Yaz

BODRUM'DA GEZİLECEK YERLER

calendar_today Mar 29, 2018

BODRUM'DA GEZİLECEK YERLER

BODRUM GEZİ REHBERİ

Bembeyaz evleri, tertemiz koyları, serin suları, kalesi, amfi tiyatrosu, dar sokakları, hareketli gece hayatı ile Bodrum, Ege Bölgesi’nin incilerinden biri. Aziz Petrus’a adanan toprakların masmavi denize kavuştuğu cennet köşesi. Denizinin rengi, “Bodrum Mavisi” rengine adını vermiş bir ilçedir burası. Adı duyulduğunda akla hemen mavi ve beyazın inanılmaz uyumunu getiren bu beldede, bu rengin bizim bilmediğimiz bir anlamı var aslında. Bu rengin neredeyse her yerde, özellikle de evlerin pencerelerinde kullanılmasının sebebi akrepler. Akrepler, bir zamanlar Bodrumlular’ın başına bela olmuş. Bodrumlular da bu tehlikeli hayvanların zararlarından korunabilmek için özellikle pencerelerinde mavi rengi kullanmaya başlamışlar. Mavi renk akrepler için kırmızı olarak algılanır ve kırmızı da onlar için ateş demektir. Akrepler ateşten korkar ve kaçar. İşte Bodrum’un simgesi haline gelmiş o mavinin hikayesi budur.

Bodrum, geçmişi kadar günümüzdeki popüleritesiyle de dikkat çekmekte. Bugün ünlü yıldızların, siyasetçilerin, gazetecilerin tatil için en çok tercih ettiği mekanlardan biridir Bodrum. Sanat Güneşi Zeki Müren’in, yaz aylarında vakit geçirmeyi en çok sevdiği yer de Bodrum’dur. Bodrum’u bu kadar özel ve güzel yapanın ne olduğunu bu yazımızda anlatmaya çalışacağız.

Bodrum Hakkında

Bodrum, Muğla iline bağlı, Güllük ve Gökova Körfezleri arasında bulunan bir yarımada yerleşimidir. Yaz aylarında nüfusu 700.000’i geçmektedir. Bu özelliğiyle Türkiye’nin en kalabalık tatil yörelerinden biri olarak bilinir. Toplamda 174 km’lik bir kıyı şeridine sahiptir. Bodrum adının hikayesi, Hz. İsa’nın havarilerinden Aziz Petrus’a dayanır. İlk önceleri Aziz Petrus’a dayanılarak Petrium adıyla anılan yöre, daha sonraları dil kayması neticesinde Bodrum şeklinde anılmaya başlanmıştır. Bodrum’un Antik Çağ’daki adı Halikarnassos’tur. Homeros, İlyada ve Odessya Destanları’nda Bodrum’dan “ebedi mavilikler ülkesi” olarak bahsetmektedir. Yörenin tarihi 5000 yıl öncesine dayanmaktadır. Bu açıdan Bodrum, gece hayatı ve doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi dokusuyla da ön plana çıkan bir turizm ilçesidir.

photo_library

Bodrum Nerede ?

Bodrum, Türkiye’nin Güneybatı kıyısında bulunan; kuzeyden Güllük, güneyden Gökova Körfezleri ile sarmalanmış bir yarımada üzerinde bulunmaktadır. Batısı ve kuzeybatısında Ege Denizi, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır. Bodrum Ege ve Akdeniz’in keşistiği noktada yer almaktadır.

Bodrum'a Nasıl Gidilir ?

Bodrum, Türkiye’nin tüm şehirlerinden otobüs firmalarının sefer düzenlediği bir ilçedir. Bodrum Otogarı, Bodrum Nüfus Müdürlüğü karşısında, şehir merkezinde yer almaktadır. Havayolu ulaşımında ise Milas Havaalanı, Bodrum’a en yakın havaalanıdır. Havaalanının Bodrum merkeze uzaklığı 36 km’dir. Milas Havalanı’na sefer düzenleyen başlıca havayolu şirketleri; Türk Hava Yolları, Pegasus Airlines ve Atlas Global’dir. Bodrum’a yapılan uçak seferlerinde fiyatlar günden güne göre değişmektedir. Haftasonuna denk gelen uçuşlarda fiyatlar daha yüksekken, haftaiçi uçuşlarda haftasonuna kıyasla yarı fiyatına seyahat imkanı bulunabilmektedir.

