tatilcilerinde dikkatini çekmeye başlamıştır.

Çanakkale içerisinde Saros Limanı’na ulaşabilmek için öncelikle Fındıklı Köyü’ne gitmek gerekmektedir. Köye girdikten sonra 7 km bir yolun sonunda kamp alanına ulaşılabilecektir. Ulaşım zaman zaman köy yolu olması dolayısıyla zor geçebilmektedir. Zorlu ulaşımdan sonra istenilen yere çadır kurularak tatilin keyfi çıkarılmaya başlanabilir. Kamp alanı etrafında doğa yürüyüşü yapmak denizin ve güneşin keyfini çıkarmak önemli aktivitelerdendir. Ayrıca dalış yapmayı sevenler için de Saros Limanı unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Zira deniz oldukça temizdir ve son derece farklı canlı nüfusuna sahiptir. Bu nedenle dalış konusu da alternatif olarak düşünülebilir.

photo_library

45)Sarsala Koyu Kamp

Kendisine ait bir tasarıma sahip küçük iskelesi, rüzgardan ve dalgalardan korunan konumu ve sakin suları ile Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırlarında bulunan ve Dalaman’a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bir koy olan Sarsala, el değmemiş, mavi ve temiz deniziyle cenneti anımsatan bir manzaraya sahip. Koy ile ilk karşılaşmanızda doğanın rahatlatıcı etkisi altına gireceksiniz. Türkiye’nin en güzel doğal mekanlarına sahip olan Muğla ilinin Dalaman ilçesine bağlı Kapukargın Köyü içerisinde bulunan Sarsala Koyu, yüksek tepelerin ardında mükemmel bir manzara saklıyor. Köyün girişinde kocaman bir çınar ağacı ziyaretçilerine merhaba diyor. Plajın hemen yanına kadar ulaşan ağaçlar temiz ve güzel bir hava ile birlikte ziyaretçilerine deniz mavisinin yanında doğanın yeşilini de gösteriyor.

video_library

45.1)Sarsala Koyu'na Nasıl Gidilir?

Muğla tatil beldeleri arasından ulaşımı kolay ve rahat olan bir il olduğu için ilçesine dahi uçak seferi bulunmaktadır. Sarsala Koyu için Muğla’ya gelmeyi düşünenler direkt olarak Dalaman Havalimanı’na inip buradan yarım saatlik bir yol ile Sarsala Koyu’nun efsanevi doğasıyla buluşabilirsiniz. Kara yolunu kullanmak isteyen ziyaretçiler için ise Muğla’dan Dalaman’a doğru yol almak gerekecek. Dalaman’a ulaştıktan sonra yine ufak bir yolculuk sonrası bu güzel mekana varabilirsiniz.

45.2)Sarsala Koyu Konaklama

Su sıcaklığının yılın büyük bir bölümünde girilmeye müsait olduğu bu koyda genellikle yoğun aylar tatil zamanlarıdır. Bu nedenle Dalaman’da bulunan otellerin müşterilerinin büyük bir çoğunluğu bu koya akın etmektedir. Koy çevresinde ve içerisinde otel ve pansiyon tarzı bir yer bulunmadığı için en yakın yerleşim yeri Kapukargın köyüdür. Sarsala’yı ziyaret etmek isteyenler genellikle Dalaman’da konaklamayı tercih etmektedir.  Koy çevresinde araçlar için park yeri bulunmakta olup kapasite olarak yüksek kapasiteye sahip değildir.

45.3)Sarsala Koyu'nda Tatil İmkanları Nelerdir?

Koyda her zaman hizmet veren ve Dalaman Belediyesi’nin işletmiş olduğu bir işletme bulunmaktadır. Sarsala Koyu ziyaretçileri için yiyecek, içecek, acil yardım, duş ve tuvalet hizmeti sunmaktadır. Sarsala Koyu’nda plaj girişi ücretsiz değildir. Fakat cüzi miktarda bir ücret alınmaktadır. Koyda bulunan plaj işletmesinin ayrıyeten bir otopark alanı da mevcuttur. Bu sayede gelen ziyaretçiler araçlarından çok uzaklaşmadan denizin kumun ve güneşin tadını çıkarabilmektedir. Fiyat bakımından da oldukça uygun olan Sarsala Koyu fazla masraf etmeden mükemmel anlar yaşamak için eşsiz bir mekan.

