Yaz

Kömür Limanı Kamp Alanı

calendar_today Tem 28, 2017 label

Kömür Limanı Kamp Alanı

Kömür Limanı kamp alanının sosyal medyaya yüklenen o eşsiz fotoğraflarını görür görmez buraya muhakkak gitmem gerektiğini aklımın bir köşesine not ettim. Birlikte gittiğim arkadaş Çanakkale Kömür Limanı’nda dalış yapıldığını duyunca pek bir mutlu olmuştu. Kendisi profesyonel dalış uzmanı olduğu için Kömür Limanı Gelibolu kamp yerlerini zaten benden daha önce araştırmaya başlamıştı. Hatta ve hatta Kömür Limanı haritasını ve Gelibolu Kömür Limanı’nda balık avına kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar araştırıp önüme sunum olarak hazırlamıştı. Şoför ben olunca da ‘’Ee herşey iyi güzelde Kömür Limanı nerede? Kömür Limanı’na nasıl gidilir? ‘’ diye sormuştum. Kömür Limanı Saros'da pansiyon , otel ve konaklama şekli nasıl oluyordu. Kamp severler bilirler ki şehir merkezinde uzak mesafeye kamp atılınca; başınıza gelecek en kötü durum ya vahşi hayvan saldırısı ya da doğal afetler oluyor. Bunu da merak ettiğim için Saroz Kömür Limanı kamp alanının nerede olduğunu tam olarak bilmem gerekiyordu.

Saroz Kömür Limanı inanın gerek görsellik gerekse hafta içi giderseniz sakinliğiyle ve bana göre her şeyiyle ayrı bir güzellikte olan nadir koylarımızdan. Denizi ise muazzam. Saros Çanakkale Gelibolu… Yıllardır bu taraflara giderim. Liseden kaçıp taa İstanbul’dan otostopla otobüsle gittiğim yılları hatırlarım. Manzara ve doğa ne kadar iyiyse işletmeciler de o kadar kötü. (Tüm Türkiye’de durum böyle)  Gelibolu Kömür Limanı hakkında tüm detayları yazdım.

Kömür Limanı kamp alanı

Kömür Limanı kamp alanına gitmeden önce bizim elimizdeki bilgiler şu şekildeydi:

Kömür Limanı kamp alanında yani kamp yapacağımız konumda restoran ya da işletmeci yoktu. Sadece etrafta balıkçıların olduğunu biliyorduk. Bu yüzden yiyecek ve içecek yanımızda olması gerekiyordu. Yollar son 10 km kala ciddi derecede bozuktu. Kömür Limanı Saros’a gideceklere verilen tavsiyeler yazın gündüzleri çok sıcak ve geceleri ise ciddi derecede dondurucu soğuklar vardı. Şimdi biz bu bilgilerle yola çıktık. Bunu anlatmamın sebebi ise aslında internette yazan her bilgiye hem tam olarak güvenilmemesi hem de değişen şartları son kez kontrol etmekte fayda olduğunu bilmeniz için yazıyorum. Biz gittiğimiz zaman hem kamp alanı işletmecileri vardı hem de yiyecek içecek için restoran vardı. Bu yüzden özellikle kampa gidecekler muhakkak son kez okuduğu blogdan ya da sosyal medyalardan son kontrollerini yapıp gitsinler.

photo_library

Kömür Limanı Kamp Alanı Kendi Tecrübelerim

Kömür Limanı hem İstanbul’a yakın ücretsiz kamp alanı olduğu için hem de Ukrayna ve Belarus’tan yeni geldiğim için deniz-kum-güneş üçlüsüne hasret kaldığım için vurduk kendimizi yollara. Çanakkale’ye 15 yıldır düzenli olarak giden ve çok beğenen birisi olarak Saros’a bir kez daha gitmenin mutluluğu içinde şarkılar türküler… Yola çıkmadan önce Kömür Limanı kamp alanında restoran yok , elektirik yok ve işletmeci de yok bunların hepsini biliyorduk. Bunlar kolay işlerdi yeter ki keyfimiz yerinde olsun. Bir şekilde Kömür Limanı Saros’un o muhteşem manzarasıyla karşılaştık. İşte aradığım huzur burasıydı. Tepeden bir anlık heyecanla fotoğraflar çekildi… Geldik Kömür Limanı kamp alanına, arabadan hemen iner inmez restoranı gördüm. Oh be dedim çay varsa yemek varsa her şey tamam. Daha çadırı bile kurmadan giriş parasını verelim, yemek yiyelim sonra çadırımızı kuralım diye planlar yaptık. Ücretlerin çıkışta alındığını hem restoran hem de giriş ücreti için adisyon açılacağını söylediler. Eyvallah, sorun yok.

