Yaz

TÜRKİYE’DEKİ PLAJLARDA ALIŞVERİŞ YERLERİ VE GÖRMENİZ GEREKEN FESTİVALLER

calendar_today Eyl 05, 2017 label

TÜRKİYE’DEKİ PLAJLARDA ALIŞVERİŞ YERLERİ VE GÖRMENİZ GEREKEN FESTİVALLER

Festivaller ve Alışveriş Merkezleri

ANTALYA PLAJLARI ALIŞVERİŞ YERLERİ

Kaleiçi: Osmanlı tarzı evlerin olduğu bölge otantik bir atmosferde alışveriş şansı veriyor. En hesaplı alışverişin burada yapıldığı bilinmektedir. Antika ve hediyelik eşyalar, takılar ve butik tarzdaki malzemeler satılıyor. Kaleiçi’ndeki alışveriş yapılacak mahalleler Güllük, Atatürk, Işıklar ve Cumhuriyet olarak sıralanabilir.

Antalya Çarşısı: Yüzyıllardır Antalya’da alışverişin adı olan çarşı, AVM’lerden hazzetmeyen veya sıkılanlar için harika bir tercih. Takılar, el sanatları eserleri , Antalya’nın geleneksel tatları ve nice alışveriş imkanı bu çarşıda. Deri mağazaları, ayakkabı tamircileri ve terziler de çarşıda bol miktarda bulunaktadır.
 

Antalya Turban Marina: Yerli ve yabancı moda markalarının bulunduğu alışveriş merkezinde, restoranlar ve küçük kafeler mevcut. 
 

AVM’ler: Terra City Antalya’nın en büyük AVM’sidir. 150 mağaza ve 30 restorana sahip AVM, yerli ve yabancı mağazalara ev sahipliği yapıyor.
 

Migros AVM: 130 mağazalık AVM Antalya’nın yüksek potansiyele sahip bir AVM’sidir. Yerli ve yabancı pek çok işletme bulunuyor. Ayrıca pek çok sosyal ve kültürel etkinliklere de sahne olmaktadır.
 

Megamall: Alanya Konaklı’daki AVM, 2 katlı olup otopark sorunu bulunmuyor. Hediyelik eşyalar ve yerli, yabancı markalar AVM bünyesinde yer alıyor. 
 

Alanyum: 2006 yılında Alanya’da açılan AVM, 5 yıl kaba inşaat olarak durmaktayken, hızla büyük markalara ev sahipliği yapan bir AVM devine dönüştü.
 

Mega City AVM Kemer: 2016’da pek çok ünlü markayı bir araya getirmek amacıyla kurulan AVM, 700 metrekarelik bir kapalı alana sahip.

ANTALYA FESTİVALLERİ

Aspendos Uluslararası Opera ve Balesi Festivali: Ağustos-Eylül aylarında düzenlenir. 2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu’nda organize edilen festival katılımcılarının %70’i yabancı turistlerdir. Her yıl ortalama 4-5.000 civarı turist tarafından izlemektedir.
 

Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali: Sonbahar-kış aylarında düzenlenen festival 1964’ten bu yana ülkemizin en büyük film festivali unvanını elinde tutuyor. Her sonbahar Antalya Kültür Merkezi ve Cam Piramit festivale ev sahipliği yapmakta. Festivalin şöhreti sadece Avrupa ve Asya değil bütün dünyaya yayılmıştır. Uluslararası bir yarışma da festival kapsamındadır. Sinemanın dev isimleri katılmaktadır.
 

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali: Temmuz aylarında düzenlenen festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve diğer yerel yönetimlerce organize ediliyor. Dünyaca ünlü Lara sahil şeridi söz konusu festivale ev sahipliği yapmaktadır.
Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali: Mayıs ayında pek çok sanatçı, Alanya Belediyesi tarafından organize edilen festivale iştirak ediyor.     
 