46)Sugar Beach Kamp Alanı

Ölüdeniz sahilinde yer alan ve denizin turkuaz sularıyla insanın aklını başından alan mavi lagün bölgesi kıyısında kalan Sugar Beach büyüleyici güzelliği ile Kumburnu sahilinde yer alan son derece müthiş bir yerdir.  Kamp alanı içinde konaklamak hem eğlenceli hem de modernize edilmiş imkanlar ile sunulmaktadır.  Bu alan içinde rahat edebileceğiniz bungalov evler en iyi şekilde dizayn edilerek sizlere sunulmaktadır.  Alanda yer alan restoran için birbirinden lezzetli yemekleri yöresel olarak sunması ile dikkatleri üzerine çekiyor şeklinde yorum yapılmaktadır.  Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetleri ile size en iyi yemekleri sunan alan aynı zamanda sahilde bulunan kokteyl ve içecekler ile sıcak yaz günlerinde en iyi serinletme yolunu da yine sizlere sunmaktadır.  Çevrenizi saran doğanın dinlendirici gölgesi altında taze doğa kokusunu içinize çekerken yine dinlendirici müzikler ile tatilin tadını doyasıya bu alanda çıkarmanız sağlanmaktadır. 

Alanda iki çeşit konaklama imkanı olarak bungalov evler karşımıza çıkmaktadır.  Ağaç bungalovlar farklı stiller ile ortaya konmaktadır.  Kendi keyfinize uygun olarak Sugar Beach içinden seçim yapmak ise sizi daha rahat hissettirecektir.  Bu konaklama yerlerinde 2 kişiye kadar konaklama imkanı bulunmaktadır.  Tek kişilik ve çift kişilik ranza veya yatakların yer aldığı bu konaklama alanlarında tuvalet duş ve mini buzdolabı tarzında ihtiyaçların tamamı bulunmaktadır.  Bu alanda 4 kişiye kadar konaklama imkanı bulunmaktadır.  Bu konaklama araçlarının yanı sıra büyük çift kişilik yargın bulunduğu klima gibi lüks ihtiyaçların yer aldığı lüks tarzda tasarlanmış bungalovlar da bulunmaktadır.  Bu salonlar içinde 3 kişiye kadar konaklamak mümkündür.  Renkli ve eğlenceli bir dekora sahip olan bu konaklama alanları içinde saç kurutma makinesinden mini buzdolabına kadar ihtiyaç hissedilen tüm ayrıntılar en modern hali ile bulunmaktadır. Burada konaklama dışında yapılacak olan pek çok sosyal aktivitede tatilinizin hem doğa ile iç içe hem de son derece eğlenceli bir şekilde geçmesini sağlamaktadır.

Sahilde elbette yapılacak olan ilk ve en önemli aktivite denize girmek ve burada deniz minderler üzerinde güneşlenmektir. Sugar Beach alanında konaklayan tatilciler için günlük tekne turları da son derece keyifli aktiviteler bulunmaktadır.  Bunun yanında doğayı yakından incelemek isteyenler için tüp ile dalış yapmak ve denizin üstünü olduğu kadar altını da incelemek en iyi seçenekler arasında bulunmaktadır.  Jeep safari ise pek çok alanda karşımıza çıkacak bir alternatiftir. 