Önce güzelce yemekler yenildi ve çadır kuruldu. Denize girip fotoğraflar çekiyoruz. Güneş batıyor enfes bir manzara var. Fotoğraf makineleri çıkarıldı. Hem fotoğraf çekip hem de manzarayı izlemek istedik. Arkadan bir ses:

+Kamp ücretini ve yemek için hesabı alabilir miyiz?

-Rica etsek sonra verebilir miyiz?

+Bayram öncesi olduğu için bütün hesapları kapatıyoruz.

-Güneşin batışını izlemek istiyoruz ,zaten 10 dakika sonra batacak güneş,

3 dakika sohbetin ardından…

+Tamam 10 dakika sonra verirsiniz..

Güneş battıktan hemen sonra çadıra gidip parayı alıp geldim. Bu arkadaşlar meğer denize girip keyif sürecekler bu yüzden dolayı bizim 10 dakikalık 3 kuruşluk keyfimizi bozdular.

Bu sefer biz bu beyefendilerin denizden çıkmasını bekliyoruz. Adamlar denizden çıkacak ve kıyafetlerini değiştirecekler. Sanki işletmeci benim ve onlar müşteriler elimde para onları bekliyorum.

Ek bilgi: Bu tarz durumlara takılan bir karakter değilim. İnsanlık hali her şey olur. İşletmeciler ya da biz hata da yapabiliriz. Biz en başından kamp ücretini vermeyi teklif ettikten sonra gelip daha sonra parayı da istemene laf dediğimiz yok. Görüyorsun işte orada güneşin batışını izliyoruz. Bitsin o zaman gel.

photo_library

Buraya kadar Kömür Limanı Gelibolu Kamp Alanı hakkında uyarılarım ve tavsiyelerim;

Kömür Limanı kamp alanında işletmeci var ve giriş ücretlidir,

Restoran var ama fiyatlar pahalı olduğu için dışarıdan konserve ve bozulmayacak kuru gıdalar getirebilirsiniz, (İşletme izin vermeyebilir)

Kömür Limanı kamp alanında elektrik sorunu var cep telefonu şarjı için ve geceleri tuvalete gitmek için gerekli ekipmanları yanınızda götürün, (Kafa lambası ve powerbank iş görür)

Kömür Limanı’nda dalış yapmak isteyenler orada bulunan işletmecilerin yanında ayrı bir yer var, detayları oradan alabilirsiniz,

Kömür Limanı Saros’a gidecekler çadırları yanına alsınlar, çadır kiralama hizmeti olup olmadığından tam olarak emin değilim,

Eğer günü birlik gidiyorsanız ve buz kasetlerinizi varsa soğuk meşrubat götürebilirsiniz. (İşletme izin vermeyebilir bilginiz olsun)

Kömür Limanında balık avı yapan yaşlı bir teyze vardı ve inanın kıyıdan olta attığı halde ciddi derecede balık yakaladı, ileriye açılmak ve dalış yapmak isteyenlere balıkçıkların izin vermediği ama bir şekilde balık avı yapıldığı bilgisi kulağıma gelmişti,

Çanakkale Kömürlü Koyu’na gitmek için toplu taşıma ile ulaşım yok. (Minibüs vs)

photo_library

Çılgın Gezgin Sosyal Medya Hesapları

İnstagram : Cilgingezgin_

Facebook : Çılgın Gezgin

Kömür Limanı kamp alanı

Kömür Limanı Saros Nerede?