Antalya Çiçek Festivali: Kadriye’de Mayıs ayında düzenlenen uluslararası festival, çiçeğin günlük hayatımızdaki yeri/önemine ithafen düzenleniyor. Festival toplumda çiçek konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Yerli-yabancı alıcılar festivale akın etmektedir. Süs bitkisi üretimi ve ticareti açısından önem taşımakta.
 

Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali: Kaş’ta Haziran aylarında düzenlen festival, Kaş girişinden başlar, Cumhuriyet Alanında biter. Festival, çocuklara eğlenceli saatler vaat ediyor. Halk konserlerine ünlü sanatçılar iştirak etmektedir. 
 

Antalya Jazz Festivali: Alanya’da Temmuz aylarında düzenlenmektedir. İlk olarak 2003’te başlayan festival kapsamında Türkiye ve dünyanın ünlü caz sanatçıları konser vermektedir. 
 

Konyaaltı Karnavalı ve Yaz Şenlikleri: Ağustos’un ilk haftasında düzenlenir. Konyaaltı Belediyesi ve Konyaaltı Turizm Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilmektedir. 
 

Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği: Kemer Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi tarafından organize edilen etkinlik, Nisan aylarında düzenleniyor. 
 

Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali: Haziran aylarında Kemer Belediyesi tarafından organize edilen festival, Kemer Stadyumunda yapılacak.
 

Kemer Karnavalı: Kemer Belediyesi tarafından organize edilir. Haziran ayı festival ayıdır. Karnaval kapsamında kortej eşliğinde yürüyüş de var.
 

Kumluca Deve Güreşi Festivali: Yılın her ayı turizm fırsatı sunan Antalya’da her yılın Ocak ayında düzenlenen festival, Kumluca Stadı’da yapılıyor. Yörük hayatından kesitler bu festivalde.

MUĞLA PLAJLARI ALIŞVERİŞ YERLERİ

Midtown AVM: Ortakent - Cumhuriyet Caddesi Kemer Mevkii’ndeki AVM, Ortakent – Turgutreis yolu üzerinde sağda kalıyor. Büyük otoparkta zaman zaman yer bulmakta zorlanıldığı oluyor. Restorandan sinemaya her şey var.
 

Bodrum Pazarı: Salı günleri giyim, cuma günleri meyve ve sebze pazarı olarak haftada iki gün kurulan bir pazar. İmitasyon ürünler gerçeğinden ayırt edilemiyor 
 

Turgutreis Pazarı: Yerel halkın da stantları bulunduğu pazarda ne ararsanız var. Sebze ve meyve kısmıyla giyim ayrılmış durumda. Cumartesileri kurulur.
 

Oasis AVM ve Eğlence Merkezi: Bodrum Gümbet Mahallesindeki AVM, bir açık hava AVM’si olarak dikkat çeker. Çocuk oyun alanları, bowling salonu, sinema ve konferans salonu var. 
 

Marmaris Büyük Çarşı: Marmaris’in en önemli alışveriş merkezidir. Mevsiminde oldukça kalabalık olan çarşıda spor malzemelerinden çantaya kadar aranılan her şeyi bulmak mümkün. Kafeler, çay ocakları ve cami de var.
 

Blue Port AVM: Marmaris Kemeraltı’ndaki AVM, fazla büyük olmasa da işinizi görecek çeşitlilik arz eder. Fast food işletmeleri var.
 

Mallmarine AVM: Marmaris’in merkezinde Tepe Mahallesindeki AVM, alışveriş için iyi bir tercih olabilir.  
 

Fethiye Pazarı: Giysiden baharata meyveden hediyelik eşyaya her şey bu pazarda. Organik ürünler tezgahlarda. Renkli ve cıvıl cıvıl bir çarşı ortamı var. 
 

Anadolu El Sanatları: Fethiye Cumhuriyet Mahallesindedir. El yapımı tabletlerden biblolara her şeyi satın almak isteyebilirsiniz.
 