photo_library

47)Sülüklü Göl Kamp Alanı

Tatil anlayışına yeni bir bakış açısı getirmek isteyen herkes artık genel olarak kamp tatillerine yönelmektedir. Lüks otellerde yapılan hazır tatillerin yerine daha doğal bir ortamda kendi başlarına tatil yapmak isteyenler ve modern hayatın keşmekeşinden kaçmak isteyen herkesin sığındığı limanlar, kamp alanları olmaya başlamıştır. Doğa içerisinde olması ve daha dinlendirici bulunması nedeniyle çok fazla talep görmeye başlayan kamp alanları giderek de tatil listelerinin başına tırmanmaktadır. Ülkemizde pek çok kamp alanı bulunması nedeniyle de bu tür tatil için oldukça uygun görülmektedir. Kamp tatili yapacakları için hemen her bölgede çok fazla alan hazır halde bulunmaktadır. Bu alanların başında gelen ve aslında çokta bilinmeyen yerlerden birisi de Sülüklü Göl’dür.

Sülüklü Göl kamp alanı Bolu il sınırları içerisinde yer almasına rağmen şehrin oldukça dışında Bolu- Sakarya illeri sınırında konumlanmıştır. İsmini aldığı sülükler artık içerisinde bulunmamaktadır. Aracıyla gitmek isteyenler için navigasyon son derece rahat bir tercih olacaktır. Bunun dışında otostop yöntemi kullanılarak da ulaşım sağlanabilir. Sülüklü Göl kamp alanı içerisinde doğal alanı bozmamaya önem verilmesi gerekmektedir. Özellikle çevrede kirliliğe neden olabilecek herhangi bir davranıştan kaçınılmalıdır. Göl çevresinde yakınlarda herhangi bir otel veya pansiyon bulunmamaktadır. Göl çevresi tamamen kamp alanı olarak kullanılabilmektedir. Su kaynakları bulunduğundan temiz su sıkıntısı çekilmemektedir. Ayrıca bölge etrafında tesis olmadığından tuvalet sıkıntısı çekilebilmektedir fakat gölün girişinde bir tuvalet tesisi mevcuttur. Bunun yanı sıra doğal hayatın korunması öncelik olduğundan Boz Ayı türleri kamp alanında insanların karşısına çıkabilmektedir ve hatta çadırları ziyarete gelebilmektedir. Bu nedenle yabani hayata hazırlıklı olmak gerekmektedir. Sülüklü Göl için giriş ücreti olarak 10 TL ödeme istenmektedir. Bunun dışında herhangi bir çadır kurma işlemi için ayrı ücret alınmamaktadır.

Sülüklü Göl genelde sonbahar aylarında tercih edilmektedir fakat bu aylarda dahi oldukça soğuk olmaktadır. Bu nedenle gidecek olanların gecenin soğuğuna karşı önlem almaları gerekmektedir. Aynı durum Haziran ayından önce de geçerli olmaktadır. Kamp kurmak dışında kamp alanı içerisinde yürüyüş yapılabilir, ATV ya da dağ bisikleti kullanılabilir. Ateş yakmak ve şarkılar söyleyerek eğlenmek ise tamamen kişilerin kendi eğlence tercihlerine kalmıştır. Kamp alanının kalabalık olabileceği göz önünde bulundurulmalı ve bu nedenle de gidiş saatini iyi ayarlamak gerekmektedir. Bunun dışında kamp alanında dikkat edilmesi gereken herhangi bir şey yoktur. Kamp tatili yapmak isteyenler için son derece keyifli bir tercihtir.

Son zamanlarda kamp alanları içerisinde adından sıkça söz ettiren Sülüklü Göl, doğa severlerin ve doğada spor yapanların mutlaka gidip görmesi gereken harika göllerden birisi olarak adını zihinlere kazıyor. Sülüklü Göl, Sakarya ve Bolu illerinin hemen sınırında yer alıyor ve her sene binlerce ziyaretçi tarafından ilgi odağı haline geliyor. Sülüklü Göl’e balık tutmak için ve yüzmek için gitmek istenirse bu bölgede avlanmanın ve yüzmenin yasak olduğu görülecektir. Sülüklü Göl Tabiat Parkı’nın içerisinde içme suyu başta olmak üzere yakacak odun ve tuvalet sorunu bulunmuyor. Sülüklü Göl kamp alanı olarak da değerlendirilebilir. Ziyarete gelen kişiler aileleri ile veya arkadaşları ile Sülüklü Göl’de kamp yapabilir. Ayrıca Sülüklü Göl’de telefon bazı bölgelerde çekmeyebilir ve bu durumda macera tutkunları için telefondan sosyal medyadan uzak, doğa ile iç içe harika bir zaman demek.