İstanbul’a yakın kamp yerleri listesine aldığım Kömür Limanı kamp alanı İstanbul’a yaklaşık 300 km uzaklıktadır. Çanakkale ilinin Gelibolu – Fındıklı köyündedir. Saroz’a yüzünü çeviren Çanakkale Kömürlü Koyu muhteşem denizi ve manzarasıyla sizleri bekliyor. Fakat dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda paylaştım. Bu arada Türkiye’deki kamp alanları hakkında detaylı bilgileri linkten öğrenebilirsiniz.

Çanakkale Kömür Limanı kamp - Saroz Kömür Limanı

Kömür Limanı Gelibolu Konaklama Mevzuları

Kömür Limanı’nda pansiyon var mı diye merak edenlere hemen söyleyeyim, maalesef yok.

Kömür Limanı’nda otel yok , motel yok. Kömür Limanı kamp alanına çadırınızı alıp yola çıkıyorsunuz.

Saroz Kömür Limanı Kamp Alanına Gitmek İçin Bazı Nedenler

İstanbul’a yakın tatil yerlerinden olmasından dolayı kamp sever herkesin haftasonunu geçirebileceği güzelliktedir.

Çocuklu aileleri gördüğüm Kömür Limanı’nda çocuğum var ama kamp atabilir miyim? Diye soranlar için ideal bir yer.

İlk defa kamp yapacağım hem şehirden uzak olsun,hem güvenli olsun hem de deniz-kum-güneş olsun diyenlere hitap ediyor.

Kendi kendini temizleyen Saros Körfezi ; dünyada nadir bulunan denizlerden birisidir. Yüzmek isteyenler için efsane güzelliktedir.

Kömür Limanı kamp alanında illa çadır kurmak gibi bir derdiniz olmasın. Gelibolu civarında otelde ya da motelde konaklayıp buraya günü birlik de gelebilirsiniz.

Dalış meraklısı iseniz muhakkak buraya gelmelisiniz. Özellikle su altında fotoğraf çekmek gibi bir hobiniz varsa Saroz Kömür Limanı tam da size göre.

Çadırım gözümün önünde olsun ben pinpirikli biriyim ne olur ne olmaz tarzında iseniz, hemen çadırdan 2 adım ötede denize girebilirsiniz.

Kömür Limanı kamp alanı

Saroz Kömür Limanı Hava Durumu

Haziran’ın o kavurucu sıcağında gittiğim için ciddi derece kavurucu sıcaklarla karşılaşmıştım. Kömür Limanı kamp alanında ücretsiz olarak verilen şemsiyelerden kullanıp bu durumdan kurtulabilirsiniz. Geceleri ise herhangi bir soğuk durumuyla karşılaşmadım. Hatta havası o kadar temizdi ki akşam 22:00’de uyuyup sabah 05:00’de uyanmıştım. Benim çadırım 2 katlı olup , şişme yatak ve uyku tulumum olduğu için belki bana soğuk gelmemiştir. Siz yine de geceleri için tedbirinizi alınız.

Saroz Kömür Limanı Kamp Alanı Ücretleri ve Ücrete Tabi Hizmetler

Kömür Limanı Saroz Körfezi’nde hafta içi kişi başı kamp ücreti 20 TL’dir. Hafta sonu 25 TL’dir. Bu hizmete duş,tuvalet,soyunma kabini,şezlong ve şemsiye dahildir. Bu hizmetlere bakıldığında aslında fiyatlar gayet makul görünüyor buraya kadar her hangi bir sorun yok gibi. Kömür Limanı Kamping alanına daha fazla kişiyle gideceklere ise indirim yapılıyor.

Çanakkale Kömür Limanı Kamp Alanı Restoran Fiyatları

Şimdi beni en çok rahatsız eden konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Elbette bu durum sadece Kömür Limanı kamp alanına özel değil. Mesela Kelebekler Vadisi’nde kamp yapmak için 60 TL vermeniz gerekmektedir. Yuh di mi?

Kömür Limanı kamp alanına dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasakmış. Eyvallah buna saygı duyuyorum. Empati yaptığımda benim de orada işletmem olsa ve herkes dışarıdan kendi yiyeceğini getirse ben orada nasıl para kazanacağım? Buna saygı duyup arabadan bir şey çıkarmadık burada yeriz dedik. Buraya kadar da her şey normal dedik.