Bodrum’a gelirken özel araç kullanıldığı takdirde İzmir’den Aydın otobanına çıkılır. Otobanda  Bodrum çıkışını gördükten sonra Bafa Gölü kıyısı takip edilerek Milas’a varılır. Milas’tan Bodrum’a kadarki yolda sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir. Yol Milas-Bodrum arasındaki kısımda bazen iki şerite düşmektedir. Bodrum saat bazında; İstanbul’a 11 saat 30 dakika, Ankara’ya 10 saat 30 dakika, Bursa’ya 7 saat 40 dakika, İzmir’e 3 saat 30 dakika, Adana’ya 14 saat 45 dakika, Diyarbakır’a 20 saat 45 dakika mesafede yer almaktadır.

Bodrum Havaalanı ve Otogardan Şehir Merkezine Ulaşım

Milas Havaalanı’ndan kalkan HAVAŞ servisleri, taksiler ya da Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait Havaalanı-Bodrum otobüsleri kullanılarak, yaklaşık 1 saatlik yolculukla Bodrum merkeze ulaşılabilmektedir. Otogardan ise 15-30 dakikada bir sefer yapan şehiriçi minibüsleriyle Bodrum’un bütün beldelerine ulaşım sağlanmaktadır.

Bodrum Gezilecek Yerler

Bodrum’a yolu düşen herkes bu ilçenin tarihi güzelliklerini keşfetmelidir. Bodrum’da görülmesi gereken yerler;

"Bodrum Gezilecek Yerler" Hakkındaki Yorumlar (1)

Taner Altay 23 Ocak 2019 Çarşamba
Bodrum- Muğla Hani bize televizyon dergi ve arkadaş sohbetlerin de hep anlatılır ya lahmacunun 50 lira olduğu futbolcuların meşhur sanatçıların paparazzilere yakalandığı o meşhur yerler burası. Aslında her bütçeye her insana uygun fiyatlı tatil seçenekleri mevcut bazı şeyleri çokta abartmamak lazım. Burada kamp ⛺️ alanları mevcut , uygun fiyatlı apart , pansiyon ,esnaf ve aile lokantaları bulmak mümkün. Buranın çokta abartıldığı kadar güzel denizi yok fakat renkli gece hayatı , mandalina kokulu sokakları , beyaz renkte evleri daracık sokaklarında kaybolmanın keyfi mevcut. Bitez , Gümüşlük, Güvercinlik, Türkbükü gibi gezilecek güzel mahalleleri ile gezmek , yüzmek , tekne turu yaparak dinlenmek ve huzur içinde tatil yapmak için bulunmaz bir tatil beldemiz. “Bir zamanlar aşık olmuştum ama şimdi ismi neydi unuttum “şarkısını gezerken mırıldandığım bir yer oldu benim için . )))

Bodrum Kalesi

1406-1522 yılları arasında Saint Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilen bu yapı;  İtalyan, Alman, Fransız, İngiliz, İspanyol kulelerini barındırmaktadır. Rodos’un Osmanlı Devleti tarafından fethedilmesinden sonra, şövalyeler Bodrum’u ve kaleyi terketmek zorunda kalmıştır. 19. Yüzyılın ikinci yarısından itibaren hapishane görevini üstlenen kalenin, I. Dünya Savaşı esnasında Fransız ve İngiliz saldırıları sonucu yarısı yıkılmıştır. Şu anda içerisinde Türkiye’nin tek sualtı arkeoloji müzesi bulunmaktadır.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Kalesi içerisinde bulunan müze, 1995 senesinde Sertificate of Special Commendation ödülüne layık görülmüştür. Türkiye’nin tek sualtı müzesi oladuğu gibi, dünyanın da en önemli sualtı müzelerinden biridir. Toplamda 14 sergi salonundan oluşmakta olan sualtı müzesinde, 1025 yılında batan dünyanın en eski batık gemisi, dünyanın en büyük İslam Cam Koleksiyonu ve Amphora adı verilen iki kulplu, dibi sivri testiler sergilenmektedir. Kış sezonunda 08.30-16.30 saatleri arasında; yaz sezonunda ise 08.30-18.30 saatleri arasında, Pazartesi günleri dışında, müze ziyarete açıktır.