Sülüklü Göl, 315 sene önce yani 1704 senesinde heyelanın ardından tepkimeye giren ve kayan toprak sonucunda oluşmuştur. Tavşan Suyu Deresi’ne heyelanın gelmesi ile oluşan tektonik hareketlerin sonucunda  toprak alan çökerek  Sülüklü Gül'ü meydana getirmiştir. Sülüklü Göl 6 hektarlık bir bölgede yer almakta. Göle adını vermekte olan sülüklere, insanların bilinçsiz bir şekilde göle attığı balıklarca yenildiği için günümüzde rastlanılmıyor.

video_library

47.1)Sülüklü Göl'e Nasıl Gidilir?

Sülüklü Göl, Bolu’da bulunan Mudurnu ilçesine yaklaşık olarak  50 km uzaklıkta yer alıyor. Mudurnu-Akyazı yoluna 9 km uzaklıkta bulunan göle varmak için ilk önce Dokurcun yönüne doğru gidilir ve 3-4 km kadar sonra Tavşan suyu alanında  Sülüklü Göl yönüne doğru dönülür ve stabilize yoldan 10 kilometre gidilerek ulaşım sağlanır. Araçların navigasyonuna Sülüklü Göl yazılıp kolay bir şekilde ulaşılabilir. Ayrıca otostopla gitmek isteyen kişiler ise Ankara’dan Mudurnu’ya kadar otostop çekip, İstanbul’dan ise Akyazı bölgesine  kadar otostop yoluyla Sülüklü Göl’e kadar gidebilir.

47.2)Sülüklü Göl'de Yapılacaklar

Ormanın içinde  doğa yürüyüşü yapılabilir ayrıca harika vakit geçirilecek şekilde dağ bisikleti sürülebilir. Talep edilirse atv veya 4×4 ile offroad yapılabilir. Ayrıca gece yıldızları saymakta bu bölgenin en güzel zaman geçirme yöntemlerinden biri. Ailenizle bol bol gezip temiz hava alabilir güzel resimler çekip sosyal medyada paylaşabilir ve harika mekanlarında oturup çay ve kahve keyfi yapabilirsiniz.

48)Torkul Gölü Düzce Kamp

İstanbul’dan araba ile 3.5 saat süren Torkul Gölü kamp alanı pek çok turistin uğrak kamp alanı olmaktadır.  Gölet yolu için öncelikle Düzce merkeze gelmek gerekmektedir.  Merkeze ulaştıktan sonra Beyköy ve Uğurlu Köyü istikametine sapılarak Beyköy sonrasında orman yoluna devam edilmesi gerekmektedir.  Bu istikamette sizi tam bir orman yolu beklemektedir. Bu bakımdan aracınızın arazi moduna uygun bulunması gerekmektedir.  Alışveriş için geçeceğiniz bu iki köyü değerlendirmeniz gerekmektedir.  Çünkü yolun devamında kamp alanında alışverişe uygun bir yer bulunmamaktadır.  Ufak bir yardım çantası yanınızda mutlaka bulunmalıdır.  Çünkü Düzce Devlet Hastanesi en yakın hastanedir ve burada teferruatlı bir ortam bulmak mümkün değildir.  Bu alanda kamp yapacağınız tarihi seçmek oldukça önemlidir çünkü daha ilkbaharın başında dahi bölgede kar bulunmaktadır.  Göl çevresinde hiçbir şekilde telefon çekmemektedir.  Bunun için tabela önüne giderek gereken görüşmeleri yapmanız gerekmektedir.