Old Orient Carpet: Fethiye Çarşı Caddesindeki halı kilim pazarı müze tadında bir alışveriş vaat etmektedir.

MUĞLA FESTİVALLERİ

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Film Festivali: Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivalidir. 2017’de Mayıs ayında tertip edildi. Açıkhava sinemasında film ve belgesel gösterimi yapılıyor.
 

ÖRDOST Yamaç Paraşütü Festivali: Muğla - Ören ve Alatepe Mahallesinde düzenlenen festival kapsamında Nisan aylarında yapılıyor. 
 

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali: Gümüşlük’te Temmuz – Ağustos aylarında düzenleniyor. Gümüşlük Belediyesi ve Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği’nce organize ediliyor.
 

Halikarnas Balıkçısı Doğum ve Ölüm Yıldönümü Etkinlikleri: Bodrum’da 17 Nisan’da doğum, 13 Ekim’de ölüm yıldönümü temalı etkinlikler ünlü yazarın hayatını konu ediniyor. IMEAK, Bodrum Deniz Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi ve diğer kuruluşlarca ortaklaşa düzenleniyor.
 

Uluslararası Bale Festivali: Bodrum’un ev sahipliği yaptığı festival her yılın Ağustos – Eylül aylarında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce organize edilmekte.
 

Güllük Denizcilik Kabotaj Bayramı: Milas Belediyesi tarafından Güllük’te 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kapsamında bir takım etkinlikler tertip edilmektedir. 
 

Hermias Deniz Şenliği ve Balıkçılık Festivali: Güllük Belediyesince Temmuz ayının ilk haftası düzenlenen etkinliklerin teması deniz ve balıkçılıktır.
 

Marmaris Denizcilik ve Bahar Festivali: Mayıs ayında Marmaris Belediyesince tertip edilen festival kapsamında yat yarışları, çeşitli spor etkinlikleri ve sergiler düzenleniyor.
 

Uluslararası Marmaris Yat Festivali: Her yılın Mayıs ayı ortalarında düzenleniyor. Çok sayıda gulet, yat ve motorlu yelken katılım sağlar. 20 yıla yakın bir geçmişi var. Yer Marmaris Marina.
 

Marmaris Sinema Festivali: Haziran ayı sonu, Temmuz başı düzenlenen festival, 7 film – 7 yönetmen sloganına sahiptir.  
 

Uluslararası Marmaris Yat Yarışları: Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından her yılın Ekim ayı sonu ve Kasım ayı başlarında tertip edilmektedir. 

İZMİR'DEKİ PLAJLARDA ALIŞVERİŞ YERLERİ

Tarihi Kemeraltı Çarşısı: İzmir’in hangi plajına gelinirse gelinsin mutlaka gezilmesi gereken bir çarşı. Giyimden kuru kahveye kadar her şey mevcut.
 

Özdilek İzmir AVM: Balçova – İnciraltı’nda bulunan AVM, 1000 araçlık otoparka sahiptir. Çocuklar için özel alanlar mevcut. Marka çeşitliliği bakımından zengin bir AVM’dir.
 

Abalon Art Gallery: Çeşme Ilıca’daki galeri hediyelik eşya alışveriş merkezlerinden biridir. Çeşme Sheraton’a giderken yol üzerinde kalır. Kolye, kase, lamba derken her çeşit hediyelik eşya var.
 

Kirli Çıkı: Alaçatı’da bulunan sanat galerisi, Kemalpaşa Caddesi 3002 sokakta kalıyor. Ahşap objelere doğa ve insan ilişkisi çiziliyor.
 

Agora AVM: Balçova’daki AVM, İzmir merkeze 15 km mesafede. 2  katlı olup, bayan giyimden iç giyime, fast food restoranından elektronik mağazasına kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor.
 

Sahil Çarşı: Dikili merkezindeki çarşıda oyuncaktan zücaciyeye panayır havasında bir alışveriş vaat ediyor. Yaz boyu yüksek rağbet görmektedir.
 