Bodrum Antik Tiyatrosu

Bodrum’da Antik Çağ’dan günümüze kadar ulaşabilen tek tarihi yapı bu tiyatro, Anadolu’nun en eski antik tiyatrolarından biri olarak bilinmektedir. Göktepe Dağı’nın güney yamaçlarının eteklerine inşa edilmiştir. Yapının ana bölümleri; sahne binası, orkestra ve oturma alanı olmak üzere üç adettir. 13.000 kişilik kapasiteye sahip bu tiyatroda, gösterilerden önce Dionysos uğruna kesilen kurbanlar için yapılmış bir sunak bulunmaktadır.Tiyatro günümüzde festival alanı olarak kullanılmaktadır.

Zeki Müren Sanat Müzesi

Bodrum, Zeki Müren’in adıyla bütünleşmiş bir tatil yöresidir. Zeki Müren’in Bodrum’daki evi bugün müze olarak turistlerin ziyaretine açılmıştır. Zeki Müren bugün müze olarak kullanılan evini, 1977 senesinde Sosyolog Fatma Mansur Hanım’dan satın almıştır. Ev için ödediği miktar 1 milyon 200 bin liradır. Sanat Güneşi Zeki Müren, özellikle ömrünün son senelerini bu evde geçirmiştir. Halikarnas Diskosu’nun arka sokağında bulunan bu ev, Bodrum Kalesi’ne 1200 metre yürüme mesafesindedir. Evin bahçesinde Zeki Müren’in bir adet heykeli bulunmaktadır. Zeki Müren Müzesi’nin alt katı sanatçinin yaşadığı dönemdeki gibi döşenmiş, sadece üst katı müze haline getirilmiştir. Bunun sebebi, Zeki Müren’in sağlığında evin sadece alt katını kullanmasıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu durumdan dolayı evin düzenine sadık kalmayı tercih etmiştir. 2000 senesinde resmen müze olarak halka açılan evi, yılda 100 bin civarı turist ziyaret etmektedir. Müze yaz sezonunda 08.00-19.00 arasında ziyaret edilebilirken; kış sezonunda  08.00-17.00 arası ziyarete açıktır. Pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edilebilmektedir. Giriş ücreti Müzekart’ı olmayanlar için 5 TL’dir.

Halikarnas Mozolesi

Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak kabul edilen bu anıt mezar, günümüzden yaklaşık 2400 sene öncesine dayanan tarihsel geçmişe sahiptir. Anıt mezar Kral Moussolos’a ait, Yunan ve Mısır mimarilerinin senteziyle oluşturulmuş bir yapıdır. Kraliçe Artemisia tarafından yüklü paralar ödenerek yaptırılmış olan bu yapı maalesef günümüze kadar ulaşamamıştır. Saint Jean şövalyeleri Bodrum Kalesi’ni yaparken Halikarnas Mozolesi’nden kalan taşları kullanmışlardır. Mozolenin bazı önemli parçaları ise İngiliz Arkeolog C. Newton tarafından toplanmıştır. Günümüzde bu parçalar British Museum’da sergilenmektedir. Bugün Halikarnas Mozolesinin bulunduğu bölgede ziyaretçileri bir çukur karşılamaktadır. Bu çukurun ne olduğu, kapalı sergi salonunun gezilmesinden sonra daha iyi anlaşılacaktır.

Halikarnas Mauselion Anıt Müzesi, kış sezonunda 08.00-17.00 arası; yaz sezonunda ise 08.00-19.00 saatleri arası, Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açıktır.

Myndos Kapısı

Myndos Kapısı, Antik Çağ’da Bodrum’un bulunduğu yerde kurulu olan Halikarnassos Antik Kenti’nin batıdaki giriş kapısıdır. Büyük İskender’in, önüne kazılan hendekler dolayısıyla bu kapıdan geçemediği bilinmektedir. Hatta geçemediği için, bu kapıya savaş sırasında devamlı lanet ettiği tarihçiler tarafından iddia edilmektedir. Kapı tahminen M.Ö 360 yılı civarında, 24 yıl boyunca hükümdarlık yapan Kral Mausolos tarafından yaptırılmıştır. Myndos Kapısı’nın kalıntıları günümüzde Bodrum-Gümbet arasındaki bölümde yer almaktadır.