Torkul Gölü kamp alanında bulutlar ve güneş tam bir bütünlük içinde ahenk oluşturmaktadır.  Gölet çevresi sık ormanlar ile kaplı bir alandan oluşmaktadır.  Kışın bıraktığı izler kaybolurken doğa manzarası daha fazla ortaya çıkmaya başlamaktadır.  Büyüleyici manzara karşısında doğanın temiz havası ve bol oksijenin sizi çarpmamasına da dikkat etmek gerekmektedir.  Göletin başında dağdan aşağı doğru gelen bir temiz su bulunmaktadır. Fakat suyun biraz sodalı olması bakımından dikkat edilmesi gerekmektedir bu durum da büyük bir sıkıntı doğurmamaktadır. Kamp alanında kamp kurmak için 3 farklı nokta bulunmaktadır. İlk olarak suyun hemen yanı yani göletin hemen yan tarafıdır ikinci bölge ise ağaçlardan ayrılan yoldan devam edildiğinde karşımıza çıkmaktadır.  Göletin karşısında bulunan boşluk ise 3. kamp alanını oluşturmaktadır.  Burada size kolaylık sağlayacak bir barınak dahi bulunmaktadır. Burada 4 çadır için yeterli bir alan bulunmaktadır.  Kamp alanında ateş yakmak için hiçbir engel bulunmamaktadır.  Fakat her türlü tedbire karşılık göle yakın bir alanda ateş yakmak olası sıkıntıların önüne geçmeyi sağlamaktadır. Bu bakımdan yapılacak ateş konusunda özellikle yaz aylarında daha dikkatli olmak gerekmektedir.

Kamp yapmak için sadece hafta sonu zamanı olanlar için dahi Torkul Gölü en kısa sürede ulaşım ile ziyaret edilmektedir.  Kısa sürede yapılan bu ziyaret sonrasında şehrin gürültüsünden uzak doğa ile baş başa bir tatil sizi huzura kavuşturacaktır. Göl kenarında istenen huzuru yakalamak adına yapılan kamp için hazırlıklı gitmek önemlidir. Kıyafet ve yiyecek ile ilgili konularda istenen ortam sağlanmalıdır.

video_library

49)Tekirdağ Uçmakdere Kamp Alanı

İstanbul’a 3 saat kadar uzaklıkta bulunan Uçmakdere kamp alanı için 3 ayrı seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunlardan biri çınar ağaçlarının gölgelerinde kalan alandır, ikincisi ise tam olarak kamp alanı olmamasının yanında Uçmakdere için en önemli tatil tercihlerinden biri olan yamaç paraşütü alanıdır.  Son seçenek ise burada yer alan istediğiniz bir kumsalda kamp yapmaktır. Çınar ağaçlarının gölgesinde yapılan kamp alanı, merkezde yer alan 1 ya da 2 km mesafede bulunan sessiz ve sakin bir ortamdır. Orman içinde yer alan bu kamp alanında güzel bir yürüyüş yolu bulunmaktadır. Fakat ne yazık ki bu kamp alanı o kadar büyük bir yapıya da sahip değildir. Hatta bu alanın bir kısmı günübirlik kamp alanı için ayrılmış olarak bulunmaktadır. Ayrıca alanda yer alan kamp alanına 200 m uzaklıkta bakkal ve çeşitli ihtiyaçların alınabileceği bir alan bulunmaktadır. Tekirdağ yamaç paraşüt alanı için ayrılan alanda ise koy boyunca kamp alanı bulunmaktadır. Bu alanın en büyük avantajı ise bu alanın en büyük avantajı ise bu şekilde oluşmaktadır.