Foça Outlet: otoparkından mescidine ve mağazalara kadar bir AVM neye sahipse, onları vaat eden AVM İzmir karayolu yakınlarında.
 

Karaburun: Karaburun merkezde süs eşyası, tekstil ürünleri ve takılara kadar bir çok ürün satın alınabilecek dükkanlar var. Semt pazarından taze sebze ve meyve alınabilir. Fırında leziz kurabiyeler satılıyor.
 

Park Urla: Urla’nın en bilinen AVM’sidir. Yer altı Mahallesinde kalır. Pek çok marka ve mağazaya ev sahipliği yapan AVM, Bülent Buratalı Bulvarı’ndadır.
 

Park Renna: Seferihisar’da 30 mağaza ve 3 kafeterya barındıran AVM, ünlü markaları bir araya getirme amacına sahip.  

İZMİR FESTİVALLERİ

Alaçatı Ot Festivali: Nisan aylarında Çeşme – Alaçatı’da düzenlenen festival Çeşme Belediyesinin düzenlediği en büyük festivaldir. Ot toplama ve ot aşı konulu yarışmalar var.
 

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali: Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarının katıldığı festival Çeşme Belediyesi ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliği ile düzenleniyor. Yer tarihi Aya Haralambos Kilisesi olup, halka açık ve ücretsizdir.
 

Aşk Festivali: Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen festival Ekim aylarında organize ediliyor. Yörede yaşanmış bir aşk hikâyesiyle yola çıkılarak hazırlanmaktadır. 
 

Germiyan Festivali: Köklü bir geçmişe sahip Çeşme – Germiyan Türkiye’nin ilk slow food köyü unvanına sahiptir. Sabun yapımı, kına lokumu kesimi, ekmek yapımı gibi aktiviteler var.
 

Dikili Barış ve Demokrasi Şenlikleri: Dikili’nin bir Ege adası olan Midilli ile sahip olduğu dostluğa binaen düzenlenen festival, her yaz geleneksel olarak düzenleniyor. 
 

Köy Tadında Yöresel Ürünler Festivali: Foça Belediyesiyle Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen festival, adı üzerinde yöresel ürünlerini tanıtıyor. Festival Temmuz aylarında ve Değirmenlik Caddesi’nde.
 

Karaburun Kırkım Festivali: Yörük kültürünün esintisiyle düzenlenen festivalde  Karaburun Belediyesi’nin imzası var. Anadolu’nun saf ırkı olan Karaburun Kıl Keçisinin geçmişi ve korunması hakkında imece usulü ile kırkma etkinliği yapılıyor. 
 

Urla Enginar Festivali: Nisan aylarında düzenlenen festival, baharın müjdeleyicisi olarak bilinir. Karaciğer başta olmak üzere bir çok faydası bulunan enginara ithaf edilmiştir.
 

Lavanta Hasat Şenliği: Seferihisar Turgut Köyü’nde Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen festival tam bir “mis kokulu festival” niteliğinde. Tarih haziran ayları.
 

Seferihisar Mandalina Festivali: Kasım ayında organize edilen şenlik, Seferihisar Belediyesince mandalinanın tanıtımını hedefliyor. Seferihisar Türkiye’nin ilk Cittaslow – Sakin şehri unvanına sahip. 
 

Seferihisar Deniz Bayramı: Ağustos’ta kutlanan bayram, Seferihisar Belediyesi,     Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi desteğiyle düzenleniyor. Bayram çeşitli yarışmalarla gayet renkli geçer.
 

Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali: Denizi, güneşi, koyları meşhur Çandarlı’da organize edilen festival Ağustos aylarında kutlanıyor.     

"TÜRKİYE’DEKİ PLAJLARDA ALIŞVERİŞ YERLERİ VE GÖRMENİZ GEREKEN FESTİVALLER" Hakkındaki Genel Yorumlar (0)

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z