Pedasa Antik Kenti

eleg Kentleri içerisinde günümüze en sağlam şekilde ulaşmış antik kenttir.  Bodrum merkeze 4 km mesafede Konacık Beldesi yakınlarında bulunan antik kent, tarihi dokusunun yanında doğa yürüyüşleri için de tercih edilen mekanlardandır. Kent içerisindeki yürüyüş yollarından Konacık, Dağbelen, Çukusarnıç mevkilerine ulaşmak mümkündür. Yürüyüş yollarına “Leleg Yolu” adı verilmektedir.  

Bodrum Çevresinde Gezilecek Yerler

Bodrum, sınırları içerisinde bulunan birbirinden önemli birçok tarihi mekanın yanı sıra etrafındaki beldelerle de turistlerin dikkatini çekmektedir. Bodrum’un çevresinde bulunan Milas, Ortaca, Marmaris, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye ilçeleri de büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Bu bölgelerde görülmesi gereken başlıca yerler;

"Bodrum Çevresinde Gezilecek Yerler" Hakkındaki Yorumlar (2)

Taner Altay 23 Ocak 2019 Çarşamba
Yeldeğirmenleri- Bodrum- Muğla Burası orta çağlardan beri rüzgarlardan faydanılmak için yeldeğirmenlerinin kurulduğu, belkide Bodrum’da gündoğumu ve günbatımı seyredilebilen en güzel tepe. Bu masa bir aile işletmesi olan ve sol tarafı Bodrum Kalesi sağ tarafı Gümbet ve karşında tekneleri izleyebileceğiniz bir cafeye ait. Burada kitabınızı okuyup kahvenizi içtiğinizi düşünün ve en sevdiğiniz insanı günaydın demek için aramak huzura ermek demek .
Taner Altay 23 Ocak 2019 Çarşamba
Akyaka - Gökova- Muğla Akyaka Gökova körfezine bağlı bir kasaba. Buranın evlerinin mimari bir güzelliği var. Denizi ise bol rüzgârlı olduğu için dalgalı fakat rüzgar sörfü yapmak için bulunmaz bir nimettir. Hele sahilin de palmiye ağaçlarının güzelliği ve ormanlık alanda bulunan kafesinde dalgaların alttan çıkardığı ses , sörf yapanları izlemek , yelkenlilerin usul usul gidişini seyretmek çok keyifli. Denizden çıkıp Azmak nehri sularına girmek o buz gibi suyun içinde , yazın serinlemek işte huzur bu nidasının insanın içinde fısıldadığını hissediyor ve anlıyorsunuz.

Bafa Gölü Milli Parkı

Eskiden Ege Denizi içerisinde bir koy olan Bafa Gölü, zaman içerisinde Büyük Menderes’in taşıdığı alüvyonların denizle bağlantısını kesmesi sonucu göl halini almıştır. Çevresi zeytinlikler ve çam ormanlarıyla kaplı gölün en derin yeri 25 metredir.  Gölün en önemli özelliği, nesli tükenmekte olan kuş nesillerinden Cüce Karabatak ve Deniz Kartalı türlerinin üreme ortamı oluşudur. Ayrıca kış aylarında birçok ördek ve su kuşu türünü beslemekte, ev sahipliği yapmaktadır. Göl içerisinde 5 adet ada bulunmaktadır. Bunlar; Kahveasarı, İkizce, Menet, Kargıasarı ve Tavşan Adaları’dır. Adaların üzerinde, Bizans dönemi manastırlarına ait olduğu düşünülen harabeler bulunmaktadır. Bu harabeleri daha yakından görebilmek adına, gölde tekne turu yapma imkanı bulunmaktadır.

Yediler Manastırı

Muğla’nın Milas ilçesi Gölyaka Köyü’ne bağlı manastır, MÖ 7. Yüzyılda yapılmıştır. Hz. İsa ve 12 havarisinin fresklerini içerisinde barındırmaktadır. Ayrıca bölgede bulunan mağaralarda, Alman arkeologlar tarafından, dünyanın en eski insan tasvirleri tespit edilmiştir. Tarihi özelliklerinin yanı sıra Bafa Gölü manzaralı oluşu da turistlerin büyük ilgisine sebep olmaktadır. Bu manastırın bir diğer özelliği de Arap akıncılardan kaçan Hristiyan keşişlerin sığındığı bir mekan olmasıdır. Gölkaya Köyü’nden yapılacak 3 km lik bir yürüyüşle, bu manastıra ulaşmak mümkün.