Paraşütçüler için ayrılan kamp alanının en güzel yanlarından biri de burada paraşütçüler için ayrılan ufak bir tesisin de bulunmasıdır.  Çadır konaklaması için de bu alanda ufak bir ücret alınmaktadır. Uçmakdere kamp alanında kamp yapmak isteyenler için bu alanın en büyük dezavantajı kamp alanının çok açıkta yer alması ve bu alanda ağaç bulunmamasıdır. Uçmakdere sonrasında yol denizin hemen yanından ilerlemesi için burada geniş bir kumsaldan söz edilemez.  Bu bakımdan alanda görünmez sakin bir yer bulmak için biraz araştırma yapmak gerekmektedir.  Uçmakdere mevki genel olarak paraşütçüler için son derece keyifli bir şekilde kamp yapılacak alanlar arasında yer alırken alanda normal şekilde kamp yapmak isteyenler için de alan paraşüt aktivitesi ile çekici hale gelmektedir. İstanbul için 175 km uzaklıkta bulunan bu alanda yeşillik ve denizin eşsiz birleşimi bulunmaktadır.  Marmara kıyılarında nadir kalan alanlardan biri olan bu sahil ve alan son derece keyifli bir tatilin adresi olarak dikkat çekmektedir.

Uçmakdere İstanbul arasında ulaşımın kolaylığı ve yakınlığı ile de tatilcilerden ve paraşütçülerden ilgi gören bir alan olmaktadır. bu bakımdan alan kamp yapmak ve güzel bir tatil geçirmek için son derece eğlenceli ve elverişi bir alan olarak yer almaktadır. Alanda yer alan tesislerin ortalama fiyatları da bu alanı çekici hale getirmektedir.

Deniz Kenarı Kamp Yerleri - Tekirdağ Uçmakdere Paraşüt

50)Uludağ Çobankaya Kamp Alanı

Uludağ kamp yapılacak yerler açısından doğasıyla herkesi kendisine hayran bıraktıracak bir yerdir. Uludağ denildiğinde sadece dağ havası anlaşılmasın, göllerin, akarsuların ve şelalelerin bulunduğu bir alandan bahsedilmekte... Bu açıdan Uludağ Çobankaya kamp alanını tercih etmeniz mantıklı...

Uludağ Marmara bölgesinde bulunan en yüksek dağlardan birisi olup 2543 metrelik bir yüksekliğe sahiptir. Uludağ’a çıktım denilebilmesi için bakacak seyir terası, Softaboğan Şelalesi, göller bölgesi, Çobankaya kamp alanı ve Sarıalan kamp alanına gitmiş olmanız gerekli.

Genellikle kışın kayak sporu için tercih edilen Uludağ’da kamp yapmak ayrı bir keyif vermektedir insana... Bu sebeple valizini hazırlayıp yola çıkan Uludağ Çobankaya kamp alanı kampçıları için yol haritasını vermek ise önemli... Peki, Çobankaya kamp alanı yol haritası nasıl?

Uludağ Çobankaya kamp alanına ulaşabilmek için Uludağ’a çıkmanız gerek önce... Bu sebeple teleferik ya da karayolu ile ulaşımı tercih edebilirsiniz. Bu amaçla şayet karayolunu tercih ettiyseniz Şehreküstü veya Heykel mevkiinden kalkan minibüsleri tercih edebilirsiniz. Yine teleferikle ulaşım seçeneğini kullandıysanız dört istasyon güzergâhından oluşan, Kadıyayla, Sarıalan, Kurbağa Kaya istasyonlarını tercih ederek teleferik minibüslerle binebilirsiniz. Çobankaya kamp alanına gidiş için en son istasyon oteller bölgesinde teleferikten inmeniz gerek. Bu andan itibaren azıcık yürümeniz gerekli... Çobankaya Camisi’ni gördükten sonra sola dönerek Uludağ Çobankaya kamp alanına ulaşmış olursunuz. Eh artık çadırınızı kurabilirsiniz o halde...

Uludağ Çobankaya kamp alanının güzel yanlarından birisi de hizmetlerin ücretsiz olmasıdır. Emsali olan kamp alanlarında ücret karşılığı kendi çadırınıza konaklama yeri kiraladığınız halde Çobankaya’da ücret ödemenize gerek yok. Bu açıdan da mekân olarak tercihler arasında yer alıyor tabi ki.