Fiyatlar:

Nescafe: 5 TL (Hazır nescafe)

Kola: 7 TL

Menemen: 10 TL

Biz gittiğimiz zaman bayramın hemen öncesiydi ve restoran tam anlamıyla faaliyete geçmemişti. Bu yüzden diğer yemek fiyatlarını bilmiyorum. Eğer bilenler varsa yazabilirler. Şimdi diyeceksiniz ki ee kardeşim sende hem keyif yapmaya gidiyorsun hem de bu fiyatlardan şikayetçisin. Konu tam olarak şu şekilde:

Akşam olduğunda karnımız bir kez daha zillerini çalmaya başlamıştı. Az çadırda uyuyalım dinlenelim dedik. Burnuma öyle güzel yemek kokuları geldi ki resmen uykumdan uyandım. Sanırım rüya görüyorum dedim. Çadırı bir açtım kafamı dışarıya uzattım millet adeta kendi yemeklerini yapıyor hem de 10 numara 5 yıldız bütün ekipmanlarını da getirmişler…

Hani dışarıdan yemek getirmek yasaktı? Hani sadece Kömür Limanı kamp alanı işletmesinden yiyebiliyorduk? O zaman adamına göre muamele yapıyorsunuz? Diyemedim…

Kömür Limanı kamp alanına gidiyorsanız yanınıza konservelerinizi alın abi çekinmeyin! (Çadırın içinde yiyebilirsiniz)

photo_library

Kömür Limanı Gelibolu'ya Nasıl Gidilir? Kömür Limanı Yol Tarifi

İstanbul’dan Kömür Limanı’na giderken Tekirdağ – Gelibolu yolunu takip edip en kısa şekilde varabilirsiniz. Gelibolu tam merkeze gelmeden Fındıklı tabelasından Fındıklı yoluna girip yaklaşık 18 km’lik stabilize yoldan gideceksiniz. Yollar aşırı kötü değil stabilize olmasına rağmen benim arabam Jetta olduğu halde zorluk yaşamadım. Kömür Limanı yol tarifini sadece İstanbul’dan gidecekler için yazdım diğer yollardan yanıltıcı olabileceği için yazmadım.

Kömür Limanı kamp alanını kendi edindiği tecrübelere göre anlatmak isteyenler varsa yorum kısmında paylaşabilirler. Kömürlü Koyu’na nasıl gidilir? Kömürlü Koyu’nda konaklama ,yeme içme vs her türlü pozitif ve negatif bilgileri herkesin faydalanması açısından yazabilirsiniz. Herkese Gelibolu Kömür Limanı kamp’ta bol eğlenceler:)

"Kömür Limanı Kamp Alanı" Hakkındaki Genel Yorumlar (6)

Mehmet ali 16 Ağustos 2018 Perşembe
bende haftaya gitmeyi düşünüyorum bisikletle ama, bisiklet olunca bayağı olumsuz seyler okudum?? yol bayağı zorlu gibi geldi. En yakın market / köy ??
onursal.sefik 29 Nisan 2018 Pazar
Yalan olmasın 10 sene kadar önce orada dalış yaparken suyunu kendimizin taşıdığı tuvaletleri (pardon bayan/1 erkek/1) yenilemek için aramızda para toplardık. Bölgede ayak bastı parası alınmaz, telaffuz bile edilmezdi..
sedat.ayoglu 16 Ağustos 2017 Çarşamba
Saros Kömür Limanına nasıl gidilir? sorusunun en güzel cevabı özel araçla olacaktır. Toplu taşıma ile Saros Kömür Limanı'na ulaşım olmadığını biliyorum fakat siz yine de kamp alanının instagram ya da facebook hesaplarından detaylı bilgi alabilirsiniz.
Nilgün çevik 16 Ağustos 2017 Çarşamba
Peki aracımız yok ise nasıl bir yol takip etmeliyiz
sedat.ayoglu 11 Ağustos 2017 Cuma
Kömür Koyu kamp alanına gidecekler için en doğal bilgileri yazmaya çalıştım 😊
Tarkan 8 Ağustos 2017 Salı
Yazı açıklayıcı olmuş teşekkürler. Dışardan yiyecek içecek götürülmemesi aşırı saçma restorantın içine girip orda yiyecek halimiz yok. Yarın gidecektim bu durum beni düsünüdürdü.

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z