Sarıgerme Plajı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bulunan plaj; kum zambakları, incecik kumları, su sporları ve temiz havasıyla turistlerin ilgisini çeken plajlardan biri. Mavi bayraklı plaj, ziyaretçilerine şezlong ve şemsiye imkanı sunarken; sığ deniziyle çocuklu ailelerin gönlünü fethediyor.

İncirliin Mağarası

İncirliin Mağarası, Milas’ın güneybatısındaki Menteşe Dağlarının kuzey yamacı boyunca oluşmuş, fay etkili bir mağaradır. Mağara tescilli birinci derece Arkeoloji ve Sit Alanıdır. 345 metre uzunluğundadır ve 155 metrelik bölümü rehber eşliğinde gezilmektedir. Mağaranın en önemli özelliklerinden birisi yarasaların doğal yaşam alanlarından Yarasa Galerisi’ni içerisinde bulundurmasıdır. Ayrıca mağara içerisinde bulunan dev dikit ve sarkıtlar tursitlerin ilgisini çeken diğer özellikler olarak karşımıza çıkmakta.

Kapıkırı Köyü

Bafa Gölü kıyısında, Heraklia Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan köy Milas sınırları içerisindedir. Antik kentin Athena Tapınağı, kaya mezarları, agora kalıntıları köy içerisine dağılmış bir vaziyettedir. Köy, içerisindeki antik kentle adeta birleşmiş haldedir. Bölge olta balıkçılığı, doğa sporları, kuş gözlemi gibi aktivitelere son derece elverişli olmasından  dolayı, yabancı turistlerce sık sık ziyaret edilmektedir. Yabancılar köye sadece turist olarak geldikleri gibi, köye yerleşen Alman ve Hollandalılar da bulunmaktadır.

Euromos Antik Kenti

Milas’a yaklaşık 12 km mesafede bulunan Kızılbayır Dağı eteklerinde yer alan antik kenttir. Kenti ziyaret edenler, Zeus Lepsynos Tapınağı, tiyatro, nekropol, agora, şapel ve surları görme imkanına sahiptir. Arkeologların kent üzerindeki çalışmaları halen sürmektedir. Ancak sadece Zeus Lepsynos Tapınağı bile bu kenti çok önemli bir yere koymaktadır. Antik kentin kuzeyinde bulunan tapınağın yapılışı, milattan önce 2. Yüzyılla tarihlendirilmektedir. Ayrıca bu tapınak, yapıldığı tarihten günümüze kadarki süreçte en iyi korunmuş tapınaklardandır.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı

Sedir Adası, Kedrai Antik Kenti’ne ve kumuyla ünlü Kleopatra Plajı’na ev sahipliği yapması dolayısıyla, tarihi ve turistik açıdan son derece önemlidir. Apollon Tapınağı, Kedrai Antik Kenti’ndeki önemli kalıntılardan biridir. Günümüzde tapınaktan geriye sadece temelleri ulaşmıştır. Sedir Adası’nın kuzeyindeki kumsal bugün Kültür ve Turizm Bakanlığınca koruma altında tutulmaktadır. Zira bu kumlar, çok özel jeolojik süreçler sonucunda ortaya çıkmış olan kalker damlacıklarıdır ve giderek azalmaktadırlar. Sedir Adası dışında sadece Girit’te bulunabilen bu kum taneleri, ciltte peeling amacıyla kullanıldığında gençleştirici özelliği ile bilinmektedir.

Milas Müzesi

Milas civarında bulunan antik kentlerin daha iyi anlaşılabilmesi açısından gezilmesi faydalı biz müzedir. Müzede sergilenen altın eserler Stratonikea kazılarına, topraktan yapılmış kandiller İasos kazılarına aittir. Ayrıca diğer bölgelerde yapılan kazılarda bulunan kalıntılar da bu müzede sergilenmektedir. Müzenin ya sezonu ziyaret saatleri 09.00-19.00 arası; kış sezonunda ise 08.00-17.00 arasındadır. Müze haftanın her günü ziyarete açık olup, giriş ücreti alınmamaktadır.

Kayaköy

Fethiye’ye bağlı terkedilmiş bir Rum köyüdür. Rumlar döneminde adı Levissi olan bu köye 1923’ten sonra Türk aileler yerleştirildiyse de, Türkler köye uyum sağlayamayıp terk etmişlerdir. Yabancı insanların anılarına ve yaşanmışlıklarına yolculuk yapma imkanı tanıyan bu hayalet köyü, Bodrum civarına yolu düşen herkes ziyaret etmeli. 