Peki, Çobankaya kamp alanında neler yapabilirsiniz?  Kamp alanı olarak zaten kayak sporuna açık bir alan olduğu herkesçe bilinmektedir. Bunun yanında yaz aylarında bir de bu dağa tırmanmak ayrı bir güzel oluyor. Bu sebeple kamp süreniz boyunca jandarmadan izin almak kaydıyla dağa tırmanış yapabilirsiniz. Çobankaya tepelerine çıkmışken manzarayı izlemeyi unutmayın, işte size ikinci etkinlik... Zorluk sevenler için doğa yürüyüşü parkurunda yürüyüş yapmak, seyir terasına yürümek hatta Softaboğan Şelalesi’nde yüzmek, Uludağ’ın heybetli çam ağaçlarına salıncak kurarak sallanmak, göller yöresinde bulunan Karagöl, Kilimli Göl, Buzlu Göl, Heybeli Göl, Aynalı Gölü izlemek ve yanında çay keyfi yapmak kamp süreniz boyunca yapacağınız aktiviteler olabilir. Geceleri üşümemek için önleminizi alın ne de olsa Uludağ’dasınız…

Türkiye kamp alanları haritasını yakın zamanda olmasa da ilerleyen dönemlerde yapmayı düşünüyorum. Sizler de çadır kamp yerleri ve fiyatları hakkında yanlış olduğunuz bilgileri düzeltmem için yorum kısmından yazabilirsiniz. Ücretsiz kamp alanları , deniz kenarı kamp yerleri ve karavan kamp yerleri rehberinde yer alan bazı fotoğraflar sadece görsel amaçlı olup o yer ile ilgili görseli göstermiyor. Kamp yerleri İstanbul ve Türkiye kamp yapılacak yerler listesine katkıda bulunmak isteyenler listeye ekleme yapabilirler. Fiyatlar asla güncel değildir.

video_library

"50)Uludağ Çobankaya Kamp Alanı" Hakkındaki Yorumlar (1)

cuneyt 1 Haziran 2019 Cumartesi
Merhaba esim ve 4 yasinda cocugumla bayram 2.gunu itibariyle ilk defa 5 gunluk cadir kamp tatili yapmayi planliyoruz.wc ve duslari temiz,mumkunse cocuk icin sicak su dusu olan , denizin sig kesimleri ve sahili cakil degilde kum olan,fazla dalgali denizi olmayan bir yer onerebilir misiniz?

"Türkiye'de Kamp Alanları Listesi" Hakkındaki Genel Yorumlar (20)