Bodrum'a Ne Zaman Gidilir ?

Bodrum, Akdeniz İklimi etkisinde bir tatil bölgesidir. Dolayısıyla yılın yaklaşık 300 günü boyunca güneşlidir. Yaygın yağış şekli yağmur olup, kar çok nadir yağmaktadır. Bölgede nem oranı, çevre yörelere nazaran çok daha azdır. Bodrum’da deniz suyu sıcaklığı çevresindeki turizm yörelerine göre daha erken düşmektedir. Dolayısıyla Eylül ayı sonlarında gidilen Bodrum’da deniz tatili keyif vermeyebilir. Sonbahar ve kış mevsimlerinde Bodrum’da kültür turizmi odaklı geziler düzenlenebilecekken; deniz turizmi için en uygun aylar, Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bodrum’da kafa dinlemek, antik kentleri eziyet çekmeden gezmek, müzeler ve ören yerlerini sakin kafayla dolaşmak, doğada treeking ve hiking yapmak için sonbahar ve kış mevsimleri son derece uygun zamanlardır. Yaz sezonunda ise su sıcaklığının denize girmek için en elverişli olduğu aylar Temmuz ve Ağustos’tur. Bu iki ayda hem Bodrum’da yaz sezonu kesin olarak açılmıştır; hem de sokaklar turistlerle canlanmıştır. Tatilden beklentisi yeni insanlarla tanışmak ve bu esnada denizin keyfini çıkarmak olanlara, Bodrum’da geçirecekleri bu iki ay çok iyi gelecektir.

Bodrum Otelleri

Bodrum, konaklama açısından her maddi düzeye ve her beklentiye hitap eden bir tatil yöresi.  Bodrum’u konaklama açısından belde belde inceleyecek olursak karşımıza aşağıdaki sonuçlar çıkmaktadır.

Bodrum Gümbet

Gümbet geçmişte küçük, kendi halinde bir balıkçı kasabasıydı. Ancak günümüzde gece kulüplerinin bir numaralı adresi olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla Gümbet, Bodrum dendiğinde şehir merkezinden sonra akla gelen ilk yerlerden birisidir. Gece hayatını seven turistler, konaklamak için genelde Gümbet’i tercih etmektedir. Oteller yaklaşık 120 liradan başlayan fiyatlarla hizmet vermektedir.

Bodrum Bitez

Tıpkı Gümbet gibi gece hayatını seven insanların tercih edebileceği bir Bodrum beldesidir. Ayrıca Bitez, yemek zevki gelişmiş ve yemeğe önem veren misafirler için ekonomik ve güzel yemeklere sahip restaurantları ile ön plana çıkmaktadır. Otellerin gecelik fiyatları 155 liradan başlamaktadır.

Bodrum Göltürkbükü

Bodrum’a gelmişken ünlü yıldızları daha yakından görmek isteyenler için Göltükbükü biçilmiş kaftan. Zira burası, lüks yatların demirlediği bir koy olarak tanınmakta. Ortamı Gümbet ve Bitez’e göre çok daha sakin olan bu belde, denizden çıkan balıkların tazesiyle sofraya konulduğu  restaurantların çokça bulunduğu bir yer. Bölgede ortlama bir otelin gecelik fitayı 180-300 arasında.

Bodrum Gümüşlük

Gürültüden ve kalabalıktan uzak bir tatilin özlemini çeken herkesin memnun kalacağı bir Bodrum beldesidir. Ayrıca bölgede bulunan tesislerin fiyat yelpazesi oldukça geniş.

Bodrum Turgutreis

Özellikle rüzgar sörfüne meraklı olan ve beş yıldızlı büyük otellerde konaklamak isteyen misafirlere hitap etmektedir. Ayrıca Cumartesi günleri kurulan Turgutreis Pazarı, her kesimden insanın ilgisini çekmektedir. Otellerin gecelik fiyatarı 170 lira civarından başlamaktadır.

Bodrum'da Ne Yenir , Ne İçilir ?

Ege’nin lezzetli balıkları ve zeytinyağlıları, Bodrum tatillerinin vazgeçilmez lezzetleridir. Bodrum da bu lezzetli mutfaktan nasibini almış bulunmakta. Ancak tabii ki Bodrum’da konaklayan herkes illa ki balık ve zeytinyağlı tüketmek zorunda değil. Hiçbir turist, cebinde ne kadar çok parası olursa olsun yaşamsal ihtiyacı olan yemeğe bir ton para ödemek istemez. Konu yemek olduğunda daime makul fiyatlı, temiz ve lezzetli olanı aranır. Bir de yemeğin yenildiği mekanın konsepti güzelse, daha ne istenir o an? İşte tüm bu sebeplerden dolayı, gidilecek yöredeki yeme-içme mekanlarını önceden tanımak her turist için avantajdır. Bodrum’un cep yakmayan, temiz ve güzel mekanlarına göz atmak gerekirse bunlar;

Soğan Sarımsak

Gümüşlük’te bulunan, taş evden restauranta çevrilmiş bir mekan. Salaş ortamları resmiyete tercih eden, rahatına düşkün bünyelere birebir. Mekanın denenmesi tavsiye edilenleri arasında; Soğan Böreği, Kabak Çiçeği Dolması ve Köpoğlu bulunuyor.

Havva Ana

Limon ve zeytin ağaçlarının gölgesi altında köy kahvaltısının tadına tam anlamıyla varılabilecek bir mekan. Buraya gidildiğinde denenmesi tavsiye edilenler Kabaklı Börek ve Lorlu Börek. Yalıkavak’taki bu mekanla ilgili dikkat edilmesi gereken şey,  gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak gerektiği. Çünkü mekan son derece fazla rağbet görmekte ve yer bulmak oldukça zor.

Sünger Pizza

İtalyan mutfağını seven turistler için oldukça uygun bir yemek mekanı. Mekan “Deniz Mahsullü Pizza” ve “Hawaii Pizza” ile ön plana çıkmakta. Bodrum’da Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde hizmet veren pizzacının, Turgutreis’te de şubesi bulunmakta.

Kayabaşı Restaurant

Ege’nin zeytinyağlılarını ve taze balıklarını denemek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken restaurant, Gökova Köyü’nde bulunuyor. Öne çıkan yemekleri arasında “Sokkan Balığı” ve “Fava” bulunmakta. Bu mekanda yemek yedikten sonra kıyısından denize girebilme imkanı da bulunmakta.

Sakız Ana

Ev yemekleri konusunda son derece iddialı olan bu mekan, Ortakent Mahallesi’nde bulunuyor. Sütlü Kadayıfı oldukça beğenilmekte. Tatildeyken annesinin yemeklerini özleyen ya da formunu ev yemekleriyle korumak isteyen turistler buraya mutlaka uğramalı.

Köhne Restaurant

Ailesiyle sakin bir tatilin keyfini çıkaranların çok seveceği mekanlardan biri. Güvercinlik’te yer alan bu restaurantın odun ateşinde pişmiş balıkları ön planda.

Bodrum'da Ne Yapılır ?

Bodrum tarihi ve doğal güzellikleri, lezzetli mutfağıyla en çok turist çeken tatil yörelerinden biridir. Ancak Bodrum müzeler, antik kentler, plajlar ve yemekten ibaret değildir. Bu yöreye yolu düşen turistlerin hoşça vakit geçirebilmesi için pek çok aktivite ve eğlence imkanı bulunmaktadır. Bu imkanları kategorize etmek gerekirse;

Pazar Alışverişi

Giderlere dikkat etmenin şart olduğu zamanlardan biri tatil zamanlarıdır. Tekne turları, lüks restaurantlar, paralı girişe sahip tarihi mekanlar, gece hayatı derken para su gibi akıp gidebilir. Bu gibi dönemlerde ekonomi yapmanın kolay yollarından birisi, alışveriş ihtiyacını pazarlar üzerinden karşılamaktır. Pazarlarda, lüks mağazalarda gördüğümüz çoğu eşya iki-üç kat daha ucuzdur. Bodrum’da bu ekonomik faaliyetten yararlanabilmek için bolca imkan mevcut. Şöyle ki; Türkbükü’nde Pazartesi, Bodrum’da Salı ve Cuma, Gündoğan’da Çarşamba, Yalıkavak’ta Perşembe, Turgutreis’te Cumartesi, Gümbet’te ise Pazar günleri , pazarlar alışveriş ihtiyacı duyanların hizmetinde.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Gezisi

Ortakent mevkiinde bulunan Dibeklihan, sanatsever ve entelektüel turistlerin buluşma noktasıdır. Burası yaz boyunca birçok gösteri, konser, söyleşi, sergi ve etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tatil yapanların buradaki etkinliklere katılarak ufuklarını iki katına çıkarmaları mümkün. Ayrıca burada açılan el sanatları ve giyim dükkanları, hediyelik eşya alınabilecek en uygun yerlerdendir.