Sakin_bati 25 Haziran 2019 Salı
Marmaris Sakin batıdan selam , sakin batıda var 😉 cennetten bir köşe ,denize sıfır doğa harikası, yürüyüş ve tırmanışlar bolll dinlenmece ,lezzet ve huzurun yeri 😚
Hatice erşen 24 Ağustos 2018 Cuma
Çok güzel ve detaylı bilgiler teşekkürler çanakkale gökçeada da çadır kamp varmı bu konuda bilgi rica etsem
irem 22 Ağustos 2018 Çarşamba
muğla akyakanın oldukça fazla ilerisinde keşfedilmemiş akbük koyunu tavsiye ederim. Tertemiz bir suyu vardır. Kamp yerlerinde en düşük çadır başına 50 tldir. minimum insanla maxsimum huzur sağlıyor. Hafta sonu sayısı nerdeyse 250-300 olurken akşamları ve hafta içi bu sayısı en fazla 50 kişi oluyor diyebilirim.kamp atıcak arkadaşlara serkanın yerinde kamp atmalarını tavsiye ederim. Akşamları mutlaka bir etkinlik yapıyorlar.Rakınızı elinize alıp bağlamayla birlikte kendinizle düşüncelerinizle baş başa kalabilirsiniz.Kafanızı gökyüzüne kaldırdığınız zaman evrenin ne kadar büyük olduğunu fark ediyorsunuz
Ahmet 9 Ağustos 2018 Perşembe
Italyan koyu saroz
Serkan 9 Ağustos 2018 Perşembe
Mersin anamur sakallı Camping günlük çadır fiyati varsa çadır 60 tl yoksa veriyorlar 80 tl buzdolabı 10 masa sandalye 10 tl günlük Deniz gayet gusel ortam gayet sakin ağaçlar arasında wc duş çamaşır mak. Mevcut ..
Zafer 9 Ağustos 2018 Perşembe
2 m² (1m*2m) düz alan olan her toprak üzerinde çadırımı kurdum. Kurmaya da devam ediyorum..
Özkan 9 Ağustos 2018 Perşembe
Marmaris ve Datça bölgesinde tercihen elektriği ve suyu olan leb'i derya kamp yerleri nerelerdir sevgili arkadaşlar....
Vedat 9 Ağustos 2018 Perşembe
Kişi başı 25-30 TL kamp fiyatları arası değişiyor genelde
Mustafa 9 Ağustos 2018 Perşembe
Ahmetbeyli koyunda her sene cadirimi kurarim.
Ahmet 9 Ağustos 2018 Perşembe
Ben bu sene İzmir Çeşme Kalyoncu kamp alanında kamp yaptım camp alanıyla denizi yol ayırıyor pırlanta plajına giriyorsunuz deniz mükemmel tertemiz çok uzun yerlerine kadar yuzme seviyesinde ama Campbell alanındaki doğa şartlarından dolayı her yer kum ve kum firtinasi oluyor yanınızda 20 MT elektrik kablosu yoksa elektrik sıkıntısı yaşıyorsunuz ve bulaşık yıkamak biraz sorun çünkü çeşme yok tulumbayla su cekiyorsunuz erkekler için 2 tuvalet kadınlar icin tuvalet mevcut herkes için 2 banyo ama fiyatı uygun çadır başı 30 TL fazlasını bekleyenler sehrin başka yerlerine baksın şimdiden uyarayim
Nurcan 9 Ağustos 2018 Perşembe
Biz malesef istanbul dışına çıkamıyoruz yine şile ağva arası küçük ama suyu muhteşem bir koyda kamp yaptık.
Baran 9 Ağustos 2018 Perşembe
Kömür limani saros
Gizem 6 Ağustos 2018 Pazartesi
merhaba öncelikle bu güzel bilgiler için teşekkür ederim mükemmel herşey..benim tek bir sorum var ıspartada melikler yaylası kamp alanında kalmak içn karavanımızla gitmek istioruz.orası anladığım kadarıyla herkese açık bi alan.bildiğimz kamp merkezleri gibi değil.ekstra bişey yapmamız gerekiyo mu?yoksa direk gidip arabamızı park edip doğaya karışabiliyomuyuz?
Süleyman 6 Ağustos 2018 Pazartesi
Bu yaz otelde konaklamak yerine çadır kurmayı düşünüyoruz.Denize yakın yerleri araştırıyorum,bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
sedat.ayoglu 16 Temmuz 2018 Pazartesi
Türkiye kamp alanları rehberini beğenmenize sevindim:)
fatma 15 Temmuz 2018 Pazar
�ok g�zel detayl� bir anlat�m olmu� ??
sedat.ayoglu 3 Temmuz 2018 Salı
Türkiye'de kamp yapmak isteyenlere verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederiz.
sedat.ayoglu 3 Temmuz 2018 Salı
Türkiye kamp listesi daha da uzar gider aslında:)
Mükremin Bukan 26 Haziran 2018 Salı
Marmaris'te Çubucak orman kampı ve Mersin'de Erdemli de Kocahasanlı plajını tavsiye ederim. Katrancı koyunu işletmecileri ,dar sahili,yoğun yerleşimi ve semaver mangal,semaver yaktırmadıkları için tavsiye etmiyorum. Fethiyede Sarıgerme tide tavsiye ederim.
Mehmet 11 Mayıs 2018 Cuma
Süper ýerler

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z