İpekçe Alışverişi

Otantik tarzı hayatının her detayında seven turistlerin, Bodrum’a geldiklerinde uğramadan geçmemesi gereken yer İpekçe’dir. Burası Türkbükü’nde bulunan; giyim, aksesuar, ev tekstili ve dekorasyon kategorilerinde otantik tarzda üretim yapan bir mağaza. 1992’de İpek Özdoğu tarafından kurulan bu mağaza Türkbükü’nün ilk mağazasıdır.

Barlar Sokağında Sabaha Kadar Eğlence

Bodrum’un tam kalbinde yer alan Barlar Sokağı, her gece ev sahipliği yaptığı eğlence mekanlarının ışıklarıyla parlıyor. Kule Rock City Bar, Mandalin Bar, Karpuz Bar, Club Posh, Marina Yacht Club Bodrum, Küba Bar en çok sevilen mekanlar arasında bulunuyor.

Bodrum Marina'da Bir Gün

Bodrum Marina, sadece teknelerin bağlandığı bir yer değil. Bölgede alışveriş yapmak için ünlü mağazalar, arkadaşlarla sohbet edilebilecek cafeler, hatta bir spor salonu ve bir sanat galerisi dahi mevcut. Bodrum Marina için, “Açıkhava AVM’si” tabirini kullanmak pek de yanlış olmayacaktır.

Bodrum'un Cennet Koylarına Yolculuk

Bodrum gibi deniz turizmiyle konuşulan bir yöreye yaz mevsiminde gelip, birbirinden berrak koylarda yüzmeden dönmek olmaz. Bu koylarda denizin tadını çıkarabilmek için turistler için düzenlenen tekne turlarına katılmak yeterli olacaktır.

Nazlı Meyhane'de Bir Gece

Arkadaşları ile kafa kafaya verip rakı-balık sohbeti yapmak, bir de bu sohbete enfes mezelerin eşlik etmesini isteyenler için Nazlı Meyhane, Bodrum merkezde yer alan en gidilesi mekan. İki kişi için ortalama 120 liralık bir hesapla bu keyfi tatmak mümkün.

Nargile Keyfi

Pippa Live Lounge, canı nargile çeken her turistin ziyaret etmesi gereken mekanlardan biri. Nargilesi epey beğenilen bu mekan Gümbet’te Turgutreis Caddesi üzerinde hizmet veriyor. Mekan; rahat atmosferi, lezzetli menüsü, maç izleyebilme imkanı ve makul fiyatları ile özellikle gençlere hitap eden bir ortam sunuyor.

Rüzgar Sörfü

Spor yapmayı seven ve spor yaparken eğlenmek isteyen turistlerin Bodrum ziyaretlerinde yapması gereken en önemli şeylerden biri de rüzgar sörfüdür. Özellikle Turgutreis ve Akyarlar, rüzgar sörfü konusunda her geçen gün daha da gelişmektedir. Bodrum’da bulunan başlıca rüzgar sörfü merkezleri; Fener Windsurf Club, Bodrum Windsurf, Rush Windsurf ve Kiteboard Bodrum. Rüzgar sörfü için ortalama 140 Lira bütçe ayırmak gerekmektedir.

Fotoğraf Çekmek

Bodrum kadar güzel, şirin ve doğasıyla büyüleyen bir yöreye gidildiğinde, fotoğraf çekmek akla mutlaka gelecektir. Tatilin hoş zamanlarını ölümsüzleştirme adına doğal birer stüdyo olarak fotoğraflarınıza güzellik katacak mekanlar; Bodrum Kalesi, Gümbet Değirmenleri, yelken kulübü, lunapark, Yalıkavak Değirmeni, Turgutreis Yat Limanı, Sandima Köyü ve tabii ki birbirinden güzel plajlar.

"BODRUM'DA GEZİLECEK YERLER" Hakkındaki Genel Yorumlar (0)

A
B
F
G
H
İ
K
M
R
S
T
U
A
B
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
Ü
V
Z